Yulaf unu, buğday unu ve instant mayayı derin bir kapta karıştırın. Ortasını havuz yapıp tuzu, şekeri, zeytinyağını ve suyu ekleyin. Hamuru 10 dakika yoğurduktan sonra üzerine nemli bez örtün ve 1 saat mayalanmaya bırakın.
Yulaf ununun üzerine; yumurta, zeytinyağı ve sütü alıp yoğurmaya başlayın. İyice yoğurduktan sonra tuz, karabiber ve kekiği ekleyin. Yoğurulurken dağılırsa azar azar su ilave edebilirsiniz. Arçelik Multi Şef Mutfak Makinesi'nde yoğurduğunuz yulaf unlu pizza hamurunuz hazır.
Hamuru ne kadar çok yoğurursak, hamurumuz o kadar güzel olur. Hamurumuzu 20 dakika mayalanmaya bırakıyoruz. Daha sonra elimizi ıslatıp, küçük ekmek şekli veriyoruz. Bıçakla ortasına bir çizik atıyoruz ve ekmeğimizi 10 dakika tepside mayalandırıyoruz.
Tarifte kullandığım su bardağı ölçüsü 200 ml dir. Daha sonra kaba 2 buçuk su bardağı yulaf unu, 1 paket kabartma tozu ve 1 çay kaşığı tuz koyun. Yoğurmadan sadece spatula yardımı ile hamuru güzelce karıştırın. Spatula ile hamurunuz çok kolay bir şekilde toparlanacaktır.
Diyet yapanlar ve tok kalmak isteyenler için yulaf unu süt veya yoğurtla beraber tüketilebilir. Bir kase yoğurt üzerine 1 kaşık yulaf unu ekleyip üzerine meyve veya kuru yemiş gezdirip tüketebilirsiniz. Yulaf unundan elde edilen gevrekler marketlerde satılmaktadır. Bu gevrekleri de yine aynı şekilde tüketebilirsiniz.
İlgili 23 soru bulundu
Yulaf unu, ana maddesi yulaf olan, yulafın birkaç farklı öğütülme aşamasından geçirilerek elde edilen halidir.
Yulaf kepeği, un, kakao ve kabartma tozunu ekleyip az yağla yağladığımız kek kalıbına döküyoruz. Normal kek kıvamından biraz daha akıcı oluyor. O yüzden 150 derece fırında 25 dakika kadar pişiriyoruz.
Kardiyovasküler hastalıkların oluşum riskini azaltmaktadır. Yulaf kepeği veya yulaf ezmesi olarak özellikle kurabiye tariflerinizde beyaz un yerine kullanabilirsiniz.
Yulaf unu, özellikle de diyet yaptığınız zamanlarda kullanabileceğiniz bir üründür. Tatlılara çok yakışan bu unu kurabiyeden, poğaçaya, kekten ekmeğe kadar pek çok hamur işi tarifinde gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Aynı zamanda sütlü tatlılarınızın içine ilave ederek kıvamının koyulaşmasını sağlayabilirsiniz.
Diyetinizde tam tahıllı ekmek tüketmek geri dönüşümsüz kilo vermenizi sağlar. Düzenli tam buğday, çok tahıllı, yulaf ve çavdar ekmekleri tüketimi karın çevresi yağlanmasını azaltır. Kalorisi düşük bir besin olan ekmek çok kısa sürede enerji metabolizmasına katılıp enerjiye çevrilir."
Acımsı bir tadı var ve bu yüzden bebeğim yiyemedi. Son kullanma tarihine ise 1 yıl var.
Yulaf Unlu Poğaça Yapılışı:
Unu ve kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça koparıp içine peynir karışımını koyup top haline getirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin. 180 derecede 25-30 dakika pişirin.
Yüksek lif içeriğine ve düşük glisemik indekse sahip olan yulaf; ana besin gruplarından biri olan ekmek, makarna, pilav gibi tahıl gruplarının yerine alternatif olarak kullanalabileceğimiz iyi bir karbonhidrat kaynağıdır. Yulafın besin değeri oldukça zengindir. İçeriğinde bir çok vitamin ve mineral bulunur.
Nasıl buğday veya çavdarı çiğ tüketmiyorsak yulafı da aynı şekilde çiğ tüketmemeliyiz. Çiğ tüketilen yulaf tüm tohumlar gibi vücudumuzdan sindirilmeden atılır. Bunu da içeriğindeki fitik asite borçludur.
Özellikle içermiş olduğu zengin lifler sayesinde yulaf bağırsakların düzenli şekilde çalışmasına olanak tanır. Yani sindirimi kolaylaştırır. O yüzden kabızlık problemi yaratmasının aksine, sağlıklı bir şekilde kabızlık probleminin ortadan kalkmasına imkan verir.
Genel olarak yulaf ezmesi zararı olan bir besin değildir. Ancak mide ve sindirim sorunu olan kişilerde bağırsak sorunlarına ve gaz problemlerine yol açabilir. Yulaf ezmesinin aşırı tüketiminden kaçınılmalı ve yulaf ezmesi aralıklı olarak tüketilmelidir.
Yulaf ezmesinin ayrıca yağ yakma özelliği vardır. Metabolizmayı hızlandırarak kilo verme sürecine yardımcı olur. Yulaf ezmesi ile çok fazla açlık hissi yaşamadan kilo verebilirsiniz. Bitkisel protein içeriği sayesinde yulaf ezmesi, kilo verme sürecinde oluşan sarkmayı önlemede etkilidir.
Tariflerde en çok kullanılan buğday unudur. Ancak mısır unu, siyez unu, tam buğday unu, karabuğday unu, yulaf unu gibi farklı çeşitler de mevcuttur. Genellikle dolapta saklanan un, doğru yöntemlerle saklanmadığı takdirde böceklenmeye başlar.
Yulafın Zararları
Yulaf, sağlıklı bireylerde olumsuz etkiyi pek yaratmaz. Kimi kişilerde şişkinliğe ve gaza sebep olabilir.
Yulaf Unu: Uygun saklama kabı, kapalı ağız ve müsait depolama alanlarında 3 aya kadar, buz dolabında ise 6 aya kadar saklanabilir.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20-25 dakika pişirelim. Ardından servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
“Yulaf ne içerir?” sorusunun yanıtı olarak sayılabilecek pek çok faydalı bileşen mevcut. Fakat -bilhassa da tarlasında salınmakta olan yulaflar için- gluten, bu bileşenlerden biri değil. Yulaf ürünleri, ancak yetiştirme ve üretim koşullarından dolayı gluten içerme olasılığı barındırabiliyor.
Yulaf Unu karbonhidrat değeri nedir? gibi sorular bu besinle ilgili en popüler sorular arasındadır. 1 Paket Yulaf Unu 3530,00 kaloridir. Yulaf Unu içeriğinde 541,90 Karbonhidrat(g), 96,20 Protein(g), 77,60 yağ(g), 138,40 lif(g), 100,00 Sodyum(mg), 3740,00 potasyum(mg), 290,00 Kalsiyum(mg), 31,90 ve Demir barındırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri