Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

3600 ile işten ayrılan işsizlik maaşı alabilir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » 3600 ile işten ayrılan işsizlik maaşı alabilir mi?

15 yıl / 3600 gün prim şartları oluştuğundan kendi isteğinizle de çıksanız kıdem tazminatınızı alırsınız,ancak işsizlik ödeneği alamazsınız. Fakat çıkarılırsanız hem kıdem hem ihbar tazminatı ve işsizlik ödeneğini alırsınız.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: engelliler.biz

3600 den işten istifa eden işsizlik maaşı alabilir mi?

İşyerinden kendi isteğinizle ayrılmanız durumunda tazminat alamazsınız. Ancak 15 yıl, 3600 prim gün şartınız tamamlandığından SGK'dan alacağınız yaşı bekleyeceğinize dair yazıyla işverenliğe müracaat ederseniz tazminatınızı alabilirsiniz. Fakat işsizlik maaşına bağlanamazsınız.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

Işi bırakan biri işsizlik maaşı alabilir mi?

İstifa eden kişilerin işsizlik maaşı almaları söz konusu değildir. Çalışanın işsizlik maaşını hak edebilmesi için hem kendi isteğiyle işten ayrılmamış olması hem kusurlu olmaması şartı vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

360 günü olan işsizlik maaşı alabilir mi?

İşsizlik maaşı alabilmek için son 3 yılda en az 600 gün prim ödemek ve son 120 gün hizmet akdi ile çalışmak gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

En az kaç ay çalışınca işsizlik maaşı alınır?

Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olmak, Hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak, Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurmak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

İSTİFA ETTİĞİNİZDE İŞSİZLİK MAAŞI ALABİLİRSİNİZ

İlgili 29 soru bulundu

Soru cevap kısmı

İşsizlik maaşı kimlere verilmez?

Son üç sene içerisinde en az 600 gün prim ödememiş olan veya hizmet akdinin feshinden önce 120 gün çalışmayan kişiler, İŞKUR ödeneğinden yararlanamaz. Hizmet akdi feshedildikten sonraki 30 gün içerisinde başvurularını tamamlamayan yeni işsizler, söz konusu ödeneği almaya hak kazanamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mynet.com

1 yıl çalışan işsizlik maaşı alabilir mi?

Son 3 sene içerisinde minimum 600 gün prim ödenmiş olmalıdır. İşsizlik maaşı için başvuru tarihleri ve 3 sene içerisinde minimum 600 gün prim ödenmiş olmasına dikkat etmek gerekir. Kişinini işsizlik maaşı alabilmesi için son iş yerinde 120 gün yani 4 ay boyunca çalışmış olması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mynet.com

3600 primi olan tazminat alabilir mi?

Bu haktan yararlanmak için belirlenen şartlar işe giriş tarihi ile ilgilidir. 18 yaşını doldurmuş olmak şartı ile ilk kez sigortalı olduğu tarih 08.09.1999 öncesiyse, 15 yıl sigortalılık süresini tamamlayan toplam sigorta prim günü 3600 gün olan çalışan kıdem tazminatını alarak işinden ayrılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: rasyoneldanismanlik.com

3600 den çıkış nasıl yapılır?

Yasal durum şöyle; Toplam 3600 gün prim ödenmiş olmak kaydı ile fiili hizmet süresi 15 yıl olanlar emeklilik gerekçesi ile işten ayrılma ve kıdem tazminatı alabilme hakkına sahiptir. Bu husus 1475 sayılı eski İş Kanunun yürürlükte kalan ve halen geçerliliğini sürdüren son ve tek maddesi Madde 14/5' e dayanmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kplegal.com.tr

2023 işsizlik maaşı kaç ay verilecek?

900 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 240 gün, 1080 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 300 gün, süre ile işsizlik ödeneği verilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

İstifa edip işsizlik maaşı nasıl alınır?

Hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak, Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurmak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tekcan.av.tr

Kendi isteğiyle işten ayrılan işçinin hakları nelerdir?

İşçi haklı nedenlerle istifa etmesi durumunda kıdem tazminatı ve feshe bağlı olmayan fazla mesai, yıllık izin, hafta sonu tatili alacakları gibi diğer haklarını mahkemeye başvurmak suretiyle alabilir. 4857 sayılı İş Kanunu ile birlikte 1475 Sayılı İş Kanunu yürürlükten kaldırılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alkankarakurt.com

İşçi hangi hallerde işsizlik maaşı alamaz?

İşverenin haklı neden bildirerek yaptığı fesihlerde, haklı nedenin hangi madde kapsamında olmasına göre işçinin işsizlik ödeneği alıp alamayacağı belirlenir. İş Kanunu 25. maddenin “II – ahlak ve iyiniyete uymayan haller” kapsamında yapılan fesihlerde işçiye işsizlik ödeneği ödenmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: iskanunu.com

10 yıl sonra istifa ederse tazminat alır mı?

Kıdem tazminatına ilişkin düzenlemeler gereği kural olarak iş sözleşmesini kendi isteğiyle fesih eden işçinin (istifa), herhangi bir tazminat hakkı oluşmamaktadır. Çalışma süresinin belirli bir süreyi aşması, bu konudaki genel uygulamayı değiştirmemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: csgb.gov.tr

3600 den işten ayrılma kaç kere alınır?

Ancak SGK bu yazıyı en fazla iki kez vermektedir. Yani, bir işçi 15 yıl, 3.600 günle en fazla iki kez kıdem tazminatı alabilir. Emeklilik için yaş dışındaki sigortalılık süresi ve prim ödeme gün sayısı şartlarını sağlayan kişiler yeniden çalışmaya başlarlarsa ellerinde çok önemli bir koz oluyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alitumbas.av.tr

İşçi işi bırakırsa tazminat alabilir mi?

Genel kurala göre istifa eden (İş sözleşmesini İş Kanunu'na uygun biçimde süreli fesih yoluyla fesheden) işçinin kıdem tazminatına hak kazanabilmesi mümkün değildir. Bir başka deyişle hiçbir gerekçe belirtmeden istifa eden işçi kıdem tazminatı alamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aydinhukukburosu.com

Aldığımız 3600 yazısını notere tasdik ettirmek gerekir mi?

Ne yapmam gerekir? (

Bunun için Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan 15 yıl 3600 günün dolduğuna dair bir yazı almanız gerekiyor. Bu yazıyı istifa dilekçenizle (istifa gerekçesi olarak da 15 yıl 3600 gün şartını yazmak kaydıyla) işyerinize vermeniz gerekiyor. Bu noktada tavsiyemiz tüm bu işlemlerin noter kanalıyla olmasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yeniasir.com.tr

3600 şartları nelerdir?

Yaş haddi işe başlama tarihi, çalışılan statüye göre değişiyor. Buna göre, 8 Eylül 1999'dan önce sigortalı olanlar 15 yıl, 3600 günü dolduğunda 50-60 arası değişen yaşı doldurduğunda emekli olabilir. Bu tarihten sonra çalışmaya başlayanların 4500 günü tamamlaması gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: finans.mynet.com

SGK 3600 yazısı ne kadar geçerli?

SGK'dan alınan “15 yıl ve 3600 gün” yazısının bir geçerlilik süresi yoktur. İşverenlerin, sunulan böyle bir yazıya istinaden işçinin kıdem tazminatını ödemesi gerekir. Yine de; alınan belge eski tarihliyse ve işveren tarafından yenisi isteniyorsa, işverenle sadece bu nedenle karşı karşıya gelinmesine de gerek yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafabaysal.com

3600 primi olan ne kadar maaş alır?

Ek göstergesi 3000, emekli aylığı 5 bin 727 lira ve emekli ikramiyesi 202 bin 909 lira olan bir polisin yeni düzenlemeye göre ek göstergesi 3600, emekli aylığı 6 bin 861 lira ve emekli ikramiyesi de 247 bin 408 liraya çıkacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

3600 EYT kimleri kapsıyor?

Yeni EYT düzenlemesinde 3600 prim günü ise kapsam dışı kaldı. Şu an yürürlükte olan mevzuaata göre kısmi emeklilik için kadınlarda 58, erkeklerde 60 yaş şartı var. Şartlar eğer 1999 öncesine dönseydi o zaman 3600 prim gününü dolduran vatandaşlar da 50-55 yaş şartını sağladıklarında emekli olabilecekti.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

15 yıl asgari ücretle çalışan ne kadar tazminat alır 2023?

15 YIL ÇALIŞAN NE KADAR KIDEM TAZMİNATI ALIR? 2023 Brüt Asgari Ücret: 10.008 TL'dir. 15 yıllık asgari ücretli bir çalışanın kıdem tazminatı 164,745.37 TL'dir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberler.com

6 ay çalışan ne kadar işsizlik maaşı alır?

Buna göre son 3 yıl içinde 600 gün prim ödeyene 6 ay, 900 gün prim ödeyene 8 ay ve 1080 gün prim ödeyene 10 ay maaş ödeniyor. İşsizlik maaşı hesaplanırken son 4 aydaki brüt maaşınızın ortalaması alınıyor. Bunun yüzde 40´ı işsizlik maaşı olarak ödeniyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vitaehukuk.com

6 ay çalışan kaç ay işsizlik maaşı alır?

Maaşın süresi yatırılan prime göre değişiyor. Buna göre; son 3 yılda 600 gün primi olan çalışan 6 ay, 900 gün primi olan 8 ay ve 3 yılın tamamında, yani bin 80 gün primi olanlar 10 ay boyunca işsizlik maaşı alabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ozgidais.org.tr

2023 işsizlik maaşı nasıl hesaplanır?

2023 Yılı İşsizlik Maaşı (İşsizlik Ödeneği) Ne Kadar? İşsizlik maaşı (işsizlik ödeneği), sigortalının çalıştığı son dört ay içindeki aylık prime esas kazançları dikkate alınarak hesaplanan günlük ortalama brüt kazancının %40'ı olarak hesaplanmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cottgroup.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT