Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Camide telefon şarj etmek caiz mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Camide telefon şarj etmek caiz mi?

Allah katında en az on misli olmak üzere yedi yüz misline kadar ona sevap verilir. İsrafa kaçmamak ve amacı dışına çıkmamak şartıyla cami müştemilatı kullanılabilir. Ancak amacı dışında kullanıldıysa (telefon şarj etmek gibi) onun için belli miktar camiye bırakılması uygun olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Caminin içinde top oynamak günah mı?

Soru: Camide top oynamak caiz midir? el Cevab: Caiz değildir. Din Allahın indirdiği kulluk hükümlerinin bütünüdür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eskieserler.com

Caminin Suyunu kullanmak caiz mi?

Değerli kardeşimiz, Camiye bedava olan su, kişilerin oradan alıp evlerinde kullanmaları için onlara da bedava olmadığından, caiz değildir. Herkese ancak ücretle helal olan bir suyu, kullanım izni haricinde faydalananlar, yani ücretsiz kullananlar kul hakkına da girmiş olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Camide kitap okumak caiz mi?

Evde okumak amacıyla camiden Kur'an-ı Kerim çıkarmanın hükmü nedir? Şeyh İbn Useymin Rahimehullah şöyle dedi: Bilmek gerekir ki mescit ve camilerde vakfedilen eşyaları cami dışına çıkarmak caiz değildir. Evinde okumak üzere camiden Kur'an-ı çıkarmak caiz değildir. Okumak amacıyla vakfedilen bir kitap camiden çıkaramaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: islamqa.info

Camide oyun oynamak yasak mı?

Çocukları camiye alıştırmak, camiyi ve cemaati sevdirmek elbette gereklidir; ancak camiyi temiz tutmak, orada ibadet yapanların huzurlarını bozmamak da gereklidir. Caminin uygun yerinde veya müsaitse bahçesinde, cemaatle namaz kılınmayan zamanlarda çocuklar uygun oyunlar oynayabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

72-Çalıştığımız kurumun elektriğini çay-kahve, telefon şarjı gibi konularda kullanmak câiz olur mu?

İlgili 24 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Camide gülmek günah mı?

6- Camide konuşmak, gülmek, şakalaşmak sevapları yok eder. Hadis-i şerifte buyuruldu ki: (Mescitte dünya kelamı söyleyenin ağzından kötü bir koku çıkar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.dinimizislam.com

Camide konuşmak caiz mi?

Camide yapılan konuşma din ile ilgili ise ibadet olduğundan makbuldür. Fakat dünyevi olup da bir kimsenin gıybet ve dedikodusu yapılmıyorsa mübahtır, bir sakıncası yoktur. Gıybet ise haramdır: Hülasa camide yapılan konuşmnın helali helal, haramı haramdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Camide uyumak caiz mi?

Hanefi mezhebine göre, yabancı ve yolcu olanların mescitte uyuması caizdir. Yine itikâfta bulunan kimseler de mescitte uyuyabilir. Bunların dışındaki kimselerin mescitte uyuması ise mekruhtur. Şafiî mezhebine göre, mescitte uyumakta herhangi bir kerahet yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: risaleizah.com

Camide Selfie çekmek caiz mi?

Gerek camide gerekse kurbanda selfie olmaz. Haramdır diyemeyiz ama ölçüyü kaçırmamak gerekir. FOTOĞRAF bir görüntünün bulundurulmasıdır. Fotoğraf çekmek de mekân neresi olursa olsun haram değildir, günah değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Haram parayla yapılan camide namaz kılınır mı?

Cevap. Haram para ile hayır hasenat yapmak ve bundan sevab beklemek câiz değildir. Böyle olduğu iyi bilinen bir yerde namaz kılmak da başka namaz kılacak yer yoksa mekruhtur. Ancak bir kimsenin helal ve haram parası karışık ise, bunun yaptığı câmide namaz kılınır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekrembugraekinci.com

Camilerin suyunu kim ödüyor?

türkiye nüfusunun büyük çoğunluğu müslümanlardan oluştuğuna göre camilerin giderlerinin devlet tarafından finanse edilmesi adildir. bilinen kadarıyla devlet cami ve, cemevlerinin giderlerini karşılıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eksisozluk1923.com

Camilerin süslü olması caiz mi?

Camilerin süslenip güzelleştirilmesi namaz kılanı meşgul ediyor ise ittifakla mekruhtur. 2. Süsleme, öğünmek ve gösteriş için yapılıyor ise, bu da mekruhtur. Bırakın süslemeyi bu maksatla cami inşa etmek bile mekruhtur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Caminin içinde yemek yenir mi?

Camide bir şey yemek, uyumak mekruhtur. Misafir olan müstesnadır. Misafir, camiye girerken İtikâfa niyet etmeli, önce tehıyyet-ül-mescid olarak, namaz kılmalıdır. Sonra, yiyebilir ve dünya kelamı konuşabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkiyegazetesi.com.tr

Camide oturmak günah mı?

Çünkü cami Allah'ın rahmetinin indiği yerdir.” Camide oturmak ibadettendir. Bir Müslüman camide otursa bile sevap kazanır. Camide cemaatle namaz kılmak için vakit namazını bekleyen kimse ya da camiye gidip cemaatle namaz kıldıktan sonra bir sonraki vakti bekleyen kimse Allah katında makbul bir iş yapıyor demektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milligazete.com.tr

Camide bağırmak günah mı?

Bütün bunlar cami ve mescidlerde Kur'an okurken ihtiyaç olmadığı halde sesi yükseltmenin, yüksek sesle zikir yapmanın, bağırıp çağırmanın câiz olmadığını, bid'at olduğunu ortaya koymaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: islamveihsan.com

Camiye ne zaman gidilmez?

Olumsuz hava şartları: İnsanı sıkıntıya sokacak derecede yağmur, çamur, şiddetli soğuk, kar, ayaz, şiddetli sıcak, zifiri karanlık ve geceleyin şiddetli rüzgâr gibi hava şartları, vakit namazlarına olduğu gibi cuma namazına katılmamak için de birer mazerettir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ilkadimdergisi.net

Namaz fotoğrafı paylaşmak günah mı?

Diyanet İşleri Başkanlığı, milyonlarca kişinin kullandığı sosyal ağlarda fotoğraf paylaşmanın dinen uygun olmadığı değerlendirmesini yaptı. Diyanet'in aylık dergisinde, sosyal paylaşım sitelerine yüklenen fotoğraflar için ''Kişinin mahremiyetini sanal ortamda ifşa etmesi, bunu başkalarıyla paylaşması dinen uygun değil.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

Namaz kıldığını paylaşmak günah mı?

Bir ibadetin, başka zamanlarda yapılmadığı halde, sırf başkasına gösteriş olsun diye Allah rızasından uzak, menfaat için yapılmasına riya denir. İbadetlerini Allah rızası için yapan kişi riyaya girmez. Çünkü dünyevi bir menfaat için yapmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Mezarın fotoğrafını çekmek günah mı?

“Bazı insanlar kabristanda ölüyü defnettikten sonra âilesine göstermek için kabrin fotoğrafını çekmektedirler. Bu davranış câiz midir?” diye sorulmuş, bunun üzerine o şöyle cevap vermiştir: “Bu, lüzumsuz bir davranış ve faydasız, abesle iştigalden başka bir şey değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: islamqa.info

Camiye çorapsız girmek günah mı?

Peygamber'in (s.a.s.) çorapsız olarak namaz kıldırdığı kaynaklarımızda sabittir (Ebû Dâvûd, Salât, 89 [653]; İbn Mâce, İkâmetü's-salavât, 66 [1038]). Bu sebeple çorapsız olarak namaz kılmakta bir beis yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Camide durmak sevap mı?

Câmiye girince de namaz kılmak için orada durduğu sürece, tıpkı namaz kılıyormuş gibi sevap kazanır. Biriniz namaz kıldığı yerden ayrılmadığı, kimseye eziyet etmediği ve abdestini bozmadığı müddetçe melekler: Allah'ım!

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Camide ayak uzatılır mi?

Özür ile veya yanlışlıkla ayakları kıbleye karşı uzatmak mekruh olmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.dinimizislam.com

Camide telefonla konuşmak günah mı?

Câmilerin ilk yapılış gayesi Allah'a ibadettir. Bu bakımdan ibadet esnasında, cemaati rahatsız edecek derecede yüksek sesle konuşmak, soğan-sarımsak gibi kokusu çirkin görülen şeyler yenilerek câmiye gelmek, safları çiğneyerek ileriye geçmeye çalışmak vb. davranışlar hoş karşılanmamıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Camide neler yapılmaz?

- Camide boş bulduğumuz uygun bir yere oturmalıyız. İlerilere geçeceğiz diye cemaati rahatsız etmemeliyiz, - Vaaz ediliyor veya Kur'an-ı Kerim okunuyorsa, edep ve saygıyla dinlemeliyiz. - Camilere soğan, sarımsak kokan yiyecekler yiyerek gidip cemaati rahatsız etmemeliyiz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Açık saçla camiye girilir mi?

- Camilere başı açık ya da kısa kollu tarzı şeylerle girilebilir mi? Değerli kardeşimiz, Bir kadının başı ve kolları açık olarak dışarıda gezmesi ile camiye girmesi arasında, günah bakımından fark yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT