Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Antep fıstığı nemli yerde yetişir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Antep fıstığı nemli yerde yetişir mi?

Sadece nemli iklimlerde verim düşük olur. Antep fıstığı ağacı yaklaşık olarak 10 metreye kadar büyüyebilir. İklimsel olarak incelendiğinde antep fıstığı yazların sıcak ve kuru olduğu iklimleri sever.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Antep fıstığı hangi ortamda yetişir?

Antepfıstığı ağacı, kış aylarının oldukça soğuk olduğu bölgelerde (tomurcukların çimlenme durgunluğuna “son” vermek için) en iyi şekilde yetişir ve yaz aylarının uzun, kuru ve sıcaklık oranının 25 ila 35,5 ° C olması gerekir, böylece meyve olgunlaşabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: wikifarmer.com

Antep fıstığı hangi havayı sever?

Antep fıstığı meyvesi, yazları sıcak ve kurak, kışları soğuk geçen iklimlerde yetişir. Antep fıstığı hangi iklimde yetişir? Sıcak havaları sevdiğinden yaz mevsimindeki sıcaklıkların uzun süre devam ettiği bölgelerde kolaylıkla yetişme imkanı bulur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nefisyemektarifleri.com

Antep fıstığı ağacı su ister mi?

Yıllık yağışı 500-400mm. olan yerlerde sulanmadan yetiştirilebilir. Ancak yazın yapılacak 1-2 sulama ürün verimini arttırır. Antepfıstığı meyveleri olgunlaşabilmeleri için yüksek ısı toplamına ihtiyacı vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: niziptb.org.tr

Antep fıstığı yetiştirme koşulları nelerdir?

Sıcak ve kurak iklimlerde rahatlıkla yetişebilir. Toprağı tuz oranından yüksek bölgelerde de kolayca yetişebilir. Nemsiz bölgelerde büyümesi daha kolaydır. Fıstık ağacı, nemi sevmediği için fazla sulanmaya ihtiyaç duymaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ufresh.com.tr

Antep Fıstığı Yetiştiriciliği (Ekimi - Bakımı - Faydaları - Çoğaltması)

İlgili 19 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Antep fıstığı nasıl toprak sever?

Ancak bu özelliği antepfıstığı ağacının sığ, verimliliği düşük topraklara dikilmesi gerektiği algısına yol açmamalıdır. Aksine derin, verimliliği yüksek topraklarda hem gelişmesi daha iyi, hem de verimi yüksek olur. Toprak pH'sı 7,5-8,5 arasında, tuzluluk sorunu olmayan, derin, hafif yapılı toprakları sever.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cdn-tema.mncdn.com

Antep fıstığı kaç yıl sonra meyve verir?

Tüplü Fidan Dikimiyle

Bu aşılı bitkiler, aşılanan çeşide bağlı olarak 4-5 yılda verime yatabilmektedir. Böylece en az 3 yıl daha erken verim alınabilmek- tedir. yetiştiricilik yaygın olarak yapılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarimorman.gov.tr

Antep fıstığı susuz yetişir mi?

Özgür, Antep fıstığı ağaçlarına iyi bakım yapan ailelerin güzel verim aldığını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Susuz bir bölge olduğu için kayısı gibi hızlı yetişmiyor. Fıstık ağacı kıymetli bir ağaç, ürün alabilmek için uzun zaman gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aa.com.tr

Fıstık ağacı susuz yetişir mi?

Fıstık ağacı susuz yetişir doğrudur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ilkha.com

Antep fıstığı ağacı kaç günde bir sulanır?

Yüzey Sulama' da Haziran- Eylül ayları arasında 20 günde bir 120 mm' lik su uygulaması, Damla sulama'da 7 veya 15 gün aralıkla sulama yapılabilir. Yedi gün aralıkla 15-20 mm' lik su uygulaması (her sulamada ağaç başına yaklaşık 150-300 litre), Sulamada ıslatılması gereken derinlik 100-120 cm.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: siirt.tarimorman.gov.tr

Antep fıstığı her yerde yetişir mi?

Antep fıstık ağacı sıcağı seven bir bitki olup hem Akdeniz hem de çöl ikliminde yetiştirilebilir. Yaz sıcaklığının 35 - 40 derece aralığında olduğu bölgelerde yüksek verim elde etmek mümkündür. Son derece dayanıklı bir ağaç olan Antep fıstık ağacı, ilkbahar ve kış donlarından fazla etkilenmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Antep fıstığı kaç derece soğuğa dayanır?

Antep fıstığının doğal yayılma alanı olan Güney-Doğu Anadolu'da, yazlar çok sıcak olmakla beraber, kışlar da oldukça soğuk geçer. Bölgede yazın sıcaklığın gölgede 40°C'ye, kışın da -14°C ve -16 °C derecelere düşmesi doğaldır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: acikders.ankara.edu.tr

İç Anadolu bölgesinde Antep fıstığı yetişir mi?

Dünya üzerindeki üretim alanları Batı Asya, Akdeniz Bölgesi ve Yakındoğu şeklinde sıralanan Antep fıstığı, ülkemizde daha çok Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yetiştiriliyor. Akdeniz, İç Anadolu ve Marmara ise Antep fıstığı yetiştiriciliğinde öne çıkan diğer bölgeler arasında geliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hacibabakuruyemis.com

Erkek ve dişi Antep fıstığı nasıl anlaşılır?

Erkek ağaçları dişilerden ayırt etmek oldukça kolaydır çünkü daha yüksektirler ve gözdeleri daha kalındır. Sadece dişi ağaçların çiçekleri antep fıstığı meyvesine dönüşür. Erkek ağaçlar tozlanma için kullanılır. Antep fıstığının meyvesi, fındık gibi taneli bir şekilde değil tıpkı üzüm gibi salkım şeklinde yetişir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ozbeyoglu.com.tr

1 dönüme kaç adet Antep Fıstık dikilir?

Tam verim döneminde 50-60 kiloya kadar ürün verebilen fıstık, her bir dönüm arazide yaklaşık 15 fidan dikilerek yetiştiriliyor. Kimi araştırmalara göre 700-800 yıla kadar yaşayabiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: indyturk.com

10 yaşında fıstık ağacı kaç kilo verir?

Orta ölçekli bir verim için 7-10 yıl gerekir. Bu yaşta verim miktarı, ağaç başına 6 ila 10 kg kurutulmuş Antepfıstığı veya 15-25 kg taze Antepfıstığı meyveleri arasında değişmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: wikifarmer.com

Fıstık ağacı soğuğa dayanır mı?

Fıstık ağaçları doğru koşullarda oldukça dayanıklıdır ve kışın -10 °C (14 °F) ve yazın 48 °C (118 °F) sıcaklıklara kadar dayanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Fıstık su ister mi?

Antepfıstığında iyi bir verimin yanısıra, çıtlama oranı yüksek, kaliteli ve dolgun meyve elde edilmesi için sulamanın yapılması zorunludur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: acikders.ankara.edu.tr

Antep fıstığı hangi gübre atılır?

Yaygın bir Antepfıstığı gübreleme programına göre, kış sonu – bahar başı gibi (Şubat-Mart) her olgun ağaç için 3,6 – 5,4 kg NPK 12-12-17 + 2MgO gübresi ile gübreleme yapmak ve ilkbahar başlarında (Şubat-Mart) suda çözünebilen gübre NPK 15-15-15'i sulama sistemi aracılığıyla gübreleme uygulamaktır (Nisan-Mayıs).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: wikifarmer.com

Antep fıstığı Balıkesirde yetişir mi?

Balıkesir'in Edremit ilçesinin bazı kırsal mahalleleri ile Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesi ve köylerinde aşı yapılan sakız ağaçlarından (çitlembik) Antep fıstığı üretiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dailymotion.com

Fıstık ağacı neden kurur?

Bunun bir mantar hastalığı olduğu iddia edildi. Daha sonra Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü bunun bir fotoplazma hastalığı, bakteriyel bir hastalık olarak ifade etti ama bölgedeki ciddi bir şekilde yayılıyor ve fıstık ağaçları kuruyor. Fıstık ağaçlarının yetişmesi 10-15 yılı buluyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: rudaw.net

Antep fıstığı her sene verir mi?

Yetişme süresinin ortalama 10 yıl olduğu bilinen Antep fıstığı her yıl ağaç başına verdiği 15-25 kilogram fıstık ile Türkiye'nin yanı sıra yabancı ülkelerde de ilgi odağı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dailymotion.com

15 yaşında fıstık ağacı kaç kilo verir?

Fıstık çeşitlerinde olgunluk yaşı olarak kabul edilen 15 yaş ve üzerindeki uzun çeşidi ağaçlarında kuruda verim ağaç başına 3 kg iken Siirt çeşidinde kuruda verim ağaç başına 5 kg'dır. Sulu koşullarda uzun çeşidinde verim ağaç başına 9 kg olurken, Siirt çeşidinde ise ağaç başına 13 kg ve üzerine çıkabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turktarim.gov.tr

Antep fıstığı hangi aylarda budanır?

Antepfıstığı ağaçları yaprağını dökmeye başladığı dönemde budamaya başlanmalıdır. Sert kış gelene kadar budamaya devam edilebilir. Baharda ise sert kış ayları geçtikten sonra başlanıp ağaca su yürüyünceye kadar yapılmalıdır ( Resim 4).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arastirma.tarimorman.gov.tr

Fıstık ağacı arası kaç metre arayla dikilir?

Kuru koşullarda dikim aralıkları geniş tutulmalıdır. Dikim aralıkları kullanılan anaca görev 6-10 m arasında değişmektedir. Bu sistemde genellikle bıttım veya kültür Siirt fıstığı anaç olarak kullanılmakta olup 7x7 veya 8x8 m mesafelerde dikilmektedir. Siirt fıstığında dikim sonbahar veya ilkbaharda yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: siirt.tarimorman.gov.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT