Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Zeytin ağacı neden vermez?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Zeytin ağacı neden vermez?

Zeytin ağacı, farklı nedenlerden dolayı zeytin veremeyebilir. İklim koşulları, ağaç yaşı, budama eksikliği, bakım eksikliği, zararlılar ve toprak kalitesi, zeytin üretimini olumsuz etkileyen faktörler arasındadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: peyzax.com

Zeytin ağacından çok verim almak için ne yapmak lazım?

Her yıl ocak ve mart ayları arası gübreleme, zeytin verimi için iyi olacaktır. Kurak yaz döneminde sulama ile daha verimli zeytinler elde edebilirsiniz. En ideal yöntem damlama ile sulama olacaktır. Ağaçları korumak için her yıl bordo bulamacı uygulaması yapılmalıdır.Bordo bulamacı ise kireçli ve ilaçlı sudur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nefisyemektarifleri.com

Zeytin ağacı neyi sever?

Zeytin ağacı ışığı, güneşi ve 15°C üstündeki sıcaklığı sever. Derinlere uzayan kökleri sayesinde kalkerli, çakıllı, taşlı ve kurak topraklarda yetiştirilmeye elverişlidir. Yıllık ortalama 220 mm yağış, zeytin ağacının verimli bir şekilde büyümesi için yeterlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kristalyaglari.com

Zeytin ağacı neden az meyve verir?

Tabiatı gereği zeytin ağacı bir yıl bol mahsul verirken ertesi yıl çok daha az hatta kimi zaman hiç meyve vermeyebilir. Ağaç bu esnada tabiri caizse dinlenir, yepyeni bir sezona hazırlık yapar. Bu nadas dönemine periyodisite denilir ve halk dilinde “var yılı yok yılı” olarak nam salmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: egeyedonus.com

Zeytin ağacı nerede yetişmez?

Türkiye'de zeytin tarımının daha sıcak iklime sahip kıyı bölgelerde yapıldığı görülür. İç bölgelerde, soğuk yerlerde zeytin yetişmez. Bu bölgeler; İç Anadolu ve Doğu Anadolu'dur. İç Anadolu Bölgesi'nde; Ankara, Kırıkkale, Konya, Kırşehir, Niğde, Nevşehir, Yozgat, Sivas, Kayseri, Aksaray illerinde zeytin tarımı yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hektas.com.tr

Ağaçlar Neden Meyve Vermez?

İlgili 44 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Zeytin ağaçları su ister mi?

Zeytin ağaçlarının iklim koşullarına göre yıllık su ihtiyacı değişiklik gösterir. Ortalama 1-3 ton arasında suya ihtiyaç duyar. Kuraklığın veya sulama yapılmamasının zeytin ağaçlarına etkileri zeytinin kuraklığa dayanıklı olması, sulanmaması anlamına gelmemelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hektas.com.tr

Zeytin ağacı su ister mi?

Yani diğer meyve ağaçları gibi zeytin de yaz aylarında sulanmalıdır. Dört mevsim yeşil olan zeytinin yaşamının devam ettirmesi için, Mayıs ile Ağustos ayları arasında sulama yapılması önerilmektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arastirma.tarimorman.gov.tr

Zeytin için en iyi gübre hangisi?

Zeytin bahçesinde hafif süzek toprak varsa Şubat ayında çiftlik gübresini tercih etmek daha doğru olacaktır. Ancak hafif süzek toprak yoksa toprak altı gübreleri tercih edilir. Bu dönemde ağaçlara kompoze ve azotlu gübreler verilir. Zeytin ağaçları için azot, büyük bir öneme sahiptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: agrolidya.com

Zeytin ağacı kaç yıl sonra meyve verir?

Zeytin Ağacı

Çok uzun ömürlü olup ortalama ömrü 300–400 yıldır. 1.000 yıl kadarda yaşayabilir. 12–15 m kadar boylanabilir. 7–8 yaşında meyvesini vermeye başlar. 35'inci yaşına kadar verimi artar, sonra meyve veriminde azalma görülür. 100 yaşındaki zeytin ağaçlarının yenilenmesi gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: zeytindostu.org.tr

Zeytin ağacı kaç yaşında meyve vermeye başlar?

Sorumuzun cevabına gelirsek; genel olarak dikimden sonraki 1 yıl içerisinde fidanlarınız az da olsa meyve vermeye başlar.Fakat genel olarak tam meyve verimine 4-5 yaşında geçer.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fidandiyarim.com

Zeytin ağacı her gün sulanır mı?

Genel olarak zeytin ağacı 20-30 gün bir sulanmaktadır. Zeytin fidanı ve çeşitleri hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için 0324 774 67 77 numaralı telefondan bizlere ulaşabilir veya 0542 827 69 47 numaralı whatsapp üzerinden bizlere yazabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Zeytin ağacı nasıl canlandırılır?

Zeytin ağacının verimini yükseltmek için mutlaka yılda 2 defa gübreleme istediğini unutmayın. 6 ay arayla toprağını havalandırın ve organik bitki gübrelerini toprağa ekleyin. Bu işlem, zeytinden yüksek verim almanıza yardım edecektir. Zaman zaman zeytin dallarında ve yapraklarında çok küçük böcekler oluşabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nefisyemektarifleri.com

Zeytin ağacı budama zamanı ne zaman?

Yeşil sofralık zeytin çeşitlerinin budanması normal olarak kasım-aralıkta başlar. Ürünün yağlık olarak işleyen yörelerde ise budama şubat ve mart aylarında yapılır. Soğuk ve don zararlarının söz konusu olmadığı ılıman bölgelerde aralık ayından itibaren budama yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarimorman.gov.tr

Zeytin ağacının dibine hangi gübre atılır?

Topraktaki besin elementleri durumuna göre tesis gübrelemesinde çiftlik gübresi, fosforlu ve potasyumlu gübreler kullanılmalıdır. Bunun yanında fidan dikim çukurlarına pH durumuna göre kireçleme veya kükürt uygulamalarının, organik madde durumuna göre organik gübrelemenin yapılması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarimorman.gov.tr

Zeytin ağacı için hangi gübre atılır?

Yüzlerce deneyimli zeytin üreticisinin kullandığı yaygın bir zeytin ağacı gübreleme programı vardır, bu programa göre her yetişkin ağaç başına yılda bir veya iki kez 4-7 kg N-P-K 11-15-15 gübresi ile gübreleme yapılır. Sulama uygulanmayan ağaçlarda ise gübreleme yapmak için sonbahar ve kış ayları en uygun dönemdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: wikifarmer.com

Zeytin nasıl Irileşir?

Zeytinin yıllık yağış isteği 650-800 mm' dir. Yaz aylarından, mevsim yağışlarına kadar yapılan sulamalar zeytin irileşmesini ve yağ oluşumunun artmasını sağlamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: adana.tarimorman.gov.tr

Tek zeytin ağacı meyve verir mi?

Çoğu zeytin ağacı çeşitleri kendi kendine döllenir, yani sadece bir ağaç dikerek meyve alabilirsiniz. Polen, aynı ağacın erkek kısımlarından dişi kısımlarına aktarılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: wikifarmer.com

Zeytin ağacında dişi erkek var mı?

Çoğu zeytin çiçeği, erkek yapıda olduğu için, meyve üretemez. Hem erkek hem de dişi organa sahip olan zeytin çiçekleri “mükemmel çiçek” olarak adlandırılır ve bir ağaçtaki sayıları %5'i geçmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ortakoy151.com

Zeytin ağacı her sene zeytin verir mi?

Zeytin ağaçları her yıl aynı oranda zeytin vermez. Zeytin ağaçların bu kadar uzun ömürlü olmasının sırrı belki de; bir yıl çok mahsul verirken, ertesi yıl hiç mahsul vermemesidir çünkü ağaç dinlenir, kendini yeniler. Bu duruma periyodisite adı verilir, halk arasında ise “var yılı ve yok yılı” olarak söylenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: forazeytin.com.tr

Zeytine hayvan gübresi atılır mı?

Toprak analizleriyle zeytin tesisine uygun olduğu belirlenen bahçede dikim çukurlarına temel gübre olarak fosfor; potasyum ve 25–30 kg iyi yanmış hayvan gübresi verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: abidintatli.com.tr

Tavuk gübresi zeytine iyi gelir mi?

Tavuk gübresinden üretilen organik gübre, domates, biber, fındık, üzüm, zeytin, çay, mısır, patates gibi meyve ve sebze yetiştiriciliğinde, çiçek bakımı, seracılık, park ve bahçe yeşillendirmede topraktan alınan verimini arttırır, özellikle insan ve çevre dostu özelliğiyle doğal dengenin yeniden kurulmasını sağlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yuksellergubre.com.tr

Zeytin ağacının altına ne ekilir?

Ağaç altlarına nane ekin.

Gölgede iyi yetişir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Zeytin ağacı ne zaman sulanmaz?

Hasadın bitiminden Şubat-Mart aylarına kadar devam eden kış dinlenme döneminde su gereksinimi en düşük seviyededir. İlkbaharda yeni sürgün ve somakların oluşmaya başladığı dönemde topraktaki suyun yeterli düzeyde olması arzulanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: abidintatli.com.tr

Zeytin çiçek açtığı zaman sulanır mı?

Çiçek Zamanı Zeytin Sulanır Mı? İklimin kurak gittiği yıllarda zeytin ağacına kışın sulama yapılmalıdır ve aynı zaman da çiçek döneminde iklim kurak giderse sulama yapılmadır. Zeytin ağacı çiçeklenme döneminde ara dönem bakım, arazi sürme ve çapalama yapılması uygun değildir. Şayet bakım yapılırsa çiçekler dökülür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

1 tane zeytin ağacı kaç kilo zeytin verir?

Olgun bir zeytin ağacının ortalama olarak verimi 22 ila 90 kg arasındadır. Tabii ki, tek bir zeytin ağacının 820 kg zeytin ürettiği gibi sıra dışı durumlarda vardır. Bununla birlikte, zeytin ağaçlarının ortalamanın üzerinde bir verim vermeleri için 30-40 yaş arasında olmaları gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: wikifarmer.com
Önceki makale
Çiçek olan odada neden uyunmaz?
Sonraki makale
99 depremi kac yil oldu?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT