Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Buruna su vermeden gusül olur mu?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Buruna su vermeden gusül olur mu?

Çünkü kurulanmak ile ağza ve buruna su verme arasında uzun süre yoktur. Bununla birlikte gusül yaparken ağza ve buruna su vermeyi ertelemenin sakıncası yoktur. Çünkü tertip gusülde vacip değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: islamqa.info

Burna su almadan gusül abdesti alınır mı?

Bu konuda cumhurun delilleri daha kuvvetli ve isabetlidir. Buna göre abdestte ağzın ve burnun yıkanması sünnet olduğundan, abdest esnasında bir hastalıktan veya ameliyattan dolayı veya sebepsiz olarak ağza ve burna su vermeyi terk eden kimsenin bu davranışı abdestin geçerliliğine engel olmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Gusülde burna su çekmek şart mı?

Gusülde bütün vücudun kuru bir yer kalmayacak şekilde tamamen yıkanması şarttır. Hanefî ve Hanbelîler'e göre ağız ve burnun içi bedenin (yüzün) dışından sayıldığı için gusülde ağza su almak (mazmaza) ve burna su çekmek (istinşak) suretiyle buraları yıkamak da farzdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: islamansiklopedisi.org.tr

Burnum tıkalı gusül abdesti olur mu?

Gusül abdestinde ağız ve burun vücudun dışı kabul edildiği için ağız ve burna su vermek farzdır. Ancak suyu genize ulaştırmak mümkün olmuyorsa, zaruret ve zorluk olduğundan burnun suyun ulaştırılabildiği yerleri çekerek yıkamak yeterli olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kizlarsoruyor.com

Burun içindeki sümük gusle engel mi?

Hanefi mezhebine göre; gusülde ağız ve burnu yıkamak farzdır, dolayısıyla ağız ve burnun içerisinde suyun ulaşmasına engel olan bir madde bulunduğu takdirde gusle engel olur, gusülden sonra bunun fark edilmesi durumunda bu maddenin izale edilip sadece o bölgenin yıkanması yeterli olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fetvalar.hgev.org.tr

GUSÜL ABDESTİ ALIRKEN MUTLAKA GENİZ SIZLAMASI GEREKİR Mİ ? Ali Küpelioğlu Hocaefendi

İlgili 40 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Gusülde burun nasıl yıkanır?

Bu sebepledir ki, İslâm dininde abdest ve gusül sırasında ağzın su ile iyice çalkalanarak yıkanması, burun içine verilen suyun da şiddetlice çekilerek burnun mükemmel bir şekilde temizlenmesi gerekli görülmüştür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Maskara ile abdest olur mu?

Bu itibarla, abdest veya gusül alacak kimsenin, yıkanması gereken organlarında, suyun altına ulaşmasına engel olacak bir tabaka bulunmamalıdır (Müslim, Hayz, 35-38). Oje, ruj, rimel gibi vücut/deri üzerinde tabaka oluşturup suyun deriye ulaşmasına mani olan maddeler abdest ve gusle engel olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Gusülde burna su vermenin ölçüsü nedir?

Abartmaya gerek yoktur. Burnunuz katı pisliklerden temizlenmiş halde iken normal bir çekişle ulaştığı yer neresi ise gereken de o kadardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fetvameclisi.com

Gripken gusül kabul olur mu?

Grip olmak , gusul almamak için bir sebep değildir. Tabiki de alabilirsin.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kizlarsoruyor.com

Burnum ameliyatlı gusül abdesti nasıl alınır?

Yedinci günden sonra ise burun ateli ve tamponu alınır. çoğu doktor ve bende dahil 7. günden sonra ılık su ile duş almaya izin veririz. Ancak boy abdesti alırken veya normal abdest alırken burunu su çekilmesi yine sakıncalıdır. Ameliyatın üzerinden 14 geçtikten sonra ise buruna su çekilip abdest alınabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: salihaydin.com.tr

Burna su vermek farz mı?

Guslederken ağza ve burna su vermek farzdır. Ağza verilen suyu boğaza kadar ulaştırıp çalkalamak ve burna verilen suyu da iyice çekmek sünnettir. Bu hüküm oruçlu olmayan kimseler içindir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Gusülde kuru yer kalırsa ne olur?

Gusül abdestinde yıkanması farz olan bütün vücudun ıslanması gerekir. Kuru yer kalması halinde gusül abdesti geçerli olmaz. Şayet kuru yer kalmışsa ve bunu daha sonra farketmişse yeniden baştan ayağa yıkanmak gerekmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Sular yokken gusül abdesti nasıl alınır?

Abdest ve gusül için su bulunmaz veya bulunur da kullanma imkânı olmazsa her ikisi yerine geçmek üzere teyemmüm yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Zevk suyu akarsa gusül abdesti bozar mı?

Birine bakmak veya birine dokunmak neticesinde eğer şehvetle meni gelirse bu, guslü gerektirir. Akan şeyin rengi ve kokusundan meni olup olmadığını anlayabilirsiniz. Eğer akan şey beyaz renkli ince bir sıvıysa bu meni değil, mezidir. Dolayısıyla boy abdestini gerektirmez, sadece abdestinizi bozar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sporx.com

Burun kiri gusle engel mi?

1- Burundaki kuru kir altına ve dişlerin arasında ve diş çukurunda bulunan yemek artıklarının altına su geçmezse, altı yıkanmazsa gusül caiz olmaz. 2- Deriye yapışmış, hamur, mum, sakız, katı yağ, balık pulu, çiğnenmiş ekmek oje gibi su geçirmeyen şeylerin altını yıkamak farzdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.dinimizislam.com

31 çektiğin yerde gusül abdesti alınır mı?

BOSALDIKTAN SONRA HEMEN ABDES ALIRSAN GUSUL KABUL OLUR.. ANCAAAAK DAHA SONRA İÇİNDE ARTA KALAN MENI SEN FARKINDA OLMADAN DİSARİ CİKAR VE YİNE CÜNÜP OLURSUN.. YİNE GUSUL ŞART OLUR.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kizlarsoruyor.com

Gusül ne olursa kabul olmaz?

Bu itibarla, abdest veya gusül alacak kimsenin, yıkanması gereken organlarında, suyun altına ulaşmasına engel olacak bir tabaka bulunmamalıdır. Oje ve ruj gibi vücut üzerinde tabaka oluşturup suyun bedene ulaşmasına mani olan maddeler abdest ve gusle engel olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Cinsel organla oynamak gusül gerekir mi?

Eğer cinsel organ ile oynarken meni gelmişse hemen guslün tazelenmesi gerektirir. Cinsel organla oynamak orucu bozar mı. Gusül sırasında gelen akıntı guslü bozmaz, guslün abdest oluşunu bozar. Buna göre, kişinin kendi cinsel organına veya dübür halkasına elinin iç tarafıyla dokunması abdesti bozduğu gibi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: itrennosi.peetripark.ee

Gusül hangi durumda alınmaz?

Gusüllün farz olduğu durumlar ise kadın ve erkekte ayrı olarak değerlendirilir: Erkeklerde, cinsel ilişki olsun veya olmasın, cinsel organdan meni gelmesi veya meni gelmese bile cinsel ilişkiye girilmesi. (Bazı İslam alimleri cinsel zevk olmaksızın meni gelmesi durumunda gusül gerekmediğini belirtmişlerdir.)

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Burna su vermek zararlı mı?

Peki kulağa veya buruna su kaçması tehlikeli midir? Uzmanlara göre deniz suyunun burun sağlığı açısından bir sakıncası yok. Hatta faydası bile var. Konuyla ilgili bilgi veren Estetik Burun Cerrahisi Uzmanı Op.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

Gusül alırken suyun değmesi yeterli mi?

Gusül abdesti alırken banyoda su çıkan hortumdan bedenimin herhangi bir yerine su fışkırsa, orası yıkanmış oluyor mu? Yoksa suyu vücuduma yedirmeli miyim? Suyu yedirme diye bir şart yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fetvameclisi.com

Abdest alırken neden 3 kere yapılır?

Kur'an'da abdest emredilirken dört azadan söz edilir, üçünün yıkanması, birinin meshedilmesi emredilir. Bilindiği gibi, hilafına delil olmadıkça emir tekrarı gerektirmez. O bakımdan abdest azasını birer defa yıkamak farzdır; ikinci ve üçüncü defalar ise sünnettir. Amaç iyi bir temizliktir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Fondöten ile namaz kılınır mı?

Makyaj malzemesinin içinde, pis ve zararlı maddeler olmaması abdest alırken suyun altına geçmesi önemlidir. Kozmetik ürünü pis ve zararlı ise alt kısmına su geçmiyorsa, namaz kılınması uygun görülmemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Uzun tırnak abdeste engel mi?

Bu kimseler için cilde yapışan ve tırnak aralarında kalan hamur, mum, zamk, boya vb. şeyler abdest ve gusle engel olmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Parfüm sürmek abdesti bozar mı?

Soru: Kolonya, Parfüm, Rollon Kullanmak Abdesti Bozar mı? el Cevab: Abdesti bozmaz. Ama namaz içlerindeki necaset miktarına göre namaza mani olma çokluğuna ulaşan miktarda bedene ya da elbiseye sürülürse namaz bu sebeple sahih olmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eskieserler.net

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT