Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

At eti satışı yasak mı?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » At eti satışı yasak mı?

At eti; Ebû Hanîfe'ye göre ise tahrîmen mekruhtur. Hanefî literatüründen zâhirü'r-rivâye eserlerinde “mek-ruh”, Hasan b. Ziyâd rivayetinde “haram” nitelemesi geçmekte ise de, asıl belirtilmek istenen husus bunu yemenin helâl olmadığıdır. İmâmeyn ise (Ebû Yûsuf ve Muhammed) at eti yemeyi mekruh saymamışlardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Türkiye'de at eti satışı serbest mi?

Ülkemizde 2006 yılından beri dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanlar kurulu imzası ile domuz, at ve tavşan kasaplık hayvan etleri arasına alındı. Ülkemizde satışı serbest olan ve kasaplık et sayılan bu hayvanlar sakatatı ithalatı ile ilgili gümrükte sıfırlanmış.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cumhuriyet.com.tr

At haram mı?

At eti helal midir? Kur'an ve Sünnette at eti yemenin hükmü hakkında açık bir delil bulunmamaktadır. Hanefî mezhebinde Ebû Hanife'den rivayet edilip tercih edilen görüş ile Malikîlerden gelen bir görüşe göre, at etinin yenilmesi tenzihen (helale yakın) mekruhtur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

At etini kimler yer?

Özellikle Şamanizm etiğinde at etinin ayrı bir yeri ve önemi bulunuyor. Türkiye?de ise at etini tercih edenlerin daha çok Tatarlar, Kırgızlar ve Altay kökenli insanlar olduğunu görmek mümkün.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: akademik.adu.edu.tr

At kesmek yasak mı?

Türk Gıda Mevzuatı et ve et ürünleri tebliğine göre mevzuatta atın kasaplık hayvan tanımında yer aldığını belirten Durmuş, "Ülkemizde at etinin tüketimi ile ilgili olarak herhangi bir yasak mevcut değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: internethaber.com

At Eti Yemek Câiz midir?

İlgili 25 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Türkiyede at eti yasal mı?

Orta Asya geleneğinde bahar aylarının gelmesiyle at kesme geleneği bulunuyor. Ancak Türkiye'de at eti tüketilmiyor. Bunun ilk nedeni, ülkemizde at eti kesiminin ve satışının yasak olmasından kaynaklanıyor. İkinci nedeni ise, atın Türk tarihindeki önemli yerinden kaynaklanıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lezzet.com.tr

At eti neden yenmez?

At eti; Ebû Hanîfe'ye göre ise tahrîmen mekruhtur. Hanefî literatüründen zâhirü'r-rivâye eserlerinde “mek-ruh”, Hasan b. Ziyâd rivayetinde “haram” nitelemesi geçmekte ise de, asıl belirtilmek istenen husus bunu yemenin helâl olmadığıdır. İmâmeyn ise (Ebû Yûsuf ve Muhammed) at eti yemeyi mekruh saymamışlardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Eşek eti haram mıdır?

Kurulun açıklamasında, "İslam âlimlerine göre hayvanların sütünün içilmesinin hükmü, etlerine tâbidir. Buna göre eti yenen hayvanların sütünün içilmesi caiz, eti yenmeyen hayvanların sütünün içilmesi ise caiz değildir. Buna göre, eşek etinin yenilmesi caiz olmadığından sütünün içilmesi de caiz değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hyd.org.tr

At sütü içmek haram mı?

İslam fıkıh alimlerine göre eti yenen hayvanların ve insanın sütü temiz sayılmaktadır. Bazı alimler, at sütünün içilmesinde bir sakınca yoktur, demişlerdir. Çünkü atın sütünün içilmesinde savaş vasıtasını zayıflatma yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

At eti tadı nasıl olur?

Tadı hafif. Yaşlı atlarsa koyu renge ve ağır tada sahip. At eti kuzu ve dana etinden nispeten yumuşak ve tatlı. Bazı şefler dana ve geyik etinin bir karışımı gibi değerlendiriyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Tavşan eti neden yenmez?

Bu durum Kur'an-ı Kerim'de şöyle geçmektedir: “Yahudilere her tırnaklı hayvanı haram ettik. Koyunun ve sığırın iç yağını da haram ettik.” (Enam 146. ayet) Tavşan aynı kedi gibi tırnaklı bir hayvandır. Tavşan etinin Yahudilere yasaklı olduğu bir gerçektir; ama 'Aleviler bu yüzden tavşan yemezler' sözü batıldır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.facebook.com

Eski Türkler at eti yer mi?

Türkler, sürüler halinde yetiştirdikleri atın etini yerler, onu kurban olarak sunarlar ve her sene - özellikle savaş atlarından- binlercesini yabancı ülkelere ihraç ederek ekonomilerini sağlarlardı (Kafesoğlu, 1989: 208).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Yılan eti haram mı?

Cevap: Avını köpek dişi veya pençesi ile yakalayan hayvanın etini yemek haramdır. Karada, suda yaşayan haşeratı yemek, helal değildir. Mesela, kertenkele, kaplumbağa, yılan, kurbağa, akrep, yengeç, fare, köstebek, kirpi, sincap yemek helal değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dinimizislam.com

At eti yiyen ülke hangisi?

At etinin en çok tüketildiği ülkeler Orta Asya'da. Özellikle Kazakistan ve Moğolistan mutfaklarında bu et çok önemli bir yere sahip. Özellikle Kazakistan'da bir çok yemek at eti ile yapılıyor. At eti Kırgızistan mutfağının da baş köşesinde yer alıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

At eti sert mi?

At eti fazlaca katı ve lifli yapıya muktedirdir. Çiğnendiği zaman parçalamada ve yutmada güçlük çekersiniz. Aldığınız et koyu renkte, aşırı lifli yapıda ve sert ise bu etten at eti ya da eşek eti olarak şüphe edebilirsiniz. At etinin üstünde yer alan çok fazla sarı renk dana etinden farklı görünmesine neden olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Köpek eti yemek haram mıdır?

Domuz, kurt, ayı, aslan, kaplan, pars, leopar, panda, panter, çita, jaguar, puma, sincap, samur, sansar, kokarca, goril, maymun türleri [şempanze, babun, gibon, orangutan], sırtlan, fil, köpek, kedi, kunduz, porsuk, vaşak, çakal, tilki, gelincik gibi, avını köpek dişiyle yakalayan yırtıcı hayvanlar yenmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.dinimizislam.com

Eşinin sütünü içmek haram mı?

Ayrıca bir kimsenin eşinin sütünü içmesi günah değildir. Ancak bu durum günah olmasa da, adaba uygun değildir. Kadının memesinden süt emmek veya içmek, süt anne ve süt evlatlığı için yeterli değildir. Süt evlatlığının meydana gelmesi için, süt emen kişi iki yaşını doldurmamış olması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Müslümanlıkta kımız haram mı?

Peygamber (s.a.s.) bu konuda şöyle buyurmaktadır: “Sarhoşluk veren her şey haramdır. Çoğu sarhoş eden şeyin azı da haramdır” (İbn Mâce, Eşribe, 10). Buna göre içinde sarhoş edecek düzeyde alkol bulunmaması durumunda kımızın tüketilmesi caiz, aksi takdirde caiz değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Eti Helal mi?

Eti yenen hayvanlar usulüne uygun bir şekilde kesilirse, eti ve her şeyi helâl olur. Eti yenmeyen hayvanlar usulüne uygun şekilde kesilirse, etinden başka her şeyi helâl olur. Domuz ve köpek müstesnadır. Domuz ve köpek eti ittifakla helâl değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekrembugraekinci.com

Tavşan eti yenir mi?

Etlerinin yenmesinin helâl olduğunda görüş birliği bulunan hayvanlar Bakara 172 ve Mâide 1, 4 ayetlerine istinaden İslam alimleri tarafından dört grupta toplanmıştır. a) Sığır, manda, koyun, keçi, deve, tavşan, tavuk, kaz, ördek, hindi türünden evcil hayvanlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Keçi eti haram mi?

Sığır, manda, koyun, keçi, deve, tavşan, tavuk, kaz, ördek, hindi türünden evcil hayvanların, 2. Geyik, ceylan, dağ keçisi, yabanî sığır ve zebra gibi vahşi hayvanların, 3. Güvercin, serçe, bıldırcın, sığırcık, balıkçıl gibi kuşların etlerinin helâl olduğunda fakihler görüş birliğindedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fikriyat.com

Tavşan eti yemek haram mıdır?

Resulullah (S.A.V. )'e sordum ve O da ikisini de yememi emretti demiştir. Yukarıdaki hadis rivayetlerinden açıkça anlaşıldığı üzere tavşan etinin yenmesinin helal olduğu sonucuna ulaşılır. Bu nedenle tavşan etinin yenmesinde herhangi bir sakınca yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Cübbeli Ahmet Hoca at eti yenir mi?

Lalegül Tekstil Tarım ve Gıda İnşaat Sanayi Ticaret ve Limited Şirketi tarafından üretilen sucuklarda at eti tespit edildi. Şirketin kendisiyle bağlantılı olduğu iddialarını kesin bir dille yalanlayan Cübbeli Ahmet Hoca, "Bunların tümü yalan ve iftiradan ibarettir" dedi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberler.com

Eşek sütü helal mi haram mı?

Buna göre eti yenen hayvanların sütünün içilmesi caiz, eti yenmeyen hayvanların sütünün içilmesi ise caiz değildir (Merğînânî, el-Hidâye, IV, 78; İbn Kudâme, el-Muğnî, IX, 425). Buna göre, eşek etinin yenilmesi caiz olmadığından sütünün içilmesi de caiz değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Kuranda hangi hayvanın eti yenmez?

Kur'an-ı Kerîm'de; "Size ölü hayvan etini, kanı, domuz etini ve Allah'tan başkası adına kesilen hayvanı haram kılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yeniakit.com.tr
Önceki makale
Arpa mideye iyi gelir mi?
Sonraki makale
Legümen meyve nedir?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT