Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Zeytin ağaçlarının altına ne ekilir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Zeytin ağaçlarının altına ne ekilir?

Ağaç altlarına nane ekin. Gölgede iyi yetişir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Zeytin ağaçları arasında ne ekilir?

Zeytin ağaçlarının arasına buğday ve arpa olmak üzere birçok şey de ekilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: evrensel.net

Zeytin altında ne yetişir?

Zeytin meraları içerisindeki diğer bir diğer kadim üretim yöntemi ise aromatik bitki toplayıcılığıdır. Bu alanlarda, kendiliğinden yetişen kekik, adaçayı, defne, karabaş otu gibi aromatik bitkiler bulunmaktadır. Bu bitkiler yıl içerisinde farklı zaman aralıklarında hasat edilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dogadernegi.org

Zeytin ağacı neyi sever?

Zeytin ağacı ışığı, güneşi ve 15°C üstündeki sıcaklığı sever. Derinlere uzayan kökleri sayesinde kalkerli, çakıllı, taşlı ve kurak topraklarda yetiştirilmeye elverişlidir. Yıllık ortalama 220 mm yağış, zeytin ağacının verimli bir şekilde büyümesi için yeterlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kristalyaglari.com

Zeytin ağacından çok verim almak için ne yapmak lazım?

Her yıl ocak ve mart ayları arası gübreleme, zeytin verimi için iyi olacaktır. Kurak yaz döneminde sulama ile daha verimli zeytinler elde edebilirsiniz. En ideal yöntem damlama ile sulama olacaktır. Ağaçları korumak için her yıl bordo bulamacı uygulaması yapılmalıdır.Bordo bulamacı ise kireçli ve ilaçlı sudur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nefisyemektarifleri.com

Zeytin Ağaçlarının Arasına Neden İncir Dikilir?

İlgili 21 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Zeytin en çok hangi gübreyi sever?

Zeytin bahçesinde hafif süzek toprak varsa Şubat ayında çiftlik gübresini tercih etmek daha doğru olacaktır. Ancak hafif süzek toprak yoksa toprak altı gübreleri tercih edilir. Bu dönemde ağaçlara kompoze ve azotlu gübreler verilir. Zeytin ağaçları için azot, büyük bir öneme sahiptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: agrolidya.com

Zeytin ağacının dibine hangi gübre atılır?

Topraktaki besin elementleri durumuna göre tesis gübrelemesinde çiftlik gübresi, fosforlu ve potasyumlu gübreler kullanılmalıdır. Bunun yanında fidan dikim çukurlarına pH durumuna göre kireçleme veya kükürt uygulamalarının, organik madde durumuna göre organik gübrelemenin yapılması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarimorman.gov.tr

Zeytin ağacı çok su ister mı?

Zeytin ağaçlarının iklim koşullarına göre yıllık su ihtiyacı değişiklik gösterir. Ortalama 1-3 ton arasında suya ihtiyaç duyar. Kuraklığın veya sulama yapılmamasının zeytin ağaçlarına etkileri zeytinin kuraklığa dayanıklı olması, sulanmaması anlamına gelmemelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hektas.com.tr

Zeytin ağacına kaç günde bir su verilir?

Genel olarak zeytin ağacı 20-30 gün bir sulanmaktadır. Zeytin fidanı ve çeşitleri hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için 0324 774 67 77 numaralı telefondan bizlere ulaşabilir veya 0542 827 69 47 numaralı whatsapp üzerinden bizlere yazabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Zeytin nasıl Irileşir?

Zeytinin yıllık yağış isteği 650-800 mm' dir. Yaz aylarından, mevsim yağışlarına kadar yapılan sulamalar zeytin irileşmesini ve yağ oluşumunun artmasını sağlamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: adana.tarimorman.gov.tr

Zeytin fidanı hızlı büyümesi için ne yapmalı?

Mayıs Kurak mevsimlerde 15 günde bir sulama yapılmalıdır.Hafif sürümle kaymak kırılarak, yabancı otların gelişmesi önlenir. Zeytin fidanlarının hızlı büyümeleri için fidan başına 50 gram amonyumsülfat, 50 gram süper fosfat ve potasyum sülfat fidan izdüşümüne verilerek arkasından sulama işlemi yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: agrolidya.com

Zeytin ağacı kaç yıl sonra meyve verir?

Her meyvede olduğu gibi zeytinde de ürün alınabilmesi için belirli bir süre beklenmesi gerekir. Çiçeklenme aşamasından hasat zamanına kadar bu süreyi bir yıl olarak tanımlamak mümkündür. Yeni dikilen zeytin ağaçları ise 7 veya 8. yaşında tam verime yatacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hektas.com.tr

5 yaşındaki zeytin ağacı kaç kilo zeytin verir?

Alınan zeytin oranında çeşide ve iklime göre değişiklikler olabilir. 1 dönümlük bahçede 40 fidan olduğu dikkate alındığında, ağaçlar 5 yaşındayken dönümden yaklaşık 240 kg zeytin alınır. Ağaçlar 9 yaşına geldiğinde ise dönümden alınan zeytin miktarı 680 kg civarında olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-kamkat.com

Zeytin ağacının yanına neden incir ağacı dikilir?

Zeytinliklerdeki incir ağaçları tıpkı bir paratoner gibi zeytin sineklerini üzerine çeker. İncir balını yiyen zeytin sinekleri bir süre sonra zehirlenerek ölür. Mübadele öncesinde Anadolu'nun Ege kıyılarında yaşayan Yunanlıların her zeytin tarlasına 3-4 adet incir ağacı dikmiş olmasının sebebi de budur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarimtv.gov.tr

2 zeytin ağacı arası kaç metre arayla dikilir?

Tarlanın iki kenarından dikim arasının yarısı kadar mesafe bırakılır. Sıra üstü ve sıra arası mesafe eşittir. Örneğin Gemlik için bu mesafe 5x5 m, Ayvalık için 6x6 m, Domat da ise 7x7 m veya 8x8m'dir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarimorman.gov.tr

1 tane zeytin ağacı kaç kilo zeytin verir?

Olgun bir zeytin ağacının ortalama olarak verimi 22 ila 90 kg arasındadır. Tabii ki, tek bir zeytin ağacının 820 kg zeytin ürettiği gibi sıra dışı durumlarda vardır. Bununla birlikte, zeytin ağaçlarının ortalamanın üzerinde bir verim vermeleri için 30-40 yaş arasında olmaları gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: wikifarmer.com

Zeytin ağacı budama zamanı ne zaman?

Yeşil sofralık zeytin çeşitlerinin budanması normal olarak kasım-aralıkta başlar. Ürünün yağlık olarak işleyen yörelerde ise budama şubat ve mart aylarında yapılır. Soğuk ve don zararlarının söz konusu olmadığı ılıman bölgelerde aralık ayından itibaren budama yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarimorman.gov.tr

Zeytin ağacı susuz yetişir mi?

Zeytin, kuraklığa dayanıklı olduğu için zeytinlikler genelde, kıraç arazilerde tesis edilmiştir. Sadece yağışla sulanan (150 – 300 mm) bu alanlarda zeytinin yıllık su ihtiyacı karşılanamamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arastirma.tarimorman.gov.tr

Zeytin ağacı ne zaman sulanmaz?

Hasadın bitiminden Şubat-Mart aylarına kadar devam eden kış dinlenme döneminde su gereksinimi en düşük seviyededir. İlkbaharda yeni sürgün ve somakların oluşmaya başladığı dönemde topraktaki suyun yeterli düzeyde olması arzulanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: abidintatli.com.tr

1 dönüm araziye kaç tane zeytin ağacı dikilir?

Geleneksel zeytin yetiştiriciliğinde yaklaşık olarak bir dekar arazide 20- 30 ağaç/da bulunmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarimorman.gov.tr

Zeytin ağacının kaç yaşında olduğunu nasıl anlarız?

Gövdeden alınan kesite uzmanlar tarafından halka sayımı yapılır ve aşağı yukarı zeytin ağacının yaşı tespit edilir. Radyokarbon tarihlemesinde ise; gövdeden ölü bir doku numunesi alınır ve kimyasal bir yöntemle bu dokunun kaç yıldır ölü olduğu tespit edilir. Böylelikle yaklaşık bir ömür tayini yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: egeyedonus.com

1 Trilye zeytin ağacı kaç kilo verir?

Bir zeytin ağacından 5 kg zeytin alanda vardır, 50 kg zeytin alanda vardır. Meyve verimi, bulunulan bölgenin iklim özelliğine, toprak yapısına ve bakım işlemlerine göre değişiklik gösterebilir. Trilye zeytin çeşidi genellikle ortalama olarak 15-20 kg meyve vermektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: agrolidya.com

Tavuk gübresi zeytine iyi gelir mi?

Tavuk gübresinden üretilen organik gübre, domates, biber, fındık, üzüm, zeytin, çay, mısır, patates gibi meyve ve sebze yetiştiriciliğinde, çiçek bakımı, seracılık, park ve bahçe yeşillendirmede topraktan alınan verimini arttırır, özellikle insan ve çevre dostu özelliğiyle doğal dengenin yeniden kurulmasını sağlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yuksellergubre.com.tr

Zeytine hayvan gübresi ne kadar verilir?

Her yıl dekara 1-2 ton hayvan gübresi uygular ve buna ek olarak fiğ ekerek yeşil gübreleme ile takviye yaparsak harici bir kimyasal gübreye ihtiyacımız olmayacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.youtube.com

Zeytin ağacına şeker gübresi ne zaman atılır?

Şeker gübresi bitkinin her büyüme aşamasında yeteri kadar verilmelidir. Ekim ve dikim aşamasında kullanılması gereken gübrenin en az yarısının verilmesi gerekmektedir. Gübrenin geri kalan kısmı ise bitkinin büyüme atağının gerçekleştiği hızlı büyüme devrelerinde geç kalınmadan verilmesi uygun olmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT