Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

2 kişi ortak araba alabilir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » 2 kişi ortak araba alabilir mi?

araba alımı sırasında 2 kişi birlikte para veriyorlar. bu durumda araba ikisinin üzerine yapılabilir mi? yani arabayı müşterek almak mümkün olabiliyor mu? Evet 1/2 hisseli olarak tescil yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkhukuksitesi.com

2 kişi ortak araba alınır mı?

0km bayiden araç alırken çok ortaklı yani hisseli alabilirsin. Bayinin yapacağı fatura tek kişiye kesilir, ancak diğer kişinin bilgileri faturaya el ile yazılır ve kaşe imza yapılır. Vergisi yatırılırken pay/payda hisse 2 seçilir yada 3 seçilir vs. Diğer ortağında bilgileri vergiye girilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: techturkey.com

Araba kaç kişinin üstüne alınır?

Artık herhangi bir işletmeye bağlı olmayan kişilerin, yıl içerisinde en fazla üç araç satış hakkı bulunuyor. Araç alımı ile ilgili olaraksa yeni düzenlemede herhangi bir kısıtlama bulunmuyor. Yani vergi mükellefi olmayan kişiler, ekonomik durumları ölçüsünde diledikleri kadar araç alabilme özgürlüğüne sahip.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: araba.com

Noterde araba ortak olur mu?

Özellikle tek ortaklı şirketlerde ortak ile şirket arasında yapılacak işlemlerde (örneğin araba, gayrimenkul alım satımı gibi) noterler alan ve satan aynı kişi diye işlem yapmıyorlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: meslektebirlik.org.tr

Başkasının adına olan arabayı kullanmak yasak mı?

Başkasının Arabasını Kullanmak Cezası

Cezası bulunmayan bu durumun aracın trafik kazasına karışması durumunda yükümlülükleri bulunmaktadır. Kazaya sebebiyet veren sürücünün cezai yaptırımları ve tazminat yükümlülükleri bulunmaktadır. Sürücünün yanı sıra araç sahibi de sürücü kadar sorumludur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cozumavukatlik.org

İkinci el araç satışında vergi ve cezalar geliyor / Kaç araç satılırsa vergi var? Nasıl dava açılır?

İlgili 39 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Yurtdışından gelen arabayı kardeş kullanabilir mi?

Yabancı plakalı taşıtlar; taşıt programına kaydı yapılan izin hak sahibi, bu kişinin yurtdışında yerleşik eşi, anne-babası ve çocukları tarafından kullanılabilir. Acil durumlar hariç izin hak sahibi araç içinde bulunsa dahi yukarıda belirtilen kişiler dışında taşıtın kullanılması mümkün değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: atakurumsal.com

Araç sahibine ceza gelir mi?

Yeni düzenlemeye göre; plaka sahibine idari para cezasının verilmesinin, ancak aracı sürücü belgesiz kişilerce sürülmesine izin vermesi halinde mümkün olacağı belirtilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukukihaber.net

Evliyken alınan araba Ortak mi?

Mevcut Medeni Kanuna göre yasal mal rejimi “Edinilmiş Mallara Katılma Rejimi” dir. Yani evlenirken hiçbir sözleşme yapılmasına gerek yoktur. Deyim yerindeyse, eşler nikah defterine imza attıktan hemen sonra satın alınan tüm mallar, boşanma sırasında kural olarak yarı yarıya paylaşılacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Evlilikte Alınan araba Ortak mi?

Boşanmada Araba Paylaşımı

Evlilikten önce alınan araba, arabayı alan tarafın kişisel malı sayıldığı için bu mal üzerinde kural olarak diğer eşin herhangi bir talepte bulunma hakkı bulunmamaktadır. Kişisel mallar; taraflar boşanmış olsa bile kural olarak paylaşıma konu edilmezler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bursa.mayahukuk.com

Noterde 2 el araç satışı nasıl yapılır?

Noterde araç devri yaparken kimlik belgesi, trafik tescil belgesi ve trafik sigortası poliçeni yanında bulundurman gerekir. Bu belgeleri karşılıklı olarak noter görevlisine teslim ettiğinde hem alıcı hem de satıcıya satış sözleşmesi sunulur. Sözleşmeyi imzalamadan önce araç bedelini alıcıdan tahsil etmen gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sigortam.net

Arabayı başkasının üstüne yapmak ne kadar?

Araç alım satımında ödenmesi gereken tutar, 2022 yılı için 457 TL'dir. Bu ücret alıcı tarafından yatırılmalıdır. Bunun dışında herhangi bir ücret talep edilmez. Ücret ödemesi de yapıldıktan sonra aracın eski sahibinin ruhsatı geçerliliğini yitirir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: birinciel.com

2 el araba alırken ödeme nasıl yapılır?

Araç satın alırken nakit, çek ya da havale gibi çeşitli yöntemlerden yararlanarak ödeme yapılabilir. Bunlar arasında en çok tercih edilen yöntemler ise çek ve havaledir. Aracın noterden devri sırasında paranın ödenip ödenmediği sorulacağı için ödemenin önceden yapılması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sahibinden.com

Noter devir ücreti ne kadar?

İmzalar atıldıktan sonra tescil işlemine geçilir. Araç, alıcı adına tescil edilir ve noter devri gerçekleşir. 932,65 TL'lik (2023 fiyatıdır) noter ücretini alıcının ödemesi gerekir. Satıcı adına olan ruhsat iptal edilir ve yeni tescil belgesi hazırlandıktan sonra satış belgesi sunulur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sahibinden.com

Aynı arabaya kaç kişi binebilir?

Otomobil: Sürücüyle birlikte en fazla 9 kişinin seyahat edebileceği, insan taşıma amacıyla üretilmiş motorlu araçtır. Taksi: İnsan taşıma amaçlı üretilmiş sürücüyle birlikte en fazla 9 oturma alanına sahip motorlu araçtır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: koalay.com

Aynı ailede 2 kişi engelli araç alabilir mi?

%90 ve üzeri engelli oranına sahip kişiler engel nedenine bakılmaksızın araç alabilirler. Eğer ağır engelli (%90 ve üzeri) bir birey için araç alımı söz konusuysa aracı alacak kişinin 18 yaşından büyük olması şartı aranmaz. Bireyin aile yakınları, aracı satın alabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sigortam.net

Ikinci el araç satışı yasak mı?

İkinci el araçların sıfır araçtan pahalı satılması 1 Ocak 2024'e kadar yasaklandı. Düzenleme 15 Temmuz'da yürürlüğe girecek, tüm gerçek ve tüzel kişilerin gerek bireysel gerekse ticari ilanlarını kapsayacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

Boşanma sırasında araba kimde kalır?

Boşanma Sürecinde Araba Kimde Kalır? Boşanma sürecinde araba kimin adına kayıtlı ise onun kullanımında kalır. Boşanmadan sonra mal paylaşımı davası açıldığında arabanın bedelinden pay oranında ödeme alınabilir. Ancak boşanma sürecinde aracın üzerine haciz koyulması mümkün değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

Eşlerden biri arabayı satabilir mi?

Araba sizin üzerinize olduğu için satamaz imzanız gerekir eger daha önceden vekalet verdiyseniz satabilir ama araba için yoksa satamaz.Evlenmeden önce alınan evde hak sahibi değilsiniz onu satabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadinlarkulubu.com

Boşanma davasında hangi mallar paylaşılmaz?

Boşanmada; eşlerden sadece bir tanesinin kişisel olarak kullandığı eşyaları, evlilik öncesinde eşlerden birine ait bulunan mallar, eşlerden birine kalan miras, evlilik sırasında karşılıksız (bedel ödemeksizin) kazanılan değerler, manevi tazminat alacakları, kişisel malların yerine geçen değerler paylaşılmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

Aldatan eş mal alabilir mi?

Aldatan Kadın Mal Varlığından Yararlanır Mı? Aldatan kadın hakkında Türk Medeni Kanunu'nun 161. maddesine göre zina suçundan boşanma davası açılması durumunda nafaka alamadığı gibi aynı zamanda aile birliği içerisinde edinilmiş mallardan da hak talebinde bulunamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mehmetalihelvaci.av.tr

Erkek hangi durumlarda nafaka ödemez?

Kadının kusurlu davranışları: Kadının, boşanmaya sebep olan kusurlu davranışları varsa, erkek nafaka ödeme yükümlülüğünden muaf tutulabilir. Kadının çalışma gücü: Kadının çalışma gücüne sahip olması ve iş bulabilmesi durumunda, erkek nafaka ödeme yükümlülüğünden muaf tutulabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mervekolman.av.tr

Mal kaçıran eşe ne davası açılır?

Mal paylaşımı davası, boşanma davası süresinde herhangi bir zamanda açılabilir. Böylece mallar üzerinde ihtiyati tedbir talep edilerek, eşten mal kaçırma önlenebilir. Bunun belirli bir süresi yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mgc.com.tr

Aracı ruhsat sahibinden başkası kullanabilir mi?

Elinizdeki araç kendinize göre özel tertibat ile dizayn edilmiş. Dolayısıyla araç satılana kadar yada elden çıkarılana kadar sizden başkası kullanamaz. Başkasına kullanmasına, kullandırılmasına izin verilmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: engelliler.biz

Araca yazılan ceza ödenmezse ne olur?

Trafik Cezası Kaç Gün İçinde Ödenmeli? Trafik cezası ödeme süresi yasal olarak tebliğ tarihinden itibaren 30 gündür. 30 gün içinde trafik cezası ödenmezse zaman aşımına girer ve her ay için %5 faiz uygulanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: blog.gurbaslar.com.tr

Ehliyetsiz yakalanınca ruhsat sahibine ceza verilir mi?

Ehliyetsiz araç kullanmak hem aracı kullanan kişi için hem trafikte bulunan diğer kişiler için büyük risk oluşturur. Ehliyeti olmadan trafiğe çıkan kişi ile aracın sahibi farklı ise ehliyetsiz araç kullanan kişiye de aracın sahibine de ayrı ayrı ceza kesilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT