Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

2024 matrah artırımı ne zaman?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » 2024 matrah artırımı ne zaman?

Tebliğe göre, bu yerlerdeki mükelleflerin yasa kapsamında matrah ve vergi artırımından yararlanmaları için başvuru süresi 29 Şubat 2024; gelir, kurumlar ve katma değer vergisi ile gelir (stopaj) ve kurumlar (stopaj) vergisi tutarlarını ödeme süresi ise 31 Mart 2024 olarak belirlendi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tim.org.tr

2024 matrah artırımı çıkar mı?

Mükelleflerin matrah ve vergi artırımından yararlanmak için başvuru süresi 29 Şubat 2024; gelir, kurumlar ve katma değer vergisi ile gelir ve kurumlar vergisi tutarlarını ödeme süresi ise 31 Mart 2024 olarak belirlendi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

2024 de yapılandırma olacak mı?

Yapılandırılan tutarların ilk taksiti (peşin ödeme dahil) 31 Mart 2024'ün resmi tatile rastlaması nedeniyle 1 Nisan 2024'e, ikinci taksiti 30 Nisan 2024'e kadar diğer taksitler ise takip eden aylarda ödenebilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aa.com.tr

Yapılandırma 2023 Uzatildi mı?

31.07.2023 tarihinde sigorta primi ve yapılandırma borçlarının son ödeme tarihlerinin aynı güne denk gelmesinden dolayı Kurum tahsilat sistemimizde yoğunluk meydana gelmiş ve bu sebeple 7440 sayılı Kanunda öngörülen yapılandırmanın peşin ve ilk iki taksitinin son ödeme süresi 03.08.2023 tarihine kadar uzatılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sgk.gov.tr

Matrah artırımı yapan KDV artırımı yapmak zorunda mı?

Böyle bir zorunluluk yok. Sadece KDV artırımı yapılabilir. Ancak KDV artırımında aşağıdaki hallerin olması halinde Gelir veya Kurum matrahı da artırılması zorunludur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebenews.com

Vergi Barışı ve Matrah Artırımı Bitti, Sırada Ne Var? | Abdullah Tolu

İlgili 38 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Matrah Artırımı 2023 incelemeyi durdurur mu?

Matrah ve vergi artırımından yararlanılması, matrah ve vergi artırımında bulunulan dönemler de dâhil olmak üzere, 213 sayılı Kanunun 359. maddesinde yer alan kaçakçılık fiillerinin işlenip işlenmediğinin tespiti yönünden inceleme yapılmasına engel teşkil etmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

Matrah artırımı kaç yılda bir çıkıyor?

Kurumlar vergisinden matrah artırımı geriye dönük 4 yıl için yapılabiliyor. Bu yıllar için belli oranda gelirinizi artırıp verilen katsayılar ile çarpıyorsunuz. Farz edelim ki; 2018–2019–2020 ve 2021 yıllarında zarar ettiniz. Çıkan rakamı peşin öderseniz bu tutarlar üzerinden % 10 da peşin ödeme indirimi de oluyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medium.com

Borçların yapılandırması 2023 ne zaman?

BORÇ YAPILANDIRMA SON GÜN NE ZAMAN? SGK tarafından yapılan duyuruda, “Son ödeme tarihi 31 Temmuz 2023 olan yapılandırma, cari dönem prim borçları ve diğer her türlü borçların son ödeme süresi 3 Ağustos 2023 saat 23.59'a kadar uzatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Yeni bir yapılandırma var mı?

Yapılandırılan Borç Tekrar Yapılandırılır mı? Borcunu ödemediği için yapılandırma işlemi sonlanan bir kişinin tekrar yapılandırmaya başvurabilmesi için devlet tarafından yeni bir kanun çıkartılması gerekmektedir. Aksi takdirde yapılandırma işleminden yeniden yararlanma hakları yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pwc.com.tr

Matrah artırım süresi uzatıldı mı?

Matrah Artırımı, Yapılandırma ve Bilanço Hesaplarının Düzeltilmesine İlişkin Süreler Uzatıldı 26.05.2023 tarih ve 32202 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 7300 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 7440 sayılı Kanunda yer alan başvuru ve ilk taksit ödeme süreleri uzatılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: consulta.com.tr

2023 vergi affı yürürlüğe girdi mi?

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda 'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri tamamlanırken vergi affı borç yapılandırma düzenlemesi Genel Kurul'da kabul edilip Resmi Gazete'de yayımlanarak yasalaştı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

2023 Torba yasada bağ kur ihya affı var mı?

Ancak Bağ-kur affı veya diğer bir adıyla Bağkur tescil affına ilişkin bir konu veya madde torba yasada yer almıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: takvim.com.tr

Yapılandırma kaç kez yapılır?

Tekrar yapılandırma yapabilir miyim? CEVAP : Merhaba, Yapılandırmada herhangi bir sınır yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberler.com

2024 vergi affı olur mu?

2021 – 2023 dönemi, 2022 – 2024 dönemi OVP'si ile karşılaştırıldığında, 2022 – 2024 döneminde “vergi affına gidilmemesi” programdan çıkarıldığı görülmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ey.com

2023 stok affı ne zaman çıkacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapmış olduğu açıklamalara göre Matrah Artırımı, Stok Affı gibi düzenlemeleri içeren bir Kanun Taslağı hazırlanmaktadır. Sözü edilen kanun taslağının 28.02.2023 tarihine kadar yürürlüğe girebileceği ve son müracaat tarihinin de 31.05.2023 olacağı tahmin edilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: capitaldenetim.com.tr

Matrah Artırımı 2023 ne kadar olacak?

-Matrah artırımları kapsamında tahakkuk eden vergiler %10 indirimli olarak 30.06.2023 tarihine kadar peşin veya %9 faizli olarak 12 eşit taksitte ödenebilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hisardenetim.com.tr

2023 vergi affı neleri kapsıyor?

Vergi affı yapılandırma paketi; tüm vergi cezaları, trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları ve daha önce hiç yapılandırma düzenlemesinde yer almayan adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları ve destekleme primi borçlarını da kapsıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

2023 kredi yapılandırma olacak mı?

Kanunda yer alan bilgilere göre vergi affı 31 Aralık 2022 tarihi öncesindeki borçları kapsayacak. Yapılandırma için son başvuru tarihi 31 Mayıs 2023 olarak belirlendi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cumhuriyet.com.tr

Vergi borcu silinmesi ne zaman?

31 Aralık 2022 tarihinden önce borç kapsamına giren ve 2 bin TL altı olan borçlar, vergi daireleri tarafından otomatik olarak silinecek. Bunun için vatandaşların ekstra bir takip ya da başvuru yapması da gerekmeyecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

Yapilandirma son günü ne zaman 2023?

SGK'den yapılan açıklamaya göre, son ödeme tarihi bugün olan yapılandırma, cari dönem prim borçları ve diğer her türlü borçların son ödeme süresi 3 Ağustos 2023 saat 23.59'a kadar uzatıldı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Yapılandırma 2023 nasıl bozulur?

YAPILANDIRILAN VERGİ BORCUNDA TAKSİTLERİN EN AZ 2 TANESİNİN 31 TEMMUZ 2023 TARİHİNE KADAR ÖDENMEMESİ HALİNDE YAPILANDIRMA ÇİZELGESİ BOZULABİLİR.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukukihaber.net

Yapılandırma en fazla kaç ay olur?

Yapılandıran borçlar, yapılan tercihe göre peşin veya aylık dönemlerle azami 48 aya kadar taksitler halinde ödenebiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

Matrah artırımı kaç taksit 2023?

Matrah ve vergi artırımı sonucu hesaplanan vergiler, peşin veya ilk iki taksiti 31/7/2023 tarihine kadar olmak üzere aylık dönemler halinde maksimum 12 taksitte ödenebiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medium.com

Matrah artırımı ne zamanı kapsıyor?

Vergi barışı içerisinde yer verilen matrah artırımı düzenlemeleri, Hazine'ye en çok paranın girdiği düzenlemelerdir. Matrah veya vergi artırımının 31.05.2023 tarihine kadar yapılması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Matrah Artırımı 2023 ne zaman başlıyor?

Diğer bir ifadeyle, matrah artırımı hükümlerinden faydalanılabilmesi için; ilk taksit ve ikinci taksitin en geç 31.07.2023 tarihine kadar ödenmesi zorunludur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bbdas.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT