Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Aracımı babam kullanabilir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Aracımı babam kullanabilir mi?

Hak sahibinin Türkiye'de bulunması şartıyla, bu kişinin ikamet yeri Türkiye Gümrük Bölgesi dışında bulunan eşi, anne, baba ve çocukları tarafından kullanılabilir. Bu durumda, taşıt hak sahibinin araç içinde bulunması gerekmemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aslanpinar.com

Almanyadan gelen arabayı Türkiye'de kim kullanabilir?

Yabancı plakalı taşıtlar; Türkiye ye giriş yaparken adına kaydedilmiş olan kişinin yanı sıra, bu kişinin yurtdışında yerleşik eşi annesi babası ve çocukları tarafından kullanılabilir. Yabancı plakalı taşıtın adına kayıtlı olduğu kişi taşıtın içinde olsa bile yukarıda belirtilenlerden başka hiç kimse taşıtı kullanamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gumrukrehberi.gov.tr

Yurtdışından gelen arabayı başkası kullanabilir mi?

❖ Yabancı plakalı taşıtlar; taşıt programına kaydı yapılan izin hak sahibi, bu kişinin yurtdışında yerleşik eşi, anne-babası ve çocukları tarafından kullanılabilir. ❖ Acil durumlar hariç izin hak sahibi araç içinde bulunsa dahi yukarıda belirtilen kişiler dışında taşıtın kullanılması mümkün değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mfa.gov.tr

Arabayı başkası kullanabilir mi?

Aracın, kiralayan şahıs dışındaki kişi/kişilerce kullanılabilmesi ilave sürücü/sürücülere ait sürücü belgesi bilgilerinin kira sözleşmesinin üzerinde gösterilmesi ve ek sürücü bedeli ödenmesi ile mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: perlatr.com

MA plakalı aracı kimler kullanabilir?

Bu plakalar, vatandaşlık sahibi olmayan ve ülkemizde çalışan ya da ikamet eden kişiler için araba alma sürecini sağlar. Arabalar üzerinden alınan önemli vergiler MA plakaya sahip arabalara uygulanmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trafikkurallari.net

VEKÂLETLE TÜRKİYE'YE GETİRİLEN ARACI KİMLER KULLANABİLİR?

İlgili 25 soru bulundu

Soru cevap kısmı

MA plaka aracı başkası kullanabilir mi?

**Yukarıdaki niteliklere sahip kişiler Türkiye'de bulundukları süre boyunca sağlanmış resmi izinler süresince sahip oldukları araçları sadece kendileri ve aile fertleri kullanabilir. 3üncü şahısların bu araçları kullanması kanunen yasaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: diplomaticplate.com

MA plakalı aracı Türk vatandaşı olabilir mı?

sadece ikamet edip çalışma izni olmayan veya yurt dışından emekliliği bulunmayan yabancı kişiler ve Türk vatandaşları, vergilerini ödeseler dahi yabancıdan yabancıya, Taxfreecar®, mavi plaka, MA plaka araçlardan satın alamazlar ve bu haktan hiçbir şekilde faydalanamazlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: 9ekim.com

Arabayı kiralayan kişiden başkası kullanabilir mi?

Başkası adına araç kiralayabilirsiniz ancak aracı, kiralama sözleşmesinde ve teslimat belgesinde ismi geçen sürücü veya sürücüler kullanabilir. Bu nedenle aracı teslim alırken aracı kullanacak kişinin sözleşmeyi imzalaması gerekir. Ayrıca aracı teslim alırken ödenecek tutar, aracı kiralayacak kişiden temin edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: enuygun.com

Kiralanan aracı başkası kullanırsa ne olur?

Söz konusu alana ismi yazılan kişiler haricinde aracın kiralama süreci boyunca başka kişiler tarafından kullanılmaması gerekiyor. Eğer kullanılırsa ve herhangi bir kaza durumu olursa araç üzerindeki tüm sigortalar geçersiz oluyor ve masrafı ödemek de aracı kiralayan kişiye düşüyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: enuygun.com

Aracı başkasının kullanması yasak mı?

13.10.1983 günlü, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun itiraz konusu kuralı da içeren 36. maddesi şöyledir: “Madde 36- Motorlu araçların, sürücü belgesi sahibi olmayan kişiler tarafından karayollarında sürülmesi ve sürülmesine izin verilmesi yasaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: batur.av.tr

Yurt dışından gelen arabayı başkası kullanırsa cezası nedir?

Türkiye'de Yabancı Araç Kullanma Cezası Nedir? Ülkede birçok kişi yabancı plakalı araç kullanmaktadır. Gerekli uyarılara ve zamana uyulmazsa yüklü miktar parayla karşılaşmak mümkündür. Usulsüzlük kanununa göre uygun olmayan davranışlar cezası 159 liradır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: 5scarrental.com.tr

Emekliler yurt dışından araba getirebilir mi?

Cevap: Çift uyruklu Türk vatandaşları ile Mavi Kart sahibi kişiler hariç olmak üzere, Türkiye'de geçici olarak oturma iznini haiz yurtdışından emekli yabancılar Türkiye'de trafiğe tescil edilmek üzere yabancı plakalı taşıtlarını getirebilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ticaret.gov.tr

Türk plakalı bir araç Almanya'da ne kadar kalabilir?

Türk plakalı ve tescil belgeli araçlar 30 gün süreyle kullanılabilmekte olup, 30 gün geçince araç sahibinin taahhüdü ve gümrük makamları tarafından verilen izin belgesine göre geçici plaka ve ruhsat verilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mus.pol.tr

Yurt dışından gelen arabayı Türkiyede kimler kullanabilir?

Yabancı plakalı taşıtlar; taşıt programına kaydı yapılan izin hak sahibi, bu kişinin yurtdışında yerleşik eşi, anne-babası ve çocukları tarafından kullanılabilir. İzin hak sahibi araç içinde bulunsa dahi yukarıda belirtilen kişiler dışında taşıtın kullanılması (acil durumlar hariç) mümkün değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.net

1 yılda 4 araç satışı cezası ne kadar?

Bir Yılda 4 Araç Satışının Cezası

Dolayısıyla geriye dönük vergi ödenmesi zorunluluğu ortaya çıkabiliyor. 4 ve üzeri satış söz konu olduğunda ayrıca kanuni sınırı aşan her bir araç için 5 bin TL para cezası kesiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: araba.com

Yurt dışından gelen araç kaç yıl kalabilir?

Araç Türkiye'ye girdiği andan itibaren 2 yıl boyunca Türkiye'de kalabilir. 2 yıl sonunda tekrar Türkiye'de kullanılabilmesi için 185 gün boyunca aracın yurt dışında kalması gerekir. 2 yıl dolduğu halde Türkiye'de kullanılan araçlar trafikten men edilir ve sahibine para cezası verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: oggusto.com

Kiralık arabayı başkası teslim edebilir mi?

Kiralık aracı kendiniz teslim alıp, yine kendiniz teslim etmelisiniz. Eğer kiraladığınız aracı başkasının teslim etmesi gerekiyorsa bu durumda aracı kiralarken bu kişinin de ehliyetiyle birlikte sizinle aracı teslim almaya gelmesi ve ek sürücü olarak kiralık araç sözleşmesine imza atma zorunluluğu bulunur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: enuygun.com

Kiralık aracı başkası kullanırsa polis ceza yazar mı?

Kontrolde aracın kiralama şirketine ait olduğu anlaşılınca, trafik polislerince motorlu aracın sürücü belgesi olmayan kişi tarafından sürülmesine izin vermekten araç tescil plakasına istinaden trafik para cezası düzenlerler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Kiralık arabaya kaç kişi kullanabilir?

Aracı teslim alırken imzaladığınız sözleşmede sürücü ile birlikte ek sürücünün de kimlik ve ehliyet bilgilerine yer verilmelidir. Asıl sürücü ve kiralama sözleşmesi üzerinde belirtilen ek sürücü de aracı kullanabilir. Kiralama sözleşmesinde belirtilmeyen hiç kimse aracı kullanamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: otorento.com.tr

Kiralık araçta sigara içilir mi?

Evet, araçlarımızda sigara içilmesi yasak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: getirarac.com

Kiralık araçla şehir dışına çıkmak yasak mı?

Kiralık araçla şehir dışına çıkmak yasak mı? Hangi ilden olursa olsun araç kiralama hizmetlerinden bilgi vermeniz halinde il dışına çıkabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alwaysrentacar.org

Ek sürücü olmazsa ne olur?

Kiralama yaparken ek sürücü yazdırırsanız arabayı kullanabilir. Ayrıca kaza, hasar gibi durumlarda ek sürücü listesinde geçmiyor ise farklı yaptırımları da olmaktadır. Kiraladığınız aracı yalnızca sözleşme ve teslimat formunda yazılan kişi veya kişiler kullanabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eurauto.com.tr

MA plaka Suriyeli mi?

MA plakalı araçlar “Suriye plakalı araç” demek değildir. Suriye'deki araçların plakaları Latin alfabesine göre değil Arap alfabesine göre yazılmakta. Suriye plakalı araçlar Türkiye'ye giriş yaptığında plakalarını Latin alfabesine dönüştürmek zorunda. Aracın tescil edilip trafiğe çıkabilmesi için araç muayenesi zorunlu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: multeciler.org.tr

Alman vatandaşı ötv'siz araç alabilir mi?

Evet. Yabancılar Türkiye'de araba satın alabilirler. Türkiye'de oturma iznine sahip yabancılar yeni veya kullanılmış araba satın alabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: antalyahomes.com

Misafir araç ne kadar kalabilir?

Türkiye'de oturma izni bulunan yabancı uyrukluların taşıtlarına verilecek süre 730 günü aşmamak üzere ikamet tezkeresinde belirtilen süre kadar olabilir. Türkiye'de oturma izni bulunmayan yabancı uyruklu kişilere 180 günde toplam 90 gün süre verilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mfa.gov.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT