Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Devlet memuruna zorla fazla mesai yaptırılabilir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Devlet memuruna zorla fazla mesai yaptırılabilir mi?

Kamu kurumları, bünyesinde çalışan memuru, gerektiği taktirde fazla çalışma ücreti vermeden günlük çalışma saatleri dışında çalıştırabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aydinlik.com.tr

Zorla mesai yaptırılabilir mi?

İşçinin haftalık çalışma saati İş Kanunumuz ile 45 saat olarak belirlenmiştir. İşveren işçinin haftalık 45 saatten fazla mesaiye kalmasını istiyor ise işçinin fazla mesai yapma konusunda yazılı muvafakatini almalıdır. Aksi halde işçi mesaiye kalmak istemediğinde işveren işçiyi mesaiye kalma konusunda zorlayamayacaktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ezgiesnikgunay.av.tr

Hangi hallerde memura fazla çalışma yaptırılır?

Memura fazla mesai ödenecek haller
  • Görevin kanun ile belirli bir süre içinde bitirilmesinin zorunlu bulunması
  • İnsan, hayvan ve bitkilerle ilgili hastalıklar, arızalar ile tabii afetler gibi olağanüstü hallerin oluşu (Bu hallerin devam süresince)

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafabaysal.com

Devlet memur istemediği yerde zorla çalıştırılabilir mi?

Devlet memurları, istekleri dışında ve haberleri olmaksızın kurumlarının başka bir biriminde ya da başka kurumlarda geçici süreyle görevlendirilebilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mebpersonel.com

Devlet memurunu nasıl şikayet ederim?

2)Memur hakkında bir ihbar veya şikayette bulunulmuş olmalıdır. 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) 158.maddesi uyarınca ihbar veya şikayet, yazılı bir dilekçe ile yapılabileceği gibi; sözlü talebin tutanağa geçirilmesi suretiyle de yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kapitalhukuk.com

İŞÇİNİN FAZLA MESAİYE KALMASI ZORUNLU MUDUR? - Av. Ezgi Esnik Günay

İlgili 19 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Cimere şikâyet edilen memura ne olur?

İdare Mahkemesi 2010/1614 Esas ve 2011/1335 nolu Kararında; "tüm vatandaşların dilek ve şikayetlerini doğrudan başbakanlığa iletebileceklerini belirtmiş, ancak memurlar yönünden bir kısıtlama getirilmemiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Şikâyet asılsız çıkarsa ne olur?

İşlenmediğini bildiği bir suçu, yetkili makamlara işlenmiş gibi ihbar eden ya da işlenmeyen bir suçun delil veya emarelerini soruşturma yapılmasını sağlayacak biçimde uyduran kimseye üç yıla kadar hapis cezası verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Devlet memuru istemediği birimde çalıştırılabilir mi?

Her kadro; sınıfı, derece/kademesi ve unvanı ile belirlenmiştir. Yasanın 45. maddesine göre de “ Hiçbir memur sınıfın dışında ve sınıfının içindeki derecesinin altında bir derecenin görevinde çalıştırılması olanağı yoktur. Kısaca hiçbir memur kadrosu dışında istihdam edilemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: evrensel.net

Zorla görevlendirme yapılabilir mi?

Kurum içi geçici görevlendirmelerde, memurların istekli olup olmamasına bakılabildiği gibi, memurun isteğine bakılmaksızın amirleri tarafından geçici görevlendirme yapılması yoluna da gidilebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuattakip.com.tr

Devlet memurları hangi durumlarda işten atılır?

  • a) İdeolojik veya siyasi amaçlarla kurumların huzur,
  • b) Yasaklanmış her türlü yayını veya siyasi veya.
  • c) Siyasi partiye girmek,
  • d) Özürsüz olarak bir yılda toplam 20 gün göreve.
  • e) Savaş, olağanüstü hal veya genel afetlere ilişkin.
  • f) Amirlerine, maiyetindekilere ve iş sahiplerine fiili.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gumushane.edu.tr

Memurun görevden alınma nedenleri nelerdir?

Mahiyeti itibariyle en ağır ceza olan devlet memurluğundan çıkarma cezası için; kişinin rüşvet alması, yüz kızartıcı ve utanç verici hareketlerde bulunması, devletin gizli bilgilerini açıklaması, siyasi partiye üye olması veya Atatürk aleyhine suç işlemesi gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Zorunlu fazla çalışma kararını kim verir?

1- Fazla çalışmaya işveren karar verir. Yeni İş Kanunu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bölge Müdürlüğü'nden bu konuda izin alınması gereğine yer vermemiştir. İşverenin talimatı veya bilgisi olmaksızın, işçinin kendiliğinden fazla çalışma yapması, fazla çalışma ücretine hak kazandırmaz (6).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

Memura dikkat çekme cezası nedir?

Bu itibarla; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda dikkat çekme cezası diye bir ceza bulunmamaktadır. Bu tür kurum içi idari kararlar hakkında çalıştığınız kuruma müracaat edin Bu yazı kurumunuz insan kaynakları sisteminde disiplin cezaları arasında yer almaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Mesaiye kalmak istemiyorum ne yapmalıyım?

İşçinin fazla mesai yapmak istememesi halinde ise fazla mesai için verdiği onayı 30 gün öncenden işverene yazılı bildirimde bulunarak geri alabilmesine imkan tanınmıştır. Yani artık işverenler her yıl başında fazla mesai için ayrıca onay almak zorunda değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tekcan.av.tr

Fazla mesai kimler yapamaz?

-Günde 7,5 saatten az çalışması gereken sigortalılar. -Gece döneminde (20.00-06.00 arası) çalışan sigortalılar, -Yer altında maden işlerinde çalışan sigortalılar, -Maden ocaklarında, kablo döşeme işlerinde, kanalizasyon yapılmasında ve tünel yapılması gibi işlerde çalışan sigortalılara da fazla mesai yaptırılamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: seckinlergrup.com

Fazla çalışmayı nereye şikayet edebilirim?

ALO 170 aracılığıyla işyeri tarafından ödenmeyen normal çalışma ücretleri ve fazla mesai ücretleri ile ilgili şikayetler alınmaktadır. İstenen bilgiler; İşyerinin ünvanı, işyerinin açık adres bilgisi, işe giriş-çıkış tarihinizdir. Kayıt dışı istihdam şikayetleri ALO 170 aracılığıyla yapılabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alo170.gov.tr

Memur zorla görevlendirilebilir mi?

Kamuajans.Com – Devlet memurları, istekleri dışında ve haberleri olmaksızın kurumlarının başka bir biriminde ya da başka kurumlarda geçici süreyle görevlendirilebilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kamuajans.com

Memur görevlendirmeye itiraz edebilir mi?

Geçici Görevlendirmeye İtiraz

Usulsüz olarak geçici görevlendirildiğini düşünen memur bu işleme karşı itiraz edebilir. Talep içerisinde idari işlemin neden iptalinin gerektiğine dair açıklamalar yer almalı, hem hukuki hem de insani olarak iptal işleminin sebeplerine yer verilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avfatihozdemir.com

Görevlendirmeye gitmezsek ne olur?

657 sayılı yasanın 94. maddesi gereğince, memur izinsiz veya kurumlarınca kabul edilen özürü olmaksızın görevi terk eder ve bu terk kesintisiz 10 gün devam ederse, ayrıca memurun yazılı bir başvurusu aranmaksızın memuriyetten çekilme isteğinde bulunmuş sayılır. Yasanın ifadesiyle "memuriyetten çekilmiş sayılır".

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: istabip.org.tr

Memur amirin her dediğini yapmalı mıdır?

MEMUR, 2 İSTİSNA DIŞINDA, VERİLEN HER GÖREVİ YAPMALIDIR

Amir emri bu kez yazılı olarak verebilir. Görev yazılı olarak verilirse bu kez yerine getirilmelidir. Memura düşen sadece yazılı görev emrinin iptali içini tebliğ tarihinden itibaren 60 gün içinde idare mahkemesinde dava açmaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Devlet memuru ne yapamaz?

Memurlar, mesleki faaliyette veya serbest meslek icrasında bulunmak üzere ofis, büro, muayenehane ve benzeri yerler açamaz; gerçek kişilere, özel hukuk tüzel kişilerine veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına ait herhangi bir iş yerinde veya vakıf yükseköğretim kurumlarında çalışamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Memur fazla mesai izni nasıl kullanılır?

personele yaptırılacak fazla çalışmanın her sekiz saati için bir gün hesabıyla izin verilebilir. Ancak, bu suretle verilecek iznin en çok on günlük kısmı yıllık izinle birleştirilerek yıl içinde kullandırılabilir.” hükmü uygulanabilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Delil olmadan şikayet edilir mi?

TCK madde 271'de suç uydurma suçunun cezası: “Madde 271- (1) İşlenmediğini bildiği bir suçu, yetkili makamlara işlenmiş gibi ihbar eden ya da işlenmeyen bir suçun delil veya emarelerini soruşturma yapılmasını sağlayacak biçimde uyduran kimseye üç yıla kadar hapis cezası verilir.”

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahddurakhukuk.com

Cimerden dava açılır mı?

Yazımızı incelediyseniz, CİMER'in devlet kurumlarının işleyişi ile iligli bir mercii olduğunu açıkladık. Sözleşmeli çalıştığınız kurum devlet kurumu olsa dahi, maaş ve tazminatlarınız işçilik alacağı kapsamındadır ve buna dair talepler adli makam ve mercilere yapılır yani dava açılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aylinbelizyildirim.av.tr

Şikayette bulunmak sicile işlenir mi?

Karakolda İfade Vermek Sicile İşler Mi: İfadeye çağrılmak veya karakolda ifade vermek kişinin siciline işlemez. Ne adli sicil kaydına ne de arşiv kaydına işler. Ancak eğer kişi soruşturma sonucu dava aşamasına geçilerek ceza alırsa bu ceza kişinin adli sicil kaydına işler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mihci.av.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT