Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Boşandıktan sonra evlenme süresi nasıl kaldırılır?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Boşandıktan sonra evlenme süresi nasıl kaldırılır?

İddet Müddeti Nasıl Kaldırılır? İddet müddetinin kaldırılması için dava açılması zorunluluktur. İddet müddeti, boşanma kararının kesinleştiği tarihten itibaren üç yüz gün sonra kendiliğinden ortadan kalkmaktadır. Bu süreyi beklemeden evlenmek isteyen kadınlar ise iddet müddetinin kaldırılması için dava açmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahmetekin.com

İddet süresinin kaldırılması davası ne kadar sürer?

İddet (bekleme) müddeti kaldırma davası avukat eşliğinde ortalama 15 günlük bir sürede sonuçlanır. Mahkemeden iddet müddetinin kaldırılmasına yönelik karar çıktığı takdirde; kadının kararın kesinleşmesini beklemeden gerekçeli kararla evlenmesi mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: feyzahazar.av.tr

Boşandıktan sonra ne kadar süre evlenilmez?

Boşandıktan Sonra Evlenme Süresi Kadın için 300 gündür. Boşandıktan Sonra Evlenme Süresi erkek için geçerli değildir. Kadın iddet müddetinin kaldırılması için dava açacağı zaman hamile olmadığına dair rapor almak sureti ile mahkemeye delil sunar. Bu sayede de bekleme süresinin kaldırılmasına karar verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: altuntas.av.tr

İddet müddetinin kaldırılması için doktor raporu nasıl alınır?

Hamile Olmadığına Dair Rapor Nasıl Alınır

Dolayısıyla iddet müddetinin kaldırılması talepli dava açılmasından sonra kadın mahkemece bir hastaneye sevk edilecektir. Sevk edilen hastaneden kadının hamile olmadığına ilişkin raporun gelmesi halinde, hakim karar verecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: istanbulavukatim.com

İddet müddetinin kaldırılması davası nerede açılır?

Bekleme süresinin kaldırılması davası görevli mahkeme Aile Mahkemesi'dir. Bulunulan yerde Aile Mahkemesi olmaması durumunda ise Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açılabilir. Türk Medeni Kanunu 132. Madde uyarınca bekleme süresinin kaldırılması davası düzenlenmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahmetalkan.av.tr

İddet (Bekleme) Müddeti Nedir? Avukat Serpil Çınar

İlgili 39 soru bulundu

Soru cevap kısmı

İddet süresinin bittiğini nasıl anlarız?

Mahkemeden talepte bulunan kadının gebe olmadığını kanıtlaması durumunda iddet müddeti sona erer. Bu durumun kanıtlanabilmesi için de kadın doğum uzmanının imzasını taşıyan doktor raporu ile belgelenmesi gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bilgichukuk.com

İddet müddetinin bittiğini nasıl anlarız?

İddet Süresi Ne Zaman Sona Erer

Birincisi iddet süresi kanunda açıkça ifade edildiği gibi doğumla birlikte sona erer. İkinci olarak 300 günlük sürenin dolması ile birlikte iddet süresi son bulur. Son olarak iddet süresinin diğer sona erme yolu ise, iddet süresinin mahkeme kararı ile kaldırılmasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: iddetsuresi.com

Boşandıktan sonra e Devlete ne zaman düşer?

Boşanma kararından sonra kimliğimi ne zaman değiştirebilirim sorusu, boşanma işlemi gerçekleştikten sonra en sık araştırılan konulardan biri haline gelmektedir. Boşanmadan sonra kimliğin değişmesine dair gerekli karar, açık duruşmada boşanma kararı verildikten yaklaşık 20 ila 40 gün cevabını vermektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: elgit.av.tr

Boşandıktan sonra resmi nikah ne zaman yapılır?

Türkiye Cumhuriyeti Medeni Kanunu'na göre, boşanmış bir erkek istediği zaman tekrar evlenebilir, ancak boşanmış bir kadın boşanmanın kesinleşmesinden itibaren 300 gün beklemek zorundadır. Bu süre, kadının hamile olup olmadığının tespit edilmesi ve çocuğun babasının kim olduğunun belirlenmesi içindir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alitumbas.av.tr

Karı koca boşandıktan sonra tekrar evlenebilir mi?

Kişi ric'i talak ile boşadığı eşine, iddet süresi içinde nikâha gerek kalmadan, iddet süresi bitmiş ise yeni bir nikâh akdi ile dönebilir. Bâin talakta ise iddet içinde bile olsa yeni bir akitle aile tekrar kurulabilir. Üçüncü boşa(n)madan sonra ise kesin ayrılık gerçekleşir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Boşanma davası bittikten sonra ne yapılmalı?

Hakim boşanma kararı verdikten sonra gerekçeli boşanma kararı yazılır ve taraflara tebliğ edilir. Taraflara yapılan tebligattan itibaren 2 hafta içinde taraflar varsa itirazlarını istinaf dilekçesi ile sunar. Böylelikle istinaf aşamasına geçilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

4 ay 10 gün iddet ne demek?

Kadınlar kocaları öldükten ya da boşandıktan sonra hemen başka bir adamla evlenemezler. Bu duruma "iddet müddeti" adı verilir. Kocası ölmüş olan bir kadın yeniden evlenebilmek için hamile değilse en az 4 ay 10 gün beklemelidir. Ancak kadın hamile ise iddet müddeti doğum yapması ile tamamlanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

İddet müddeti kaldırma davası nasıl açılır?

İddet müddetinin kaldırılması için mutlaka mahkeme kararı ile alınması gerekmektedir. Yalnızca hamile olmadığını kanıtlayan resmi sağlık raporu yeterli olmamakta mutlaka mahkeme kararı olmalıdır. İddet müddetinin kaldırılması talebinde bulunarak dava açılması yeterlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cinar.av.tr

Boşanan bir kadının iddet süresi ne kadardır?

Bir başka deyişle, evliliği sona eren kadın, 300 günlük bekleme süresi (iddet müddeti) dolmadan evlenemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: melihsaatci.av.tr

İddet müddeti hala var mı?

Erkekler açısından konmuş bir iddet müddeti yoktur. Zira erkeklerin evlenmesinde soy bağının güvenliğinin tehlikeye düşmesi söz konusu değildir. Kadın için de hamile olmadığının ispatlanmasıyla bu sürenin kaldırılması mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sinaneroglu.av.tr

Resmi olarak boşandıktan sonra imam nikahı düşer mi?

Mahkeme yoluyla boşanan eşler, dinî hükümlere göre bir bâin talâkla boşanmış olurlar. Zira hâkimin boşaması bâin talâk kabul edilmektedir (es-Saîdî, Hâşiyetü'l-adevî, 2/41).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Üç hayız müddeti ne demek?

Evlilik, boşanma veya fesih yoluyla sona ermişse ve kadın da hamile değil ise âdet gören kadın üç hayız süresi iddet bekler. “Boşanmış kadınlar kendi kendilerine üç ay hâli (hayız veya temizlik müddeti) beklerler.” (el-Bakara, 2/228). Herhangi bir sebeple âdet görmeyenler ise üç ay süreyle iddet beklerler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

İddet bekleyen kadın evden çıkabilir mi?

İddet bekleyen kadın, ayrılma anında bulunduğu evde oturur. Koca veya başka birisi onu evden çıkaramaz, kendisi de çıkamaz. Ben [NevevI] derim ki: Vefat iddetinde kadın dışarı çıkabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: normalift.com

E devlette boşanmış yazıyor mu?

Boşanma davası aile mahkemesi tarafından UYAP sistemine işlendiğinde E-Devlet üzerinde de görünür hale gelir ve bu sayede kendi açtığınız boşanma davasını veya size açılan boşanma davasını rahatlıkla görebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Boşandıktan sonra e devlette ne yazar?

Boşanmanın nüfusa geçmesi halinde, E Devlet' e girdiğinizde profilinizde yeni soyadınızı göreceksiniz. Bu halde başka bir işlem yapmanıza gerek kalmayacaktır. Boşanma kararınızı hakim mahkemede yüzünüze karşı söylediğinde boşandığınızı sanmayın demiştik.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: armagand.av.tr

Boşandıktan sonra ne zaman bekar yazar?

Boşanma kararınız nüfusa intikal edip kesinleştikten sonra medeni hal bölümünüzde ''BEKAR'' yazacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: zeynepyargic.av.tr

E devlette boşanmış olduğumu nasıl öğrenebilirim?

Şifreniz ile sisteme girdikten sonra e-hizmetlere giriş yapmalısınız. E-hizmetler alanında mahkeme dava dosyası sorgulama alanına girmelisiniz. Bu işlem sonrasında dosya detaylarına ulaşabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tulinbabaoglan.av.tr

Boşandıktan sonra boşanma iptal olur mu?

Boşanma Mahkemesi Kararını İptal Etmek İçin Ne Gerekir? Karara çıkmış boşanma davası iptal etme konusunda hareket geçebilmek için 10 gün boyunca itiraz etme hakkı vardır. Kanun vatandaşlara bu 10 günlük itiraz hakkını verir. Bunun amacı ise adaleti sağlamaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avukataydinaydar.com

Boşandıktan sonra kimlik değişimi için ne gerekli?

Boşanma sonrasında kimlik değişimi yapılabilmesi için, ilk olarak boşanmanın kesinleşmesi gerekir. Boşanma kesinleşmeden herhangi bir işlem yapılamaz. Kesinleşme sonrasında, mahkeme nüfusa ve gerekli diğer resmi alanlara bilgilendirme yapar ve bunun sonrasında resmi değişiklikler yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ariavukatlik.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT