Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

2023 vize affı var mı?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » 2023 vize affı var mı?

Muayene süresi dolan araçlar geciktikleri takdirde her ay için yüzde 5 ceza ödüyordu. Ancak bu cezaya gelen afla birlikte uzun süredir araç muayenesini yaptırmayan vatandaşlar 12.03.2023 tarihinden itibaren 30/09/2023 günü mesai bitimine kadar araçlarını muayeneye soktukları takdirde ceza ödemekten kurtulacaklar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: samsunsonhaber.com

2023 vize affı ne zaman çıkacak?

Yasal düzenleme, araç muayene gecikme ücretleri için yürürlüğe girdiği tarih olan 12.03.2023 tarihinden itibaren 30/09/2023 günü mesai bitimine kadar geçerli olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tuvturk.com.tr

Muayene affı 2023 ne zamana kadar?

Bu süre içinde gelinen ikinci muayene, muayene tekrarı olarak sayılacağından ücret tahsil edilmiyor. BU TARİHE DİKKAT! Düzenlemeden 12 Mart 2023 tarihi öncesi zorunlu araç muayenesini yaptırmayan araç sahipleri yararlanabilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: posta.com.tr

5 yıllık muayene borcu ne kadar 2023?

Çeşitli nedenlerden dolayı araçların muayene ettirmeyen kişiler güncellenmiş yaptırım doğrultusunda 951 TL gibi bir ceza ödemek mecburiyetinde kalmaktadır. Eğer araç 7 iş günü içerisinde muayeneden geçerse ceza 713,25 TL'ye düşmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Muayene cezası ne kadar 2023?

Muayene tarihiniz geçtiği halde trafiğe çıkarsanız 951 TL trafik cezası yazılır ve size verilen ek 7 gün içerisinde aracınızı muayene ettirmek durumunda kalırsınız. Aksi takdirde çekici vasıtasıyla muayeneye götürülür ve 1.979 TL ödemek zorunda kalırsınız.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arabam.com

Araç Muayenelerinin Yaptırılmasını Teşvik Etmek İçin Düzenleme Yapıldı

İlgili 40 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Araç muayenesi 1 yıl gecikirse ne olur?

Yeni düzenlemeye göre, araç muayenesini 1 yıl geciktirmiş bir otomobil sahibi, 205,08 TL gecikme cezası yerine yaklaşık 14,36 TL ödeyecek. 5 yıl muayeneye gelmeyen bir ticari aracın ödeyeceği gecikme bedeli ise 1.062,71 TL yerine 74,68 TL olacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aa.com.tr

5 yıllık muayene borcu ne kadar?

Yeni gerçekleştirilen düzenlemeye göre, araç muayenesini 1 yıl kadar geciktirmiş olan bir otomobil sahibi, 205,08 TL gecikme cezasının yerine yaklaşık olarak 14,36 lira öder. 5 yıl hiç muayeneye gelmeyen bir ticari aracın ödemesi gereken gecikme bedeli ise, 1.062,71 lira yerine 74,68 lira olarak belirleniyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Araç muayene hakkı kaç kere 2023?

Traktörler, motosikletler ve motorlu bisikletler hariç tüm motorlu araçlarda 1 adet. Motosikletler ve motorlu bisikletler hariç tüm motorlu araçlarda 2 adet.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: erdeger.com.tr

Araç muayene affı var mı?

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda eklenen önergeye göre, araç muayenesi yaptırmaları gerektiği halde süresinde yaptırmamış olanlar, 31 Aralık 2021'e kadar araç muayenelerini yaptırmaları halinde aylık yüzde 5 gecikme faizini ödemekten kurtulacaklar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Vergi affı 2023 araç muayene kapsıyor mu?

2018-2022 yılları için matrah ve vergi artırımında bulunan ve şartları yerine getiren mükelleflere vergi incelemesi yapılmaması, Araç muayenesini yaptırmamış olanların 30 Eylül 2023 tarihine kadar muayene yaptırmaları şartıyla ödeme kolaylığı sağlanması.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: parasut.com

Araç muayene affı 2023 ne zamana kadar uzatıldı?

Araç muayene yaptırma süresini 12 Mart 2023 itibarıyla geçirmiş vatandaşlar 30 Eylül 2023'e kadar muayenelerini yaptırdıkları takdirde, her ay için hesaplanacak yüzde 5 fazla yerine aylık yüzde 0,75 olarak hesaplanan tutarı ödeyecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

Araç muayene gecikme cezaları silinecek mi?

ARAÇ MUAYENE SÜRESİ GEÇENLERE FIRSAT TANINDI

Yasa 12 Mart'ta yürürlüğe girmişti. Dün bu konuda Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Resmi Gazete'de uygulama tebliği de yayımlandı. Buna göre, her ay yüzde 5 üzerine koyarak katlanan araç muayene cezaları için bir fırsat oluştu. Bu yolla gecikme cezaları silinecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aksam.com.tr

Araç muayene ücreti 2023 kartla ödeniyor mu?

Evet, tüm istasyonlarımızda kredi kartı veya banka kartınız ile ödeme yapabilirsiniz. Sadece yerli bankalara ait Mastercard, Visa ve TROY kartlar geçerlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tuvturk.com.tr

Vize bitmeden yeni vize alinir mi?

” Schengen vizesinin süresi bitmeden yeni bir vize başvurusu yapılabilir mi?” Sorusu en çok merak edilen konuların ve soruların başında gelmektedir. Schengen vize yenileme : En az altı ay geçerliliği olan çoklu giriş vizesi bulunan bir kişi, elindeki vize geçerliliğini yitirmeden yeni bir vize için başvuru yapabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cinvizesi.com

Vize bitmeden yeni vizeye başvurulur mu?

Aynı Anda Birden Fazla Schengen Vizesi Sahibi Olunabilir Mi? Çok girişli, en az 6 aylık bir Schengen vizesi sahibiyseniz, vizenizin süresi bitmeden yeni bir Schengen vizesi talebinde bulunabilirsiniz. Bu durumda yeni vizenizin geçerliliği, bir önceki vizenizin bitimi itibariyle başlamış oluyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bizevdeyokuz.com

2 yıllık muayene cezası ne kadar?

1 yıl gecikmiş bir otomobil 205 TL gecikme cezası yerine 17 TL, 2 yıl gecikmiş bir kamyon 529 TL gecikme cezası yerine 41 TL, 4 yıl gecikmiş bir minibüs 820 TL gecikme cezası yerine 50 TL, 4 yıl gecikmiş bir traktör 418 TL gecikme cezası yerine 31 TL ödeyecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: und.org.tr

Af çok amaçlı otomobil muayene kaç yılda bir yapılır?

Aracınız otomobil sınıfında değerlendirilir ise muayene periyodunuz ilk 3 yıl sonunda ve devamında 2 yılda bir olarak, kamyonet sınıfında değerlendirilir ise ilk bir yaş sonunda ve devamında yılda bir kez olarak periyodunu sürdürecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tuvturk.com.tr

Araç muayene affi ne zaman son?

7440 sayılı Kanunun 10 uncu maddesinin yedinci fıkrasında “(7) Bu Kanunun yayımı tarihi itibarıyla (bu tarih dâhil) 2918 sayılı Kanun uyarınca araç muayenesi yaptırmaları gerektiği hâlde muayenelerini süresinde yaptırmamış olanların, 30/9/2023 tarihine kadar (bu tarih dâhil) araç muayenelerini yaptırmaları ve anılan ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: resmigazete.gov.tr

Araç muayene kaç hakkım var?

Muayene tekrarı, muayenenin yapıldığı aynı gün veya muayenenin yapıldığı tarihten itibaren bir aylık süre içerisinde bir defaya mahsus olmak üzere muayenenin yapıldığı araç muayene istasyonunda veya başka bir araç muayene istasyonunda yapılır.”

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Araç muayene tekrarı kaç defa ücretsiz?

Bu durumda, aracın muayene raporuna "Geçici Kusurlu" araç etiketi yapıştırılır. Muayene raporu onaylanmaz ve bu araçlar için muayene tekrarı, bir ay içinde Türkiye genelinde aynı araç grubuna hizmet veren tüm istasyonlarda ücretsiz olarak yaptırabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tuvturk.com.tr

Muayenesi olmayan araç yakalanırsa ne olur?

İlk muayenesiz araç kullanmada yakalanmanız durumunda ödemeniz gereken meblağ 951 TL iken bu miktar muayenesiz araç 2 kez yakalanırsa ya da muayenesiz araç 3 kez yakalanırsa artmaktadır. Aynı şekilde muayenesiz araç kullanma ceza puanı olarak da ehliyetinize 10 puan ceza işlenmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sixt.com.tr

HGS cezası varsa muayeneye engel mi?

Plakama ait HGS borcu muayeneye engel midir? Araç muayenelerine ilişkin mevzuat çerçevesinde araçların muayenelerini yaptırabilmeleri için muayene hizmeti öncesi aşağıdaki sorgulamalar yapılır. Sorgulama sonucu borç çıktığı takdirde veya sistemsel bir sorun görüldüğü takdirde muayene işlemleri yapılamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: uhdgm.uab.gov.tr

Geçmiş muayene cezası ne kadar?

Muayene süresi geçen araçlardan muayene geçerlilik tarihinden itibaren gecikme bedeli alınmakta olduğunu önemle hatırlatmak isteriz. Gecikme bedeli muayene süresi geçirilen her ay için muayene ücretinin %5'i olup, bu tutarlar Maliye Bakanlığı Gelirler İdaresi Başkanlığı'na aktarılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kyc.com.tr

Vergi borcu varsa muayene olur mu?

Aracın Vergi Veya Ceza Borcunun Olmaması

Aracınızın vergi borcu, trafik cezası ve OGS geçiş borcu var ise, TÜVTÜRK araç muayene istasyonlarında aracınızın muayenesi yapılamamaktadır. Bu nedenle muayeneye gitmeden önce aracınızın vergi ve ceza borcu olup olmadığını sorgulamalı, varsa bu borçları kapatmalısınız.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: koalay.com

Egzoz muayenesi 1 ay geçerse ne olur?

Egzoz muayenelerinin geçerlilik tarihinden sonra yaptırılmaması halinde gecikme cezası kesilmektedir. Egzoz muayene gecikme cezası 2023 yılı itibariyle 6 bin 227 TL olarak belirlenmiştir. Bu ceza diğer trafik idari para cezaları gibi ilk 15 gün içinde ödendiği takdirde yüzde 25 indirime tabidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT