Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Anlaşmalı boşandıktan sonra tekrar dava açılabilir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Anlaşmalı boşandıktan sonra tekrar dava açılabilir mi?

Mahkemeye sunulmuş olan protokolde mal paylaşımına ilişkin herhangi bir düzenleme yapmayan eşlerin birbirlerine daha sonra mal paylaşımı davası açmalarında hukuken bir engel bulunmamaktadır. Yargıtay 8.Hukuk Dairesi'nin 24.02.2015 tarihli ilamına göre: -“..

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pinarileri.com

Anlaşmalı boşanma davası kaç defa açılır?

Boşanma davası reddilen taraf, aynı nedenlere dayanarak tekrar boşanma davası açamaz. Ancak, ilk boşanma davasının açılmasından sonra meydana gelen yeni olaylara dayanarak tekrar boşanma davası açabilir. İkinci kez açılan boşanma davasının, kanunda sayılan başka bir boşanma nedenine dayanması şart değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: reyhankayisli.av.tr

Anlaşmalı boşandıktan sonra itiraz edilir mi?

Davacı eş, boşanma davasından feragat ettiğine dair beyanını dava açtığı mahkemeye dilekçe ile veya duruşmada sözlü olarak sunabilir. Anlaşmalı boşanma davasının gerekçeli kararı yazıldıktan sonra taraflara tebliğ edebilir. Taraflar, 2 haftalık itiraz süresi içerisinde itiraz edebilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahmetalkan.av.tr

Anlaşmalı boşanma sonrası velayet davası açılabilir mi?

Velayet ve iştirak nafakası gibi çocuğu ilgilendiren hususlar, kamu düzenine ilişkindir ve "çocuğun üstün yararı ilkesi" gereği her zaman dava konusu edilebilir. Dolayısıyla şartların oluşması durumunda anlaşmalı boşanma davasından sonra velayet davası açılması mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: delilavukatlik.com

Anlaşmalı boşanma davası bozulabilir mi?

Anlaşmalı Boşanmadan Vazgeçme Süresi

Anlaşmalı boşanma davasından vazgeçmeniz, mahkemenin vermiş olduğu boşanma kararı kesinleşinceye kadar mümkündür. Eşlerden her biri duruşma esnasında anlaşmalı boşanmadan vazgeçebileceği gibi duruşmadan sonra karar kesinleşinceye kadar geçen sürede de vazgeçebileceklerdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mervekolman.av.tr

Anlaşmalı Boşanmadan sonra İştirak Nafakası davası açılabilir mi? | Avukat Ozan Kayahan

İlgili 28 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Anlaşmalı boşanma sonradan bozulur mu?

Anlaşmalı boşanma protokolü ancak boşanma kararı kesinleşinceye kadar değiştirilebilir veya iptal edilebilir. Karar kesinleştikten sonra ancak ayrı bir dava açarak protokoldeki maddenin değişmesine yönelik talep ileri sürülebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mervekolman.av.tr

Anlaşmalı boşanma sonrası hangi davalar açılabilir?

Yine taraflar anlaşmalı boşanma davası açarken boşanma, velayet, nafaka, tazminat gibi konularda anlaşarak davayı açmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: edayildirimilhan.av.tr

Boşandıktan sonra ortak velayet nasıl alınır?

Velayet hakkı taraflardan sadece birine aitken de, dava açılarak, tarafların istekli olması, müşterek çocuğun üstün yararının bulunması ve hâkimin onaylaması halinde de velayet, ortak velayete çevrilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: universalhukuk.com

Anlaşmalı boşanmada ortak velayet var mı?

Ortak velayet, anlaşmalı boşanmada çocukların iki ebeveyn arasında paylaştırılması için bir çözüm olabilir. Anlaşmalı boşanma sürecinde, ebeveynler çocukların geleceği için ortak kararlar almak zorundadır. Bu kararlar, çocukların hayatını etkileyen önemli konuları içermektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yasingirgin.av.tr

Velayet davası tekrar açılır mı?

Velayet davası tekrar tekrar açılabilir. Çünkü kamu düzeninden olup çocuğun üstün yararını ilgilendirir. Ancak velayet davasını tekrar açabilmek için önceki davadan sonra ortaya çıkan bir ihlal söz konusu olmalıdır. Yani önceki davadaki aynı gerekçelere dayanılarak yeniden dava açılırsa bu dava reddedilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mihci.av.tr

Boşandıktan sonra mal talep edilir mi?

Boşanmada mal paylaşımı davası, belli bir zamanaşımı süresi geçmeden açılmalıdır. Mal paylaşımı davası, boşanma kararının kesinleşmesinden itibaren 10 yıl içinde açılmalıdır (Yargıtay HGK – 2013/520 k). Kanunun belirlediği 10 yıllık süre geçtiği takdirde, mal paylaşımı talebinde bulunmak mümkün değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: melihpancar.av.tr

Anlasmali boşanma iptal edilebilir mi?

Boşanma Protokolü İptali

Anlaşmalı boşanma kararının kesinleşmesine kadarki sürede taraflar boşanma kararına itiraz edebilir. İstinaf süresi içerisinde taraflar boşanma kararına itiraz ederek anlaşmalı boşanma protokolünün iptalini sağlayabilir. Bu, davadan feragat ve yeni bir boşanma davası açmakla mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

Boşandıktan sonra boşanma iptal olur mu?

Boşanma Mahkemesi Kararını İptal Etmek İçin Ne Gerekir? Karara çıkmış boşanma davası iptal etme konusunda hareket geçebilmek için 10 gün boyunca itiraz etme hakkı vardır. Kanun vatandaşlara bu 10 günlük itiraz hakkını verir. Bunun amacı ise adaleti sağlamaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avukataydinaydar.com

Boşanma kararı ciktiktan sonra dava geri alınabilir mi?

Davadan vazgeçme, HMK m. 123 ile “davanın geri alınması” adıyla düzenlenmiştir. Buna göre davacı, hüküm kesinleşinceye değin davasını geri alabilmektedir. Çekişmeli boşanma davasından vazgeçme dilekçesi ya da anlaşmalı boşanma davasından vazgeçme dilekçesi sunulmak suretiyle davadan vazgeçilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

Anlaşmalı boşanma çekişmeli nasıl döner?

Anlaşmalı boşanmanın çekişmeli boşanmaya dönüşmesi mümkündür. Çiftlerden birisi ya da her ikisi anlaşmalı boşanma sözleşmesinde anlaşamaz, boşanma durumunun kesinleşmesine kadar anlaşmalı boşanmadan vazgeçer ya da itiraz ederek, evlilik kurumunu sonlandırmaktan vazgeçerse çekişmeli boşanmaya dönecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cinar.av.tr

Anlaşmalı boşanmada taraflardan biri vazgeçerse ne olur?

Taraflar anlaşmalı boşanmaya karar vermiş ve dava açılmış ise sonradan anlaşmalıdan vazgeçme kararı veremeyeceği anlamına gelmemektedir. Taraflardan birisi veya her ikisi anlaşmalı boşanma yoluyla boşanmaktan vazgeçer ise çekişmeli boşanmaya dönecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cinar.av.tr

Anlaşmalı boşanmada nafakayı kim belirler?

Hakim kendiliğinden bu nafakaya hükmedebilir. Ayrıca hakim, anlaşmalı boşanmada belirlenen miktarın uygun bulmaması ya da tarafların iştirak nafakası miktarında anlaşamaması durumunda kendi bazı kriterler ışığında nafaka miktarını belirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

Anlaşmalı boşanmada nafaka ne zaman biter?

Süreli nafaka, iştirak nafakası anlamına gelmektedir. Süresi, çocuğun 18 yaşına girmesi ile sona erecek çocuk adına ödenen bir nafakadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cinar.av.tr

Anlaşmalı boşanmada evden kim gider?

Dolayısıyla eşlerin dava boyunca müşterek konutta kimin kalacağı hususunda birlikte karar verememeleri halinde, boşanma davası boyunca müşterek konutun eşlerden birine tahsisi mahkemeden talep edilmektedir. Tabii eşler bu konuda ortak karara varabiliyorlarsa müşterek konutun tahsisinin istenilmesi zorunlu değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: delilavukatlik.com

Hangi durumlarda çocuğun velayeti anneye verilmez?

Anne, kötü alışkanlıklara sahipse, fiil ehliyeti yok veya akıl hastalığına sahipse, hakim velayeti anneye vermez. Annenin çocuğun duygusal ve fiziksel ihtiyaçlarına yeterince karşılık verememesi, uygun yaşam koşullarını sağlayamaması, alkol ve uyuşturucu madde bağımlılığı gibi sorunlar varsa, velayet anneye verilmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.linkedin.com

Ortak Velayette anne evlenirse ne olur?

Türk Medeni Kanunu'nun 335. maddesine göre ergin olmayan çocuk, anne ve babasının velayeti altındadır. Bu hak kapsamında anne ve baba, çocuğun bakımı, gelişimi, eğitimi ve temsili gibi konularda çocuk adına karar alabilmektedir. TMK m. 336'ya göre evlilik devam ettiği sürece anne ve baba velâyeti birlikte kullanırlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Ortak Velayette anne nafaka alabilir mi?

Ortak velayette, çocuğun velayeti anne ve babadan birine verilir ve diğer ebeveyn, belirlenen sürelerde çocukla kişisel ilişki kurar. Bu durumda, çocuğun bakımını üstlenen ebeveyn, diğer ebeveynin maddi durumunu dikkate alarak çocuk için nafaka talebinde bulunabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: oksuz.av.tr

Anlaşmalı boşanma kararı istinaf edilirse ne olur?

Anlaşmalı boşanma kararının tebliğinden sonra iki haftalık itiraz süresi olur. Bu süre içerisinde karara karşı istinaf kanun yoluna gidilebilir. Eşlerden birisinin karara bu şekilde itiraz etmesi halinde anlaşmalı boşanma iptal olur. Davacı dilerse davasına çekişmeli boşanma davası olarak devam edebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: reyhankayisli.av.tr

Anlaşmalı boşanma kendiliğinden Çekişmeliye döner mi?

Anlaşmalı boşanma çekişmeye döner mi; bu davanın çekişmeliye dönüşmesi için anlaşmazlık noktasının mahkemeye yansıtılması gerekmektedir. Örneğin velayet konusunda anlaşan taraflar daha sonra anlaşmazlığa düşerek, çocuğun kimde kalacağı konusunda mahkemede yeni bir süreç başlatarak, çekişmeliye çevirebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tuncsuditol.av.tr

Anlaşmalı boşanmada delil olur mu?

Anlaşmalı boşanma davalarında tanık dinlenmez, delil getirilmez, birkaç duruşma sürmez. Usul ve esasa uygun şekilde açılmış anlaşmalı boşanma davasının kısa sürede ve tek celsede sonuçlandırılması mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: esercelik.av.tr
Önceki makale
0 bölü 2 reel sayı mıdır?
Sonraki makale
Pamuk çok yıllık mı?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT