Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Batan şirket tazminat öder mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Batan şirket tazminat öder mi?

Ücret Garanti Fonu Yönetmeliği ve İşsizlik Sigortası Kanunu'nun Ek-1. maddesine göre; işçi çalıştıran işverenin konkordato ilan etmesi, hakkında aciz vesikası alınması, iflâsı, ödeme güçlüğüne düşmesi hallerinde iş sözleşmesine dayalı olarak çalışan işçinin üç aylık ücreti Ücret Garanti Fonundan ödenecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Çalıştığım şirket batarsa ne olur?

İşyerinin kapanması beklenmedik bir durum olsa da işveren bildirim yükümlülüğüne uymak zorundadır. Bu kanunun emredici hükmüdür. İşverenin bunun aksine davranması durumunda sadece işçilerin kıdem tazminatlarını değil, ayrıca ihbar tazminatlarını da ödemek zorunda kalacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ckhukuk.com.tr

Iflasını veren şirket tazminat verir mi?

Yeni düzenleme ile iş ilişkisinin iflas nede- niyle feshi halinde kıdem ve ihbar tazminatı alacağı süreye bakılmaksızın imtiyazlı kabul edilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tbbdergisi.barobirlik.org.tr

Konkordato ilan eden firmalar maaş öder mi?

Konkordato ilan eden firma maaş ödeyemez. Bununla beraber çalışanın maaşı Ücret Garanti Fonundan ödenir. Ücret Garanti Fonu en fazla 3 ay maaş ödeyebilir. 3 aylık süre sonucunda çalışanın hâlâ alacağı bulunuyorsa çalışan icra takibi başlatabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isbasi.com

Bir şirket konkordato ilan ederse ne olur?

Konkordato ilanı tasdik edildiğinde borçlu taraf, alacaklıların kabul ettiği oranda borçlarından kurtulmuş olur. Konkordatonun tasdik edilmediği ve mahkeme tarafından reddine karar verilen durumlarda borçlu şirket iflas ilan edebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ticimax.com

ÇALIŞANLAR, ŞİRKETİNİZ İFLAS EDER VEYA KONKORDATO İLAN EDERSE HAKLARINIZ NEDİR ?

İlgili 43 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Konkordato ilan eden şirketin çeki yazılır mı?

Konkordato geçici veya kesin süresi içinde bulunan borçlunun, mahkemece verilen tedbir kararı gereğince çek düzenleme yetkisi bulunmamaktadır. Ancak her konkordato dosyasında çeklerden kaynaklanan borçların konkordato projesi içinde yer aldığı bir gerçektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kavasoglu.av.tr

Konkordato ilan eden şirkete karşı dava açılabilir mi?

Konkordato mühleti içinde kural olarak borçlu aleyhine dava açılabilmektedir. İİK. m. 264'te sayılan yasaklar tahdidi olup genişletilmesi mümkün değildir. Ancak her ne kadar borçluya yönelik dava açılmasına yönelik bir yasak bulunmasa da, iflas davasının konkordato süreciyle olan ilişkisi ayrıca değerlendirilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bghukukburosu.com.tr

Konkordato kaç günde alınır?

Bilindiği üzere Konkordato müessesine başvuran bir borçlu hakkında, kanunda yazılı şartların yerine getirilmiş olması koşulu ile 3 ay süre ile Geçici Mühlet kararı verilmekte ve bu Geçici Mühlet süresinin ise 2 ay süre ile uzatılması mümkün olabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kesicigoktasegemen.av.tr

Konkordato sürecinde faiz işler mi?

7101 sayılı Kanunun 22 maddesi ile faiz konusu 294/3 maddesi hükmünde şöyle düzenlenmiştir; “Tasdik edilen konkordato projesi aksine hüküm içermediği takdirde kesin mühlet tarihinden itibaren rehinle temin edilmemiş her türlü alacağa faiz işlemesi durur”.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gulachukuk.gen.tr

Konkordato süreci nasıl işler?

Konkordatonun Mahkemede incelemesi Komiser ayrıntılı bir rapor hazırlar ve bu rapor ile konkordato dosyasını, mahkemeye verilmek üzere icra dairesine teslim eder. İcra dairesi rapor ve dosyayı Ticaret Mahkemesine gönderir. Komiser dosyayı konkordato süreci içinde icra dairesine vermek mecburiyetindedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: maverahukuk.com

Batan şirketten tazminat nasıl alınır?

İflas eden şirkette, şirket adına dava açma ehliyeti iflâs idaresine ait olmaktadır. TTK m.556 kapsamında dava açma önceliği iflâs idaresinde bulunmakta olup; iflâs idaresi tarafından dava açılmadığı takdirde, pay sahipleri ve şirket alacaklıları tarafından şirket zararının tazmini için dava açılabilir .

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: firatgultekin.com.tr

Işyeri tazminat ödenmezse ne olur?

İcra işlemlerinden sonra tazminat ödemesini ister karşı tarafa isterse de karşı tarafın avukatına yapar. Bu sayede alınamayan tazminat ödemiş olur. Eğer icra takibi ile de her hangi bir şekilde tazminat ödemesi alınamaz ise kişiler ödemedikleri tazminat için hapis cezası da almaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vuralaltun.com

Konkordato olan şirkete icra takibi yapılabilir mi?

Konkordato geçici süre içinde icra takibi yapılabilir mi, mevcut takiplere devam edilebilir mi: Konkordato süresi içinde konkordato süresi alana karşı icra takibi yapılmaz ve yapılmış takipler durur. Ancak alacağın rehinle temin edilmiş olması halinde takip devam eder, muhafaza ve satış işlemi yapılamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kavasoglu.av.tr

Batmak üzere olan bir şirket nasıl kurtarılır?

İflasın eşiğindeki bir şirketi doğru kararlar kurtarabilir. Bunun için yapmanız gereken sağlıklı düşünüp şirketin faydasını ön planda tutmak.
  1. Ekibinize odaklanın. ...
  2. Panik moduna girmeyin. ...
  3. Nakit para bulmaya odaklanın. ...
  4. Yönetimsel değişiklikler yapın. ...
  5. Şirket için bir danışman tutun.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Borçlarını ödeyemeyecek olan şirket nasıl bir yol izlemeli?

Borçlarını ödeyemeyecek durumda olan bir şirket İcra-İflas Kanunu ve Ticaret Hukuku kapsamında farklı yollara başvurabilir. Bunlardan ilki şirketin tekrar yenilenmesi yoludur. Bu konkordato ve iflasın ertelenmesi yolllarıyla mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.youtube.com

Işveren girdi çıktı yapabilir mi?

Konuya ilişkin sayısız Yargıtay kararı mevcut. İşçi çalışmaya devam ettiği halde, iş sözleşmesi sona ermediği ve yeniden yapılmadığı halde işverenlerin tek taraflı yaptıkları girdi-çıktılar işçi haklarını etkilemez, kısıtlamaz, ortadan kaldırmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekmekvegul.net

Konkordato talebinin reddi nedir?

Konkordato talebi alacaklı tarafından yapılmış ise başvuru belgelerinin mahkemenin vereceği makul süre içinde ve eksiksiz olarak sunulması beklenir. Belge ve kayıtların süresinde ve eksiksiz olarak sunulmaması hâlinde geçici mühlet kararı verilmez ve alacaklının yaptığı konkordato talebinin reddine karar verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ozbek.av.tr

Konkordato sonunda ne olur?

Konkordato hakkında verilen karar iflas idaresine bildirilir. Konkordatonun tasdiki kararının kesinleşmesi üzerine iflas idaresi, iflasa hükmeden mahkemeden iflasın kaldırılmasını ister. İflastan sonra konkordato, iflas tasfiyesi içinde ancak bir defa istenebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekintopatan.av.tr

Gerçek kişi konkordato talep edebilir mi?

Yani yapılan bu yeni düzenleme ile tacir olmayan gerçek kişiler ikametgahlarının bulunduğu yerdeki Asliye Ticaret Mahkemesi'ne müracaat ederek konkordato talep edebilmektedirler. Aslında hiçbir şarta ve ön koşula bağlı olmaksızın dileyen herkes konkordato ilan edebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

Konkordatoda şirketi kim yönetir?

Konkordato anlaşması yapmak isteyen borçlu, asliye ticaret mahkemesine başvurarak konkordato talebinde bulunmalıdır. Talebin kabul edilmesi halinde, mahkeme bir kayyum atar ve kayyum borçlunun tasfiye işlemlerini yönetir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekinhukuk.com.tr

Konkordato ilan eden firma işçi çıkarılabilir mi?

Konkordato, kesin mühlet verilmiş olması ve iş sözleşmelerinin konkordatonun amacına ulaşmasında engel teşkil edeceğinden İİK m.296/f.2 uyarınca iş sözleşmeleri için bir fesih sebebi değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Konkordato nasıl sona erer?

Konkordatonun tasdiki kararı ile birlikte konkordato komiserinin görevi sona erer. Tasdik edilen konkordatonun yerine getirilmesi için ise hakim, ge- rekli gözetim, yönetim ve tasfiye tedbirlerini almakla görevli bir kayyım tayin edebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Konkordato talebini kim yapar?

Buna göre; iflasa tabi olup olmamasından bağımsız olarak herhangi bir borçlu şahsen konkordato talebinde bulunabilecektir. Başka bir deyişle, iflasa tabi tacirlerin konkordato hak ve imkanı olduğu gibi, tacir olmayan borçlular da konkordato isteyebilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Konkordato satışı durdurur mu?

İlgili düzenlemeye göre, rehin alacaklısı konkordato mühleti içerisinde borçluya karşı rehnin paraya çevrilmesi yoluyla takip başlatabilir ancak, rehinli mal muhafaza altına alınamaz ve satışı yapılamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Konkordato komiserinin ücretini kim öder?

Aidatlar Maliye Bakanlığına ödenir. (2) Aidatlar, her yıl için Kurul tarafından belirlenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sem.istanbul.edu.tr
Önceki makale
Deprem olan yerde altın olur mu?
Sonraki makale
Tucson segmenti nedir?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT