Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Çakma marka giymek haram mı?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Çakma marka giymek haram mı?

Artık fetva meclislerinde bile adisas vs marka giymenin hükmü sorulmaya başlanıldığına göre durum ne haldedir anlaşılmaktadır. Gayri müslimlere benzemek ön plana çıkmadığı müddetçe gayri müslimlerden alışveriş yapmak onların ürünlerini almak kullanmak caizdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eskieserler.com

Çakma marka giymek günah mı?

Bu itibarla emek ve gayret sarf ederek toplum nezdinde itibar gören bir firmanın kendi markasının izinsiz olarak başkaları tarafından kullanılması kul hakkı ihlaline ve müşterilerinin aldatılmasına sebep olacağından İslâm ahlakıyla bağdaşmamaktadır. Ayrıca bu yolla haksız kazanç sağlamak da dinen caiz değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Imitasyon Kullanmak haram mı?

Ayrıca bu yolla haksız kazanç sağlamak da dinen caiz değildir. Müşteri gerçek marka olmadığını bilerek malı alması halinde ise alıcı açısından günah olmasa da satanlar mesul olur. Markanın her yönüyle taklidinin yapılması modern hukuk açısından da suç unsurudur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Nike kullanmak caiz mi?

Hocam Nike veya Adidas giymek caiz midir? Giyilmesi yasak olan bir marka yoktur. Yasak olan, mümin olmayanların değerlerini simgeleyen veya müminlerle savaşanlara ait olanların mallarını giymektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fetvameclisi.com

Kaçak ürün almak haram mı?

Dinimize göre ticaret ve muamelatla ilgili konularda devletin düzenlemesi esastır. Bu hukuki düzenlemlere vatandaşların riayet etmesi gerekir; aksi takdirde anarşi ve fitne çıkar. Bu itibarla vergisini vermeden kaçak yollarla mal alıp satılması, ticaret yapılması caiz değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

İmitasyon (Taklit) Ürünleri Alıp Satmak Caiz midir? - Fatih Kalender Hoca Efendi

İlgili 22 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Çakma ürün satın almak caiz mi?

Bir ürünü imal eden ya damgasını basar veya basmaz, bunda sakınca yoktur. Ama izin almadan başka bir üreticinin damgasını basarsa, hem onun hakkını yemiş, hem de alanları aldatmış olur. Bunu yapmanın caiz olmadığı açıktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Yabancı marka giymek caiz mi?

Soru: Nike, adidasın kopyasını yapmak ve satmak tezgahtarlık yapmak caiz midir? el Cevab: Saydığınız markaların orijinallerini giymek mekruh, kopyalarını giymek ise hilaful evladır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eskieserler.net

Nike ayakkabının altına Allah yazdı mı?

Nike ise Allah kelimesi ile olan herhangi bir benzerliğin tamamen tesadüfi olduğunu açıkladı. Şirket yaptığı yazılı açıklamada "Nike tüm dinlere karşı saygılıdır ve bu konudaki hassasiyetleri de ciddiye alır. AIR MAX logosu sadece Nike'ın Air Max markasını temsil etmesi için tasarlanmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.euronews.com

Nike logosu ile namaz kılınır mı?

Üzerinde canlı varlıkların resimlerinin bulunduğu elbise ile namaz kılmak mekruhtur. Mümkünse bu elbiseler çıkarıldıktan sonra namaz kılınmalıdır. Böyle bir elbise ile namaz kılınması mekruh olsa da bu şekilde kılınan namaz geçerlidir (Merğinânî, el-Hidâye, 1/65).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Pahalı giyinmek caiz mi?

Değerli kardeşimiz, İnsanın bakımlı, düzgün, sosyal mevkiine göre giyim kuşamlı olması normaldir, caizdir. Gösteriş için bu ölçüyü aşmak caiz değildir; bir yandan israfa girer, diğer yandan toplumun birlik ve beraberliğine zarar verir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Erkeğe hangi takılar haram?

Erkeklerin kolye olarak inci veya altın zincir kullanmaları caiz değildir. Gümüş, bakır veya başka madenden kolye takmaları da caiz olmaz. Sağlık için bakır kolye, bakır bilezik veya başka maden takmak caiz olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.dinimizislam.com

Takı takmak erkeğe haram mı?

Erkeklerin, altın dışında gümüş veya başka bir maddeden yapılmış küpe, kolye, bilezik, bileklik, künye vs. takmalarının hükmü nedir? Değerli kardeşimiz, Erkeklerin süslenme amaçlı altın takıları kullanmaları hadislerde yasaklanmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Başkasının malını izinsiz almak günah mı?

Başkalarının malını izinsiz kullanmak haramdır. Mesela arkadaşının kalemini ondan habersiz alıp, o kalemle bir mektup yazmak haram olur. Arkadaşın cebindeki veya masasındaki şeker gibi şeylerini yemek de böyle caiz olmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.dinimizislam.com

Yurt dışı telefon almak caiz mi?

Değerli kardeşimiz, Yurt dışından telefon getirip, bu telefonu resmi yollardan kaydettirerek kullanmak, satmak veya satın almakta dinen bir sakınca yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Çakma kıyafet satmak yasak mı?

Marka hakkına tecavüzün ne olduğu 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanununun 29.maddesine sayılmıştır. Marka hakkına tecavüzün uygulamada ve günlük hayattaki örnekleri, çakma ürünler, birebir taklit ürünler, imitasyon ürünler, saat, takı, gözlük, t-shirt, gömlek, pantolon gibi ürünlerdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: osmanmeteyildiz.av.tr

Resimli şeyler giymek günah mı?

Resimli elbise giymek mekruh görülmekle birlikte, bu elbise içinde kılınan namaz sahihtir. Fakat ihtiyaten yeniden kılınması uygundur (Mergýnânî, el-Hidâye, I, 362-364). Hanbelîler de üzerinde canlı resimleri bulunan elbise giymenin haram olmayıp mekruh olduğunu belirtmişlerdir (İbn Kudâme, el-Mugnî, I, 590).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fikriyat.com

Çorap giymeden namaz kılınır mı?

Hz. Peygamber'in (s.a.s.) çorapsız olarak namaz kıldırdığı kaynaklarımızda sabittir (Ebû Dâvûd, Salât, 89 [653]; İbn Mâce, İkâmetü's-salavât, 66 [1038]). Bu sebeple çorapsız olarak namaz kılmakta bir beis yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Puma caiz mi?

Değerli kardeşimiz, Kutsallıkla ve müstehcenlikle ilgisi bulunmayan sembol mahiyetindeki resim ve figürleri yapmak, asmak ve taşımak caizdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Iç çamaşırı giymeden namaz kılınır mı?

İÇ ÇAMAŞIRIYLA NAMAZ KILINIR MI? Tüm vücudu kapatacak şekilde bol ve uzun giyilen her elbise namaz için uygundur. Etek giyilse dahi altına herhangi bir tayt, çorap, ya da şort gibi bir şey giyme zorunluluğu bulunmasa da dışarıda es kaza gelebilecek kazalara karşı tayt gibi örtücü bir şey giymek iyidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yasemin.com

Hangi marka ayakkabının altında Allah yazıyor?

Amerikan spor giyim markası Nike'ın piyasaya sürdüğü yeni spor ayakkabı modelinin altında Arapça "Allah" yazısını andıran bir logonun kullanılması Müslümanların tepkisine yol açtı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Adidas tersten okununca ne yazıyor?

'Adidas Markalı Çorabın Altında ''Allah'' Yazıyor'

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: onedio.com

Nike Türk markası mı?

Nike, Inc. (/ˈnaɪki/); Amerika Birleşik Devletleri merkezli, önde gelen spor ayakkabı, spor giysi ve spor aksesuarları tasarımcısı ve pazarlayıcısı şirket ve bu ürünlerde kullanılan markadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Pahalı bir şey almak günah mı?

Pahalı şeyler almanın haram olduğu sık sık işitilir. Gerçekten öyle midir? Aslında, hepsi koşullara bağlıdır. Parayı helal yoldan kazandıysanız ve haram şeylere harcamadıysanız, bu tür şeyleri satın almanızda bir sorun yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tayyab.com.tr

Nike logosu caiz mi?

- ​Nike gibi markaların logoları mitolojik kökenliymiş. Bu markaları kullanmanın -logoları üstünde bir şekilde- hükmü nedir? Değerli kardeşimiz, Başka dinlerin kutsallarını veya müstehcenlik ihtiva eden logolar kullanılamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Islamda kadının hangi renkli giyinmesi?

Allah'a hamd olsun. (6991) nolu sorunun cevabında müslüman kadının hicabının şartları açıklanmıştı. Bu zikredilen şartlarda, müslüman kadının hicabının renginin siyah olması gerekir, diye bir şart yoktur. Bu sebeple müslüman kadın, dilediği renkte elbisegiyebilir (hicabı dilediği renkte olabilir).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: islamqa.info

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT