Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

9000 gün primle emekli olunur mu?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » 9000 gün primle emekli olunur mu?

SSK'da 7200 prim günüyle kadınlar 58, erkekler 60 yaşını doldurduğunda emekli olurken, Bağ-Kur'da ise kadınlar 58, erkekler 60 yaş ve 9000 prim günü koşullarını birlikte sağlamaları durumunda emekli olabiliyor. Bağ- Kur'da emeklilik tarihi prim ödenen güne göre belirleniyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

Emeklilikte 9000 gün kaç yıl yapar?

Emeklilik için 25 yıl, 9 bin gün şartını yerine getirmesine 3.5 yıl kalan Bağ-Kur'lu kalan 3.5 yılı (1261 günü) prim ödemelerini SSK'lı olarak tamamlarsa emeklilik statüsünü SSK'ya çevirmiş olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: finans.mynet.com

9000 gün prim kaç yıl eder?

BAĞ-KUR'da mevcut durumda emeklilik prim gün sayıları şu şekilde: Normal emeklilik: Kadın 20 tam yıl (7200 gün), erkek 25 tam yıl (9000 gün) prim. Kısmi emeklilik: Kadın 50, erkek 55 yaş ve 15 tam yıl (5400 gün) prim.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

EYT 9000 gün şartı var mı?

- İlk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 ve öncesinde olan Bağ-Kur'lulardan kadın sigortalılar 20 tam yılı (7.200 prim gün), erkek sigortalılar ise 25 tam yılı (9.000 prim gün) doldurmaları halinde yaş şartı aranmadan EYT'den emekli olabilecekler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

9000 gün emeklilik nedir?

Emekli olmak için 9000 gün prim ödenmesi gerekmektedir. Ancak bu kapsamdaki sigortalılardan 9000 gün prim şartını yerine getiremeyenler yaşlılık aylığı için gerekli olan minimum yaş hadlerine 3 yaş daha eklenmek ve 5400 gün prim ödemek suretiyle de yaşlılık aylığına hak kazanabileceklerdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mfa.gov.tr

SSK BAĞKUR 3600-4500-5400 GÜNLE NASIL EMEKLİ OLUNUR ? 1800 GÜN MALULEN 900 GÜN KİMLER İÇİN GECERLİ ?

İlgili 25 soru bulundu

Soru cevap kısmı

9000 prim gün sayısı ne demek?

Çalışma statüsüne göre ilk iki koşul şöyle: SSK: 5000 prim günü, kadınlarda 20 yıl, erkeklerde 25 yıl sigortalılık süresi. BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı: Kadınlarda 20 tam yıl (7200 prim günü), erkeklerde 25 tam yıl (9000 prim günü).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

EYT Bağ-Kur 9000 gün düşer mi?

EYT BAĞKUR PRİM SAYISI EŞİTLENDİ Mİ? 14 Mayıs seçimlerinden önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bağ-Kurlular için olan 9000 prim gün sayısının 7200'e düşürüleceğini söyledi. Böylelikle esnafların emeklilik prim gün sayılarında değişikliğe gidilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

9000 gün kimleri kapsıyor?

AK Parti iktidarında 1 Ekim 2008'de yürürlüğe giren yeni kanun ile emeklilik yaşı kademeli olarak yükseltilirken, prim ödeme gün sayısı işçilerde (SSK) 7200, esnaf ve çiftçilerde (Bağ-Kur) ise 9000'e çıkartıldı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.euronews.com

EYT en az kaç gün olmalı?

Yasalaşan teklife göre, EYT'li SSK'lılarda 5000 – 5975 prim günü ve kadınlarda 20, erkeklerde 25 yıl sigortalılık süresi aranacak. BAĞ-KUR'lu ve Emekli Sandığı'na bağlı erkekler 9000, kadınlar 7200 prim gününü tamamlayarak emekliliğe hak kazanacaklar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bloomberght.com

EYT de prim gün sayısı kaç olmalı?

4/a (SSK) sigortalıları için kadınlarda 20 yıl, erkeklerde ise 25 yıllık sigortalılık süresi ve 5000-5975 arasında kademeli prim gün şartlarını taşıyan kişiler EYT'den faydalanabilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ucar-ucar.av.tr

EYT de 5000 gün prim yeterli mi?

EYT EMEKLİLİK ŞARTLARI NEDİR? - 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigorta kaydının bulunması, - Girdiği tarihe göre 5000-5975 güne kadar prim ödemesinin tamamlanması, - Kadınlar için 20, erkekler için 25 yıl sigortalılık süresinin dolması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

7000 prim günü ile emekli olabilir mi?

Çünkü emekli olmak için; 7000 gün prim ödeme ve 60 yaş şartlara tabisiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turmob.org.tr

7 yıl kaç prim yapar?

Hizmet sürelerinin eşit olması halinde ise eşit sürelerin sonuncusunun tabi olduğu kurumun kurallarına göre emeklilik işlemi gerçekleştirilir. Fiili hizmet süresinden kasıt, takvim yılı değil, fiilen çalışılan günlerdir. Diğer bir ifadeyle son yedi yıl ile kastedilen son 2520 prim günüdür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

EYT Kim ne kadar maaş alacak?

EYT'li olup ister mart ister mayıs ayında dilekçe verilsin başvuran herkes temmuz ayındaki emekli maaşı zammı, refah payından yararlanacak. Örneğin, EYT'li olup emekli aylığı 7 bin 550 lira olan 9 bin 437 lira, 8 bin lira 10 bin lira, 8 bin 700 lira 10 bin 875 lira aylık alacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sputniknews.com.tr

900 günle emekli olunur mu?

a)Kanunun koyucu hizmet akdi ile çalışanlara 5 yıl ortalama sigortalılık süresi bu sürede 900 gün MYÖ sigortası primi ödeyerek emekli olma hakkı verilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.facebook.com

Prim gün sayısı dolunca ne oluyor?

Başka bir anlatımla, sigortalılık süresini ve prim ödeme gün sayısını tamamlayan işçi, yaş şartı sebebiyle emeklilik hakkını kazanamamış olsa da, anılan bent gerekçe gösterilmek suretiyle iş yerinden ayrılabilecek ve kıdem tazminatına hak kazanabilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurthukukdanismanlik.com

EYT de prim gün sayısı eksik olursa ne olur?

Prim eksikliği olanlar ya da primini artırmak isteyenler doğum, askerlik ve yurt dışı borçlanması yapabilecekler. Doğum yapmış kadınların her çocuk için 2 yıl borçlanabildiğini belirten Ekonomist Muhammet Bayram, yurt dışında çalışanların da prim günlerini saydırabildiğini söyledi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

EYT de prim gün sayısı maaşa etki eder mi?

Sigortalının aylık brüt kazancı, SGK'ya bildirilen ücretlerin toplamına eşittir. Ardından, sigortalının prime esas kazancı belirlenir. Emekli maaşı hesaplaması yapılırken, sigortalının prim ödeme gün sayısı da dikkate alınır. Prim ödeme gün sayısı arttıkça, sigortalının emekli maaşı da artar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

EYT de prim şartı kalktı mı?

AKP ve MHP milletvekilleri ile BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin imzasını taşıyan teklif, salı günü Genel Kurul'a getirilecek. Komisyon'dan geçen düzenlemeye göre EYT'de yaş şartı kaldırıldı. Düzenleme bu haliyle yasalaşırsa EYT'li olabilmek için kademeli prim günü aranacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dw.com

EYT en erken kaç yaşında emekli olur?

Bakanlığın hazırladığı taslakta bugün itibarıyla bir yaş sınırı bulunmuyor. EYT düzenlemesinde prim ve yıl sayısı şartı değiştirilmeyecek. Kadınlarda 20, erkeklerde ise 25 yıl şartı aranacak. Yasa'da esas alınan 8 Eylül 1999'da 18 yaşını doldurmuş olmak gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: indyturk.com

EYT için geriye dönük prim ödeme var mı?

Bu hüküm esas alınarak geriye dönük herhangi bir ödeme yapılmayacak ve geriye dönük hak talep edilemeyecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

Bağ-Kur primi neden 9000 gün?

2008'de gerçekleştirilen sosyal güvenlik reformuyla işçi ve memurların emekliliği için gerekli ödeme gün sayısı 7 bin 200 (20 yıl) olarak belirlendi. Ancak Bağ-Kur'lular için bu süre 9 bin gün (25 yıl) olarak tespit edildi. Bu nedenle Bağ-Kur'lular daha uzun süre prim ödemek ve daha geç emekli olmak zorunda kalıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: finans.mynet.com

Bağ-Kur affı son dakika 2023 ne zaman?

Ayrıca vatandaşlar vergi dairelerine bizzat müracaat ederek veya posta yoluyla başvuru yapabilecek. Kanunda yer alan bilgilere göre vergi affı 31 Aralık 2022 tarihi öncesindeki borçları kapsayacak. Yapılandırma için son başvuru tarihi 31 Mayıs 2023 olarak belirlendi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

99 sonrası emeklilik ne olacak?

1999 öncesinde sigortalı olduktan sonra erkekler için 25, kadınlar için 20 yılı doldurmuş olmak gerekirken, sonradan sigortalı olanlar için yıl şartı aranmıyor. Yani 9 Eylül 1999'dan sonra ilk kez sigortalı olanlar için emeklilik şartları ikiye düşüyor. Yaş ve prim geçerli oluyor yıla bakılmıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net
Önceki makale
Osmanlı soyuna ne oldu?
Sonraki makale
Regl azgınlığı ne zaman olur?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT