Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

1998 de askere gittim EYT den yararlanabilir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » 1998 de askere gittim EYT den yararlanabilir mi?

Cevap: Emekli olmak için; 25 tam yıl fiili hizmet süresi ve 60 yaş şartlarına tabisiniz. Memurlar borçlanma yoluyla hizmete başlama tarihini geri çekerek emekli olma şartlarını değiştiremiyorlar. SGK uygulamanıza göre; maalesef askerlik borçlanmasıyla EYT kapsamına giremiyorsunuz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: posta.com.tr

1998 yılında askere giden EYT den yararlanabilir mi?

EYT'den yararlanmak için borçlanma yapmam gerekir mi? Bakanlık 8 Eylül 1999'a işaret ediyor. Sigorta öncesi askerliği borçlanırsa başlangıç öne gider. 550 gün kadar geri çeker, 1998'in ortalarına gider. EYT düzenlemesinden yararlanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

EYT askerlik borçlanması giriş tarihini geri çeker mi?

Askerlik borçlanması geri çekilir mi, EYT askerlik borçlanması geri çeker mi? Çeker; ilk sigortalı olduğu tarihten önce askere gidenler askerlik borçlanması yaparak, ilk sigortalı olduğu tarihi öne çekebilir. Böylece EYT'den yararlanma tarihi de öne gelmiş olur ve düzenlemeden yararlanılıp emekli olunur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gazetevatan.com

EYT de askerlik borçlanması kimleri kapsıyor?

EYT askerlik ve doğum borçlanması nasıl yapılacağı da araştırılan konular arasında. Askerlik borçlanması, EYT yasasının yasalaşmasıyla birlikte binlerce kişi tarafından sorgulanıyor. 1999 öncesi sigortalı olan fakat prim gün sayısında eksik olan kişiler, askerlik borçlanması ile EYT'den faydalanabilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

1999 öncesi askerlik sigorta başlangıcı sayılır mi?

08.09.1999'dan sonra ilk defa Bağ-Kur sigortalısı olan erkek sigortalıları askerlik borçlanması yaptıkları takdirde, SGK bu kişilerin sigorta tescillerini 08.09.1999 öncesine götürmemektedir. SGK'nın yaptığı bu işlemin hiç bir hukuki dayanağı yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: jurix.com.tr

EYT’siz tam 12,5 yıl erken emeklilik! 2. torba yasa ile 2000-2005-2009 sigortalılara müjde geliyor

İlgili 25 soru bulundu

Soru cevap kısmı

1998 de askerlik yapmak gerekir sigorta başlangıcı olabilir mi?

Askere alım 1998 yılı neden sigorta başlangıcı sayılmıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sikayetvar.com

1999 da askere gittim EYT den yararlanabilir mi?

Böylece EYT'den yararlanma tarihi de öne gelmiş olur ve düzenlemeden yararlanılıp emekli olunur. Örneğin, 1999 yılında askere gidilmiş ve 2000 yılı içinde ilk kez sigortalı olunmuşsa; askerlik borçlanması yapılarak, sigortalı olunan tarih 1999 Eylül ayından önceye çekilebilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: indyturk.com

Askerlik borçlanması yaparak Eytli olunur mu?

Bilgin, "EYT için net tarih 8 Eylül 1999. Yıpranma hakkı, doğum ve askerlik borçlanmaları olsa bile işe başlangıç tarihi geriye çekilemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

1998 yılı askerlik borçlanması ne kadar?

Sigortalı çalışmaya 24 Kasım 1998 tarihinde başlamış bir kişi de 1 günlük borçlanmayla 1 yıl erken emekli olabilir. Askerlik borçlanması için ödenmesi gereken günlük prim tutarı 2022 yılının temmuz – aralık döneminde 69.02 TL'dir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Ssk'da askerlik borçlanmasıyla erken emeklilik kimler için geçerlidir?

Askerlik borçlanması, borçlanan kişinin prim ödeme gün sayısının artmasını sağlar. Dolayısıyla, emekli olmak için gerekli sigortalılık süresi ve yaş şartını sağlayan, ancak çalıştığı günler emekli olmasına yetmeyen bir sigortalı askerlik borçlanması ile emekli olmaya hak kazanabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

EYT için askerlik borçlanması ne zaman yapılır?

EYT KAPSAMINDAKİ BORÇLAR ERTELENDİ

Genelgeye göre 6 Şubat-31 Ağustos 2023 tarihleri arasında ödenmesi gereken EYT kapsamında doğum, askerlik, yurt dışı borçlanması dâhil tüm borçlanmalar ve Bağ-Kur'lu olup ihya kapsamına giren borçları 31 Ağustos 2023 tarihine kadar ertelendi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahaber.com.tr

EYT için askerlik borçlanması nasıl yapılır?

ASKERLİK VE DOĞUM BORÇLANMASI NASIL YAPILIR? Askerlik ve borçlanması, e-Devlet veya borçlanma talep dilekçesinin Sosyal Güvenlik Kurumu sitesinden indirilerek doldurulması ile Kurumun ilgili birimine gönderilerek elden verilmesi ya da postayla gönderilerek yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

1999 öncesi askerlik borçlanması emekli maaşını ne kadar artırır?

Özellikle 1990-2000 arasında askerlik, doğum ya da yurtdışı borçlanma gibi hakkı olanların borçlanma yapmaları, aylıklarında ciddi artış sağlıyor. Fakat borçlanacağınız süre 2000 yılından sonraya tekabül ediyorsa, borçlanmanın aylığınızı artırmada fazla bir etkisi olmuyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sadettinorhan.net

EYT hangi yılları vuruyor?

EYT, sigorta başlangıcı 9 Eylül 1999 tarihi öncesinde olan kişileri kapsıyor. Kabaca bir hesaplama ile ilk etapta, yaş nedeniyle emeklilik hakkı kazanamayan yaklaşık 2 milyon 250 bin kişinin EYT özelinde yapılan düzenlemeden yararlanacağı tahmin ediliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: axasigorta.com.tr

Askerlik borçlanması sigorta başlangıç tarihi sayılır mı?

Yani askere gidilen tarih başlangıç olarak kabul edilmez. Sizin emeklilik şartlarınıza gelince; 25 yıl, 51 yaş ve 5450 prim gün şartlarına tabisiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: meslektebirlik.org.tr

EYT li olmak için şartlar nelerdir?

9 Eylül 1999 öncesinde sigorta girişi olması, 4/a (SSK) sigortalıları için kadınlarda 20 yıl, erkeklerde ise 25 yıllık sigortalılık süresi ve 5000-5975 arasında kademeli prim gün şartlarını taşıyan kişiler EYT'den faydalanabilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ucar-ucar.av.tr

Askerlik borçlanması hangi şartlarda yapılır?

Askerlik borçlanmasından yararlanabilmek için şartlar; 1- Askerlik yapmamış veya muaf olanlar askerlik borçlanmasından yararlanamazlar. 2- Askerliğin er veya erbaş olarak yapılması gerekmektedir. Yedek subay okulunda geçen süre de askerlik borçlanmasına dahil edilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

540 gün askerlik borçlanması ne kadar 2023?

Askerlik borçlanması;

450 gün (15 ay) askerlik borçlanması bedeli 2023 yılı için en az 48 bin 38,40 TL olacak. 540 gün (18 ay) askerlik borçlanması bedeli 2023 yılı için en az 57 bin 6462,08 TL olacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

Askerlik borçlanması kaç taksitte ödenir?

Sigortalılar borçlanma talebinde istedikleri kadar günü yazabilirler. Yazmazlarsa askerlik için 28 bin, doğum için 38 bin TL civarında borç çıkıyor. Bu tutarın bir ay içinde ödenmesi gerekiyor. Taksit imkanı da bulunmuyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vergialgi.com

EYT için geriye dönük prim ödeme var mı?

GEÇMİŞE DÖNÜK HAK TALEP ETMEK OLANAKLI DEĞİLDİR.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: evrensel.net

Hizmet birleştirme yapanlar EYT den yararlanabilir mi?

Cevap: SSK sigortalısı olarak adınıza uzun vadeli sigorta kollarına prim yatırılmışsa, 18 yaşın altında da olsa hizmet sayıldığından EYT'li olmanızı sağlar. Kurumunuza bir dilekçe ile başvurup hizmet birleştirmenizi yapın.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: posta.com.tr

E devlet üzerinden askerlik borçlanması yapılabilir mi?

Doğum ve askerlik borçlanma başvurularının internet üzerinden yapılması, bu başvuruların şahsen başvuru formları ile yapılmasını engellemediğinden, ilgili kişiler, doğum veya askerlik borçlanmasını ister e-devlet üzerinden isterse şahsen SGK ünitelerine yapabileceklerdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turmob.org.tr

EYT 1998 sigorta girişli ne zaman emekli olur?

1997, 1998, 1999 yıllarında işe girenler 25 yıllık sürelerini 2022, 2023, 2024 yıllarında tamamlayacak ve böylelikle emekli olabilecek. Emeklilikte yaşa takılanlar arasından sigortalılık süresini en son tamamlayacak erkek ise 8 Eylül 2024'te emekli olabilecek süreye ulaşabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

Askerlik borçlanması 99 öncesine çeker mi?

ASKERLİK BORÇLANMASI SİGORTA GİRİŞ TARİHİNİ GERİYE ÇEKER Mİ? Askere gittiğiniz tarih sigorta giriş tarihinizden önce ise, ilk sigorta giriş tarihiniz Askerlik Borçlanması yaptığınız süre kadar geriye çekilir. Askerlik borçlanması yaparak sigorta girişinizi Eylül 1999 öncesine alabiliyorsunuz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

EYT kimleri kapsıyor 1999 sonrası?

EYT 1999 sonrasını kapsar mı? 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanlar EYT kapsamına giriyor. Bu tarihten sonra hizmet başlangıcı olanlar ise düzenlemeden yararlanamayacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT