Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

7440 uzatılır mı?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » 7440 uzatılır mı?

3. 7440 Sayılı Kanunun Peşin ve 1. ile 2. Taksitlerinin Ödeme Süresinin Uzatılması: 31 Temmuz 2023 günü sonuna kadar ödenmesi gereken 7440 sayılı Kanunun peşin ve 1. ile 2. taksitlerinin ödeme süresi 4 Ağustos 2023 Cuma günü sonuna kadar uzatılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pkfistanbul.com

7440 Yapılandırma Başvuru Süresi Uzatıldı mı?

31.07.2023 tarihinde sigorta primi ve yapılandırma borçlarının son ödeme tarihlerinin aynı güne denk gelmesinden dolayı Kurum tahsilat sistemimizde yoğunluk meydana gelmiş ve bu sebeple 7440 sayılı Kanunda öngörülen yapılandırmanın peşin ve ilk iki taksitinin son ödeme süresi 03.08.2023 tarihine kadar uzatılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sgk.gov.tr

7440 Yapılandırma ödenmezse ne olur?

Eğer bu ilk iki taksit belirlenen süre içerisinde ödenmezse veya sonraki taksitlerden en az dört tanesi bir takvim yılı içinde süresinde veya eksik ödenirse, yapılandırma fırsatı kaybedilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberler.com

Deprem bölgesi 7440 başvuru süresi ne zaman bitiyor?

Bakanlığın ilgili duyurusu ve 4 Seri No.lu Genel Tebliğe göre mücbir sebep halinin devamına karar verilen bölgelerde vergi dairelerine borçlu olanlar; 7440 sayılı Kanun kapsamında başvurularını 29 Şubat 2024 Perşembe günü sonuna kadar yapmaları ve ilk taksitlerini (peşin ödeme dâhil) 31 Mart 2024 tarihine (bu tarihin ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

7440 Uzatma Resmî Gazetede yayınlandı mı?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair 7440 Sayılı Kanun Genel Tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.bloomberght.com

Kamu borcu yapılandırma süresi uzatıldı!

İlgili 31 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Yapılandırmada uzatma var mı?

Cumhurbaşkanı kararıyla yapılandırma için başvuru süresi bir ay uzatılarak uzatılabiliyor. İlk taksit ödeme süresi de bir ay daha uzatılarak 30 Haziran'a çekildi. Yapılandırma yasası 13 Mart tarihinde yürürlüğe girdi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

7440 stok affı uzadı mı?

7440 Sayılı Kanun kapsamında 31/03/2023 tarihine kadar uzatılan varlık barışı düzenlemesi bulunmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: verginet.net

Deprem bölgesi Yapılandırma Süresi Uzatıldı mı?

İlk taksit 1 Nisan 2024'e kadar

Mücbir sebep hali uzatılan illerde yeniden yapılandırma için 29 Şubat 2024 tarihine kadar başvuru yapılabilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gazeteoksijen.com

Deprem bölgesinde yapılandırma süresi ne zaman bitiyor?

Bu sebeple, söz konusu bölgelerdeki yapılandırma başvurularının 29 Şubat 2024'e kadar yapılması gerekiyor. Söz konusu mükellefler, peşin ödeme dahil birinci taksitlerini ise 31 Mart 2024'e kadar yapabilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

Deprem bölgesi tevkifat uzadı mı?

08.02.2023 tarihinde ilan edilen olağanüstü hal ile beraber deprem bölgesinde faturalarda KDV tevkifatı yapmak mümkün değil. OHAL uygulaması bitene kadar Adana, Şanlıurfa, Adıyaman, Osmaniye, Diyarbakır, Malatya, Kilis, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Hatay illerinde tevkifat uygulaması yapılmayacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isbasi.com

7440 kasa affı taksitle ödenir mi?

Kanun kapsamında matrah ve vergi artırımı talebinde bulunmak isteyen mükelleflerin başvurularını 31 Mayıs 2023 tarihine kadar (bu tarih dahil) yapılmalıdır. Hesaplanan vergilerin peşin veya taksitle ödenebilmesi mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pkfistanbul.com

7440 sayılı Kanun ilk taksit ödenmezse ne olur?

Bu vergilerin bu Kanunda belirtilen şekilde ödenmemesi hâlinde, ödenmeyen vergi tutarları ilk taksit ödeme süresinin son günü vade kabul edilerek 6183 sayılı Kanunun 51 inci maddesine göre gecikme zammıyla birlikte takip ve tahsil edilir, ancak bu madde hükmünden yararlanılamaz.” hükmü mevcuttur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

Yapılandırma süresi ne zamana kadar?

Vergi affı için son başvuru tarihi 31 Mayıs 2023 olarak belirlenmiştir. Borçlarını yapılandırmak isteyen mükelleflerin, yapılandırma başvurularını 31 Haziran'a kadar yapmaları gerekmektedir. İlk taksit ve peşin ödemenin de 30 Temmuz 2023 tarihine kadar yapılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kolaybi.com

7440 ikinci taksit ne zaman?

Bağ-Kur Sigortalılarının 7440 Sayılı Yapılandırma Kanunu Birinci ve İkinci Taksit Son Ödeme Süresi 31.07.2023 Tarihidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turmob.org.tr

Yapılandırma tarihi geçerse ne olur?

Süresinde ödenmeyen veya eksik ödenen taksit tutarı, en geç son taksiti (peşin ödemede ilk taksiti) izleyen ay sonuna kadar ve ödemede gecikilen süre için gecikme zammı oranında hesaplanacak geç ödeme zammıyla ödenmezse yapılandırma bozulacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: finans.mynet.com

7440 Yapılandırma 2 taksit ne zaman yatacak?

7440 sayılı Kanun kapsamında yapılandırılan prim borcunuzun peşin veya 1. ve 2. taksit ödeme son tarihi 31 Temmuz' dur. Yapılandırma fırsatından yararlanmaya devam etmeniz bakımından, Önemle duyurulur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gebzeto.org.tr

Deprem ödemesi uzatıldı mı?

29 Temmuz 2023 tarihli Resmi Gazete'de yer alan 7410 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile deprem bölgesinde kısa çalışma ödeneği uygulaması uzatıldı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tim.org.tr

Yapılandırma son gün saat kaçta?

SGK tarafından yapılan açıkalamada; "Son ödeme tarihi 31 Temmuz 2023 olan yapılandırma, cari dönem prim borçları ve diğer her türlü borçların son ödeme süresi 3 Ağustos 2023 saat 23:59'a kadar uzatılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: finans.mynet.com

Deprem bolgesinde yapilandirma ne zaman?

Mükelleflerin matrah ve vergi artırımından yararlanmak için başvuru süresi 29 Şubat 2024; gelir, kurumlar ve katma değer vergisi ile gelir ve kurumlar vergisi tutarlarını ödeme süresi ise 31 Mart 2024 olarak belirlendi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

Yapılandırma en fazla kaç ay olur?

Yapılandıran borçlar, yapılan tercihe göre peşin veya aylık dönemlerle azami 48 aya kadar taksitler halinde ödenebiliyor. İşte, borç yapılandırma ödemeleri hakkında bilgiler...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

Deprem bölgesinde mücbir sebep hali uzatıldı mı?

Bunun yanı sıra, deprem bölgesinde bulunan mükelleflerimiz için 31 Temmuz 2023 tarihine kadar mücbir sebep hali ilan edilmiştir. Deprem tarihi itibarıyla bu illerdeki mükelleflerin, 6 Şubat 2023 ila 31 Temmuz 2023 tarihleri arasında yerine getirmeleri gereken vergisel yükümlülükleri ertelenmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: rasyoneldanismanlik.com

Mücbir sebep hali uzatıldı mı?

Tebliğde belirlenen bölgelerde mücbir sebep halinin 30 Kasım 2023 tarihine kadar devam edeceği belirtilirken mücbir sebep hali kapsamında başvuru ve ödeme sürelerine yer verildi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bloomberght.com

7440 yapılandırma son gün ne zaman?

Borç yapılandırması (Vergi, SGK ve Diğer Borçlar), Matrah ve Vergi artırımı yapan mükellefler Peşin, 1. ve 2. taksitleri ödememiş veya eksik ödenmiş ise 7440 sayılı kanun 9/6. maddesine göre; tüm borçları 31/08/2023 tarihine kadar ödemeleri halinde hak kaybına uğramayacaklardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: esmmmo.org

7440 neler uzadı?

26.05.2023 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "7300 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı” ile 7440 sayılı Kanun kapsamında borçların yapılandırılması, matrah artırımı ve işletme kayıtlarının düzeltilmesine ilişkin başvuru ve ilk taksit ödeme süreleri bir ay uzatılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vergiport.com

7440 sayılı Kanun ne zamana kadar geçerli?

Ancak, 31/12/2022 tarihinden önce verilmekle birlikte 7440 sayılı Kanunun yayımı tarihi itibarıyla ilgilisine tebliğ edilmemiş idari yaptırım kararlarına konu idari para cezaları Kanunun kapsamına girmemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr
Önceki makale
Aczini itiraf etmek ne demek?
Sonraki makale
20 lik dişte sinir var mı?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT