Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Domates fidesi güneşi sever mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Domates fidesi güneşi sever mi?

Domates bitkileri güneşe ihtiyaç duyar. Saksıyı en az altı saat güneş alan bir yere yerleştirin. Eğer iç mekanda yetiştiriyorsanız, bitkilerin güneş ışığı alabileceği bir pencere önünde konumlandırabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nefisyemektarifleri.com

Domates fidesi kaç günde bir sulanır?

Sıcak havayı seven olan domates genellikle yaz aylarında güneş ışığıyla birlikte olgunlaşır. Olgunlaşması için bir diğer etken sudur. Düzenli olarak sulanması gereken aralık genellikle 3 gün olarak kabul edilir. Bu aralıklı sulama domatesin rutin gereksinimini karşılamak için yeterlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Domates fidesi gölgede yetişir mi?

çok da zor bir iş değildir. özen göstererek şu şekilde domatesler yetiştirebilirsiniz. gölgede olması, sulama zamanlarının aynı olması ve çiçek açmaya başlayınca organik gübre kullanılması yeterlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eksisozluk.com

Domatesin verimli olması için ne yapmak lazım?

Domatesin verimini artırmak için potasyum, magnezyum, kalsiyum ve amonyum nitrat azot içeren gübreler verilmelidir. Potasyum nitrat gübresi domateslerin iri, dolgun, sert ve renkli olmasını sağlar. Magnezyum nitrat gübresi, sebzenin azot eksiğini tamamlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trendyol.com

Domates çok su ister mi?

Domates bitkisi nemi sever, su noksanlığında üst yapraklar kıvrılır. Çok nemli, ağır topraklarda ise bitkiler hastalık ve zararlılara karşı hassaslaşır. İlk meyve verimi başlayıncaya kadar fazla sulamadan kaçınılmalıdır. Çiçeklenme döneminde yaşanılacak nem eksikliği verimi olumsuz etkiler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ankara.tarimorman.gov.tr

domates yüksek verim için %100 en kolay yolu

İlgili 27 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Fidelerin çabuk büyümesi için ne yapmalı?

Fidelere 4/15 gübresi verirseniz fidelerin daha hızlı büyümesini sağlayacak daha dayanıklı verimi yüksek bir fide elde etmiş olacaksınız.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.youtube.com

Domates sabah mı sulanır akşam mı?

Domates de diğer birçok bitki gibi aynı zamanlarda sulanmayı sevdiğinden kendinize bir rutin belirleyin ve ona göre sulama gerçekleştirin. Örneğin, her sabah saat:08.00'de sulama işlemi yapın, bitki bu saate alışacağından daha verimli bir şekilde büyüyüp gelişecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yemek.com

Domatesin çabuk büyümesi için ne yapmalı?

Domates fideleri güneş ışığına ve suya ihtiyaç duyar. Yeterli güneş ışığı alan bir yerde yetiştirilen fideler daha hızlı büyürler. Güneş ışığı, bitkilerin fotosentez yapması ve sağlıklı bir şekilde büyümesi için gereklidir. Su, domates fidelerinin büyümesi ve gelişmesi için hayati önem taşır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nefisyemektarifleri.com

Domateslere hastalık gelmemesi için ne yapmalı?

Meyve ve domates gövde hastalıkları arasında sayılan bu hastalık için etkin bir kimyasal mücadele yöntemi bulunmuyor. Temiz tohum kullanımı, seraların havalandırılması, hasta ekinleri imha edilmesi, ekim nöbeti yapılması önleme için tavsiye ediliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarfin.com

Domates en çok hangi gübreyi sever?

Fide yetiştiriciliğinde genel olarak ( torf, perlit, vermikulit) veya (torf, perlit, toprak) veya (yanmış hayvan gübresi, kum, toprak) gibi karışımlar kullanılır. Yanmış hayvan gübresi, kum, toprak karışımında 1:1:1 oranı kullanılır.Torf, perlit, toprak karışımında 2:1:1 oranı kullanılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: adana.tarimorman.gov.tr

Güneş görmeyen yerde domates yetişir mi?

Gelelim güneş ışığı ile ilişkisine: Domates bitkiniz çiçeklenene dek doğrudan şiddetli güneş ışığına ihtiyaç duymaz, hatta şiddetli güneş ışıkları bu sürece zarar verebilir. Ancak yine de gün içinde en az 8 saat aydınlık, gün ışığı alan bir yerde, örneğin pencere kenarında beklemelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ankara.bel.tr

Domates fidesi hangi ayda dikilir?

Domates tohumu için en çok verim alınabilecek ve en ideal aylar, Ekim aylarının Mart, Nisan ve Mayıs ayları olduğu biliniyor. Domates, yaz aylarında ekilmesi gereken bir yaz sebzesidir. Bu aylarda ekilen domatesin tadı da oldukça lezzetli olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Domatesler neden büyümüyor?

Sıcaklığın 14°C derecenin altına düştüğü zamanda ise olgunlaşma gecikir ve verim düşer. Domates bitkisinin büyümesi için en uygun sıcaklık 22-26°C arasındadır. Sıcaklık 15°C'nin altına ve 35°C'nin üstüne çıktığı zaman meyve tutumunda düzensizlikler görülebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hortiturkey.com

Domates fidesi çiçek açınca sulanır mı?

Bitkinin ilk meyvesi çıkmasıyla beraber sulama daha da önemli hale gelir. Sulama işlemi sabah veya akşam saatlerinde yapılırsa bitki için daha verimli olacaktır. Ayrıca sulama esnasında bitkinin sadece toprağı sulanmalıdır, yapraklarına su gelmemesine dikkat edilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mynet.com

Fide dikildikten sonra ne yapılır?

Fide ekildikten sonra yapılması gereken en önemli şey bunu sulamak olarak bilinir. Haftada 1 ila 2 gün sulama işlemi yapılması gerekir. Serin olan saatlerde sulamak daha uygun olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Domates fidesi cok Sulanirsa ne olur?

Fazla su, bitkilerin gövdelerinde kalınlaşmaya ve yapraklarında genişlemeye neden olur. Böyle bitkilerde verim ve meyve kalitesi düştüğü gibi, hastalıklara dayanıklılıkta azalır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hektas.com.tr

Domateste solgunluk hastalığı neden olur?

Hastalığın bitkilerde solgunluk yapmasının ana nedeni ise bitkinin ana damarlarında görülen enfeksiyon ve tıkanmalardır. Yapılan araştırmalara göre hastalık topraktaki bitki artıklarında 10 ay, kompostta 2 yıl ve toprakta 2.5-5 yıl arasında kalabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fidebirlik.org.tr

Domates yaprakları neden delik delik olur?

Domates Güvesi

7 mm boyutunda olan güveler gündüzleri yaprakların arkasına gizlenerek hareketsiz bekler. Yumurtalarını, domates bitkisinin farklı yerlerine bırakarak toprakta veya yaprakta delikler meydana getirirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hektas.com.tr

Domates yapraklarında sararma neden olur?

Bitkinizde alt yapraklar ilk önce sararıyorsa, azot eksikliğinden şüphelenebilirsiniz. Domates yapraklarının uçları, asitli topraktan kaynaklanabilecek potasyum eksikliği nedeniyle sararabilir veya kuruyabilir. Potasyum asitli topraklarda, bitki üzerinden toprağa geri verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: youtube.com

Domatesi ne büyütür?

Domates bitkileri için azot, fosfor ve potasyum gibi makro besinlerin yanı sıra magnezyum, kalsiyum, bor ve çinko gibi temel mikro besinlere ihtiyaç duyar. Üstelik bunlar bitkilerin her büyüme döngüsü farklı oranlarda kullanılır. Bunun için doğru zamanda doğru dozda gübre kullanımına odaklanmalıyız.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: herkesetarim.com

Domates fidesi kaç cm ara ile dikilir?

Tarlada dikilen fideler genellikle 45-65 cm'lik mesafelerde ve yaklaşık 90 cm ile 130 cm olacak sıralar halinde dikilir. Fideler dikildikten sonra mutlaka can suyu verilir. Fideler toprakla buluşmadan önce toprağın gerekli besinle donatılması ayrıca önemlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: asgen.com.tr

Bir kök domates kaç kilo verir?

Kök başı verim ortalama 30-40 kg.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: facebook.com

Domatesin ilk çiçeği alınır mı?

Domates fide aşamasındayken ürettiği ilk çiçek demetini, bitki bahçeye nakledilmeden önce kopartılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: youtube.com

Domates ve biber fideleri kaç günde bir sulanır?

Sıcak havalarda, kumlu topraklarda her 2-3 günde bir, ağır topraklarda 3-7 günde bir sulama yapılmalıdır. zararlı ve yabancı ot tohumlarından arı olmalıdır. Hayvan gübresi, kum ve toprak karışımlarında 1:1:1 oranı veya 2:1:1 oranı uygulanmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: adana.tarimorman.gov.tr

Sıcak havalarda domates kaç günde bir sulanır?

Meyve bağladıktan sonra tedrici olarak sulama artırılır. Sıcak havalarda kumlu topraklarda her 2-3 günde bir, ağır topraklarda 3-7 günde bir sulama yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isparta.tarimorman.gov.tr
Önceki makale
Nokia devam ediyor mu?
Sonraki makale
Moğollar ile Türkler akraba mi?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT