Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Yurt dışından gelen araç kaç yıl kalabilir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Yurt dışından gelen araç kaç yıl kalabilir?

Emekli veya çalışan olmanız fark etmeksizin taşıtınızı Türkiye'de iki yıl (730 gün) kullanabilirsiniz. 7. Türkiye'de oturma izni bulunan yabancı uyrukluların taşıtlarına verilecek süre 730 günü aşmamak üzere ikamet tezkeresinde belirtilen süre kadar olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mfa.gov.tr

Yurt dışından gelen araç kaç yıl kalabilir 2023?

uyruklular, yabancı plakalı taşıtlarını 2 yıla (730 gün) kadar Türkiye'de bulundurma ve kullanma imkânına sahiptir. ❖ Türkiye'de oturma izni bulunan yabancı uyrukluların taşıtlarına 730 günü aşmamak üzere ikamet tezkeresinde belirtilen kadar süre verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mfa.gov.tr

Yurt dışından getirilen arabayı kimler sürebilir?

Yabancı plakalı taşıtlar; Türkiye ye giriş yaparken adına kaydedilmiş olan kişinin yanı sıra, bu kişinin yurtdışında yerleşik eşi annesi babası ve çocukları tarafından kullanılabilir. Yabancı plakalı taşıtın adına kayıtlı olduğu kişi taşıtın içinde olsa bile yukarıda belirtilenlerden başka hiç kimse taşıtı kullanamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gumrukrehberi.gov.tr

Avrupadan alınan araba türkiyede ne kadar kalabilir?

Araç Türkiye'ye girdiği andan itibaren 2 yıl boyunca Türkiye'de kalabilir. 2 yıl sonunda tekrar Türkiye'de kullanılabilmesi için 185 gün boyunca aracın yurt dışında kalması gerekir. 2 yıl dolduğu halde Türkiye'de kullanılan araçlar trafikten men edilir ve sahibine para cezası verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: oggusto.com

185 gün şartı kalktı mı?

Yabancı plakalı araçlarını Türkiye'de kullanmak isteyenlere uygulanan 185 gün şartı, resmen kaldırıldı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Yabancı plakalı araçların Türkiye’de kalma süresi Hakkında Bilgi 2023

İlgili 21 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Yurt dışından gelen araçların süresi uzatıldı mı?

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yurt içinde bulunan kişisel kullanıma mahsus yabancı plakalı kara taşıtlarından, yurtta kalma süresi 1 Şubat'tan sonra bitenler için sürenin 31 Ekim'e kadar uzatıldığını bildirdi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ticaret.gov.tr

Yabancı plakalı araba türkiyede ne kadar kalabilir?

Türkiye'de oturma izni bulunan yabancı uyrukluların taşıtlarına verilecek süre 730 günü aşmamak üzere ikamet tezkeresinde belirtilen süre kadar olabilir. Türkiye'de oturma izni bulunmayan yabancı uyruklu kişilere 180 günde toplam 90 gün süre verilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mfa.gov.tr

Yurtdışından getirilen araba satılabilir mi?

Kişiler, ithal edilmiş olan araç hakkında, 12 ay geçmedikçe herhangi bir tasarrufta bulunamazlar. Bu nedenle, ithal edilen araç, 12 ay süreyle satılamaz ve başkasına devredilemez. Bireysel gümrük işlemleri kapsamında, yurt dışından getirilecek araçlar için belirli müracaat süreleri vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gumrukrehberi.gov.tr

1 yılda 4 araç satışı cezası ne kadar?

Bir Yılda 4 Araç Satışının Cezası

Dolayısıyla geriye dönük vergi ödenmesi zorunluluğu ortaya çıkabiliyor. 4 ve üzeri satış söz konu olduğunda ayrıca kanuni sınırı aşan her bir araç için 5 bin TL para cezası kesiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: araba.com

Yurt dışından araba getirmek avantajlı mı?

Yurtdışından araba getirmek günümüzde oldukça avantajlı bir sürece ev sahipliği yapıyor. Kişiler bu yolla yaklaşık olarak araçları %35 oranında daha uygun fiyatlara alabilme avantajına sahip oluyorlar. Böylelikle kişiler hızlı bir hizmet olanağından faydalanma ayrıcalığına sahip oluyorlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: birinciel.com

Yurt dışından gelen arabayı kardeş kullanabilir mi?

Yabancı plakalı taşıtlar; taşıt programına kaydı yapılan izin hak sahibi, bu kişinin yurtdışında yerleşik eşi, anne-babası ve çocukları tarafından kullanılabilir. Acil durumlar hariç izin hak sahibi araç içinde bulunsa dahi yukarıda belirtilen kişiler dışında taşıtın kullanılması mümkün değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: atakurumsal.com

Gümrükten araba almak mantıklı mı?

Öncelikle bu soruya cevabımız evet alınabilir. Ancak her ticarette olduğu gibi bu konuda da dikkat edilmesi gereken önemli hususlar vardır. Almak istediğiniz aracı açık arttırma ile satışa çıkaran ihale kurumunu araştırmalı ve ihaleye konu olan araçların durumundan emin olmalısınız.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arabam.com

Yabancı plakalı araç Türkiyede muayene olur mu?

peki türkiye'de buna tür. yani muayene yaptırma imkanı var mı. maalesef türkiye'de muayene imkanı yok. türkiye avrupa birliği üyesi olmadığından. türkiye'deki yapılan muayene burda geçerli değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tiktok.com

Misafir plakalı aracı kimler kullanabilir?

Turistik kolaylıklardan faydalanılarak geçici olarak ithal edilen taşıtlar, taşıt sahibinin eşi veya usul ya da füruu olan (ana, baba, eş ve çocuklar) ve yerleşim yeri Türkiye Gümrük Bölgesi dışında bulunan kişilerce kullanılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tuncayilcim.av.tr

Emekliler yurt dışından araba getirebilir mi?

Yurt dışında emekli olmuş kişilerin Türkiye'ye araç getirmesi için '185 gün kuralı' yok! Yurt dışından Türkiye'de giden araçların 2 yıl boyunca kalmasına izin veriliyor. Ancak Türkiye'ye giriş tarihinden bir yıl öncesine kadar en az 185 günü yurtdışında geçirmiş olmak gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arti49.com

Yurt dışından vergisiz araç getirebilen kişiler kimlerdir?

Yurt dışından araba getirmek vergisiz ya da daha bilinen söyleniş biçimi ile Taxfree olarak ülkemize araç getirebilecek kişilerin listesi aşağıda olduğu biçimdedir: Türk vatandaşlığından çıkmış olan mavi kart sahipleri ile ve Türkiye'de ikametgah ederek öğrenim gören. Çalışmakta olan, yabancı uyruklu olan bireyler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: experix.com.tr

1 sene içinde kaç araba alıp satabilirim 2023?

Araba satışı her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı için sınırlandırılmıştır. Yıl içerisinde bir kişi üzerine kayıtlı olan sadece 3 aracı satabilmektedir. Daha fazla araç satışı yapılması kanunlarca sınırlandırılmıştır. Tabi ki bu durum herhangi bir işletmeye bağlı olmaması durumunda geçerlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cetas.com.tr

3 araçtan fazla satılırsa ne olur?

Yetki belgesi olmayan ve bir takvim yılı içerisinde 3'ten fazla araç satan kişilere, tebligatlar gönderilmeye başlandı. Yaptığı izahat yeterli bulunmayanlar için cezalar yolda. Sadece vergi cezası bile satıştan elde edilen karın yüzde 40'ına kadar kesilebilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

6 ay satış yasağı kimleri kapsıyor?

"Bu düzenlemeye göre, ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yetki belgesiyle satış yapanların yanı sıra bir takvim yılı içinde yetki belgesiz 3 ve üzeri ikinci el motorlu kara taşıtı satışı yapan tüm gerçek ve tüzel kişilerin '6 ay-6 bin kilometre düzenlemesine' aykırı satışları noterlikler nezdinde engellenmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

Yurtdışı yabancı plaka araçların süre aşımı gümrük cezası ne kadardır?

Taşıtların yurtta kalma sürelerini; 1, 2 ve 3 aya kadar aşması durumunda 2022 yılı için sırasıyla 470 TL, 940 TL ve 1.410 TL para cezası uygulanır. 3 ayı geçen süre aşımlarında ise, 4458 sayılı Gümrük Kanunun 238.maddesi uyarınca aracın gümrük vergileri tutarının ¼ oranında para cezası tahsil edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aslanpinar.com

Yurt dışından araç getirme şartları nelerdir?

Arabayı Yurt Dışından Almak

Bunun için yapılması gereken bazı hususlar mevcut. İlk koşul, yurt dışında (herhangi bir yerinde) en az 185 gün kalmış olmaktır. İkinci koşul ise arabanın satın alınacağı ülkede oturma izninin olmasıdır. Araba ile sınırı geçerken bazı belgelerin de mutlaka sürücünün yanında olması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arabam.com

Yurtdışından alınan araba Türkiyede nasıl kullanılır?

Getirilen yabancı plakalı araçların sürücüsü de pasaporta işleneceğinden dolayı 24 ay boyunca aracı 3. şahıslar kullanamaz. Aracı 3. şahısların kullanabilmesi için mutlaka araç pasaport sahibinin arabanın içinde bulunuyor olması gerekiyor. Ülkemizde yurt dışından araç getirmek için herhangi bir kısıtlama yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkpermit.com.tr

Türk ehliyeti ile yabancı plakalı araç kullanabilir mi?

Rahatlıkla kullanabilirsiniz. 3. Türkiye gümrüğünden Türkiye sınırları içerisinde geçerli bir trafik sigortası şarttır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: forum.donanimhaber.com

Türk plakalı bir araç Almanya'da ne kadar kalabilir?

Türk plakalı ve tescil belgeli araçlar 30 gün süreyle kullanılabilmekte olup, 30 gün geçince araç sahibinin taahhüdü ve gümrük makamları tarafından verilen izin belgesine göre geçici plaka ve ruhsat verilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mus.pol.tr

185 gün hesabı nasıl yapılır?

Cevap: Yurtdışında yerleşik olma koşulundaki 185 günlük süre, Türkiye'ye giriş yapılmak istenilen tarihten geriye doğru 1 yıl (365 gün) giderek Türkiye'de ve yurtdışında kalınan süreleri hesaplanılarak yapılır. Yurtdışında yerleşik olma durumunun hesaplamasını aşağıdaki örnek ile açıklayabiliriz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: silayolu.com
Önceki makale
Yılan eti yenir mi?
Sonraki makale
Airfryer mikrodalga özelliği var mı?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT