Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Denetim kim yapar?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Denetim kim yapar?

MADDE 3 – (1) Sayıştay; bu Kanun ve diğer kanunlarla verilen inceleme, denetleme ve kesin hükme bağlama işlerini yaparken işlevsel ve kurumsal bağımsızlığı olan bir kurumdur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Denetçi olmak için hangi bölüm?

Üniversitelerin Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İktisat, İş Sağlığı ve Güvenliği, Hukuk ya da İşletme Bölümünden mezun olan kişiler denetçi olarak çalışabilir. Denetçi kurumların yasalara ve yönetmeliklere uygun çalışıp çalışmadığını denetler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: istanbulbogazicienstitu.com

Denetim elemanları kimlerdir?

Bunlar; Maliye Teftiş Kurulu, Hesap Uzmanları Kurulu ve Gelir İdaresi Başkanlı- ğı'dır. Çalışmada, bu kurumlarla ilgili bilgi verildikten sonra, bu kurumlarda çalışanların hangi aşamalardan geçerek kamu denetçisi oldukları incelenmektedir. Anahtar Kelimeler: Denetim, Kamu Denetimi, Kamu Denetçi- leri, Türkiye.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: finanskulup.org.tr

Denetim nedir ne yapar?

Denetimin Tanımı ve Önemi

Denetim, bir kurumun faaliyetlerinin ve işlemleri- nin önceden belirlenen amaçlara ve kurallara uygun gerçekleşip gerçekleşmediğinin belirlenmesi için in- celenmesidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Dış denetim kim tarafından yapılır?

Türkiye'de dış denetim Sayıştay tarafından gerçekleştirilmektedir. Türkiye'de Sayıştay, bir yüksek denetim[3] kurumu olarak, genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin hesaplarının uygunluk ve performans denetimini gerçekleştirmekle yükümlüdür[4].

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuatdergisi.com

Denetim alanında çalışmak nasıl bir deneyim?

İlgili 21 soru bulundu

Soru cevap kısmı

İç denetim kim yapar?

5018 sayılı Kanunda Kamu idarelerinde iç denetimin iç denetçiler tarafından yürütüleceği öngörülmüştür. Kamu idarelerinde iç denetçi olarak atanabilmek için İç Denetim Koordinasyon Kurulu tarafından verilen 'Kamu İç Denetçi Sertifikası'na sahip olmak zorunludur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ms.hmb.gov.tr

Vali belediyeyi denetler mi?

D) Vali, dördüncü maddenin son fıkrasında belirtilen adli ve askeri teşkilat dışında kalan bütün Devlet daire, müessese ve işletmelerini, özel işyerlerini, özel idare, belediye köy idareleriyle bunlara bağlı tekmil müesseseleri denetler, teftiş eder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Denetim yapan kişiye ne denir?

Denetçi Ne Demek? Denetçi, özel ya da kamu kuruluşlarının; yasa, yönetmelik ve genelgelere uygun hareket edip etmediğini denetler. Kamu ya da özel kuruluşlarda çalışabilen denetçiler, teftiş yapar ve gerekli raporları hazırlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kariyer.net

Denetimciler ne kadar maaş alır?

Kamu sektöründe çalışan denetçiler, genellikle Devlet Personel Başkanlığı tarafından belirlenen maaş skalasına göre maaş alırlar. Bu skalaya göre, denetçi olarak görev yapan bir kişinin maaşı 2023 yılı için en düşük 17.680 TL ile en yüksek 41.573 TL arasında değişebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: uzemigunsem.gedik.edu.tr

Denetim uzmanı nasıl olunur?

Nasıl Denetim Uzmanı Olunur? Denetim uzmanı olmak için resmi bir eğitim mecburiyeti bulunmamaktadır. Üniversitelerin dört yıllık eğitim veren İktisat, İşletme ve ilgili Mühendislik bölümlerinden en az lisans derecesi ile mezun olarak mesleği icra etmek mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kariyer.net

Denetim ekibi kaç kişiden oluşur?

MADDE 19 - (1) Her bir bağımsız denetim için en az 3 asil ve 3 yedek olmak üzere 6 kişiden oluşan bir bağımsız denetim ekibi oluşturulur ve her bir bağımsız denetim en az 3 kişi olmak üzere işin gerektirdiği sayı ve nitelikte bağımsız denetçilerden oluşan ekip tarafından gerçekleştirilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: resmigazete.gov.tr

Denetim ne için gereklidir?

Denetimin temel amacı, var olanı ortaya koyup olması gerekenle karşılaştırmaktır. Bu niteliğiyle denetim, standartlara ve yasalara uygunluk arayışı olarak tanımlanabilir. Klasik yaklaşımlarda denetimin birincil işlevi, hata ve yolsuzlukların önlenmesi olarak değerlendirilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

Denetim ve kontrol arasındaki fark nedir?

Kontrol devamlı bir faaliyettir, denetim belirlenen periyotta yapılır. Kontrol eş anlı olarak yürütülür, denetim geçmişe dönüktür. Kontrolde mekanik araçlar kullanılabilir, denetim insan tarafından gerçekleştirilir. Kontrolde işletmeden bağımsız olmak gerekmez, denetimde bağımsızlık şarttır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ksmmmo.org.tr

Kaç çeşit denetçi vardır?

Denetçi, bağımsız ve meslek bilgilerine sahip kişilerdir. Bağımsız denetçi, iç denetçi ve kamu denetçisi olarak üç denetçi türü bulunmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ibaness.org

Denetçinin görevi nedir?

Kat malikleri tarafından yönetim kurulunu denetlemek amacıyla göreve seçilmiş denetçilerin bazı sorumlulukları vardır. Denetçiler, konut ile ilgili gelir ve giderleri denetleyerek, kat maliklerinden toplanan paranın amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını denetlerler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fmsyonetim.com

Lise mezunu Baş denetçi olabilir mi?

Tüm kuruluşların kalite biriminde çalışanlar, lise ve üstü eğitim almış ve konuya ilgi duyan kişiler bu eğitimlere katılabilmektedirler. Szutest Eğitim Merkezi'nde yine aynı standartlarda 2 gün (16 saat) süren iç tetkikçi eğitimleri de düzenlenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: youtube.com

Denetçi belgesi nasıl alınır?

İnternette Merkez Yapı Denetim Komisyonu web sayfasına (http://www.yds.gov.tr) girilir. 2. Sayfada “Yapı Denetim Sistemi” butonuna basılır. 3. Açılan arayüzde, Belge Başvuruları bölümünde yer alan “Denetçi Belge Başvurusu” butonuna basılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: emo.org.tr

Bir kaymakam maaşı ne kadar?

Yeni Kaymakam maaşı kaç para oldu?" sorularının cevapları araştırılan konular arasında yer alıyor. Ocak zammı ile birlikte en düşük 1. Sınıf (4/1) kaymakam maaşı 22 bin 036 TL'ye yükselmişti. 2023 yılı yarısından itibaren geçerli olan asgari ücret 11 bin 402 TLolarak açıklanmıştı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahaber.com.tr

Baş denetçi nasıl olunur?

Baş denetçi; lisans eğitimini tamamlamış, İşletme Fakültesi, İktisat Fakültesi veya mühendislik bölümlerinden mezun, baş denetçi eğitimini almış ve bu pozisyonda belli bir süre tecrübe kazanmış kişiye verilen isimdir. Denetçiler danışmanlık hizmetleri verebildikleri gibi kurumlara bağlı olarak da çalışabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kariyer.net

Tek kişi bağımsız denetim yapabilir mi?

TTK nın 400 üncü maddesine göre, sadece üyeleri yeminli mali müşavirler ve/veya serbest muhasebeci mali müşavirler olan bir bağımsız denetleme kuruluşu denetçi olabilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: izmirymmo.org.tr

Denetim yetkisi nedir?

Yetki denetim sistemleri, kurumdaki kullanıcının, ait olduğu fonksiyonel gruba tanımlanan izinler doğrultusunda işlem yapabilmesine olanak tanımaktadır. Kurum içi iş akışında uygulanan bu denetim, yetki kontrolünde kurumlar arası yazışmalar gibi kurum yapısı dışına çıkan süreçlerde yetersiz kalmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Işyeri denetimini kim yapar?

İş Kanunu'nun 91. maddesine göre:” Devlet, çalışma hayatı ile ilgili mevzuatın uygulanmasını izler, denetler ve teftiş eder. Bu görev Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı ihtiyaca yetecek sayı ve özellikte teftiş ve denetlemeye yetkili iş müfettişlerince yapılır” .

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isguvenligi.net

Belediye başkanını kim yargılar?

İçişleri Bakanı'nın işlemi bir yönetsel işlemdir. Dolayısıyla diğer yönetsel işlemler gibi 1982 Anayasası'nın 125. maddesinde öngörülen “idarenin her tür eylem ve işlemlerine karşı yargı yolu açıktır” hükmü uyarınca, görevden uzaklaştırılan belediye başkanları yargı yoluna başvurabilmektedirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Belediye yi kim denetler?

İç ve dış denetim 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanunu hükümlerine göre yapılır. Ayrıca, belediyenin malî işlemler dışında kalan diğer idarî işlemleri, hukuka uygunluk ve idarenin bütünlüğü açısından İçişleri Bakanlığı tarafından da denetlenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kaynasli.bel.tr

Valiyi görevden kim alır?

İl İdaresi Kanunu'ndan “Devletin valisi” tanımı kaldırıldı. Kanunda Valilerin, Cumhurbaşkanıyla göreve gelip, görevinin bitmesiyle valiliğin de sona ermesi ya da görev süresi dolmadan da görevden alınması hükmü yer alıyor. Ancak, gelecek Cumhurbaşkanı o valiler arasından yine atama yapabilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT