Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Amir memura bağırabilir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Amir memura bağırabilir mi?

Görüldüğü üzere amirin personeline kötü davranması, bağırıp çağırmayı bir iş gördürme yöntemi olarak uygulaması disiplin kurallarının, ayrımcılık yasağının, etik davranış ilkelerinin ihlalini oluşturduğu gibi ceza kanunlarına göre suç boyutuna da ulaşabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Amir memura emir verebilir mi?

Amir, maiyetindeki memurlara kanunlara ve Cumhurbaşkanlığı kararnamelerine aykırı emir veremez ve maiyetindeki memurdan hususi bir menfaat temin edecek bir talepte bulunamaz, hediyesini kabul edemez ve borç alamaz. Devlet memurlarının görev ve sorumlulukları: Madde 11 – (Değişik: 12/5/1982 - 2670/4 md.)

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Memur amirin her dediğini yapmalı mıdır?

Yetkili olmayan bir amirden gelen emirde, memur yetkili birinden emir gelip gelmediğini denetlemek zorundadır. Yetkili olmayan amirin emrini yerine getiren memur hukuka uygunluk nedeninden yararlanamayacak, emrin yerine getirilmesindeki hukuka aykırılıktan sorumlu olacaktır. Emir görev nedeniyle verilmiş olmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cinar.av.tr

Personele bağırmak suç mu?

Mobbing genellikle psikolojik şiddet olarak kendini gösteriyor. Yüze karşı bağırma, baskı, özel hayata karışma, yapılan işi beğenmeme gibi davranışlar bunlardan sadece birkaçı... Yönetici ya da patronlar mobbing yaparsa, 4 aydan 1 yıla kadar hapis cezasıyla da karşı karşıya.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gazetevatan.com

Amir memur ilişkisi nasıl olmalı?

Amir memura saygılı ve nazik davranmak zorundadır. Amir kendinden yaşça bariz şekilde büyük bir çalışanına ismi ile hitap etmesi etik dışıdır. Emri altındaki memurlardan da bu davranışı gördüklerini uyarmalı, devam etmesine izin vermemelidir. Rızası olmadan bir bayana ismi ile hitap etmemelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Mobbing (Yıldırma) nedir, nasıl baş edilir?

İlgili 24 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Amir memura hakaret edebilir mi?

Memurun Amirine Küfür Etmesi İdari Soruşturma ve Sonuçları

Memurun amirine küfür etmesi, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 125. maddesinin C fıkrasının “e” bendinde düzenlenen bir disiplin suçudur. Bu suç nedeniyle verilecek ceza, aylıktan kesme disiplin cezasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mdmhukuk.com

Üst amir nasıl şikayet edilir?

CİMER'e yapılan başvurular hızla başvuruya yanıt verecek ilgili kurum ve kuruluşa ulaştırılacak. Başvuru konusu, bir kamu kurum ve kuruluşu, personeli veya yöneticisi hakkında şikayet niteliğindeyse başvuru, bir üst amire gönderilecek. Şikayet bu amir tarafından işleme alınarak başvuru sahibine yanıt verilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

Yönetici çalışana bağırabilir mi?

Şef, Usta, Müdür gibi Diğer İşçilerin İşçiye Hakaret Etmesi

Özellikle, şef, usta, müdür gibi üst grup çalışanların kendi alt gruplarında çalışan işçilere hakaret ettiği görülür. Bu kimseler tarafından da kendisine hakaret edilen işçi, yine işvereni sorumlu tutarak dava açabilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avfatihozdemir.com

Kamu görevlisi hakaret ederse ne olur?

Polise Küfür Etmenin Cezası Suçun normal halinin cezası 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezasını içermekteyken, kamu görevlisine görevinden dolayı işlenmesi durumunda alt sınır 1 yıldan az olamayacaktır. Polis memuruna küfür etmenin cezası 1 yıldan 2 yıla kadar hapis cezasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

Psikolojik baskı suç mudur?

Psikolojik şiddet uygulamak başlı başına suç teşkil etmektedir. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi madde 14'e göre hiç kimseyi dil, din, ırk gibi veya başka durumlara dayandırılarak ayrımcılık gözetilmemelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekinlaw.com

Memur amirine selam vermek zorunda mı?

Cevabımız: Değerli takipçimiz, amire selam vermediğiniz gerekçesiyle “amirlere saygısız davranmak” maddesinden hakkınızda tesis edilen 4 Ay Kısa Süreli Durdurma Cezası hukuka aykırı olup, ilgili cezanın İdare Mahkemesi tarafından İptali gerekecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlarhukuk.net

Devlet memur istemediği yerde zorla çalıştırılabilir mi?

Devlet memurları, istekleri dışında ve haberleri olmaksızın kurumlarının başka bir biriminde ya da başka kurumlarda geçici süreyle görevlendirilebilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mebpersonel.com

Memur amirin telefonunu açmak zorunda mı?

Aynı mevkideki kişiler arasında yapılan telefon konuşmalarında, önce telefonu açan kapar, amir - memur durumunda ise telefonu önce amir kapatır. Ast durumunda olan görevlinin, sekreter kanalı ile amiriyle görüşmesi nezaketsizlik kabul edilir. Astın üste telefonu bizzat açması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: istesob.org.tr

Amir memurdan borç alabilir mi?

Bu maddede; “Amir, maiyetindeki memurlara kanunlara aykırı emir veremez ve maiyetindeki memurdan hususi bir menfaat temin edecek bir talepte bulunamaz, hediyesini kabul edemez ve borç alamaz” ifadesini görüyoruz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

Görev sırasında amirine sözle saygısızlık etmek ne demek?

Söz konusu disiplinsizlik, yani amire karşı sözlü saygısızlıkta bulunmak, 657 sayılı Kanun'un 125'inci maddesinde düzenlenmiş ve buna karşı uygulanacak ceza da belirtilmiştir. Görevi esnasında, amirine karşı sözlü saygısızlıkta bulunan devlet memuruna verilecek ceza, aylıktan kesme disiplin cezasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahddurakhukuk.com

Devlet memuru kavga ederse ne olur?

Kademe İlerlemesinin Durdurulması: Memurun kavgaya karışması, kademe ilerlemesinin durdurulmasına neden olabilir. Bu durumda memur, belirli bir süre boyunca mevcut kademesinde sabitlenecek ve maaşında artış olmayacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mdmhukuk.com

Hakarete uğrayan memur ne yapmalı?

1- Devlet Memurlarının Müracaat ve Şikayetleri Hakkında Yönetmelik hükümlerine uygun olarak, silsile yoluyla durumu en yakın amirine bildirmelidir. Amir eğer yetkisi dahilindeyse konuya eğilmeli, değilse talebi yetkili amire bildirmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Memura hakaret kaç yıl?

Suçun basit şeklinde hakim ya hapis cezası ya da adli para cezası verecektir. Her iki cezanın aynı anda verilmesi mümkün değildir. Nitelikli hallerinde hakaret suçunun cezası, 1 ila 2 yıl arasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hasimkartal.av.tr

Hangi kelimeler hakaret sayılır?

Bu kelimeler, kişiyi rencide eden ve toplum içinde değersizleştiren kelimelerdir. Örnek vermek gerekirse, hukuki uygulamada en sık karşılaşılan hakaretler; şerefsiz, haysiyetsiz, aptal, geri zekâlı, müsvedde, hayvan, man kafa, spastik, deli, aklı kıt, gibi kelimeler hakaret sayılan kelimelerdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kucukokka.av.tr

Iş yerinde hakarete uğrayan kişi ne yapmalı?

Hakarete Uğrayan İşçi Ne Yapmalı?
  1. İş akdini haklı nedenle feshedebilir.
  2. Kıdem tazminatı talep edebilir.
  3. Cumhuriyet Savcılığına şikayette bulunabilir.
  4. Manevi tazminat davası açabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahddurakhukuk.com

Mobbinge uğradığını ispatlayan çalışanların hukuki açıdan hakları nelerdir?

Borçlar Kanunu ve Türk Medeni Kanunu'na göre tazminat isteme hakkı bulunmaktadır. Mobing'e uğrayan işçi, mobbing yapan yöneticiyi dava edebilir ve manevi tazminat talebinde bulunabilir. Koşulları sözkonusu ise işçi, kötü niyet tazminatı hükümlerine de başvurabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nildervis.av.tr

Ayrımcılık tazminatı nedir?

Ayrımcılık tazminatı, işverenin eşit davranma yükümlülüğünün ihlali durumunda işçiye dört aya kadar ücreti tutarında verilebilecek olan tazminattır. İşçi, ayrımcılık tazminatından başka yoksun kaldığı diğer haklarını da talep edebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mondaq.com

Memur amirini CİMER e şikayet edebilir mi?

Görüleceği üzere memurun hem amirini hem de kurumunu şikâyet etme hakkı bulunmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafabaysal.com

Görevi kötüye kullanan memur nereye şikayet edilir?

Suça ilişkin ihbar veya şikayet, Cumhuriyet Başsavcılığı'na veya kolluk makamlarına yapılabilir (5271 S. K. m. 158) . Valilik veya kaymakamlığa ya da mahkemeye yapılan ihbar veya şikayet, ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilir (5271 S. K. m. 158) .

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: efeavukatlik.com

Memur amirini nasıl şikayet eder?

-Şikayet başvurusunu, söz veya yazı ile en yakın amirinden (şikâyet edilen amirler atlanarak) başlayarak ve silsile yoluyla yapmalıdır. -Şikâyet niteliğindeki hususlar, amirlere elektronik posta veya özel mesajlarla iletilmemelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kamuajans.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT