Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Zeytin cok su ister mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Zeytin cok su ister mi?

Zeytin meyvesinin daha iri ve kaliteli olması için yaz aylarında çekirdek sertleşmesi tanenin gelişmesi için suya ihtiyaç vardır. Bu dönemde yağışlarla karşılanamayan su ihtiyacı sulama ile karşılanır. Diğer yağış türleri yani dolu ve kar zeytincilik için istenmeyen yağışlardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: zeytindostu.org.tr

Zeytin çok Sulanırsa ne olur?

Aşırı sulama gereksiz büyümeyi teşvik eder, çiçeklenmeyi azaltabilir ve budama maliyetini artırır. Çoğu mahsulde olduğu gibi, zeytinlikte de yaygın olarak kullanılan sabit ve taşınan sulama sistemleri vardır. Taşınan sistemlerin kurulum maliyeti yoktur, ancak bu sistemin emeği yoğundur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: wikifarmer.com

Zeytin ağacı çok su ister mi?

Sadece yağışla sulanan (150 – 300 mm) bu alanlarda zeytinin yıllık su ihtiyacı karşılanamamaktadır. Buna karşın sulu koşul- larda zeytin yetiştiriciliği yapıldığı takdirde dekardan alınan verimin 2-3 kat arttığı bilinmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arastirma.tarimorman.gov.tr

Zeytin ağacına ne kadar sulanır?

Dikimi yapılan bölgenin iklim ve toprak yapısına göre sulama aralığı değişmektedir. Genel olarak zeytin ağacı 20-30 gün bir sulanmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Zeytin kaç litre su ister?

Zeytin ağacı hem susuz yerde hem de sulanan arazide yetişebilmektedir. Farkları verimi etkilemekte olup sulama miktarı ağaç yaşına göre değişmektedir. En doğru sulama miktarı: ağaç yaşı*20 litre olarak ağaçlara su verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Zeytinde sulama takvimi nasıl olmalı?

İlgili 37 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Zeytin kaç günde bir sulanır?

Kurak mevsimlerde 15 günde bir sulama yapılmalıdır. Hafif sürümle kaymak kırılarak, yabancı otların gelişmesi önlenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gemlikzeytini.gen.tr

Zeytin ağacı susuz yetişir mi?

- Fidanın sulama isteği

Ayrıca yaz aylarında 15 günde bir sulama ister suyu ne kadar verirseniz daha iyi gelişir. Susuz arazilerde yetişmesinden dolayı zeytin çiftçiler tarafından tercih edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kaptantarim.com.tr

Zeytin ağacı neyi sever?

Zeytin ağacı ışığı, güneşi ve 15°C üstündeki sıcaklığı sever. Derinlere uzayan kökleri sayesinde kalkerli, çakıllı, taşlı ve kurak topraklarda yetiştirilmeye elverişlidir. Yıllık ortalama 220 mm yağış, zeytin ağacının verimli bir şekilde büyümesi için yeterlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kristalyaglari.com

Zeytin ağacı çabuk büyümesi için ne yapılır?

Gübre ve bitki besin elementleri kullanarak gelişime katkı sağlanır ama hızlı büyümesine en iyi etki eden bitki gelişim düzenleyici içerisinde benzyladenin ve gibberellin hormonlarının bulunması zeytin ağacını hızlı bir şekilde büyütmesine ve gelişmesine etki eder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Zeytin ağacından çok verim almak için ne yapmak lazım?

Her yıl ocak ve mart ayları arası gübreleme, zeytin verimi için iyi olacaktır. Kurak yaz döneminde sulama ile daha verimli zeytinler elde edebilirsiniz. En ideal yöntem damlama ile sulama olacaktır. Ağaçları korumak için her yıl bordo bulamacı uygulaması yapılmalıdır.Bordo bulamacı ise kireçli ve ilaçlı sudur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nefisyemektarifleri.com

Zeytin yılda ne kadar su ister?

Ağaçlar ihtiyacı olan suyun büyük bir kısmını yağmurla karşılar. Kullandığı suyun, solunum ve terleme sonucunda büyük bir bölümünü kaybeden zeytin ağaçlarının, iklim özelliklerine göre yıllık su ihtiyacı 1-3 ton arasındadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: agrolidya.com

Zeytin ağacına ne zarar verir?

Çoğu zeytin ağacı hastalıkları bakteri, virüs ve mantarlardan kaynaklanır. Kök uru, bakteri Agrobacterium tumefaciens'ten kaynaklanır ve genellikle genç ağaçlar enfekte olur. En sık görülen semptom, köklerde, toprak çizgisinin hemen üstünde veya altında oluşan urlardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: wikifarmer.com

1 adet zeytin ağacı kaç kilo zeytin verir?

verim 12-13 kg'dır. Geleneksel zeytin yetiştiriciliğinde yaklaşık olarak bir dekar arazide 20- 30 ağaç/da bulunmaktadır. Yaşlı plantasyonlar bu tip yapılan yetiştirirliğin büyük bir bölümünü teşkil etmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarimorman.gov.tr

Soğuğa dayanıklı zeytin hangisi?

Soğuğa dayanıklı zeytin çeşitleri

Gemlik, Memecik ve Domat zeytinleri soğuğa karşı dayanıklılığı ile bilinen zeytinlerdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Zeytin ağacı soğuğu sever mi?

Zeytin ağaçlarının ticari olarak dikildiği alanların yıllık ortalama sıcaklığı 15-20 ° C olmalıdır. Maksimum sıcaklık oranı, hasara neden olmadan 40 ° C kadar olabilir, ancak minimum -7 ° C'nin altına düşmemelidir. Bundan daha düşük sıcaklıklar ağaçlarda ciddi hasara neden olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: wikifarmer.com

Zeytin ne kadar soğuğa dayanır?

Ağaçlardaki tuz yoğunluğu artacağı için de ağaçlar kış soğuğuna karşı direnç kazanırlar. Fakat zeytin ağacının dayanabileceği bir soğukluk vardır ve bu eksi 7 derece civarındadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Zeytin ağacı en çok hangi gübreyi sever?

Kireci az olan topraklara amonyum nitrat gübresi yerine Kalsiyumlu (Ca) gübreleri vermek daha yararlıdır. Zeytin ağacı en çabuk azotlu gübrelerden, ikinci sırada potasyumlu gübrelerden, en geç ve uzun sürede fosforlu gübrelerden yararlanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gemlikzeytini.gen.tr

Tavuk gübresi zeytine iyi gelir mi?

Tavuk gübresinden üretilen organik gübre, domates, biber, fındık, üzüm, zeytin, çay, mısır, patates gibi meyve ve sebze yetiştiriciliğinde, çiçek bakımı, seracılık, park ve bahçe yeşillendirmede topraktan alınan verimini arttırır, özellikle insan ve çevre dostu özelliğiyle doğal dengenin yeniden kurulmasını sağlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yuksellergubre.com.tr

Zeytin ağacının altına ne ekilir?

Ağaç altlarına nane ekin.

Gölgede iyi yetişir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Zeytin ağacı neden Ölümsüz?

Ölümsüz ağaç

Aslına bakarsanız, bir zeytin ağacı bin yıla kadar yaşayabilir. Bazı araştırmalarda 2 bin yıllık zeytin ağaçları da bulunmuştur. Zeytin ağacının bu kadar uzun ömürlü olmasının nedenlerinden biri de yapraklarındaki oleuropein maddesi. Bu madde zeytin ve zeytin ağacının korunmasına yardımcı olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: forazeytin.com.tr

Zeytin ağacının ömrü ne kadardır?

Zeytin Ağacı

Çok uzun ömürlü olup ortalama ömrü 300–400 yıldır. 1.000 yıl kadarda yaşayabilir. 12–15 m kadar boylanabilir. 7–8 yaşında meyvesini vermeye başlar. 35'inci yaşına kadar verimi artar, sonra meyve veriminde azalma görülür. 100 yaşındaki zeytin ağaçlarının yenilenmesi gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: zeytindostu.org.tr

Zeytin ağacı Budanmazsa ne olur?

Kıvrak zeytin ağaçlarının düzenli olarak budanması gerektiğini vurgulayarak “Zeytin ağacı bir müddet sonra budanmazsa eğer çalılaşma formuna girer. Bildiğiniz Akdeniz tipi çalı haline dönüşür. Zamanla ağaç kendini geriye doğru öldürür ve bir müddet sonra verimden düşer.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

1 zeytin ağacı yılda kaç kilo zeytin verir?

Olgun bir zeytin ağacının ortalama olarak verimi 22 ila 90 kg arasındadır. Tabii ki, tek bir zeytin ağacının 820 kg zeytin ürettiği gibi sıra dışı durumlarda vardır. Bununla birlikte, zeytin ağaçlarının ortalamanın üzerinde bir verim vermeleri için 30-40 yaş arasında olmaları gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: wikifarmer.com

Zeytin ağacı neden kurur?

Hastalık nedeniyle bitkinin besin ve su alımı engellendiğinden, zamanla bitki zayıf düşmekte ve sonunda kurumalar meydana gelmektedir (Gardan et al 1992). Hastalık tüm ağacı kaplayabilir. İnce dal ve sürgünlerin kurumasına sebep olabilir ancak tüm ağacın kuruması nadiren olmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: apelasyon.com

Susuz tarlada hangi ağaç yetişir?

Susuzluğa dayanıklı bir ağaç olan badem ağacının gövdesine aşıldığı diğer meyvelerin de böylelikle susuz yetiştiğini belirten Yalçın, bu yöntemle aynı zamanda kısıtlı arazisi olanlara bir ağaçta 5 meyve yeme imkanı sunuyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT