Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Ben kimlerde olur?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Ben kimlerde olur?

Ben oluşumuna neden olan en önemli faktör ailesel geçiştir. Açık tenli ve mavi-yeşil gözlü olanlar, sarı-kızıl saçlı olanlar, çillenme eğilimi olan kişiler, güneşte kolay yanabilen cilt tiplerinde benler daha fazla görülmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Ben kimlerde çıkar?

Doğuştan gelen benler genetik bir yatkınlık nedeniyle oluşabilmektedir. Fakat benler ciltte sonradan da oluşabilmektedir. Özellikle açık tenli kişilerde sonradan ben oluşumu daha yaygın olarak görülmektedir. Sonradan oluşan benler genellikle dış etkiler nedeniyle oluşmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Herkeste ben olur mu?

Halk arasında ben veya et beni diye adlandırılan nevüs, hemen her insanda bulunan ve genellikle iyi huylu olan deri lezyonuna verilen isimdir. Benler; vücudun her yerinde görülebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: evrimagaci.org

Vücutta çok ben olması ne anlama gelir?

Kişinin derisinde sonradan ben çıkması büyük oranla normaldir. Nitekim bu benlerin sayısı, büyüklüğü, rengi ve şekli cilt kanseri teşhisinde önemli bulgulardandır. Kişiler yeni oluşan benleri sık sık kontrol etmeli; renk değişimi, büyüme, asimetri ve şekil değişikliği gördüğünde bir dermatoloji uzmanına görünmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sadahastanesi.com

Ben çıkması neden olur?

Güneşin zararlı ışınları olan UVB ve UVA ışınları ile cilde temas etmesi ile melenosit hücrelerinin artması ortaya çıkar. Bu durumda ben artışına ve koyulaşmasına etken olmaktadır. Koruma faktörü yüksek güneş koruma kremleri kullanmak gereklidir. Genetik nedenler; benler üzerinde etkili birer rol oynarlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Tehlikeli benler nasıl anlaşılır? Kanser riski taşıyan benlerin tedavisi nasıl yapılır?

İlgili 42 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Ben kaç yaşında çıkar?

BENLER İLK 20 YILIN ESERİ

Vücudun her yerinde gözlenebilirler. Bir kısmı doğuştan, bir kısmı ise sonradan ortaya çıkarlar. Ciltle aynı hizada olabilecekleri gibi deriden kabarık, üstünde kıl gelişen formlarda bulunabilirler. Kişide ben gelişeceği doğumdan önce planlanmıştır, çoğu da ilk 20 sene içinde gelişir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

Benler kaç yaşına kadar çıkar?

Vücutta ben gelişiminin 30 yaşına kadar olabileceğini belirten Dermatoloji Uzmanı Onur Çapkan, özellikle 20 santimin üstü benlerin daha fazla kanser riski taşımasından dolayı yakından takip edilmesi gerektiği uyarısında bulundu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Tehlikeli ben nasıl olur?

Bende asimetrik bir yapı varsa ve ani bir şekilde büyüklüğü, rengi ve şeklinde değişimler yaşandıysa bu noktada dikkatli olmak gerekir. Asimetrik görünümlü, beş milimetreden büyük ve rengi koyu kahverengi, siyah, açıkkırmızı gibi iki ya da daha fazla renkli benler riskli olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aysegulguney.com.tr

Ben almak zararlı mıdır?

Hayır, kesinlikle benleri aldırmak zararlı değildir. Fakat hangi benin, nasıl alınacağına mutlaka uzman doktor karar vermelidir. Öncelikle benin iyi huylu mu, kötü huylu mu olduğu tespit edilmelidir. Bunun için dermatoskop denilen özel cihazlarla beniniz incelenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Benler kendi kendine yok olur mu?

Her yaşta yeni ben çıkabilir. Bazı benler kendiliğinden dejenere olup yok olur. Ben sayısı genetik yapımıza bağlıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hisarhospital.com

Siyah ben neden büyür?

Benler, hormonal etkilerden dolayı, ergenlik ve gebelik döneminde daha fazla artış gösterir. Genetik yatkınlık ve güneş ışınlarına fazla maruz kalmak da ben sayısında artışa yol açabilmektedir. Benlerin çapları yıllar içinde artarak deriden kabarık hale gelebilir. Zaman içerisinde renginde değişiklikler olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Yaş ilerledikçe ben çıkar mı?

Benler doğuştan ya da sonradan oluşabiliyor. Sonradan oluşan benlere güneş hasarı, ergenlik ve hamilelik gibi hormonal değişimler sebep olabiliyor. Genellikle iyi huylu olan benler özellikle 40 yaşından sonra oluşmuşsa cilt kanseri açısından risk taşıyabiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

Kaç çeşit ben var?

İki çeşit ben bulunmaktadır: Doğumsal ve edinilmiş. Çoğunlukla benler doğumda mevcut olmayıp sonradan ortaya çıkar. Yirmi yaşından itibaren çoğu insanda 20-30 adet vücudunun her yanına dağılmış ben mevcuttur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: drozgurerdem.com

Ilk ben ne zaman çıkar?

Doğumsal ben, bebek doğduğunda veya ilk 2 yaşa kadar ortaya çıkan, zamanla değişim gösterebilen kahverengi benlere verilen isimdir. Özellikle büyük çaplı olanların üzerinde ben kanseri gelişme riski olduğundan düzenli aralıklarla dermatologlar tarafından takipleri önerilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkdermatoloji.org.tr

Ben nasıl yok olur?

Benler lazerle ve cerrahi olmak üzere iki farklı yöntemle tedavi edilebilirler. Lazerle ben tedavisinde; İyi huylu benler, deriden kabarık ya da deri seviyesinde olan benler, Er Yag lazer ile tek seferde iz bırakmadan tedavi edilebilmektedir. Erbium lazerin özelliği benleri tek seansta tedavi etmesidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ardakatircioglu.com

Ben alındıktan sonra tekrar çıkar mı?

Genellikle ben alma işleminin üzerinden 1 ay gibi bir süre geçtikten sonra yeniden ben çıkması durumu söz konusu olabiliyor. Ancak bu gibi durumlarda da endişe etmeye gerek olmaz. Çünkü lazerle ben alma işlemi tekrarlanabilen ve yeniden yapılmasında herhangi bir sakınca bulunmayan uygulamalardan biridir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tugbadindar.com

Hangi tür benler alınır?

Ben aldırılabilir mi? Yüzünüzde ya da vücudunuzun görünür bir yerinde sizi rahatsız eden bir beniniz varsa, bunu aldırabilirsiniz. Benler, karakteristik özelliğine bağlı olarak radyofrekans ablasyonla ya da cerrahi kesi ile çıkarılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: guncelozturk.com

Kanser olan ben nasıl anlaşılır?

Kanserli benin görünümü nasıldır? :

Hafifçe kabararak çevreye dağılır. Sınırları düzensiz ve girintili çıkıntılıdır. Zamanla renk kahverengi ve siyaha döner. Zamanla üzerinde kabartılar oluşur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: altankaran.com.tr

Ben aldırmak can acıtır mı?

Ben Aldırma İşlemi

Bu sayede hasta ameliyat sırasında herhangi bir şekilde ağrı veya acı hissetmemektedir. Anestezi küçük iğneler ile benin çevresine ve altına uygulanır. Anestezi etkisi hızlı bir şekilde görülür. Yapılan anestezi sonrasında cerrahi operasyon başlar ve ben ve deri altındaki yağ dokusu tamamen alınır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fbm.com.tr

Ben alındıktan sonra ne olur?

Lazer tedavisiyle alınan benlerde işlem sonrası ben bölgesinde kahverengi bir pullanma görülmektedir. 3 – 5 gün sonra bu pullanma dökülmekte ve yerini pembeliğe bırakmaktadır. Pembelik de zamanla geçip, iz bırakmadan iyileşme gösterir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: estenik.com.tr

Yüzdeki benler neden olur?

En yaygın olan sebep ise güneş lekesi olarak çıkmasıdır. Örneğin, açık tenli ve renkli gözlü kişilerde ben çıkma olasılığı daha fazladır. Güneşten çabuk etkilenirler ve bu sebeple de vücutlarında özellikle de yüzlerinde benler oluşabilir. Ama tabi bütün benler de zararsız olacak değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Küçük benler büyür mü?

Çocuk büyüdükçe benler de büyür. Bazıları koyulaşır, bazıların da rengi açılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medimagazin.com.tr

Küçük benler silinir mi?

Vücudunuzun herhangi bir yerindeki benler estetik olmayan görünüme sahip olabilir, size gün içinde rahatsızlık verebilir ya da tıraş sırasında zorluk çıkarabilir. Bu durumda benleri lazerle yok etme en uygun seçenek olacaktır. Ben aldırma yöntemleri arasında evde uygulamalar ve çeşitli topikal ilaçlar da olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: handeulusal.com

Benler alinmali mi?

BEN ALDIRMAK TEHLİKELİ Mİ? Halk arasında ben aldırmanın kansere neden olabileceği gibi bir düşünce yaygın olsa da bu doğru değil. Tam tersine doktorunuzun riskli bulduğu benlerin aldırılması gerekiyor. Benler estetik sebeplerle istenmediğinde de alınabiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

Hangi benler Tehlikesizdir?

Et beni denilen sonradan ortaya çıkan, deri ile aynı renkte olan, kabarık benler ise tehlikesizdir. Fakat bir kabarık oluşumun et beni mi gerçek ben (nevüs) mi olduğu, dermatolog muayenesi ile açığa kavuşur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: drhaticegamzedemirdag.com
Önceki makale
Dropbox a dosya nasıl yüklenir?
Sonraki makale
Hangi resmi tatil 15 gün?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT