Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Binanın altında kuyu olması binaya zarar verir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Binanın altında kuyu olması binaya zarar verir mi?

Binaların altındaki sinsi tehlike. Binaların bahçelerinde açılan kuyu suları, kontrolsüz kullanıldığında apartmanların çökmesine kadar varan risklere zemin hazırlarken, dezenfekte edilmemesi durumunda da kolera ve tifo gibi tehlikeli hastalıklara davetiye çıkarıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arsiv.ntv.com.tr

Su kuyusu temele zarar verir mi?

Kısa vadeli olarak ele alınırsa su bina temeline zarar vermez. Ancak yer altında olduğu için bina temelinin betonu uzun süre suya maruz kalır. Uzun süre su ile temas eden beton zamanla kararmaya başlar ve çürüme söz konusu olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tesisatcozumleri.com

Izinsiz kuyu açma cezası ne kadar?

Kaçak Kuyu: Arama ruhsatı olmadan açılmış kuyulardır. Devlet Su İşleri Müdürlüğü'nün görevlilerinin tespiti halinde kuyu DSİ tarafından kapatılır. Kapatma masrafları kuyu sahibinden alınır ve ayrıca yerel yönetimler tarafından kuyu sahibi 2.000'den 7.000'TL ye kadar cezaya çarptırılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eskisehirzeminetudu.com

Kuyu suyu yasak mı?

Yeraltı Suları Kanunu'nda yapılan değişiklikle bundan böyle kuyu gibi yerlerden çekilecek içme ve sulama suyu miktarı sınırlandırıldı. Yeraltı Suları Kanunu'nda yapılan değişiklikle bundan böyle kuyu, galeri, tünel ve benzeri yerlerden çekilecek içme, sulama, kullanma endüstri ve sanayi suyu miktarı sınırlandırıldı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberler.com

Bina kuyu suyu nedir?

Temiz ve içilebilir suya ulaşmakta sorun yaşanan bölgelerde, ihtiyaç sahiplerinin su eksikliğini gidermek amacıyla inşa edilen yapılara su kuyusu denilir. Su kuyuları, yeraltına yapılan sondaj sonrasında elde edilen suyu halkın kullanımına sunar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

Bina Tabanından Gelen Su Temelden Çıkan Su Zemindeki Islanma, Nem, Koku ve Rütübetin Çözümü

İlgili 17 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Binanın zemini su alırsa ne olur?

Binalarımıza nüfus eden su, yapımızın taşıyıcı kısımlarında yer alan demirlerin paslanmasına ve taşıma kapasitesinin düşmesine yol açar. Su, betonun çürümesine ve çatlamasına neden olur. Binalarda güvenlik kaybı oluşur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nimecati.com.tr

Binanın altından su çıkıyor ne yapmalıyım?

Drenaj hattı sayesinde, su kaçağı olduğunda veya yağmur suyudan dolayı bina temeline gelecek olan su drenaj boruları aracılığı ile bir kuyuya aktarılır. Bu işlem, bina inşaat halinde iken ve temel atılacağı sırada yapılmalıdır. Bina bitmişse ve kullanılıyorsa, bodrum kata bir kuyu kazılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: protesisat.com

Kuyu suyu kime aittir?

Yeraltı sularının mülkiyeti: Madde 1 – Yeraltı suları umumi sular meyanında olup Devletin hüküm ve tasarrufu altındadır.Bu suların her türlü araştırılması, kullanılması, korunması ve tescili bu kanun hükümlerine tabidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Kaçak kuyu şikayeti nereye yapılır?

Kaçak su kullananları 7 gün 24 saat “TESKİ ALO 185 ÇAĞRI MERKEZİ” ni arayarak ihbarda bulunabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: teski.gov.tr

Kaç metreye kadar kuyu açılabilir?

Ruhsat alınmadan da sondaj kuyusu açılabilir mi? Derinliği ve çapı her ne kadar olursa olsun, ruhsat alınmadan kuyu açmak yasaktır. Derinliği 10 MT.'den küçük kuyular, sığ ya da keson kuyu olarak adlandırıldığından bu kuyuları açmak ve işletmek için de artık keson kuyu ruhsatı alınmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kuyuruhsati.wixsite.com

Kaçak sondaj kuyusu nereye şikayet edilir?

Kaçak veya usulsüz su kullanımlarını ALO 185, www.tiski.gov.tr veya size en yakın Şube Müdürlüğü'müze başvurarak bildirebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tiski.gov.tr

Kuyu açmak serbest mi?

Derinliği 10 m'den küçük kuyular, sığ ya da keson kuyu olarak adlandırıldığından bu kuyuları açmak ve işletmek için ruhsat almaya gerek yoktu. Fakat yeni çıkan yasalarla birlikte artık derinliği ve çapı her ne olursa olsun, ruhsat alınmadan kuyu açmak yasaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ayfmuhendislik.com

Kuyu vurdurma ne kadar?

Sondaj kuyu fiyatları 30.000 TL'den başlayarak sondaj kuyusunun konumu ve derinliğine göre fiyat artmaktadır. İstanbul'da en fazla 50 mt. ile 200 mt. aralığında sondaj kuyusu açılmaktadır. Su kuyusu sondaj fiyatları da 30.000 TL ile 80.000 TL arasında değişmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yesilyurtsondaj.com

Zemini su alan bina depreme dayanıklı mı?

Dere yatağı ya da doldurulmuş alanlar doğal afetlere karşı dayanıksız, sert zeminlerdeki yapılar ise daha dayanıklı kabul edilmektedir. Binanın temelinde yer altı suyu olup olmadığı da büyük önem taşır. Bu sular çekilip dışarı atılsalar da, zeminde yeniden su birikmesiyle birlikte temele zarar vermesi söz konusudur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: telesure.com.tr

Kuyu temel depreme dayanıklı mi?

Sağlamlığı, güvenirliği, yer kaplamaması, depreme dayanıklı olması yanında maliyetinin düşük olması sebebiyle tercih edilen kuyu temel sistemi giderek diğer temel çeşitlerinin yerini almaya başlamıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: midillioglukuyutemel.com

Su kuyusu ömrü ne kadardır?

Su kuyularının kullanım ömrü yer altı su rezervlerine, iklim değişikliklerine, kullanım yoğunluğuna ve dış etkenlere (savaş, doğal afet vb.) göre değişebilmektedir. Bu sebeplere bağlı olarak standart bir su kuyusunun ömrü ortalama 3 ilâ 10 yıl arasında değişmektedir. Su kuyusu çalışmalarında garanti süresi 2 yıldır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ihh.org.tr

Bahçeye su kuyusu açmak yasak mı?

El ile açılan kuyular için 10 metre kıstası getirilmiş olup, bunlar için ruhsat gerekmediği belirtilmiştir. İzinsiz açılan 10 metreden derin kuyu yada sondaj işlemlerine ise mülki amir tarafından idari yaptırım uygulanmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: jandarmaforum.com

Apartman sorunlarını nereye şikayet edebilirim?

Apartmanda rahatsız eden veya şikayette bulunmak istediğimiz daireyi üç yere şikayet edebiliriz. Buralar ; Sulh Ceza Mahkemesi , belediye ve kolluk güçleridir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cihanbinayonetimi.com

Kuyu suyu kesilir mi?

Kuyular, doğal etmenler ya da mekanik sorunlar nedeniyle verimliliğini kaybedebilmektedir. Ancak gerekli müdahaleler ile teknik problemlerin giderilmesi mümkün olmaktadır. Kuyu suyu kuruması durumunda ise düzenli su kesintilerin yapılması ve yeniden su birikmesinin sağlanması gerekecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bizimsondaj.com

Kuyu suyuna para ödenir mi?

Yer altı suyu kuyusuna yönelik sulama ücreti alımı; 2013 yılında 21.12.2012 tarih, 28504 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2012/4005 numaralı Bakanlar Kurulu Kararı ile uygulamaya başlamıştır. Yapılan uygulama yasal bir uygulama olup, ücretin alınmaması Gediz Sulama Birliği inisiyatifinde değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberler.com

Yeraltı suyu kullanma izin belgesi nasıl alınır?

Kullanma Belgesi isteme formu ve ekleri : Açılmış olan yeraltısuyu arama kuyusunda bulunan suyun, işletilmesi istenildiği takdirde; kullanma belgesi isteme formu ve eklerinin, ilgili DSİ. Bölge Müdürlüğünce onayını takiben, müracaat sahibine kullanma belgesi verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Yerin kaç metre altında su var?

“Yerin kaç metre altından su çıkar?” sorusunun cevabını bulabilmek için kaynağın derinliğinin bilinmesi gerekmektedir. Bu kapsamda yer altı suları, her bölgede farklı derinliklerde olabilmektedir. Sondaj yöntemiyle ulaşılabilen sular bazen 1000 metre, bazen ise 100 metrede çıkabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bizimsondaj.com

Yan binadan gelen su nereye şikayet edilir?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 2013 yılında Alo 181 Çağrı merkezini hizmete alarak vatandaşlarla birebir iletişim kurulmasını hedefledi. Bakanlığımız 2023 çevre ve şehirleşme vizyonu, yaşam kalitesini artıran, insan ve çevre prensibi çerçevesinde Alo 181 ile vatandaşa 7 gün 24 saat hizmet veriyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: 181.csb.gov.tr

Yağmur binaya zarar verir mi?

Yağmur suyu, nemli toprak, binanın inşa edildiği zemindeki yeraltı suları ve banyoda oluşan buhar, binanın ömrünü kısaltıyor. İnşaat sırasında kullanılan metal ve demirler zamanla paslanıyor ve bu durum olası deprem anında büyük risk oluşturuyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

Binanın kolonları su alırsa ne olur?

Su yapıları oluşturan betonarme içerisindeki demir donatılara çok zarar vermektedir. Kolonların ve betonarme içerisindeki demirlerin su ve hava ila teması kesilmelidir. Aksi takdirde demir de oksitlenme, paslanma ve korozyon meydana gelir. Bu durum demirin çekme gücünü zayıflatır ve dayanıklılığına etki eder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: newtonmakine.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT