Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Apartman sakinleri ev sahibini evden çıkarabilir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Apartman sakinleri ev sahibini evden çıkarabilir mi?

Kiracının böylece evden çıkarılması mümkün mü? İMZA TOPLANARAK KİRACI EVDEN ÇIKARILIR MI? Apartmanlarda kiracıların imza toplanarak evden çıkartılmaları mümkün değildir. Tüm kat malikleri bu konuda imza vermiş olsalar dahi hukuken böyle bir uygulama bulunmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.linkedin.com

Bina sakinleri imza toplayarak kiracıyı çıkarabilir mi?

Apartmanda imza toplanarak kiracı tahliyesi mümkün değildir. Ancak Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında belirlenen şartların varlığı halinde apartman sakinlerinin kiracının tahliyesi amacıyla hakimin müdahalesini istemesi mümkün olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: topo.av.tr

Apartman sakini nereye şikayet edilir?

Apartmanda rahatsız eden veya şikayette bulunmak istediğimiz daireyi üç yere şikayet edebiliriz. Buralar ; Sulh Ceza Mahkemesi , belediye ve kolluk güçleridir. Apartman sorun ve problemlerimiz de sorunun uygunluğuna göre bu üç yere başvuruda bulunabiliriz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cihanbinayonetimi.com

Binada istenmeyen komşu nasıl çıkarılır?

Komşunun size rahatsızlık vermesi durumunda öncelikle Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 33'üncü maddesi kapsamında sulh hukuk mahkemesine başvurabilir ve hakimin müdahalesini talep edebilirsiniz. Burada hakim eğer rahatsızlık verildiği kanaatinde olursa, bu rahatsızlığın giderilmesi için tedbirler alınması ister.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafabaysal.com

Apartman düzenini bozan kişi hakkında ne yapılmalı?

Kat Mülkiyeti Kanuna göre kötü komşulara karşı yasal başvuru yolları bulunmaktadır. Gürültü yapan komşu için her zaman Alo 181 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Gürültü Şikayet Hattına başvurabilirsiniz Alo 181 Gürültü Şikayet Hattı 7/24 prensibiyle çalışmaktadır. KOMŞUNUN SÜREKLİ RAHATSIZ ETMESİ KANUNA AYKIRIDIR!

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: imzabinayonetimi.com.tr

Kiracının Tüm Hakları! Ev Sahibi Kirayı Arttırabilir Mi? Kiracıyı Evden Çıkarabilir Mi?

İlgili 41 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Apartmanda komşularımızı rahatsız etmemek ne kuralıdır?

Kat Mülkiyeti Kanunu'na (KMK) göre komşuların birbirlerini karşılıklı olarak rahatsız etmeme yükümlülükleri bulunuyor. Apartmanlarda, “çekilmez hal” alacak şekilde belirlenen sınırın üzerinde ve tatil günlerinde gürültü yasak. Aynı şekilde yüksek sesle müzik dinlemek, televizyon seyretmek, telefonla konuşmak da yasak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Kimse apartman yöneticisi olmak istemezse ne olur?

Kimse apartman yöneticisi olmak istemezse bu yönetici ilk kat maliklerinden yapılmak istenir ancak hiç kimse olmak istemezse dışarıdan yönetici tayin edilir. Binaya Sulh Mahkemesince atanan yönetici, bu atanma üzerinden altı ay geçmedikçe, kat malikleri kurulunca değiştirilemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cihanbinayonetimi.com

Komsumdan rahatsiz ne yapmalıyım?

ŞİKÂYET EDİP DAVA AÇIN

Kabahatler Kanunu ve Çevre Kanunu hükümlerine göre idari para cezası uygulanır. Buna rağmen komşusu gürültüyü sürdürürse, bulunduğu yer sulh hukuk mahkemesinde bizzat veya avukat kanalıyla davacı alabilir. “Çekilmez hal” aldığı tespitiyle bu gürültüyü hâkime tedbiren yasaklatabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Apartmanda rahatsızlık veren komşu nereye şikayet edilir?

Savcılığa suç duyurusunda bulunulabilir. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın ALO 181 hattı aranabilir. Polise, belediyeye şikâyet edilebilir. CİMER'e başvurulabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Rahatsızlık veren komşu nereye şikayet edilir?

Polis yerine belediye zabıtasına da şikayette bulunabilirsiniz. Polisin verdiği idari para cezasına karşı da gürültü devam ediyorsa Türk Ceza Kanununda düzenlenen huzur ve sukunu bozma suçu gereğince savcılığa şikayette bulunabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: varsakhukuk.com

Apartmanda geçimsiz komşu var ne yapmalı?

Komşunun 'çekilmezlik hali' süreklilik kazanırsa dava açarak mahkemeden müdahale kararı alabilirsiniz. Komşunuz mahkeme kararına uymamakta direniyorsa, komşunun evini satımını isteme hakkınız var. Kat mülkiyeti kanunu madde 25 sorunlu komşunun gerekirse evinin satılacağını düzenlenmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avukatcerenyanik.com

Apartman kurallarına uymayan komşu nereye şikayet edilir?

Yakınma yöntemleri üçe ayrılmaktadır: Belediyeye şikayet etmek, Sulh Ceza Mahkemesi, Kolluk güçlerine şikayet. Bunun dışında apartman sakinleri bir araya gelerek imza toplayabilir ve sorun yaratan kişiyi binadan çıkartabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aidatim.com

Apartman sakinlerinin uyması gereken kurallar nelerdir?

- Sabah erken ve gece geç saatler, hafta sonu tatilleri, resmî ve genel tatillerde apartman sakinlerini rahatsız edecek şekilde gürültülü aktivitelerde bulunulmaması gerekir. - Hayvanları beslemek gibi sebepler için balkondan ya da pencereden yemek artıkları atılmamalıdır. - Tüm çöpler belirlenen alanlara atılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: apsiyon.com

Binada huzursuzluk çıkaran kiracı nasıl çıkarılır?

Sulh hukuk mahkemesinde kiracıya karşı açılacak rahatsızlığın önlenmesi davası ile mülk sahibine de kira sözleşmesinin iptali talepli dava açmasına ve bağımsız bölümün tahliyesine ilişkin işlemleri gerçekleştirmesi sağlanabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: apsiyon.com

1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Sorusu kiracıların sürekli sorduğu sorulardan biridir. Mevzuata göre ev sahibi, kira sözleşmesi süresi bitmeden kiracısına "Ya güncellenen yüksek kirayı öde ya da çık" şeklinde bir talepte bulunamaz. Ev sahiplerinin, kira sözleşmesinin bitmesinden dolayı kiracıyı evden çıkartması mümkün değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tgrthaber.com.tr

Tek evi olan ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Ev sahibi ben oturacağım diye kiracıyı çıkarabilir mi? Ev sahibinin konut ihtiyacı üzerine kiracı evden çıkartılabilir. Ancak ihtiyaç sebebiyle boşalan taşınmaz, 3 sene boyunca eski kiracı dışında kimseye kiralanamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

Saat kaçta gürültü yasağı?

Apartman sakinlerinin her türlü gürültüden uzak durması gerekir. Mesai günleri içerisinde saat 13:00 ile 15:00 arasında ve geceleri saat 19:00 ile 07:00 yüksek ses çıkartmak yasaktır. Bunlara örnek olarak; yüksek sesle müzik dinlemek, elektrik süpürgesi çalıştırmak, matkap kullanmak vb. verilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hepsiemlak.com

Komşuyu rahatsız etmenin cezası nedir?

Kabahatler Kanunu hükümlerine göre gürültü yapan komşuya gürültü ve rahatsız etme olmak üzere iki ayrı idari para cezası 2021 yılında 204 TL olarak uygulanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hesapkurdu.com

Komşunun kapısına gitmek suç mu?

”Bir kimsenin konutuna, konutunun eklentilerine rızasına aykırı olarak giren veya rıza ile girdikten sonra buradan çıkmayan kişi, mağdurun şikayeti üzerine, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (Değişik: 31/3/2005 – 5328/8 md.)

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cinar.av.tr

Komşu polise şikayet edilir mi?

Özetle, komşu gürültüsü yapılan tüm uyarılara rağmen kesilmediyse gürültü yapan komşu polise şikayet edilebilir, belediye zabıtasına da başvurulabilir. Bu şekilde zabıta ve polise gürültü şikayeti yapıldığında, yetkililer gürültü yapan komşuya gerekli cezayı keserler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alemdarbinayonetimi.com.tr

Bina yönetimi nereye şikayet edilir?

- Apartman yöneticisi görev ve sorumlulukları dışında hareket ediyor veya görevini kötüye kullanıyor ise öncelikli olarak denetçiye durumu bildirebilirsiniz. Denetçiler ise bu duruma göz yumuyor ise o zaman adresiniz Sulh Hukuk Mahkemesine şikayette bulunabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: biyos.net

Komşu hakları nelerdir?

Komşuluk hakkı, Türk Medeni Kanununun 737 ve devamı maddelerinde düzenlenmiş olup, 737.madde; “Herkes, taşınmaz mülkiyetinden doğan yetkileri kullanırken ve özellikle işletme faaliyetini sürdürürken, komşularını olumsuz şekilde etkileyecek taşkınlıktan kaçınmakla yükümlüdür. ”şeklindedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: atalan.av.tr

Apartman karar defteri olmazsa ne olur?

Apartman yönetimi, denetim durumunda karar defteri tasdik edilmemişse para cezasıyla karşılaşabilir ve bu cezayı kendi cebinden ödemek zorunda kalabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bizimsiteyonetimi.com

Apartman yöneticisi ne kadar maaş alır?

eleman.net verilerine göre, Apartman / Site Müdürü 2023 yılında ortalama 26.000 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Apartman / Site Müdürü , Temmuz 2023 yılında ortalama 25.900 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 20.680 TL maaş alıyordu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eleman.net

Bir apartman yöneticisi toplantı yapmadan aidat artırabilir mi?

"Bu sorunlardan birincisi, yöneticiler tarafından genel kurul yapılmadan aidat artışı gerçekleştirilmesi. Yöneticiler bunu yapamazlar, hukuka aykırıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT