Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Boşanırken takılar kimin?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Boşanırken takılar kimin?

Buna göre; kadına takılan ziynet eşyalarının tümü kadına ait olup erkeğe takılan ziynet eşyalarından “kadına özgü olmayanlar” erkeğe ait olacak, “kadına özgü olanlar” ise kadına ait olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahmetyum.av.tr

Boşanma davasında takılar kime kalır?

Bu karar doğrultusunda anlaşılacağı üzere; kadına takılmış olan ziynet eşyalarının tamamı kim tarafından takılmış olursa olsun onun kişisel malı niteliğinde olacaktır. Tüm takıların tedavi için kullanıldığının ispatlanması halinde tedavi için kullanılan tüm maddi kaynaklar kadına ait kabul edilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: meldamervetekcan.com

Boşanırken düğünde takılan altınlar kimin?

Yukarıda ifade etmiş olduğumuz üzere, düğünde takılan takıların kim tarafından ve kime takılmış olduğuna bakılmaksızın, kural olarak(aksini gerektiren bir durum ileri sürülüp ispat edilmedikçe) takılan tüm takılar ve paraların kadın eşe bağışlanmış olduğu kabul edilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: delilavukatlik.com

Düğünde takılan takılar boşanma davasında istenebilir mi?

Düğünde takılan ziynet eşyaları ve para gibi malvarlığı değerleri, evlilik birliği içerisinde ortak harcamalar için tüketilmiş dahi olsa, boşanma halinde kadın eş tarafından erkek eşten talep edilebilir. Ziynet eşyalarının iadesi mümkünse aynen, aynen iade mümkün değilse nakden(bedel itibariyle) istenebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: delilavukatlik.com

Boşanırken kadın neler talep edebilir?

Kadının nafaka hakları (tedbir nafakası ve yoksulluk nafakası) Mal paylaşımından kaynaklı alacak hakları Aile konutu şerhi isteme hakkı Ücretsiz avukat talep hakkı (adli yardım hakları)

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

Düğünde Takılan Takılar - Altınlar Kime Ait? Hiç Bilmediğin Ayrıntılar!

İlgili 21 soru bulundu

Soru cevap kısmı

2023 çocuk nafakası ne kadar?

Çocuğa nafaka hesaplaması yapılırken çocuğun yaşı, yaşam standartları sağlık durumu, eğitim durumu ve nafaka borçlusunun ödemeyebilme gücü dikkate alınır. 2023 yılı için çocuğa ödenen en düşük nafaka 750 TL'dir. Bu tutar hiç çalışmayan ya da asgari ücretli olanların ödemekle yükümlü olacağı asgari nafaka miktarıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avfatihozdemir.com

15 bin TL maaş alan ne kadar nafaka verir?

“15.000 TL maaş alan ne kadar nafaka öder?” sorusu da sıkça gündeme gelir. Mahkemeler genel uygulamalarda nafaka ödeyecek kişilerin maaşlarının %25'i kadar miktarda nafaka ödemesine karar vermektedir. 15.000 TL maaşı olan bir kişinin ortalama ödemesi gereken nafaka miktarı 3.750 TL'dir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mervekolman.av.tr

Boşanmada altınlar ne olur?

Buna göre kadına takılan bilezik, her türlü altın, kolye, küpe vb. ziynetin kadının olduğu kabul edilmektedir. Kadına takılıp erkeğin kullanmasına özgü olan ve cinsiyet ayrımına konu eşyanın da erkeğin olduğunu kabul etmek gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: or.av.tr

Düğün takıları nasıl ispatlanır?

Düğünde takılan altınların miktarı, gramı, ayarı gibi hesap için gerekli olan bilgiler düğün sırasında çekilmiş video görüntüleri, yine düğünde çekilmiş fotoğraflar ve tabi ki altınları gören bilen kişilerin tanıklığı ile ispatlanabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tunayegin.av.tr

Boşanma ev eşyaları kime ait?

Taraflar mal rejimine dair bir tercihte bulunmamışlarsa yasal mal rejimi olan edinilmiş mallara katılma rejimi dikkate alınır. Edinilmiş mallara katılma rejiminin mevcut olduğu evlilik birliği içerisinde alınan ev eşyaları üzerinde tarafları eşit oranda yarı yarıya hakkı vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: delilavukatlik.com

Boşanmada bilezikler kimde kalır?

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi'nin 2014/21125 E. ve 2015/17417 K. sayılı kararında; ”…Kural olarak düğün sırasında takılan ziynet eşyaları, kim tarafından, kime takılırsa takılsın, kadına bağışlanmış sayılır ve artık kadının kişisel malı sayılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahmetyum.av.tr

Nafaka miktarı ne kadar?

Tarafların ekonomik gücüne göre aylık 50.000 TL'ye kadar nafaka verilmesine karar verilebilir. Genel olarak bakıldığında nafakaların yarıdan fazla bir oranı 500 TL'ye kadar, %10'u 500-1000, %2'si 1000-2000, %2,2 gibi bir oranda da 2000 TL üstü nafaka miktarları olarak ödenmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kucukokka.av.tr

Boşanmada mehir talep edilebilir mi?

Boşanma davası açarken de mehir alacağı talebinde bulunulabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

Evlendikten sonra alınan araba ortak mı?

Kim kazanıp satın alırsa alsın, evlilik sonrasında alınan her ev, araba ve arsa gibi ruhsatlı ve tapulu taşınmazlar ortak kabul edilir. Eş ev hanımı olsa ve maddi kazanç getirecek bir çalışma hayatında bulunmasa bile boşanmada mallar ortak paylaştırılır. Yani ev hanımları da ev ve arabaların ortak sahibidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurhukukburosu.com

Ziynet eşyalarının kimde olduğunun ispatı?

Bu anlamda ziynet eşyalarının iadesi davasında fiili karineler kullanılarak ispat yükü belirlenmektedir. Öyle ki evden ayrılan kadının ziynet eşyalarını yanında götürmüş olduğu kabul edilir. Bu sebeple ziynet eşyalarının evde kaldığını/alıkonulduğunu ispat yükünü kadın taşır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: iupress.istanbul.edu.tr

Ziynet eşyaları hangi tarihe göre hesaplanır?

Ziynet eşyalarının bedelini talep halinde 10 yıllık zamanaşımı süresi, boşanma davasının kesinleşmesinden itibaren başlar bu konuya dikkat edilmesi gerekmektedir. Düğün takılarının aynen iadesi veya iadesi mümkün değilse bedelinin ödenmesi talebi, boşanmanın eki niteliğinde olmayan bağımsız bir taleptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mertkorayaslanbas.av.tr

Anlaşmalı boşanmadan sonra ziynet eşyası davası açılabilir mi?

Dolayısıyla taraflar ziynet eşyalarına ilişkin haklarından açıkça feragat etmiş olmadıkça, anlaşmalı boşanma protokolünde ziynet eşyalarına ilişkin hüküm bulunmaması hallerinde hak sahibi olan tarafça sonradan ziynet eşyalarının iadesine ilişkin dava açılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: delilavukatlik.com

Nişan bozulunca takılar kimde kalır?

Nişan bozulursa takılar kimde kalır? Nişanın bozulması halinde nişan yüzüğü hariç diğer değerli takıların iadesi, hediye eden nişanlı, onun ana babası ya da onlar gibi davranan tarafından talep edilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: erdemakcay.av.tr

Düğün takıları nasıl paylaşılır?

Yargıtay Hukuk Genel Kurulunun güncel kararı gereği; altınlar kim tarafından kime takılırsa takılsın düğünde takılan altınlar, aksine bir anlaşma ya da örf ve adet kuralı olmadığı müddetçe kadına bağışlanmış sayılacaktır. Görüldüğü üzere; düğünde takılan tüm takılar kadına ait kabul edilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cinar.av.tr

Boşanmada takılar nasıl paylaşılır?

Düğün takıları, kadın eşin “kişisel malı” kabul edilmektedir. Hiçbir şekilde mal paylaşım talebinde bulunulamaz. Ancak kadın, hür iradesi ile takıları eşine iade etmiş ise artık herhangi bir şekilde yeniden isteme hakkı yoktur. Bu noktadan sonra takılar erkek tarafına geçmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

Mal rejimi davasında neler talep edilir?

Taraflar mal paylaşımı davası ile üç talepte bulunabilir:
  • Katılma Alacağı,
  • Katkı Payı Alacağı,
  • Değer Artış Payı Alacağı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Nişanda takılan takılar boşanma davasında istenebilir mi?

Türk Medeni Kanunu'nun 122. Maddesi'ne göre; eğer nişanlılık evlenme dışındaki bir sebeple sona ererse, nişanlıların birbirlerine veya ana ve babanın ya da onlar gibi davrananların, diğer nişanlıya vermiş oldukları alışılmışın dışındaki hediyeler, verenler tarafından geri istenebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gokhansari.av.tr

8500 TL maaş alan ne kadar nafaka verir?

Örneğin, bir nafaka davasında 8500 TL maaş alan nafaka yükümlüsü, Yargıtay içtihatlarından da baz alınarak yola çıkıldığında maaşının %25'i oranında nafaka ödemeye hükmedilmiş olabilir. Bu durumda nafaka ödemeye yükümlü olan tarafın çocukları veya çocuğu için aylık olarak 2125 TL nafaka ödemesi anlamına gelir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mervekolman.av.tr

25 bin TL maaş alan ne kadar nafaka verir?

25 bin TL maaş alan birinin 4.000 TL -8.000 TL arasında bir nafaka ödemesi gerekecektir. Nafakanın belirlenmesinde belirgin kurallar olmamakla birlikte, her olayın özelinde hakimin takdir yetkisi vardır. Çocuk sayısı, eşin çalışmaması, çocuk ve eşin maddi ihtiyaçlarına göre hakim tarafından nafaka belirlenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arenahukuk.com

Nafaka kaç yıl ödenir 2023?

1 Çocuğun Nafakası Ne Kadar 2023

Çocuk nafakası olarak da bilinen iştirak nafakası, ortak çocuğun velayeti kendisine bırakılmayan tarafın velayet hakkı sahibi tarafa çocuğun masraflarına katkıda bulunma zorunluluğu sebebiyle ödediği bir miktar paradır. Bu nafaka yükümlülüğü çocuk 18 yaşını doldurduğunda sona erer.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: oksuz.av.tr
Önceki makale
Türkiyenin en iyi silahı hangisi?
Sonraki makale
Zoofobi ne demek?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT