Diyet yaparken kalorisi yok denecek kadar az olan sütsüz veya şekersiz sade kahve içilmelidir. Örneğin espressonun sadece 3 kalorisi, filtre kahvenin toplamda 5 kalorisi vardır. Ancak kahvenize şeker ekliyorsanız, fincanınıza eklediğiniz 1 çorba kaşığı şeker başına 16 kalori eklemiş olursunuz.
Peki diyetteyken ne kadar kahve tüketebilirsiniz ? Günde 2-3 fincan kahve tüketmek yağ kaybını desteklerken, 4-5 fincan ve üzerinde kahve tüketimi yağ artışına ve vücudun ödem toplamasına neden olur. Tabii ki tüketilen kahvenin sütsüz, kremasız ve şekersiz olması diyetiniz açısından oldukça önemli.
5Yerba Mate Çayı
Bir kahve ikamesi arıyorsanız ama sabah kafeininizden ayrılmak istemiyorsanız, yerba mate iyi bir seçimdir. 240 ml ortalama bir kahvedeki kafein içeriğine benzer şekilde kafein içerir. Yerba mate ayrıca antioksidan görevi gören faydalı bitki bileşikleri ile yüklüdür.
İlgili 44 soru bulundu
Sabah uyandığınız zaman tıpkı yüzünüzü yıkamak gibi vücudunuzu da yıkamanız lazım. Bu yüzden uyanır uyanmaz bir bardak su veya bitki çayı içmek bu saatler için en uygunu.
Size ilk önerimiz kahvenin yerine koyabileceğiniz bir içecek bulmak. Mesela limonlu su. Sabah uyandığınızda limonlu su içmek uyarıcı etkiye sahip olduğu kadar,C vitamini sayesinde cildinize de iyi gelir ve aynı zamanda sindirim sistemini harekete geçirir.
Bu noktada bilinmesi gereken en önemli şeylerden biri çay, kahve ve bitki çaylarının sıvı ihtiyacını karşılamadığı ve su yerine geçmediğidir. Aksine bu içecekler idrar söktürücü etkiye sahip oldukları için vücuttan daha fazla sıvı atılmasına neden olurlar.
Şekersiz içilen Türk kahvesi ya da filtre kahve kesinlikle kilo aldırmaz. Eğer kahveyi sütlü içmeyi seviyorsanız kilo almamak için az yağlı ya da yağsız süt tercih edebilirsiniz. Şekersiz sütlü kahve kilo aldırmadığı gibi kilo vermeye de destek olmaktadır.
Nescafe Gold, en masum ve en faydalı olan kahve türlerindendir. Bu kahveyi günün belirli saatlerinde içebilirsiniz. 1 tatlı kaşığı Nescafe Gold, 3 kalori içermektedir. Gün içinde 2 fincan içtiğinizi düşünürseniz alacağınız kalori size zarar vermeyecektir.
Kahve diyeti adıyla bilinen beslenme programında sık sık tüketilen içecek kahve olmaktadır. Türk kahvesi önerilen, Türk kahvesi olmadığı durumda şeker ve krema içermeyen kahvelerin uygun görüldüğü bu diyet pek çok kişinin zayıflama hayalini gerçekleştiriyor.
Siyah kahvenin (Türk kahvesi ya da filtre kahve, espresso) metabolizmayı harekete geçirdiği gözlemlenmiştir. İçerisine krema koyulmadığı ya da fazla şekerli içilmediği zaman kilo verdirici etkisi bulunan kahve kalp atışlarını hızlandırdığı için yağ ve şeker yakımına neden olabilir.
Yağ yakıcı kahvenizi içmek için en ideal saat akşamüstü 4 veya 5 saatleridir; çünkü bu saatlerde enerji düşer ve kişi akşam yemeğinde aşırı miktarda yemek ister. İşte, hem bunu önlemek hem de yağ yakımına katkı için saat 4 veya 5 gibi kahvenizi için.
Siyah kahvenin (türk kahvesi veya filtre kahve, ekspresso) metabolizmayı hızlandırıcı etkisi olduğu kanıtlanmıştır. Dolayısıyla içerisine krema veya çok şeker atmadığınız sürece az da olsa zayıflatıcı etkisi vardır.
Ter kayıpları sıvı alımıyla telafi edilmezse, vücut ısısının düzenlenmesi sağlanamıyor, ayrıca kaslara giden kan basıncı azalıp, kas krampları ve kas kasılmaları gözlemlenebiliyor. Bağırsağın düzgün çalışması için suya ihtiyacı var. Az su tüketimi olursa, sindirim sorunları ve kabızlık bir sorun haline gelebilir.
Vücudun ihtiyacı olan su, suyun kendisinden ve tüketilen yiyecek ya da diğer içeceklerden sağlanabilmektedir8. Dolayısıyla taze sıkılmış meyve suyu, yeşil çay, ayran gibi içecekler sayesinde de su ihtiyacının bir kısmı karşılanabilir.
Lifli besinler ve bol su sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar. Yetersiz su tüketimi, sindirim sisteminin daha az çalışmasına ve kabızlığa yol açar. Kabızlık ve hazımsızlığı önlemek, sindirim sisteminin düzgün çalışmasını sağlamak için mutlaka su için.
Kahvenin içeriğinde yüksek oranda oksalat bulunuyor ve bu oksalat böbrek taşı oluşumuna zemin hazırlıyor. Bu yüzden kahvenin yanında su içmek, oksalatın böbreklerden dışarı atılmasını sağlıyor.
Kafein Tüketimi Neden Zararlı? Önemli bir uyarıcı olan kafeinin, uykusuzluğa, baş ağrısına, konsantrasyon bozukluğuna, kalp atımı ve kan basıncında artışa, mide sorunlarına neden olduğu, kemik sağlığını olumsuz etkilediği ve diüretik ( idrar söktürücü) etki yaptığı bildirilmektedir.
En Sağlıklısı Sade Kahve
Granül kahveler, daha ziyade kalitesi düşük Robusta türü kahve çekirdeklerinden yapılırken, Türk kahvesi ve Espresso denilen Arabika cinsi ise oldukça kaliteli kahve çekirdeklerinden üretilmektedir.
Seviye- Yağsız veya Düşük Yağlı Süt, Soyalı İçecekler
Böylece daha az yağ, daha az kolesterol ve daha az kalori alınır. Kemik mineral yoğunluğunu koruyabilmek için süt içmek büyük önem taşımakla birlikte yapılan çalışmalar sütte bulunan kalsiyumun kilo kontrolünde de yardımcı olduğunu göstermektedir.
Aslında, kahve ve çay genellikle bir kişinin diyetindeki en baskın kafein kaynaklarıdır. Ancak kahve, yeşil çaya göre üç kat daha fazla kafein sağlar. 240 ml kahve porsiyonu 96 mg kafein sağlarken aynı miktarda yeşil çayda bu miktar 29 mg. Araştırmaya göre, günde 400 mg kafein alımı yetişkinler için güvenli.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri