Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Annem kendi hissesini bana devredebilir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Annem kendi hissesini bana devredebilir mi?

Miras payı üçüncü kişiye devredilerek miras hakkından feragat edilebilir. Bir kişi miras payını hem mirasçı olmayan üçüncü kişilere hem de yasal mirasçılara devredebilir. Miras payının devri için yazılı bir sözleşme yapılması hukuki olarak zorunludur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: altuntas.av.tr

Mirasçı kendi payını devredebilir mi?

İster mirasın açılmasından sonra olsun ister önce olsun, miras payının devrinin bir diğer mirasçıya ya da üçüncü bir kişiye yapılması mümkündür. Terekedeki bütün miras payının devri de şart değildir. Mirasçı dilerse terekenin bir kısmı üzerindeki miras payını devredebilir (TMK. m. 677/f. I).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Mirasçılar kendi aralarında satış yapabilir mi?

Gayrimenkullerin satışı konusunda mirasçılar kendi aralarında anlaşamadığı takdirde gayrimenkulün satış yoluyla paylaştırılması yoluna gidilir. Miras kalan taşınmazın satış yoluyla ortaklığın giderilmesini mirasçılardan her hangi bir mirasçı veya vekili talep edebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: evrendemircan.av.tr

Miras hakkı nasıl devredilir?

Mirasçılar arasında yapılan miras payının devri sözleşmesinde; yazılı şekil şartı aranır. Buna göre her iki tarafın adi yazılı bir şekilde imzası yeterli olacaktır. Miras payının ivazsız olarak devredilmesi halinde ise TBK md. 14 uyarınca yalnızca payını devreden mirasçının imzasının bulunması yeterlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: istanbulhukukdanismanlik.net

Miras yoluyla tapu devri nasıl yapılır?

Miras Tapu Devri

Veraset ilamı çıkarıldıktan sonra mirasçılar bu veraset ilamı, vukuatlı nüfus kaydı örneği, nüfus cüzdanları ve veraset intikal vergisini ödediklerine dair belge ile beraber tapu müdürlüğüne başvururlar. Bu suretle, miras kalan taşınmazın devri işlemi tamamlanmış olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

PAYLAŞIM YAPILMADAN MİRAS PAYIMIZI BAŞKA BİRİNE DEVREDEBİLİR MİYİZ?

İlgili 19 soru bulundu

Soru cevap kısmı

1 derece yakına tapu devri nasıl yapılır?

Aile içi tapu devri genellikle eş ya da çocuklar üzerinden yapılan devir işlemleridir. Aile içi tapu devrinde kişinin vâris olduğuna dair belgeler ile Tapu Müdürlüğü'ne başvuruda bulunması gerekir. Tapu Müdürlüğü ilgili gayrimenkulün yer aldığı Tapu Müdürlüğü olmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahddurakhukuk.com

Mirasçılardan biri imza vermezse satış olur mu?

Mirasçılardan biri satışa onay vermezse, diğer mirasçılar satış için dava açabilirler. Mahkeme, davayı kabul ederse, satışı onaylayabilir ve satışın gerçekleşmesini sağlayabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: azizcihank.av.tr

Bir anne malını istediği evladına verebilir mi?

Muris, saklı paylı mirasçıların saklı paylarını ihlal etmemek şartıyla istediğine malvarlığı bırakma hakkına sahiptir. Dolayısıyla baba sağlığında oğluna mal verebilir mi diye bakıldığında, saklı paylı mirasçıların saklı pay oranları ihlal edilmediği sürece bir baba istediği kişiye miras bırakabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

Babam hissesini bana devredebilir mi?

Miras payı üçüncü kişiye devredilerek miras hakkından feragat edilebilir. Bir kişi miras payını hem mirasçı olmayan üçüncü kişilere hem de yasal mirasçılara devredebilir. Miras payının devri için yazılı bir sözleşme yapılması hukuki olarak zorunludur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: altuntas.av.tr

Babam evini bana devredebilir mi?

MİRAS DAVALARININ EN YAYGIN KONUSU

Bir baba sahip olduğu evi istediği bir çocuğuna devredebilir mi? Öncelikle bir baba henüz hayattayken sahip olduğu bir ev hakkında tasarrufta bulunma hakkı vardır. Miras intikal etme durumu olmadığı için çocukların o ev üzerinde herhangi bir hakları yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: emlak365.com

Mirasçılardan biri imza vermezse ne olur?

Mirasçılardan biri imza vermezse, mirasçılara verilen taşınmazların değerleri arasındaki fark para ödenmesi yoluyla giderilerek miras payları arasında denkleştirme sağlanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yasingirgin.av.tr

Miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapılır mı?

Miras kalan mülklerin ve borçların mirasçılara geçişine miras intikali adı verilir. Satış işlemi öncesinde miras kalan gayrimenkulün mirasçılara intikalinin yapılması gerekir. Bu işlem için sulh hukuk mahkemesi yoluyla veya noterden veraset belgesi alınmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

Tapuya tüm mirasçılar gerekli mi?

İntikal işlemlerinin başlatılması için tüm mirasçıların başvurmasına gerek yoktur. Herhangi bir mirasçı bu başvuruyu üstlenebilir. Bir mirasçının başvurusu tüm mirasçılara intikal işlemin gerçekleşmesini sağlayabilir. Miras kalan taşınmazlarla ilgili işlemler her yıl olduğu gibi 2023 yılı içinde belirlenmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahddurakhukuk.com

Hisse devri işlemleri nasıl yapılır?

Hisse devri, hisse devrine ilişkin yazılı sözleşme imzalanıp noter tarafından onaylandıktan sonra ana sözleşmede aksi belirtilmemişse ortaklar genel kurulunun onaylanmasının ardından kayıtlı olunan ticaret sicilinin yaptığı tescil ve ilan ile gerçekleştirilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mikro.com.tr

Devredilen miras geri alınır mı?

Olumlu miras sözleşmesi tek tarafın irade açıklamasıyla geri alınamaz ancak kanundaki sebeplerle dönülebilir. Oysa feragat sözleşmesinde saklı payından feragat eden mirasçının lehine olarak irade beyanını geri almak mümkün olmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hatemihukukburosu.com

Mirasçı tek başına intikal yapabilir mi?

Veraset ve intikal işlemleri bir süreye tabii değildir. Mirasçılar dilekleri zaman bu işlemi yapabilirler. Ve son olarak önemle belirtmek isteriz ki gayrimenkullerin intikali açısından mirasçıların hep birlikte hareket etme zorunluluğu bulunmamaktadır. Yani tek bir mirasçı da intikal işlemini yapabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cetinbilek.av.tr

Hisseli tapu başkasına devredilebilir mi?

Bu nedenle tüm hissedarlarla ortak bir anlaşmaya varmadığınız sürece, gayrimenkulün bir kısmını bile kullanma hakkına sahip değilsinizdir. Ayrıca hissenizi başkasına satabilir ya da ipotek edebilirsiniz, fakat taşınmazın tamamına ya da bir kısmına müdahale etmek için tüm hissedarların iznini almanız gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sahibinden.com

Hisse sahibi hissesini satabilir mi?

Bir hisseli tapu, bir emlakın birden fazla kişi tarafından paylaşıldığı durumlarda kullanılır ve her bir paydaş, emlakın belirli bir yüzdesine sahip olur. Bu hisseler, belirli oranlarda ve genellikle yüzdelik olarak belirtilir. Her hissenin sahibi, kendi hissesini başkalarına satma hakkına sahiptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahddurakhukuk.com

Hisseli tapu kimlere devredilir?

Arsa Hisse Devrinde Miras Payı

Arsa hisse devri sözleşmesi iştirak ile ilgili duruma bağlı olarak mirasçılarla ve mirasçı olmayan üçüncü şahış kişilerle yapılabilir. Mirasçıların dışında bir kişiye yapılacak olan satışlar, iştirakin feshi işlemi yapılmadan mirasçıların tümünün katılımıyla yapılabilmesi mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: emlakjet.com

Bir anne evladını mirastan mahrum bırakabilir mi?

4721 sayılı Türk Medeni Kanunu'nun 510.-511. maddeleri hükümleri uyarınca yasal şartları sağlanması hâlinde, anne ve babanın çocuklarını mirastan ret (ıskat) hakkı vardır. Anne ve baba, çocuğunu mirasından mahrum kılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: malumatfurus.org

Anne oğluna arsa satabilir mi?

Kişi hayattayken malı üzerinde istediği gibi tasarrufta bulunma hakkına sahiptir; malının bir kısmını satabilir, çocuklarına veya başkalarına bağışlayabilir, vakfedebilir ya da devredebilir. Zira, herkes hayattayken mülkiyetinde bulunan mal üzerinde tam tasarruf yetkisine sahiptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Babanın oğluna verdiği tapu bozulur mu?

Yargıtay mirasçılar ile miras bırakan arasında yapılan satışlarda öncesinde kural olarak muris muvazaasını kabul ederek yapılan temlik işlemini iptale mahkum kabul ederken artık minnet duygusuyla yapılan temlikin varlığı halinde iptal edilemeyeceğini kabul etmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kocakhukuk.com

Annemden miras kalan evde oturuyorum kardeslerim çıkarır mi?

Annemden Miras Kalan Evde Oturuyorum Kardeşlerim Çıkarır Mı? Anneden ya da babadan miras kalan evde oturma hakkı, tüm mirasçılar tarafından birlikte kullanılmadır. Ancak miras kalan evde oturan mirasçılardan birinin diğer mirasçılar tarafından doğrudan tahliye edilmesi mümkün değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

Kardeşlerden biri mal paylaşımına itiraz ederse ne olur?

Kardeşlerden Biri Mal Paylaşımına İtiraz Ederse Ne Olur? Günümüzde mal paylaşımı genellikle kardeşler arasında yapılır. Kardeşler arasında yapılan paylaşımda uyuşmazlık yaşanması halinde, kardeşlerden biri mahkeme yoluna başvurabilir. Bu durumda mirasa konu olan taşınır ya da taşınmazın satılmasına karar verilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Mirasçılar anlaşamazsa ne yapmalı?

Mirasçı çocuklar kendi aralarında anlaşamazlarsa, taraflar Sulh Hukuk Mahkemesi'ne dava açabilecek. Hakimi, kardeşler arasında bir ehil mirasçı belirleyecek. Miras konusu tarla, belirlenen ehil mirasçıya değeri üzerinden devredilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT