Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Doğum sonrası rapor parası ne kadar?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Doğum sonrası rapor parası ne kadar?

Doğum raporu parası formülü aşağıdaki gibidir: Son 12 aylık brüt maaş/son 12 aylık toplam prim günü sayısı işlemi ile günlük brüt kazanç bulunur. Günlük brüt kazanç*2/3 formülü ile günlük doğum parası hesaplanır. 112 gün için günlük doğum parası*112 ile toplam doğum raporu parası hesaplanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hesapkurdu.com

2023 yılı doğum rapor parası ne kadar?

2023 yılı ücretli bir çalışanın alacağı doğum rapor parasını hesaplayalım. 2023 yılı için brüt ücreti 15.000 TL olan ücretlimizin geriye dönük 12 aylık toplam brüt ücreti de 180.000 TL olsun. Doğum izin parası 56.000 TL' nın 2/3'ü alınır, 56.000 / 3 x 2= 37.333,3 TL doğum parası alır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.haber7.com

Doğum sonrası rapor parası ne zaman ödenir?

Rapor parası, işverenin raporu SGK'ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle çalışanların PTT veya e-Devlet üzerinden tanımlanan banka hesabına yatırılır. Bu ücretin hesaba yatırılmasıyla birlikte 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir. Bu süre içerisinde alınmayan ücretler SGK'ya tekrar iade edilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

2023 doğum rapor parası nasıl alınır?

Paranın yatıp yatmadığı 'turkiye.gov.tr' den kontrol edilebiliyor. Para, annenin adına açılan Ziraat Bankası hesabına doğum izni bittikten sonra yatıyor. Ya da başvuru yapan kişiler tarafından PTT şubelerine gidilerek çekiliyor. DOĞUM YARDIMI: Annelere çalışıp çalışmadığına bakılmaksızın doğum parası da veriliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

Doğum sonrası rapor ne kadar?

Doğum izni, doğumdan önceki 8 hafta ve doğumdan sonraki 8 haftayı kapsayacak şekilde 16 haftadan oluşuyor. Hamileliğin 40 hafta sürdüğü varsayılacak olursa kadın çalışanlar, 32. hafta itibarıyla izne ayrılabiliyor. Bebek 8 haftalık veya diğer bir deyişle 2 aylık olduğundaysa ücretli izin bitiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: multinet.com.tr

Doğum Parası Nasıl Alınır? - Rapor Parası Nasıl Alınır? - Elika Hamile

İlgili 38 soru bulundu

Soru cevap kısmı

2023 30 günlük rapor parası ne kadar?

- Yatarak tedavilerde günlük kazancının yarısı, - Ayaktan tedavilerde ise günlük kazancın üçte ikisidir. Buna göre; Asgari ücretlilerin alacağı rapor parası, 2023 yılı için ayakta tedavide günlük 144,5 liradan 223.5 TL'ye, yatarak tedavide de 108,42 liralık tutar 167.68 TL'ye yükseldi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

2023 1 aylık rapor parası ne kadar?

Görüleceği üzere Ekim 2023 itibari ile asgari ücret almakta olan bir sigortalı çalışanın; günlük yatarak tedavi durumunda yapılacak ödemesi 223,5 Türk lirası, Günlük ayakta tedavi durumunda ise kendisine yapılacak ödeme 298 Türk lirasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

Analık rapor parası ne zaman yatar 2023?

Doğum paraları, rapor paraları, ödenekler, süt paraları gibi ödemeler PTT şubelerinden günlük olarak yatmaktadır. Doğum raporunun bitmesinden itibaren 10-15 gün içinde doğum paraları yatacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bibilenvar.com

Doğumdan sonra rapor parası nasıl alınır?

*Rapor süresince yani 112 gün içinde iş yerinde çalışmıyor olmak gerekiyor. *Doğum parasının alınabilmesi için doğumun gerçekleşmiş olması ve bebeğin sağ olması isteniyor. *Kadın çalışan doktordan alacağı raporu işyerine teslim etmekle mükellef. Diğer işlemler işyeri tarafından yapılıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: halkbankkobi.com.tr

Doğum yapan sigortalı ne kadar para alır?

-Yeni annenin doğum parasını alabilmesi için bazı şartları taşıması gerekiyor. Bunlar şöyle: -Doğumdan önceki 1 yıl içinde en az 90 gün sigorta primi yatırılmış olmalı. Doğum izni başlamadan önce işten ayrılanlar bu ödeneği alamıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

Emzirme ödeneği nasıl alınır?

Söz konusu ödenekten yararlanmak için e-Devlet sistemine kayıtlı olmak gerekir. Emzirme ödeneği, rapora istinaden otomatik olarak yatar. Süt parası hesaplama işlemi bakanlık tarafından onaylanan tarife üzerinden yapılır. SGK'nın yönergelerine göre 2023 yılı için geçerli olan rakam 520 TL'dir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: multinet.com.tr

Emzirme ödeneği kaç ay veriliyor?

Süt parası ile emzirme desteği aynıdır. Anneye ya da eşine verilen emzirme ödeneği SGK'ya ya da Bağ-Kur'lu kişilere en az 4 ay prim ödenmesi halinde verilmektedir. Emzirme yardımı 2021 yılı için 232,00- TL olarak belirlenmiştir. Annelere 2 sene kadar 232,00- TL üzerinden ödemeler yapılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: rasyoneldanismanlik.com

Doğum rapor parası nereden bakılır?

TC kimlik numaranız ve şifreniz ile e-Devlet'e giriş yapın. Anasayfada yer alan arama butonuna “doğum raporu soğulama” yazın ve aratın. Karşısına çıkan sayfada Sağlık Bakanlığı'na ait ilgili işlemi seçin. Mevcut raporunuz varsa açılan yeni sayfada sorgulama sonucu yer alacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

SGK doğum parası nasıl alınır?

Doğum Yardımı başvurusu, canlı doğumun gerçekleşmesinin ardından ilgili nüfus müdürlüğünde çocuğun Kimlik Paylaşım Sisteminde (KPS) kayıt işlemi yapıldıktan sonra "Doğum Yardımı Başvuru Dilekçesinin” eksiksiz olarak doldurulması ve imzalanmasının ardından şahsen, iadeli taahhütlü posta veya kargo yoluyla yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aile.gov.tr

Emzirme ödeneği ve doğum parası aynı mı?

Süt yardımı( Emzirme ödeneği) olarak ta 2023 yılı için 520 TL verilmektedir. Doğum yapan SGK'sı olsun olmasın şartları taşıyan her T.C. vatandaşı anneye Doğum Yardımı yapılmaktadır. Şartları taşımak kaydıyla her iki yardımı birlikte almaya engel yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

Analık rapor parası nereden alınır?

Raporunuzu devlet ve üniversite hastanelerinden veya SGK anlaşmalı özel hastanelerden alabilirsiniz. Raporun geçerli olması ve rapor parasının hesabınıza yatması için son bir yıl içinde 90 gün prim yatırmış olma zorunluluğu vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkiyefinans.com.tr

90 günlük rapor parası ne kadar?

Sigortalının brüt maaşı 15.000 TL olsun ve 3 aylık toplam gün sayısı 90 gün olarak işleme başlayalım. Bu durumda sigortalıya günlük geçici iş göremezlik ödeneği şu şekilde yapılır: Yatarak tedavi ödemesi: 500 / 2 = 250 TL (günlük) Ayakta tedavi ödemesi: 500 / 3 = 166.66 TL x 2 = 333.33 TL (günlük)

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mapfre.com.tr

Doğum izninde maaş ödemesi ne zaman alınır?

Sonuç olarak, doğum parası analık nedeniyle alınan istirahat raporunun bitmesinin ardından 10-15 günlük süre içerisinde PTT şubelerinden yatacaktır. Ödemenin yapılıp yapılmadığının takibi de e-devlet üzerinden yapılabilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bibilenvar.com

Emzirme ödeneği ne demek?

Emzirme ödeneği her bir çocuk için doğum anında yaşaması şartıyla (canlı doğum) doğum tarihinde geçerli olan ve Kurum Yönetim Kurulunca belirlenerek Bakanlık Makamınca onaylanan tarife üzerinden verilir. 2020 yılı için bu rakam 202,00 TL, 2021 yılı için 232,00 TL, 2022 yılı için 316 TL ve 2023 yılı için 520,00 TL ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sgk.gov.tr

10 günlük iş göremezlik parası ne kadar?

Öncelikle günlük brüt kazancı bulalım: 73.854/90 = 205,15 TL yapar. 205.15*1/2 =102,5 TL ile günlük esas kazancı bulmuş oluruz. Toplam rapor ücreti için 10 gün alınması gerekir. 102,5*10 =1.025 TL olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hesapkurdu.com

Devlet en fazla kaç gün rapor parası ödüyor?

Ayrıca tek hekim imzasıyla, her biri 10 günü geçmeyecek parçalar halinde yılda 40 güne kadar rapor verilmesi mümkündür. Bir diğer ifade ile bir takvim yılı içinde tek hekim tarafından aynı kişiye verilecek raporların toplamı 40 günü geçemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kamuiscileri.net

10 günlük raporda hafta sonu sayılır mı?

Yani, hafta içinde raporlu olunması halinde hafta tatili hakkı kaybedilmez. Bir haftalık süre içinde hekim raporuyla işe gelinmediği günler çalışılmış gibi sayılır ve o haftanın tamamı raporlu geçirilse dahi işçi hafta tatili hakkına sahiptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Rapor alınca maaş kesintisi olur mu?

İşçinin raporlu olduğu süre boyunca maaşı tam olarak ödenir, bununla birlikte SGK'ya tahsil edilecek sigorta primine karşılık SGK tarafından ödenecek Geçici İş Göremezlik ücretinin mahsup edilmesi sağlanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kuveytturk.com.tr

Iş göremezlik raporu hangi bankaya yatıyor?

SGK'nın anlaşmalı olduğu bankalar: Ziraat Bankası, Halk Bank, Vakıf Bank, Akbank, Burgan Bank, Fibabanka, Şeker Bank, Türkiye Ekonomi Bankası, Garanti Bankası'dır. Eğer anlaşmalı bankalardan herhangi biri kullanılmıyor ise ödenek PTT Bank'tan çekilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vergidegundem.com

E devlet rapor parası sorgulama nasıl yapılır?

e-Devlet rapor parası sorgulama ekranı

SGK rapor parası sorgulama işlemi için ilk olarak e-Devlet'e giriş yapılır. Daha sonra 'Sosyal Güvenlik Kurumu' bölümüne girilir. Oradan "4A/4B İşgöremezlik Ödemesi Görme" tıklanır. Ardından istenilen bilgiler eksiksiz doldurulduktan sonra detaylara ulaşabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT