Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Devlet memur istemediği birimde çalıştırılabilir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Devlet memur istemediği birimde çalıştırılabilir mi?

Bu yasal durum karşısında; 6111 sayılı Yasa'nın Resmi Gazetede yayımlandığı 25. Şubat.2011 tarihinden sonra; bir memuru kadrosunun bağlı bulunduğu birim dışında kuruluşun başka bir biriminde kadrosu dışında çalıştırılmasının yasal dayanağı yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: evrensel.net

Personel istemediği yerde çalıştırılabilir mi?

Esasların 4. maddesinde personelin, sözleşmelerinde belirtilen görev yeri dışında çalıştırılamayacağı, ancak geçici olarak görev yeri dışına gönderilebileceği, 6. maddesinde ilgililerin sözleşmelerinde belirtilen görev dışında başka bir işte çalıştırılamayacakları hükme bağlanmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Devlet memuru zorla çalıştırılabilir mi?

Anayasa'nın 18'inci maddesine göre “Hiç kimse zorla çalıştırılamaz.” “Çalışma özgürlüğü herkesin dilediği mesleği seçmede özgür olmasını ve zorla çalıştırılmamayı ifade eden bir haktır(AYM, 2010). “Hiç kimse zorla çalıştırılamaz ve zorunlu çalışmaya tabi tutulamaz (AİHM).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ktu.edu.tr

Memur isteği dışında görevlendirilebilir mi?

Kamuajans.Com – Devlet memurları, istekleri dışında ve haberleri olmaksızın kurumlarının başka bir biriminde ya da başka kurumlarda geçici süreyle görevlendirilebilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kamuajans.com

Devlet memurları başka işlerde çalışabilir mi?

Memurlar, mesleki faaliyette veya serbest meslek icrasında bulunmak üzere ofis, büro, muayenehane ve benzeri yerler açamaz; gerçek kişilere, özel hukuk tüzel kişilerine veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına ait herhangi bir iş yerinde veya vakıf yükseköğretim kurumlarında çalışamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Memur mesaisini aksatmadan özel bir kuruluşta çalışabilir mi?

İlgili 15 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Devlet memurları hangi işleri yapamaz?

Memurlar, mesleki faaliyette veya serbest meslek icrasında bulunmak üzere ofis, büro, muayenehane ve benzeri yerler açamaz; gerçek kişilere, özel hukuk tüzel kişilerine veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına ait herhangi bir iş yerinde veya vakıf yükseköğretim kurumlarında çalışamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Devlet memuru ek iş yaparsa cezası ne olur?

Memurlar yukarıdaki sınırlar dışında kanuna aykırı olarak ek iş yaparlarsa ciddi disiplin cezaları ile karşılaşıyor. 657'deki düzenlemeye göre, ticaret yapan ya da memurlara yasaklanan işlerde bulunanlara kademe ilerlemesinin durdurulması cezası veriliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

Memur çalıştığı yerde ikamet etmek zorunda mı?

Yukarıda zikrettiğim “memurun görev yaptığı yerde ikamet etmesinin zorunlu olmadığı” kuralı 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi tüm memurları kapsasa da özel durumu nedeniyle bazı mesleklerde bunun aksine düzenlemeler yer alabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafabaysal.com

Memur iki birimde görevlendirilebilir mi?

İkinci görev verilemez; bu kurumlardan her ne ad ile olursa olsun para ödenemez ve yarar sağlanamaz." hükmüne yer verilerek memurlara ikinci görev verilmesi yasaklanmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cdn.bartin.edu.tr

Kadrosuz memur çalıştırılabilir mi?

Kadroların tespiti: Madde 33 – (Değişik: 30/5/1974 - KHK-12; Değiştirilerek kabul: 15/5/1975 - 1897/1 md.) Kadrosuz memur çalıştırılamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Memur görevlendirmeye itiraz edebilir mi?

Geçici Görevlendirmeye İtiraz

Usulsüz olarak geçici görevlendirildiğini düşünen memur bu işleme karşı itiraz edebilir. Talep içerisinde idari işlemin neden iptalinin gerektiğine dair açıklamalar yer almalı, hem hukuki hem de insani olarak iptal işleminin sebeplerine yer verilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avfatihozdemir.com

Memur amirin her dediğini yapmalı mıdır?

MEMUR, 2 İSTİSNA DIŞINDA, VERİLEN HER GÖREVİ YAPMALIDIR

Amir emri bu kez yazılı olarak verebilir. Görev yazılı olarak verilirse bu kez yerine getirilmelidir. Memura düşen sadece yazılı görev emrinin iptali içini tebliğ tarihinden itibaren 60 gün içinde idare mahkemesinde dava açmaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Devlet memuru dışarıda kavga ederse ne olur?

Eğer fiil fiili saldırıya dönüşürse bu durumda ceza memuriyetten çıkarmaya kadar gitmektedir. Nitekim 657 sayılı Kanun'un 125/E-f bendinde; amirlerine, maiyetindekilere ve iş sahiplerine fiili tecavüzde bulunmanın memuriyetten çıkarma cezasını gerektirdiği belirtilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Zorla görevlendirme yapılabilir mi?

Kurum içi geçici görevlendirmelerde, memurların istekli olup olmamasına bakılabildiği gibi, memurun isteğine bakılmaksızın amirleri tarafından geçici görevlendirme yapılması yoluna da gidilebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuattakip.com.tr

Görev değişikliğini kabul etmeyen işçiye ihbar ödenir mi?

Çalışma koşullarında esaslı değişikliği kabul etmeyen işçinin iş sözleşmesinin işverence feshi halinde, ihbar ve kıdem tazminatı talep hakkı doğar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: evrensel.net

Görev yeri değişikliğini kabul etmeyen işçi ne yapmalıdır?

Bu tür değişikliklerin uygulanabilmesi için mutlaka çalışan olarak sizin rızanızın alınmış olması gerekir. Görev değişikliğini kabul etmemeniz halinde görev değişikliği bildirimine 6 iş günü içinde yazılı dönüş yaparak görevi kabul etmediğinizi iletmeniz gerekmektedir. Bu halde kıdem tazminatına hak kazanabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: calisanrehberi.isteasistan.com

Ikinci görev yasağı nedir?

İkinci Görev Yasağı

Memurlar sadece bir kadroya bağlı olarak görev yapabilir. Memurlara ikinci görev verilemez; her ne ad ile olursa olsun para ödenemez ve yarar sağlanamaz. (m. 87) İstisnai olarak ikinci görev verilebilecek memurlar ve görevler m. 88'de ayrıca sayılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: epikpartnershukuk.com

Memur görevlendirme isteyebilir mi?

Madde 4- Memur : a) Görevin gerektirdiği şartlara sahip olması ve yapılacak işin mesleği ile ilgili bulunması, b) Bu görevde çalışmayı kabul etmesi, c) Çalıştığı kurumdaki kadronun 7 ve daha yukarı derecelerde olması, hallerinde geçici olarak görevlendirilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: thder.org.tr

Öğretmen isteği dışında görevlendirilebilir mi?

NORM KADRO İÇERİSİNDE YER ALAN BİR ÖĞRETMEN GEÇİCİ GÖREVLENDİRİLEMEZ. İlgili mevzuatına göre, öğretmenlerin aylık karşılığı ders ve zorunlu ek ders saatlerini görev yaptıkları okulda/kurumda doldurmaları halinde başka okulda/kurumda geçici olarak görevlendirilmesi yasal ve hukuki değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tesosmaniye.com

Memur istediği zaman tayin isteyebilir mi?

3 yılını dolduran ve devlet memurluğu statüsüne geçen personelin mazeret tayinleri olan eş durumu, sağlık mazereti ve can güvenliği tayinleri yapılmaktadır. Ancak isteğe bağlı tayinleri isteyebilmesi için kadroya geçtikten sonra artı bir yıl daha görev yapması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sagliksen.org.tr

Ikametgahı değişmeyen memura sürekli görev yolluğu ödenir mi?

Buna göre memur veya hizmetlinin ikametgahı da memuriyet mahalli olarak tanımlanmıştır. Bu nedenle başka bir göreve atanmakla beraber ikametgâhı değişmeyen memurun memuriyet mahalli değişmediğinden sürekli görev yolluğuna hak kazanması mümkün değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: siverek.meb.gov.tr

Memurun amiri işçi olur mu?

657 sayılı Kanuna göre memur ve amir arasında hiyerarşi bulunmaktadır. Dolayısıyla, gerek sözleşmeli personel gerekse 4857 sayılı İş Kanununa tabi bir işçi personelin memur ve amiri arasında bir hiyerarşik kademeye konulması veya bir memurun amiri olması mevzuat hükümlerine aykırıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: artuklu.edu.tr

Bir memur kaç yıl ceza alırsa işten atılır?

(657 sayılı kanun m.48/5). Kasten işlenen bir suçtan 1 yıl veya daha fazla hapis cezasının memuriyet görevi sırasında işlenmesi halinde, kişinin memuriyet görevi sona erer. Mahkum olunan 1 yıl hapis cezası adli para cezasına çevrildiği takdirde memuriyet engeli ortadan kalkar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Devlet memurları hangi durumlarda işten atılır?

  • a) İdeolojik veya siyasi amaçlarla kurumların huzur,
  • b) Yasaklanmış her türlü yayını veya siyasi veya.
  • c) Siyasi partiye girmek,
  • d) Özürsüz olarak bir yılda toplam 20 gün göreve.
  • e) Savaş, olağanüstü hal veya genel afetlere ilişkin.
  • f) Amirlerine, maiyetindekilere ve iş sahiplerine fiili.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gumushane.edu.tr

Ek iş yapan memur nereye şikayet edilir?

Buna göre kural olarak ihbar ve şikayetlerin yapılabileceği merciler, savcılık veya kolluktur. Ayrıca valilik, kaymakamlık, mahkeme, elçilik ve konsolosluklara da konusu ceza mevzuatı kapsamında suç teşkil eden ihbar ve şikayette bulunulabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kapitalhukuk.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT