Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Zeytin ağacına bordo bulamacı ne zaman sıkılır?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Zeytin ağacına bordo bulamacı ne zaman sıkılır?

Özellikle Sonbaharda (yaprakların 3/4'ü veya tamamı döküldüğünde % 2 dozda) ve ilkbaharda (gözler uyanmadan 1 hafta önce % 1-1,5 dozda) meyve ağaçlarına bordo bulamacı uygulandığında ertesi yıl çıkabilecek potansiyel olarak bulunan pek çok hastalığa karşı etkili ve ekonomik bir mücadele ilacı olmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: samsun.tarimorman.gov.tr

Zeytin ağaçlarına bordo bulamacı ne zaman atılır?

Zeytinde Halkalı Leke Hastalığına Karşı Zeytinler Sürgün Vermeden Önce Şubat Ayında % 1.5'luk, Zeytin Ağaçları Çiçek Açmadan Önce İse Nisan Ayında %1'lik Bordo Bulamacı Uygulanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: abidintatli.com.tr

Bordo bulamacı ne zaman atılmaz?

1. Yapraklı dönemde bordo bulamacı yapılmamalıdır. 2. Bordo Bulamacı hazırlanırken daima kireçli suyun üzerine göztaşı eritilmiş su ilave edilir, aksi halde ilacın yapısı bozulur ve karışım olmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: samsun.tarimorman.gov.tr

Zeytin ağacına hangi ilaç ne zaman atılır?

Mart-Nisan aylarında havalar ısınmaya başlayınca zeytin güvesi zararlısının yaprak içindeki tahribatı başlar. Bunun için ağaçlara herhangi bir insektisit (böcek öldürücü atılmalıdır. Aynca mantari hastalıklara karşı hazır bakırlı ilaçlarla veya “bordo bulamacı” denilen ilaçla ağaçlar ilaçlanmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hfstarim.com

Zeytin ağacından çok verim almak için ne yapmak lazım?

Her yıl ocak ve mart ayları arası gübreleme, zeytin verimi için iyi olacaktır. Kurak yaz döneminde sulama ile daha verimli zeytinler elde edebilirsiniz. En ideal yöntem damlama ile sulama olacaktır. Ağaçları korumak için her yıl bordo bulamacı uygulaması yapılmalıdır.Bordo bulamacı ise kireçli ve ilaçlı sudur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nefisyemektarifleri.com

BORDO BULAMACI NE ZAMAN ATILIR . zeytin yetiştiriciliği halkalı leke hastalığı

İlgili 29 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Zeytin ağacı en çok hangi gübreyi sever?

Zeytin bahçesinde hafif süzek toprak varsa Şubat ayında çiftlik gübresini tercih etmek daha doğru olacaktır. Ancak hafif süzek toprak yoksa toprak altı gübreleri tercih edilir. Bu dönemde ağaçlara kompoze ve azotlu gübreler verilir. Zeytin ağaçları için azot, büyük bir öneme sahiptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: agrolidya.com

Zeytin çiçek tutturucu ne zaman atılır?

Çicekten önce ve çicekten sonra kullanılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: agroege.com

Zeytin çiçek açınca ilaç atılır mı?

Kimyasal Mücadele

Zeytin güvesinin çiçek dölünde, yoğun avcı ve parazitoitleri bulunmaktadır. Bu nedenle bu dönemde ilaçlama tavsiye edilmemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hortiturkey.com

Zeytin çiçeği dökülmemesi için ne yapmalı?

Zeytin Çiçek Dökmemesi İçin Ne Yapmalı ? Zeytin ağaçlarında çiçeklenme döneminde çiçek dökmesi farklı sebeplerden olabilir. Eğer sıcaktan dolayı çiçek dökmesi oluyor ise, çiçekler açmaya yakın yüzde 10 luk çinko ve bor içerikli sıvı gübre, sunguart kaolin ile karıştırılıp zeytin ağaçlarına verilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Zeytin ağacına hayvan gübresi ne zaman atılır?

Yeşil gübreler Sonbaharda ekilerek İlkbaharda toprağa karıştırılmalıdır. Hayvan gübresi aralık- ocak aylarında ağaç başına 100–200 kg verilerek traktörle toprağa karıştırılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: abidintatli.com.tr

Zeytine bordo bulamacı ne kadar atılır?

Uyanmaya başlayan bağlarda, sürgün boyları bir karışa ulaştığında bordo bulamacı atılabiliyor. Zeytinde halkalı leke hastalığına karşı, sürgün öncesinde şubat ayında %1.5, çiçek açmadan önce nisan ayında ise %1 oranında uygulama gerçekleştiriliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarfin.com

Şubat ayında bordo bulamacı atılır mı?

Şayet çivide hafif kızarma olursa karışım olmamıştır, bir miktar daha kireç ilave edilmelidir. Kasım-Aralık'ta yaprakların ¾'ü ya da tamamı döküldükten sonra % 2 dozda Bordo Bulamacı yapılır. Şubat-Mart ayında gözler uyanmadan 1 hafta önce %1-1,5 dozda Bordo Bulamacı yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: samsun.tarimorman.gov.tr

Bordo bulamacı fazla atılırsa ne olur?

Doğal Tarım yöntemleri gibi. Bordo bulamacı balıklara, büyük ve küçük baş hayvanlara ve toprakta bakır sülfat miktarı yükseldiğinde de tüm toprak canlılarına, en başta solucanlara zararlıdır. Solunum yollarını ve ciğerleri etkilediği için, yaparken veya kullanırken maske ve plastik elbise giymeniz şart.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: havatopraksu.org

10 litre suya ne kadar bordo bulamacı konur?

Aynı şekilde 100 gr göztaşı başka bir plastik kovaya konur ve üzerine iki litre su ilave edilerek tahta sopa ile karıştırılır. 10 Lt lik Pompaya bir miktar su konur. Bunun üzerine önce hazırlanan sönmüş kireçli su tankın süzgecinden geçirilerek boşaltılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: persembe.ziraatodasi.org.tr

Bordo bulamacı zeytini soğuktan korur mu?

Biraz araştırma yaptığımızda; Bordo bulamacı ( Göztaşı ) mavi renkteki bakır sülfat çözeltisi ve kireç karışımından oluşan, uzun yıllardır meyve ağaçlarını zararlılardan ve soğuktan koruyan bir bileşim olarak karşımıza çıktığını görüyoruz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bahceblog.com

Zeytinde Halkalı Leke ilacı ne zaman atılır?

Özellikle her yıl yaprak dökülmesi-halkalı leke problemi görülen, iyi rüzgâr almayan, taban arazilerdeki zeytinliklerde etkili mücadele önem arz etmekte olup 3 ilaçlamanın yapılması gerekmektedir. Sonbahardaki ilaçlamaların hasat sonrası değil, sonbahar sürgünleri görülmeden hemen önce uygulanması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mugla.tarimorman.gov.tr

Zeytinin dökülmemesi için hangi ilaç kullanılır?

Beta cyfluthrin, cyfluthrin, dimethoate, emamectin benzoate gibi etken maddelerle veya gülleci bulamacıyla bu zararlıya karşı mücadele edebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.youtube.com

Zeytin ağacının erkeği dişisi olur mu?

Çoğu zeytin çiçeği, erkek yapıda olduğu için, meyve üretemez. Hem erkek hem de dişi organa sahip olan zeytin çiçekleri “mükemmel çiçek” olarak adlandırılır ve bir ağaçtaki sayıları %5'i geçmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ortakoy151.com

Zeytin ağacı çiçek tutar ama neden dökülür?

Bunlar; Yüksek sıcaklık ve sıcak ve kurutucu rüzgarlar meyve oluşumunu ciddi şekilde azaltabilir. Bunun nedeni, tam çiçeklenme aşamasında dehidrasyon (su kaybı), dişicik tepesinin kuruması ve tozlanmayı ve meyve oluşumunu engelleyerek çiçek dökülmesine neden olmalarıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bursa.tarimorman.gov.tr

Zeytin ağacı kaç sene sonra meyve verir?

Zeytin Ağacı

12–15 m kadar boylanabilir. 7–8 yaşında meyvesini vermeye başlar. 35'inci yaşına kadar verimi artar, sonra meyve veriminde azalma görülür. 100 yaşındaki zeytin ağaçlarının yenilenmesi gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: zeytindostu.org.tr

Zeytin pamuk ilacı ne zaman atılır?

İlaçlamanın mutlaka gerekli olması halinde, Zeytin pamuklu bitinin en uygun mücadele zamanı, sürgün uçlarında ilk pamuklanmalar görüldükten 10 gün sonra başlamak üzere çiçeklenme zamanına kadar olan dönemdir. Bakanlıkça resmen tavsiye edilen ilaçlardan biri kullanılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bku.tarimorman.gov.tr

Zeytin ağacına ne zaman su verilmez?

Zeytin, kuraklığa dayanıklı olduğu için zeytinlikler genelde, kıraç arazilerde tesis edilmiştir. Sadece yağışla sulanan (150 – 300 mm) bu alanlarda zeytinin yıllık su ihtiyacı karşılanamamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arastirma.tarimorman.gov.tr

Zeytin ağacına kükürt ne zaman atılır?

Organik tarımda kullanım sertifikasına sahip Turkan Kükürt , uygulama işlemi sonbahar veya ilkbahar başlangıcında yapılmalıdır ve mutlaka toprağa karıştırılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gubretas.com.tr

15 15 15 gübre zeytine ne zaman atılır?

Zeytin ve meyve ağaçlarında ise, dallar tomurcuklanmadan 2 hafta önce, taç iz düşümüne gelecek şekilde toprağa karıştırılmalı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hortiturkey.com

Zeytin taneleri nasıl Irileşir?

Yaz aylarından, mevsim yağışlarına kadar yapılan sulamalar zeytin irileşmesini ve yağ oluşumunun artmasını sağlamaktadır. Ayrıca bu oluşmalar ertesi yıl meyve verecek sürgünlerin gelişimini ve meyve gözlerinin oluşumunu hızlandırmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: adana.tarimorman.gov.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT