Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

2925 tarım sigortası 4a mı 4b mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » 2925 tarım sigortası 4a mı 4b mi?

Bir bütün olarak, tarım işlerinde hizmet akdi ile süreksiz işlerde çalışanlardan isteğe bağlı olarak 2925 sayılı Kanun ile 5510 sayılı Kanun'un ek 5 inci maddesi kapsamına girenler 4/1-a statüsünde sigortalı sayılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sosyalguvenlikdunyasi.com

Tarım sigortası 4a mı?

Tarım veya orman işlerinde hizmet akdiyle süreksiz olarak çalışanlar, 4'üncü maddenin birinci fıkrasının (a) bendi SSK kapsamında sigortalı sayılırlar. Bu nedenle SSK'dan emekli olmak adına sahte sigortalı olarak bildiriminizi yaptırmayınız.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.linkedin.com

2925 Hangi sigorta kolu?

Madde 35- 2925 sayılı Tarım İşçileri Sosyal Sigortalar Kanununun yürütümüyle Sosyal Sigortalar Kurumu görevli olmakla beraber, bu Kanuna tabi olarak geçmiş hizmetler; 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu kapsamı dışında ve başka bir sosyal güvenlik kurumuna tabi hizmet niteliğindedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Tarım sigortası hangi kapsamda?

1- Tarım ve orman işlerinde hizmet akdi ile süreksiz çalışanlar (ek 5 ) hangi kapsamda sigortalıdırlar? Tarım ve orman işlerinde hizmet akdi ile süreksiz çalışanlar (ek 5 ) 5510 sayılı kanunun 4 üncü maddenin 1 inci fıkrasının (a) bendi kapsamında sigortalı sayılmışlardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eski.sgk.gov.tr

2925 Tarım Sigortası EYT kapsamına giriyor mu?

TARIM İŞÇİLERİ

İlk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 ve öncesinde olan tarım işçileri (2925 sayılı kanuna tabi), 15 yıl sigortalılık süresi ve 3600 prim ödeme gün koşulunu yerine getirmeleri şartıyla EYT'den emekli olabilecekler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

-Tarım Sigortası hakkında herşey

İlgili 28 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Tarım sigortası 3600 den emekli olunur mu?

01/10/1999-30/4/2008 tarihleri arasında ilk defa tarımda hizmet akdi ile çalışmaya başlayarak sigortalı sayılanlar; Kadın için 58, erkek için 60 yaşını doldurmak, 15 yıldan beri sigortalı olmak ve en az 3600 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi ödemiş olmak koşuluyla yaşlılık aylığından yararlanabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eski.sgk.gov.tr

2925 sayılı Kanuna tabi sigortalılar kimlerdir?

Sosyal güvenlik kanunları kapsamı dışında olanlarla, bu kanunlara göre malullük, emeklilik (yaşlılık) aylığı, sürekli tam işgöremezlik geliri almayanlardan; süreksiz olarak tarım işlerinde hizmet akdiyle çalışanlar istekte bulunmaları kaydıyla bu Kanuna göre sigortalı sayılırlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lexpera.com.tr

Tarım sigortası 4b mi?

6- Tarımsal faaliyette bulunanlar sigortalı sayılırlar. 2926 sayılı Kanuna tabi Tarım Bağ-Kurluları 5510 sayılı Kanunun yürürlüğe girmesi ile 01.10.2008 tarihinden 4/b'nin (4) nolu alt bendi kapsamında sigortalı sayılmışlardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ey.com

2925 tarım sigortası ne zaman emekli olabilirim?

2925 tarım sigortası kapsamında yer alan kişilerin bu alanda en az 15 sene kadar sigortalı olarak çalışmış olması gerekmektedir. 15 sene yani 3600 günlük prim ödemesi yapıldığı takdirde emekli olma hakları mevcuttur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mynet.com

Tarım sigortası hangi kuruma bağlı?

Sosyal Güvenlik Kurumu herkesin yanında olduğu gibi tarım, hayvancılık ve ormancılıkla geçimini sağlayan vatandaşlarımızın da yanındadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: atillaocal.com.tr

4 A sigorta kodu nedir?

Bugün 4a olarak adlandırılan sigortanın kapsamını, özel bir işyerinde sözleşmeli olarak çalışan kişilere sağlanan sosyal güvenceler oluşturuyor. Dolayısıyla 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası kanununa göre bir işverene bağlı olarak çalıştırılan işçiler 4a kapsamında yer alıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: allianz.com.tr

Muhtar sigortası 4A mı 4B mi?

Emekli Sandığı, SGK bünyesine girdikten sonra 4C sigorta adını almıştır. 5510 sayılı kanuna göre, hizmet akdi ile çalışanlar, muhtarlar, serbest meslek çalışanları, tarım çalışanları, anonim ve komandit şirket ortakları, devlet memurları 4C kapsamına girmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yengec.co

4 A kimleri kapsar?

4A sigorta, eskiden Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) çatısı altında olan ve SSK'ya prim ödeyenleri dahil eden bir sigorta türüdür. Bunun yanı sıra SSK, SGK'ya bağlandığında ise SSK sigortası 4A sistemi adını almıştır. 4A sigorta, özel bir iş yerinde sözleşmeli olarak çalışan kişileri kapsar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: magdeburger.com.tr

4 A sigorta kimleri kapsar?

4/a (SSK) sigortalıları için kadınlarda 20, erkeklerde 25 yıllık sigortalılık süresi ve 5000-5975 arasında kademeli prim gün şartlarını taşıyanlar, 4/b (Bağkur) ve 4/c (Emekli Sandığı) sigortalıları için de kadınlarda 20 tam yıl, erkekler de 25 tam yıl hizmeti olanlar yaş kriterine bakılmadan faydalanabileceklerdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ucar-ucar.av.tr

4A hangi sigorta oluyor?

4a sigortası, Eskiden Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) çatısı altında olan ve SSK'ya prim ödeyenleri dahil eden bir sigortaydı. Ancak SSK, SGK'ya bağlandığında halk arasında bilinen SSK sigortası da 4a sistemi adını aldı. 4a sisteminin kapsamı ise özel bir iş yerinde sözleşmeli olarak çalışan kişilerdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sigortam.net

Tarım sigortası emekli olabilir mi?

İlk giriş tarihi 01.05.2008 olan kadınlar 5400 gün 61 yaşı, erkekler de 5400 gün ve 63 yaşı tamamlaması halinde ek 5 tarım sigortası kapsamında yaştan emeklilik hakkı elde edebileceklerdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Tarım sigortasından nasıl emekli olabilirim?

Erkekseniz 60 yaş 7000 günü, kadınsanız 58 yaş 7000 günü tamamlamanız gerekir. Eğer ilk işe giriş tarihiniz 30.04.2008 tarihinden sonra ise ek 5 tarım sigortasından emekli olabilmeniz için; Erkeklerin 60 yaş 7200 günü, kadınların 7200 gün 58 yaşı tamamlaması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenialanya.com

Tarım işçisi sigortaya tabi mi?

Tasarının en önemli maddelerinden biri, tarım işçilerinin Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) kayıt yaptırma zorunluluğunu getirmesidir. Buna göre, tarım işçileri, çalıştıkları süre boyunca sigorta primleri ödeyerek sosyal güvence altına alınacaklardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

4A 4b hangisinden emekli olurum?

SSK'da 7200 prim günüyle kadınlar 58, erkekler 60 yaşını doldurduğunda emekli olurken, Bağ-Kur'da ise kadınlar 58, erkekler 60 yaş ve 9000 prim günü koşullarını birlikte sağlamaları durumunda emekli olabiliyor. Bağ- Kur'da emeklilik tarihi prim ödenen güne göre belirleniyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

4 C kimleri kapsar?

Emekli sandığı olarak bilinen bu sistemde yapılan düzenleme sonrasında 2006 yılında SGK altına 4C olarak girmiştir. 4C sigorta kapsamına hizmet için çalışanlar, muhtarlar ve kadrolu çalışanlar dâhildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: logo.com.tr

4 A aktif ne demek?

SGK 4A aktif ne demek diye baktığınızda ise fiilen herhangi bir sigortalı işte çalışan kişilerin sahip olduğu haklardır. SGK 4A hizmet dökümü bilgilerinizi e-Devlet üzerinden görebilir, prim gün sayınızı öğrenebilirsiniz. Sistem üzerinden 4A özet hizmet dökümü ile güncel bilgilere ulaşabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: finans.mynet.com

5510 sayılı Kanunun 4 C maddesi nedir?

Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmelik hükümleri gereğince 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında sigortalı sayılan kamu personelinin aylık prim ve hizmet belgelerinin 2008 Ekim döneminden itibaren e-sigorta ortamında Kurumumuza gönderilmesi zorunluluğu getirilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kesenek.sgk.gov.tr

Hizmet akdine tabi çalışanlar 4 a ne demek?

Yaşın ilerlemesi nedeniyle çalışma gücünün azalması sonucu gelir kaybına uğrayan sigortalıların geçimlerini sağlamak amacıyla kurulmuş yaşlılık sigortasından bağlanan aylıktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sgk.gov.tr

4A ilk tescil tarihi ne demek?

Önce SSK'lı sonra devlet memuru olanlar için 4/a tescil başlangıç tarihi ilk kez SSK'lı olunan tarihi ifade etmektedir. 01.01.2001 ise muhtemelen devlet memuru olarak hizmete başladığınız tarih. Devlet memuru olarak emekli olacaksanız SSK'lı girişiniz sigorta girişi olarak değerlendirilmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: uzmanpara.milliyet.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT