Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

1 gün işe gitmeyince maaş kesilir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » 1 gün işe gitmeyince maaş kesilir mi?

4857 sayılı İş Kanununun 46. Maddesine göre, işçinin mazeretsiz ve idareden izin almadan işe gelmemesi halinde hem gelmediği günün ücreti hem de hafta tatili ücreti kesilir. İşçi haftalık 45 saatlik çalışmasını tamamlamadığı için hafta tatili ücretini elde edemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mefamusavirlik.com.tr

1 günlük izin maaştan kesilir mi?

1 gün izin maaştan kesilir mi? İşveren tarafından işçiye ücretli izin verilmişse, elbette ki kesilmemesi gerekir. Ancak İş Kanunu'nun öngörmediği bir izin talep edildiğinde ve işveren bu izni ücretsiz izin şeklinde işçiye verdiğinde, bir günlük iznin maaştan kesilmesi mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafabaysal.com

1 gün işe gitmezsem ne kadar kesilir?

Burada hemen belirtmeliyiz ki işçinin 1 gün devamsızlığına karşılık 2 günlük ücretinin kesilmesi bir disiplin cezası değildir. Yasadan kaynaklanan bir hak kaybı sorunudur. Dolayısı ile sorunuzun yanıtı şu: İzin almaksızın habersiz ve mazeretsiz yapılan devamsızlık sebebiyle 2 günlük kesinti doğru bir uygulamadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: birgun.net

Sigortalı çalışan işe gitmezse ne olur?

"İşçinin işverenden izin almaksızın veya haklı bir sebebe dayanmaksızın ardı ardına iki iş günü veya bir ay içinde iki defa herhangi bir tatil gününden sonraki iş günü yahut bir ayda üç iş günü işine devam etmemesi' derhal fesih nedenidir."

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: birgun.net

1 güne 2 gün kesiliyor mu?

İşvereniniz tarafından size yapılan uygulama doğru bir uygulama değildir. İşçinin işveren tarafından verilen izne (bu izin ücretsiz izin olsa dahi) istinaden hafta tatilini de kesmesi ve 1 günlük izine karşılık 2 günlük kesintiye gitmesi yasal olmayan bir uygulamadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: birgun.net

Raporlu işçinin maaşı kesilir mi?

İlgili 41 soru bulundu

Soru cevap kısmı

1 gün işe gitmeyince ne olur?

4857 sayılı İş Kanununun 46. Maddesine göre, işçinin mazeretsiz ve idareden izin almadan işe gelmemesi halinde hem gelmediği günün ücreti hem de hafta tatili ücreti kesilir. İşçi haftalık 45 saatlik çalışmasını tamamlamadığı için hafta tatili ücretini elde edemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mefamusavirlik.com.tr

Fabrikaya 1 gün gitmezsek ne olur?

İş Kanunu'nun emredici hükümleri dışında kalan ve işverenden yazılı olarak alınmış izinler dışında yapılan tüm devamsızlıklar mazeretsiz izin olarak kabul edilir. Bu günlerin ücreti işveren tarafından kesilebilir. Ancak 1 gün işe gelinmediği durumlarda 2 günlük ücretin de kesilebilmesi mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gazetevatan.com

İşçi kaç gün işe gitmezse işten atılır?

İhtarname : İşçinin işverenden izin almaksızın veya haklı bir sebebe dayanmaksızın ardı ardına 2 işgünü işine devam etmemesi halinde son devamsızlık gününden itibaren 6 iş günü içerisinde önce işe başlaması veya geçerli mazeretini bildirmesi işçiye için ihtarname gönderilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: beykemhukuk.com

Kaç gün işe gelmezse işten çıkarılır?

İşçinin devamsızlığı sebebiyle işverenin derhal feshi de İş Kanunu'nun 25/II-g bendinde düzenlenmiştir. Bu durumda işverenin, devamsızlık sebebiyle fesih hakkını kullanırken kanunda düzenlenen 6 günlük süreye riayet etmesi gerektiği söylenebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mottohukuk.com

Işe gitmediğin günler sigorta yatar mı?

Çalışanlar, kendi istekleri dışında gelişen iş kazası, meslek hastalığı ve doğum gibi sağlık sorunları nedeniyle iş hayatından uzak kalabilirler. Geçici iş görememe olarak tanımlanan bu haller için işveren tarafından çalışanın maaşından yapılan kesinti, SGK'dan geri alınabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: finans.mynet.com

Mazeretsiz işe gelmeyen işçi için neler yapılmalıdır?

Fesih yapmadan önce mutlaka devamsızlık tutanakları düzenlenmeli ve noterden işçinin adresine bir yazı gönderilmek suretiyle savunması talep edilmeli ve haklı bir nedeni olup olmadığı araştırılmalıdır. İşçinin devamsızlık yaptığı tarihten itibaren mutlaka her gün ayrı ayrı devamsızlık tutanağı düzenlenmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nkmalimusavirlik.com.tr

3 gün işe gelmeyen işçiye ne yapılır?

İşçinin 3 Gün İşe Gelmemesi, 4857 sayılı İş Kanununun 25 inci maddesinin (II) numaralı bendinin (g) alt bendinde, İşçinin 3 Gün İşe Gelmemesi halinde, işverenin haklı fesih imkanının bulunduğu kurala bağlanmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ilkayhukukburosu.com

Maaştan en fazla ne kadar kesilir?

2. Maaş Haczinde Kesinti Yapılabilecek Tutar ve Oran. İİK 83. maddesi uyarınca yapılacak maaş haczi kesintisinde işçinin maaşının dörtte birinden az olmamak üzere kesinti yapılır. Ancak 4857 sayılı İş Kanunu'nun 35. maddesi uyarınca ise işçilerin aylık ücretlerinin dörtte birinden fazlası haczedilemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Hangi izinler maaştan kesilir?

Ücretli izin ve ücretsiz izin arasında ki temel fark, ücretli izinde çalışan işe gitmediği günlerde maaşında bir kesinti yaşamaz, normal ödeneği yatmaya devam eder. Ücretsiz izin de ise çalışan izinli olduğu gün sayısı boyunca hiçbir ücret alamaz. Yani gelmediği günler maaşından kesilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pusula360.com

Özel sektörde izinde maaş kesilir mi?

Ücretli izin almış olan bir işçi izinli olduğu süre zarfından çalışmıyor olsa dahi maaşını düzenli şekilde almaya devam eder. Yalnızca fazla mesai ya da prim gibi çalışmaya bağlı ücretler çalışana ödenmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eleman.net

Izin kullanınca maaştan kesilir mi?

Gelelim esas sorumuza: İşçiden yıllık izinde para kesilir mi? Öncelikle ve genel bir cevap olarak şunu söyleyebilirim ki; hayır, işçi izne ayrıldı diye maaşından bir kesinti yapılmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafabaysal.com

Mazeretsiz işe gelmezse ne olur?

İş Kanunu 25/II-g maddesi gereğince, işçinin işverenden izin almaksızın veya haklı bir sebebe dayanmaksızın ardı ardına iki işgünü veya bir ay içinde iki defa herhangi bir tatil gününden sonraki iş günü, yahut bir ayda üç işgünü işine devam etmemesi işverene bildirimsiz ve tazminatsız fesih hakkı vermektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gulbenk-kavlakoglu.com

Işe gelmeyince sigorta kesilir mi?

İş Kanununda mazeretli olarak işe gelmeyen işçilere ücretlerinin ödeneceğine dair düzenlemeler bulunmasına rağmen, mazeretiz olarak işe gelmeyen işçilere ücretlerinin ödeneceğine dair herhangi bir düzenleme yer almamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gulbenkdanismanlik.com

Devamsızlık yapan işçi tazminatsız çıkartılabilir mi?

İşçinin işverenden veya amirinden izin almaksızın ya da haklı bir sebebe dayanmaksızın ardı ardına 2 iş günü veya bir ay içinde 2 defa herhangi bir tatil gününden sonraki iş günü, yahut da bir ayda 3 iş günü devamsızlık yapması halinde ise ihbar ve kıdem tazminatı ödemeden derhal işine son verilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

İşçi direk işten çıkabilir mi?

İş akdi işveren ya da işçi tarafından, haklı feshe imkan veren bir konu yoksa, belirlenen bir süreden önce sonlandırılamaz. Belirlenen bu süreye ihbar süresi denir. Böyle bir durumda ne işçi habersiz işten ayrılabilir ne de işveren haber vermeden işten, yaptırım olmaksızın işten çıkarabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

İşçi işten hemen çıkarılabilir mi?

İşveren, bir işçiyi sebepsiz yere işten çıkaramaz. İş akdinin sonlandırılması için bir sebep sunulması gerekmektedir. Olur da sebep bulunamaz ve yine de işten çıkarılırsa tazminat hakları doğar. Ayrıca çalışan başvurup işe geri de dönebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: finans.mynet.com

2 gün işe gelmeyen işçi tazminat alabilir mi?

Fakat kıdem ve ihbar tazminatına hak kazanır. İki 2 gün ardarda yapılan Devamsızlık, özürsüz, mazeretsiz olmalıdır. İşçinin hastalık, yakının vefatı gibi mazeretleri varsa işe 2 gün gelmese de iş akdi tazminatsız feshedilemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tevratduran.com

Rapor almadan işe gitmezsek ne olur?

Çalışan hastalandığını ortaya koyan raporu işverenine veremezse, yaptığı devamsızlık mazeretsiz kabul edilecektir. Mazeretsiz devamsızlık ardı ardına iki işgününü veya herhangi bir tatil gününden sonraki iki iş gününü ya da bir ay içerisinde üç işgününü aşarsa çalışan tazminat dahi alamadan işten çıkarılabilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Işe gelmeme sicile işler mi?

Kamu çalışanları hakkında gerekli soruşturma yapıldıktan sonra ortaya çıkan netice ancak sicile işleyebilir. Yani netice itibariyle kamu çalışanı hakkında herhangi bir soruşturma yapılmadan bir tutanak tutulmuş ise bunun bir geçerliliği yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: okyanushukuk.com

Işe gelmeyen personel hangi kodla çıkarılır?

48 Numaralı Kod – İşçinin Devamsızlık Yapması;

İşçinin işverenden izin almaksızın veya haklı bir sebebe dayanmaksızın ardı ardına iki işgünü veya bir ay içinde iki defa herhangi bir tatil gününden sonraki iş günü, yahut bir ayda üç işgünü işine devam etmemesi (4857 s.k. 25/II-g) durumunda bu çıkış kodu seçilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: degisimhukuk.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT