Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Araştırma Görevlisi ücretsiz izin alabilir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Araştırma Görevlisi ücretsiz izin alabilir mi?

On seneden fazla olanların ise senelik izin süresi otuz günle sınırlıdır. Akademik eleman olarak görev yapan kişiler memur sınıfından sayılmaz. Yani hukuki açıdan memur vasfına sahip değildir. Ancak ücretli yani yıllık izin dışında akademisyen ücretsiz izin hakkı da vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mynet.com

Hangi durumlarda ücretsiz izin alabilir?

Nedenler arasında yurtdışında eğitim öğretime devam etme isteği, gebelik, özel durumlar, ailevi nedenler, hastalık gibi durumlar bulunabilmektedir. Bu talepte bulunmakta olan çalışanlar uygulama başladığından itibaren görevini yerine getirmediği için ücreti ödenmemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Ücretsiz izin kimler kullanabilir?

İşçinin ücretsiz izne çıkarılabilmesi için belirli bir süre o işyerinde çalışma şartı da bulunmamaktadır. İşe yeni başlamış yahut kıdemi az olan bir işçi de gerekli şartların varlığı halinde ücretsiz izin kullanabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Araştırma görevlisi yıllık izin kaç gün?

Yukarıda yapılan açıklamalar çerçevesinde; Akademik Personelden 1 yıldan 10 yıla kadar (on yıl dahil) hizmeti olanlara yıllık 20 gün, 10 yıldan fazla hizmeti olanlara ise senede 30 gün yıllık izin hakkı verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: akademikadro.net

Herkes ücretsiz izin alabilir mi?

Ücretsiz izin maaşı kimlere veriliyor sorusunun yanıtı da merak edilen noktalardan. Ücretsiz izne çıkarılan herkes, ücretsiz izne başvurabiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: manpower.com.tr

Memurun 1 Yıllık Ücretsiz İzin Hakkı; Nasıl Kullanabilirim? İzindeyken Başka İşte Çalışabilir miyim?

İlgili 35 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Aday memur ücretsiz izne çıkabilir mi?

Cevap: Aday memurlar da asil memurlar gibi 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 108. maddesinin (B) bendinde belirtilen sürelerin bitiminden itibaren yirmidört aya kadar ücretsiz izin kullanabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pdb.asbu.edu.tr

Kaç ay ücretsiz izin alabilir?

Ücretsiz izin özel sektörde an fazla üç ay verilebilmektedir. 3 aylık süreyi aşmamak kaydıyla işveren sahibi işçiyi tamamen veya kısmen kanunen ücretsiz izne ayırabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sinaneroglu.av.tr

Araştırma görevlisi kadrosu kaç yıl?

Bilindiği gibi, 2547 sayılı kanunun 50/d maddesine göre atanmış araştırma görevlilerinin süreleri yüksek lisans için 3 yıl, doktora için 6 yıldır. Atamalar başarı durumuna göre birer yıllık dönemler halinde yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ktu.edu.tr

En fazla kaç sene araştırma görevlisi olunur?

Bunlar ilgili anabilim veya anasanat dalı başkanlarının önerisi, Bölüm Başkanı, Dekan, enstitü, yüksekokul veya konservatuvar müdürünün olumlu görüşü üzerine rektörün onayı ile araştırma görevlisi kadrolarına en çok üç yıl süre ile atanırlar; atanma süresi sonunda görevleri kendiliğinden sona erer.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pdb.kastamonu.edu.tr

Araştırma görevlisi haftada kaç gün çalışır?

D kategorisi araştırma görevlilerinin haftada 10 saat, E kategorisi araştırma görevlilerinin ise haftada 5 saat görev yapması beklenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.emu.edu.tr

Ücretsiz izin onayını kim verir?

Ücretsiz izne ayrılmak için; İlgili personel, ücretsiz izin talebini içeren dilekçesini birimine iletir. Ücretsiz izin talebi, ilgili birim tarafından Personel Daire Başkanlığı'na gönderilir. Personel Daire Başkanlığı gelen talebi, Rektörlük Makamının onayına sunar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: personel.iyte.edu.tr

Memura ücretsiz izin hangi hallerde verilir?

108 inci maddenin (E) bendinde: " E) Memura, yıllık izinde esas alınan süreler itibarıyla beş hizmet yılını tamamlamış olması ve isteği hâlinde memuriyeti boyunca ve en fazla iki defada kullanılmak üzere, toplam bir yıla kadar aylıksız izin verilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yyu.edu.tr

Ücretsiz izin sınırı var mı?

Bununla birlikte çoğunlukla işletmelerin, ekonomik sebepler veya mevsimsel daralmalar nedeniyle çalışanlarının bir kısmını veya tamamını belli bir süre için ücretsiz izne çıkarmak istediklerine rastlanmaktadır. İşçinin rızasına bağlı ücretsiz izin uygulamasında belirli bir süre sınırı yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: demirbas.av.tr

Ücretsiz izin reddedilebilir mi?

İşveren Onayı: İşçinin ücretsiz izin alması için ilk şart, işverenin onayıdır. İşveren, işçinin ücretsiz izin isteğini değerlendirerek kabul edebilir veya reddedebilir. İş Süresi: Ücretsiz izin hakkı, işçinin belirli bir süre boyunca iş yerinde çalışmış olması şartıyla geçerlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: blog.inkaik.com

Ücretsiz izinde maaş yatar mı?

Ücretsiz İzne Çıkan İşçiye Maaş Ödenir mi? Ücretsiz izin süresince işçi çalışmayacak ve iş sözleşmesi askıda kalacaktır. Bu nedenledir ki ücretsiz izne çıkan işçiye maaş ödenmez. İşçi daha sonra ücretsiz izinde olduğu sürelerde ücret ödenmediğinden bahisle herhangi bir talepte bulunamayacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tekcan.av.tr

Ücretsiz izin alırken nelere dikkat edilmeli?

Ücretsiz izin uygularken dikkat etmeniz gereken bazı hususlar şu şekildedir:
  1. Ücretsiz izin talebi, işverenin yazılı olarak onayıyla yapılmalıdır.
  2. İşveren çalışanın, ücretsiz izne zorlaması durumunda çalışan için haklı fesih nedeni doğar.
  3. Ücretsiz izin döneminde taraflar birbirinden çalışılmayan günün ücretini isteyemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kolayik.com

Yüksek lisans bitince araştırma görevlisi biter mi?

Yürürlükteki mevzuata göre yüksek lisans için altı yarı yıl, doktora için on iki yarı yıl olan azami eğitim süresinde lisansüstü eğitimini bitiremeyen araştırma görevlilerinin ilişikleri kesilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

33a araştırma görevlisi atılır mı?

2547 sayılı Kanun'un 33/a maddesi gereğince atanan araştırma görevlileri en çok 3 yıla kadar görev süreleri uzatılabilmektedir. Bu kadroyu kullanan araştırma görevlisinin öğrenci olma zorunluluğu bulunmadığından azami süre takibi söz konusu değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: personel.iyte.edu.tr

Araştırma görevlisi işsiz kalır mı?

Sayıları 40 bini bulan ve lisans eğitiminden sonra üniversitede kadrolu olarak çalışıp hem yüksek lisanslarını hem de doktoralarını yapan araştırma görevlileri kanunda ki “iş garantisi yoktur” ifadesinden dolayı doktora eğitimlerini tamamladıktan sonra işsiz kalmak ile karşı karşıya.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milligazete.com.tr

Ar Gör maaşı ne kadar?

Temmuz zammı sonrası araştırma görevlisi maaşı ne kadar? TBMM'ye sunulan kanun teklifiyle birlikte memurlara yapılan Temmuz zammı sonra araştırma görevlisi maaşı 20.139 liradan 31.763 liraya yükselmiş oldu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: birgun.net

Araştırma görevlisi kadrosu geçici mi?

50-d araştırma görevlileri lisansüstü eğitimleri tamamlanana kadar çoğunlukla 1 (bir) yıllığına atanır. Bu süre azami eğitim süresini aşmamak kaydıyla her defasında yenilenir. 50-d Kadrosuyla Atanan Kişi Öğrenci Olmak Zorunda Mıdır?

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pdb.kastamonu.edu.tr

33 a araştırma görevlisi doktoradan atılırsa ne olur?

33a'da ise doktoranız bittiğinde işsiz kalmaz, kadro açılana kadar 33a kadrosunda kalarak mesleğinize devam edebilirsiniz. Bu süreç sizin dr. öğr. üyeliği kadrosuna girene kadar devam eder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sanatinyolculugu.com

6 ay ücretsiz izin hakkı nasıl alınır?

Yıllık izin hakkının dışında tutulan doğum sonrası ücretsiz iznin süresi, en fazla 6 ay olmak şartıyla, özel sektörde çalışan tarafından belirlenir ve işverenin onay vermesini gerektirmez. Ancak bu izin 6 aydan daha uzun süreyle kullanılmak istendiğinde işverenin onayı gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

Ücretsiz izin nasıl verilir?

4857 Sayılı İş Kanunumuzda bu yönde bir düzenleme yapılmamış olmakla birlikte ücretsiz izinle ilgili olarak işçinin rızası ile yazılı olarak işverenden ücretsiz izin talebinde bulunması yeterlidir. Ancak ücretsiz izin işverenin de işçinin bu talebini kabul etmesi halinde uygulanabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ismmmo.org.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT