Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

7440 Stok affında KDV ödenmezse ne olur?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » 7440 Stok affında KDV ödenmezse ne olur?

Gerek 7440 sayılı Yasada gerekse 1 No.lu Tebliğde, stok beyanı üzerine tahakkuk eden KDV'nin ödenmemesi halinde, emtia stok beyanının geçersiz sayılacağına dair herhangi bir düzenleme bulunmuyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

Stok affı KDV ödenmezse ne olur?

Buna göre, stok beyanı nedeniyle tahakkuk eden KDV yi ödemeyenlerin stok beyanı iptal edilmez, ödenmeyen KDV indirim konusu yapılamaz geç ödemeden dolayı gecikme zammı uygulanır ve ödendiği dönemde indirim konusu yapılır kanaatindeyiz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

7440 stok affı KDV indirim konusu yapılabilir mi?

Fakat 7440 sayılı Kanun ile önceki af kanunlarından farklı bir husus olarak stok affı olarak adlandırılan işletme kayıtlarına alınan emtia için ödenen KDV'nin indirim konusu yapılmasına izin verilmesine mukabil iadeye konu edilmesine izin verilmemesidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lebibyalkin.com.tr

Stok affı KDV indirilir mi?

Ancak al-sat yapan firmalar 338 kodu ile iade talep edemeyeceğinden mal ihracatı 301-kodu ile iade talep edecek ancak stok affı kapsamında işletmede yer aldığı beyan edilen ticari mallara ait KDV'leri yüklenim konusu yapamayacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

Stok affında ödenen KDV beyannamede nerede gösterilir?

BEYANNAMEDE NASIL GÖSTERİLİR? 1 No.lu KDV Beyannamesinin “ Matrah ” kulakçığında “ 7440 Sayılı Kanunun (6/2-a) Maddesi Kapsamındaki Bildirim ” tablosuna kayıt yapılarak beyan yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

7440 SAYILI KANUN KDV ARTIRIMI VİDEOSU (2023)

İlgili 44 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Stok affı KDV ne zaman ödenir?

- Beyan edilen stoklara ilişkin KDV beyanname verme süresi içinde (31.08.2021 tarihine kadar) ödenmesi gerekmektedir. - Haziran ve Temmuz ayları içinde yapılan Stok beyanlarına ilişkin KDV tutarları son güne kadar ödenebileceği gibi, Haziran ve Temmuz ayları içinde de ödenmiş olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bbdas.com.tr

Stok affı KDV ödemesi ne zaman?

2- Beyan üzerine vergi dairesince tahakkuk ettirilen KDV tutarının da en geç 31 Mayıs 2023 günü sonuna kadar ödenmesi gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

Stok affında ödeme şartı var mı?

Faturasız olarak satın alınmış emtia, makine, teçhizat ve demirbaşların 'stok beyanı/affı' kapsamında kayıtlara alınabilmesi için, mutlak suretle bunların teslimlerinin KDV'ye tabi olması ve belirlenmiş oranlarda KDV ödenmesi gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: inbusiness.com.tr

Stok affı gider yazılır mı?

Ödenen bu vergi, hesaplanan katma değer vergisinden indirilemez, gelir ve kurumlar vergisi matrahının tespitinde gider olarak dikkate alınamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: altanmalimusavirlik.com

7440 stok affı muhasebe kaydı ne zaman yapılır?

Mükellef yasal kayıtlarında 1000 m3 eksik görünen emtia stoğu için bu Kanun hükümlerinden yararlanmak istemektedir. Emtianın KDV oranı %18'dir. Bu durumda; Mükellef aşağıdaki emtia stok listesini oluşturarak e-beyanname sistemi üzerinden 31 Mayıs 2023 tarihine kadar başvuru yapmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: narcon.com.tr

7440 stok affı nedir?

Stok beyanı/affı düzenlemesi ile; gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerine, işletmelerinde mevcut olduğu halde kayıtlarında yer almayan yani faturasız emtia, makine, teçhizat ve demirbaşları yasal kayıtlarına intikal ettirmek suretiyle, kayıtlarını fiili duruma uygun hale getirme imkânı sağlanıyor (7440 sayılı Kanun, ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lebibyalkin.com.tr

Stok affı sermayeye ilave edilir mi?

Özel karşılık hesabında yer alacak tutar süre sınırlaması olmaksızın istenilen herhangi bir tarihte sermayeye ilave edilebilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

Indirim konusu yapılmayan KDV gider yazılır mı?

Mal veya hizmet alımları nedeniyle yüklenilen KDV prensip olarak, beyanname üzerinde indirilir. İndirim yapılmasına herhangibir engel yoksa ve buna rağmen mükellef yüklendiği KDV yi indirmeyip gider yazmışsa bu gider, 58 inci madde hükmü uyarınca kanunen kabul edilmeyen gider olarak değerlendirilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denet.com.tr

Stok affı dezavantajları nelerdir?

Vergisel açıdan en önemli dezavantaj, stok affı ile kayıt altına alınan faturasız emtia, makine, teçhizat ve demirbaşlar için ödenecek olan KDV'nin vergi yükü. Bu noktada, ödeyeceğiniz KDV'nin karşılığında, şirketinizin gerek bilançosu, gerekse ileriye dönük uzun vadeli vergi planlaması doğrudan etkilenecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

Stok affı 2023 ödemesi ne zaman?

Bu Kanun hükmünden yararlanabilmek için; 31/5/2023 tarihine kadar (bu tarih dâhil) ilgili idareye başvuruda bulunulacaktır. Ödenecek tutarların ilk taksitini 30/6/2023 tarihine kadar (bu tarih dâhil), diğer taksitlerini ise bu tarihi takip eden aylık dönemler hâlinde azami 48 eşit taksitte ödemeleri gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: verginet.net

Stok affı beyannamesi ne zaman verilir?

Uygulama kapsamında olan mükellefler, işletmelerinde mevcut olduğu halde kayıtlarında yer almayan emtia, makine, teçhizat ve demirbaşlarını 31 Mayıs 2023 gününe (bu tarih dahil) kadar ayrı bir beyanname ve bir envanter listesi ile bağlı oldukları vergi dairelerine bildireceklerdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lebibyalkin.com.tr

Stok affı KDV ödemesi kaç taksit?

Ödenecek vergilerin ilk taksitini 31/7/2023 tarihine kadar (bu tarih dâhil), diğer taksitlerini ise bu tarihi takip eden aylık dönemler hâlinde (kanunda belirtilen katsayı ilavesiyle) 48 eşit taksitte ödemeleri gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

Stok affı ba bildirimi nasıl yapılır?

STOK AFFININ BA FORMUNDA BİLDİRİLMESİ

Söz konusu bildirim işlemi, Ba formunun “Soyadı/Adı Unvanı” bölümüne “Muhtelif Satıcılar (7440 sayılı Kanun Madde 6/1)”, “Vergi Kimlik Numarası” bölümüne (3333 333 333) yazılmak suretiyle yapılacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebebilenler.com

Stok affı iptal edilir mi?

7440 sayılı Kanun'da; stok beyanında bulunulduktan sonra, bu beyanı artırıcı ve azaltıcı nitelikte ek veya düzeltici nitelikte bir beyanda bulunulup bulunulamayacağı ve stok beyanından tamamen vazgeçilip vazgeçilemeyeceği konularında herhangi bir hüküm veya düzenleme bulunmuyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

Stok affı ödemesi uzadı mı?

7326 Sayılı Alacakların Yapılandırılması, Matrah Artırımı ve Stok Affını içeren yasanın Başvuru ve İlk Taksit Ödeme Süreleri 1 (Bir) ay uzatılmıştır. 27 Ağustos 2021 tarih ve 31581 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararını görüntülemek için tıklayınız.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: esmmmo.org

7440 stok affı ne zaman son?

7440 SAYILI KANUNA GÖRE BORÇ YAPILANDIRMASI VE MATRAH ARTIRIMI/KASA VE STOK DÜZELTMESİ BAŞVURU SÜRESİ VE İLK TAKSİT ÖDEME SÜRESİ BİR AY UZATILMIŞTIR. 26.05.2023 Değerli üyemiz, Bilindiği üzere, 7440 Sayılı Kanın uygulanmasında başvuru süreleri 31.05.2023 tarihinde sona ermektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ismmmo.org.tr

Stok affı riskli mi?

Kanundan yararlanmak isteyenlerin ne şekilde işlem yapacağı 7143 Sayılı Kanun'da detaylı bir şekilde izah edilmekle birlikte, şahsi görüşüme göre bir önceki kanunda olduğu gibi bu kanunda da stok affı yönünden büyük bir suiistimal riski ve ihtimali bulunmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

KDV borcu ödenmezse ne olur?

Borç son ödeme tarihine kadar ödenmezse takipli hale gelir. Eşzamanlı olarak ödenmeyen tutar için vergi gecikme cezası uygulanır. Takipli hale gelen borcun bir süre daha ödenmemesi halinde vergi cezası olarak faiz yaptırımı uygulanır. Vergi borcunun ödenmemesi durumunun devamında ise cezai yaptırımın boyutu genişler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: logo.com.tr

KDV beyannamesinde 7440 nedir?

7440 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin 10 uncu fıkrası kapsamında pişmanlıkla, kanuni süresinden sonra kendiliğinden veya izah kapsamında verilecek beyannameler için e-Beyanname sisteminde özel onay bölümüne "7440" seçeneği eklenmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: verginet.net

KDV ödemesi ne zaman yapılır?

Katma Değer Vergisi

İzleyen ayın 28'si (VUK 149 No.lu Sirküler ile 1 Aralık 2022 tarihinden itibaren verilmesi gereken KDV Beyannamelerinin verilme ve ödeme süreleri, takip eden ayın 28 inci günü sonuna kadar uzatılmıştır.)

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: verginet.net

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT