Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Asker sivil olaya müdahale edebilir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Asker sivil olaya müdahale edebilir mi?

Silahlı çatışma durumunda da birliğe uzak yerdeyse gözle görülmeyen bir yerdeyse yine sivil makamlar talep etmedikçe müdahale edilmez birliğin içimdeki ani müdahale timi/mangası hazır tutulur herhangi bir intikal için.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: forum.donanimhaber.com

Askeri personel sivilde kavga ederse ne olur?

Görev başında veya üniformalı olmadığı müddetçe polis askeri gözaltına alır. Gözaltında işlem yapamaz bağlı bulunduğu kıtaya bildirir. sivil şahısla kavga etmesi durumunda da mahkeme önünde eşit yargılanırlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: forum.donanimhaber.com

Uzman Çavuş olaya müdahale edebilir mi?

Bu durumda, söz konusu Uzman Çavuş izinde iken veya görevli olmadığı bir zamanda, sivil kıyafetli bile olsa; eğer görevli olduğu il ve ilçede jandarma sorumluluk bölgesinde bir suç ile karşılaşıyorsa müdahale etmek ve yönetmelikte belirtildiği gibi davranmak zorundadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kizlarsoruyor.com

Askeri personeli polis tutuklayabilir mi?

Tutuklama kararı veya yakalama emri düzenlenmesini gerektiren ve gecikmesinde sakınca bulunan hâllerde; Cumhuriyet savcısına derhâl başvurma olanağı bulunmadığı takdirde, amiri, üstü, askerî karakol, nöbetçi, devriye, askerî inzibat ve kolluk görevlisi asker kişiyi yakalama yetkisine sahiptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: resmigazete.gov.tr

TSK mutlak itaat nedir?

b. İtaat : Askerliğin temeli mutlak bir itaattir. İtaat, her astın üstünden aldığı emri hiç bir kayıt ve şart düşünmeden ve en ufak bir tereddüt göstermeden canla, başla yapması, kanunlar ve nizamların dediğinden dışarı çıkmaması ve yasak edilen şeyleri yapmaması demektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Polis Asker atışma

İlgili 33 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Polis TSK mensubu mu?

EMNİYET HİZMETLERİ SINIFI MENSUPLARININ MUAFİYETLERİ

1.Emniyet teşkilatında Emniyet Hizmetleri Sınıfı mensubu olarak on yıllık hizmet süresini kamu görevinden sayılmayacak haller hariç olmak üzere tamamlayanlar, askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: msb.gov.tr

Asker sivile emir verebilir mi?

Madde 19 – (Değişik: 2/1/2017-KHK-681/3 md.; Aynen kabul: 1/2/2018-7073/3 md.) Astlar, üniformalı veya üniformasız asker amirleri ile sivil amirlerinin verdiği emirleri yerine getirmek zorundadır. Madde 20 – Emirler ast tarafından değiştirilemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Komutan askerin üzerini arayabilir mi?

Buna göre tehlike veya suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla askeri ceza mahkemesi kararı veya gecikmesinde sakınca bulunan hallerde birlik komutanının veya amirinin veya adli müşavirin yazılı emri üzerine, askeri mahallerde askeri hakimler hariç kişilerin üstü, araçları, özel kağıtları ve eşyasının aranabilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Askerlerin tutuklama yetkisi var mı?

Tutuklama kararı veya yakalama emri düzenlenmesini gerektiren ve gecikmesinde sıkıntı bulunan durumlarda; Cumhuriyet savcısına anında başvurma imkanı bulunmadığı zamanlarda, üstü, amiri, askeri karakol, devriye, nöbetçi, askerî inzibat ve kolluk görevlisi asker şahsı yakalama yetkisini taşır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milhukuk.com

Bekçi askeri personele kimlik sorabilir mi?

Kolluk, bir kişiye kimliğini ya durdurma yetkisinin doğduğu hallerde (m. 4/A3) ya da genel olarak kolluk görevini yerine getirirken (m. 4/A-8) sorabilir. Kimlik sorma işlemi sırasında kolluğun kendisinin kolluk mensubu olduğunu belirleyen belgeyi göstermesi m. 4/A-8 gereği zorunludur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tuncayilcim.av.tr

Askerler sivil hayatta silah taşır mı?

Subay ve astsubaylar hizmet dışında da resmi veya sivil elbise ile zati tabancalarını göze görünmeyecek şekilde taşıyabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Askere vurmanın cezası nedir?

İlgili düzenlemede, hizmete ilişkin emri hiç yapmayan asker kişilerin bir aydan bir seneye kadar, emrin yerine getirilmesini söz veya fiili ile açıkça reddeden veya emir tekrar edildiği halde emri yerine getirmeyen asker kişilerin ise üç aydan iki seneye kadar hapis cezası ile cezalandırılacağı düzenlenmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hkavukatlik.com

Askeri personel kimlerle evlenemez?

Yönetmelikle subay, astsubay olacakların cinsel hayatlarıyla ilgili yeni bir düzenleme geldi. Evli olanlar, hamile olanlar ve çocuğu olanlar, sevgilisiyle aynı evde yaşayanlar, daha önce evlenip boşananlar, eşcinseller subay olamayacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yeniakit.com.tr

Komutanin askeri dövme yetkisi var mı?

Askere giden kimse bilmez , ben disiplin mahkemesinde boş kalınca iç hizmet kanununu okurken örnek kararlarıyla birlikte birçok şey öğrendim, ve iç hizmet kanununa göre komutanın askere dayak atması suçtur. Yani bir komutan sizi döverse hakkınızı sonuna kadar arayın korkmayın.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: forum.donanimhaber.com

Uzman Çavuş sivilde silah taşır mı?

Uzman erbaşlar ilk sözleşmelerini müteakip bedeli karşılığında zatî tabanca edinebilirler ve görevli olmadıkları zamanlarda da resmî veya sivil elbise ile zatî tabancalarını göze görünmeyecek bir şekilde taşıyabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: askerihukuk.net

Askerler çatışmaya girer mi?

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamayla çatışma bölgesinde profesyonel asker uygulamasına geçildiğini duyuruldu. Yeni uygulamayla kısa ve uzun dönem askerler, aktif çatışma görevlerinden çekildi. Çatışma bölgelerinde sadece profesyonel erbaş, uzman çavuş, astsubay ve subaylar bulunacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.bianet.org

Üst astına küfür edebilir mi?

Üstün Asta Hakaret Etmesi Cezası

477 sayılı Disiplin Mahkemeleri Kanunu'nun 55. maddesi uyarınca, astına sövenler, hakaret edenler veya askeri usul ve kurallara aykırı davrananlar, disiplin suçu niteliğindeki hakaret suçundan dolayı iki aya kadar oda veya göz hapsi cezası ile cezalandırılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mdmhukuk.com

Askerde telefon yakalanırsa ne olur?

Askerde telefon bulundurmak suç değil disiplin cezasını gerektirir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hkavukatlik.com

Askerde mermi kaybetmenin cezası nedir?

Bu duruma neden olan birçok faktör sayılır. Askerde silahı kaybetmenin cezası ise 3 ay ve 24 ay arasında değişim gösterir. Kayıp olan silah bedeli silahı kaybetmiş olan kişiden tazmini yapılır. Ceza işlemi tamamlandıktan sonra da kalan gün sayıları kadar askerliğe dem eder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milhukuk.com

Polis sivil askerin üstünü arayabilir mi?

Polisin sivil ama kimlikli ya da üniforması üstünde bir askeri er ya da albay olsun , arama yetkisi yok.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kizlarsoruyor.com

Asker de telefon yasak mı?

Askeriyede telefon belirli kurallar çerçevesinde serbesttir. Bu kurullardan en önemlisi telefonunuzun kamerasız olmasıdır. Akıllı telefon özelliklerine sahip bir telefon askeriyede kabul edilmez. Tuşlu telefon olması tercih edilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: onedio.com

Polis yolda durdurup arama yapabilir mi?

Polis veya diğer kolluk görevlileri, tehlikenin veya suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla usûlüne göre verilmiş sulh ceza hâkiminin kararı veya bu sebeplere bağlı olarak gecikmesinde sakınca bulunan hâllerde mülki âmirin vereceği yazılı emirle üst araması yapabilir (2559 sayılı PVSK m.9).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Askeri personele nasıl hitap edilir?

icap ettikçe (Mareşalım, Kumandanım, Generalim, Amiralim, Başkanım, Binbaşım, Yüzbaşım, Astsubayım) ve rütbesi olmayanlara bayım veya bayan tâbirleri kullanılmalıdır. Askerî memurlara muadili subaylığın rütbesi ile hitap edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Üst astına bağırabilir mi?

Görüldüğü üzere amirin personeline kötü davranması, bağırıp çağırmayı bir iş gördürme yöntemi olarak uygulaması disiplin kurallarının, ayrımcılık yasağının, etik davranış ilkelerinin ihlalini oluşturduğu gibi ceza kanunlarına göre suç boyutuna da ulaşabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Sivil biri askere nasıl hitap eder?

Er erbaş falansan komutanım. Subay veya üstüysen Astsubayım. Eğer sivilsen beyfendi veya hanımefendi demen yeterli.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kizlarsoruyor.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT