Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Alınan rapor kuruma verilmezse ne olur?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Alınan rapor kuruma verilmezse ne olur?

Adı geçen yönetmelikte belirtilen usul ve esasa uyulmadan alınan raporlar da kuruma bilgi verilmeyerek,hastalık iznine çevrilmez ve memur görevine başlamadı sayılır veya da izinsiz ve özürsüz olarak görevlerini terketmiş sayılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

Raporu iş yerine verilmezse ne olur?

İşveren raporu bildirmezse 2 bin 502 lira ceza uygulanıyor

"İşveren olarak geç bildirdiğinizde, aylık asgari ücretin onda biri, hiç bildirmediğiniz tespit edildiğinde ise asgari ücretin yarısı oranında ceza uygulanıyor." 2022 yılı için ceza bedeli 2 bin 502 lira olarak belirlendi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

Alınan rapor işyerine ne zaman verilir?

Hastalık, meslek hastalığı, analık, iş kazası nedeniyle iş göremez durumda olduğunu belirten sigortalının, Yetkili hekim ve sağlık kuruluşuna başvurması, Raporun en az 3 gün süreli olarak alınması, Alınan en az 3 gün süreli raporun işverene en kısa sürede teslim edilmesi gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

İstirahat raporu kuruma ne zaman bildirilir?

Rapor alan sigortalının rapor bitim tarihinden itibaren, on günden uzun süreli raporlarda sigortalının talebinin olması halinde onar günlük sürelerin sonundan itibaren beş iş günü içinde internet üzerinden çalışılmadığına dair bildirim girişi yapılmaması halinde idari para cezası uygulanacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lebibyalkin.com.tr

Rapor geç verilirse ne olur?

Rapor, ertesi gün mesai saati sonuna kadar ulaştırılmaz ise ne olur? Yukarıda yer verilen yönetmelik hükmü, bakanlar kurulu kararıyla yürürlüğe konulmuştur. Bu nedenle alınan bir sağlık raporunun zamanında kuruma bildirilmemesi halinde, 657 sayılı Kanunun 125/A bendi gereğince Uyarma cezasına muhatap olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Rapor almak isteyenler dikkat!

İlgili 29 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Geçmişe dönük rapor alınabilir mi?

Son birkaç gün içerisinde çalışamadığınızı açıkça gösterebilirseniz, doktorunuzun size geriye dönük olarak rapor yazma yetkisi vardır. Bu, hastalıkla ilgilenen doktorun takdirine bağlı bir karardır. Bu, istisnai durum geriye dönük olarak en fazla üç gün süreyle mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: halfetide.com

Onaylanan rapor iptal edilir mi?

Rapor üzerinde gerekli tüm onaylar yapıldığında, ekranda “rapora ait tüm onaylar tamamlanmıştır. Ödeme MOSİP'e aktarılabilir” ibaresi yer alacaktır. Eğer onayın iptali için “onay iptal” tuşuna basılırsa, onayın iptal gerekçesi açılan ekrana yazılarak kaydedilecektir. Bu gerekçenize göre ipc olur/olmaz belirlenecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebenews.com

Raporun SGK'ya bildirildiğini nasıl anlarım?

SGK İSTİRAHAT RAPORU NEREDEN SORGULANIR? SGK istirahat raporu sorgulama işlemi e-Devlet üzerinden yapılır. E-Devlet üzerinden yapılan sorgulama neticesinde rapor tarihi ve bu rapora bağlı olarak yapılan ödemelerin durumu öğrenilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ssk.biz.tr

İstirahat raporu kaç gün içinde sisteme düşer?

ÖNEMLİ: İstirahat Alan İşçi Raporunun 5 Gün İçinde SGK Sistemine Girişinin Yapılması Gerekmektedir. Aksi Halde İdari Para Cezası Uygulanacaktır. İstirahat alan işçi raporunun 5 gün içinde sisteme girilmemesi veya geç bildirilmesi halinde SGK tarafından İdari Para Cezası kesilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kocaelismmmo.org.tr

İstirahat raporu en geç ne zaman verilir?

"Doktor en fazla kaç gün rapor verebilir?" derseniz aile hekimi dışındaki doktorlar 40 güne kadar rapor verebilirler. Eğer 40 günün sonunda da sağlık sorunlarınız devam ediyorsa bu kez heyete başvurmanız gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

Raporun onaylandığını nasıl anlarız?

E-devlet platformu olan turkiye.gov.tr üzerinden ilgili raporlara ulaşmak mümkündür. Raporlar özel ya da devlet hastanelerinden alınabilmektedir. Sağlık kurulu raporu sorgulama e-devlet üzerinden basit bir arama sorgusuyla ulaşılabilen bir işlemdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: esemosgb.com.tr

İşveren rapora itiraz edebilir mi?

İşverenler işçileri adına düzenlenen istirahat raporlarına sıhhati konusunda kuşku görmeleri halinde İl Sağlık Müdürlüklerine itiraz edebilirler. İl Sağlık Müdürlükleri konuyu hakem hastanelere taşıyarak işlemi başlatırlar ve sonucuna göre işlem tesis ederler. [1] Yargıtay İBHGKK, 19.10.2018 T., 2017/9 E., 2018/10 K.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vizyongrubu.com

Başka aile hekimi istirahat raporu verir mi?

UYARI: İstirahat dışındaki raporları sadece bağlı bulunduğunuz aile hekiminden alınız. E imza ile rapor düzenlendiği için aile hekimi dışında başka hekime sistem rapor vermeye izin vermemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkozuasm.org

Rapor alan bir işçi işten çıkarılabilir mi?

Raporluyken işe çağrılan işçi işe gitmek zorunda değildir | Ekmek ve Gül. Sağlık (istirahat) raporu olan işçi, işveren tarafından işe çağrılsa bile işe gitmek zorunda değildir. İşçinin raporluyken çalışması nedeniyle işten çıkarılması İş Yasası'na aykırı olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekmekvegul.net

İşveren raporu onaylamak zorunda mı?

Bildirimler elektronik ortamda yapılmaktadır. Raporlu olan işçinin bulunduğu satıra “çalışmadı” ibaresini koyması gerekiyor. Raporun onaylanmaması veya bildirilmemesi durumunda işverene asgari ücretin yarısı kadar idari para cezası uygulanmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cavitbulut.com

Rapor alınca işyerine Bilgi gider mi?

Öncelikle doktordan rapor alan işçinin, işyerini arayıp sözlü olarak bilgi vermesi, kaç gün raporlu olduğunu bildirmesi gerekir, buna göre işyeri / işveren tedbirini alır ve iş aksamaz. Eğer işçinin sağlık durumu iyi değilse işyerine bir yakını da haber verebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isvesosyalguvenlik.com

Rapor neden sistemde görünmüyor?

Elinizde rapor varsa elektronik ortama düşmesini bekleyin. Elektronik ortamda gözükmüyor ise, ilgili hastaneye veya sgk il müdürlüğüne gidip sistemde gözükmesini sağlayın. İşverenin muhasebecisi varsa veya gidebilecek birileri var ise bu işleri muhakkak yaptırsınlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: forum.mustafagulsen.com

Rapor kaç saatte e devlete düşer?

İmzalardan sonra heyet raporu artık hazır hale gelmiştir. Sağlık kurulu biriminden teslim alabilirsiniz. Engelli raporları için maksimum teslim süresi 15 gündür. Diğer Raporlar 3 iş günü içerisinde e-devlet uygulamasından alabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: urladh.saglik.gov.tr

İstirahat raporu e devlette ne zaman görülür?

İşveren, raporu 5 gün içinde e-rapor sistemine girer. SGK etkilileri raporu inceler ve onay verir. Onaylandıktan sonra ise PTT'ye ödeme talimatı gönderirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Alınan rapor e devlette görünür mü?

Sağlık kurulu raporunuzu E-Devlet uygulaması üzerinden sorgulayabilirsiniz. Sizler için hazırladığımız adımları takip ederek E-Devlet sağlık kurulu raporu sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Rapor ne zaman sisteme girilir?

Sigortalının istirahat süresinde çalışıp çalışmadığının ise “Çalışılmadığına Dair Bildirim” ile ve en geç istirahat süresinin bittiği tarihi içine alan aylık prim ve hizmet belgesinin verilmesi gereken ayın 23 üne kadar sisteme girilmesi gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gulbenkdanismanlik.com

E nabız rapor ne zaman düşer?

7- Komisyonda e-rapor sistemi üzerinden yazılan raporlar en geç 48 saat içerisinde e-nabız/raporlarım sistemine düşer. 9- Düzenlenen sürücü sağlık raporu e-imzalırdır; 2 yıl süre ile geçerliliği vardır; 2 yıl sonunda rapora ihtiyaç duyulması halinde şahsın bu aşamalardan geçmesi gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: adapazari.gov.tr

Rapor alan memur şehir dışına çıkabilir mi?

İstirahat raporları ve Refakat İzni konulu 31 sayılı genelgenin 11. Maddesinde; istirahat raporu memurun görev yaptığı biriminde izin vermeye yetkili kılınan birim amiri tarafından hastalık iznine çevrilmedikçe memur il dışına çıkmamalıdır '' hükmüne yer verilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlarhukuk.net

Rapor onaylandıktan sonra ne zaman yatar?

Rapor parası, işverenin raporu SGK'ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle çalışanların PTT veya e-Devlet üzerinden tanımlanan banka hesabına yatırılır. Bu ücretin hesaba yatırılmasıyla birlikte 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir. Bu süre içerisinde alınmayan ücretler SGK'ya tekrar iade edilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

Il dışında alınan raporlar geçerli mi?

Mesai günü memuriyet mahalli dışından yani il dışından alınan hastalık raporlarının geçersiz olduğu ancak mevzuat gereği yalnızca geçici görev ve kanunî izinlerin kullanılması durumu ile acil vakalar durumunda il dışından rapor alınabileceği belirtilmekte ise de bu kural birçok memur tarafından bilinmemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: adalet.gen.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT