Yoğurt Suyu Günde Kaç Bardak İçilmeli? Kalsiyum ve potasyum içeren yoğurt suyu düzenli tüketilirse çocuklarda kemik gelişimine önemli katkılar sağlar. Her gün bir bardak tüketilebilir.
Yoğurt suyu kalori miktarı çok düşük olması nedeniyle diyet yapanların tercih etmesi gereken bir besindir. 100 ml yoğurt suyu tükettiğinizde sadece 20 kalori alırsınız.
Yoğurt suyu yüksek oranda antioksidan özelliği taşıdığı için hücreleri yeniler ve kanserli hücrelerle savaşır, sağlıklı hücrelerin artmasına yardımcı olur. Sindirim sıkıntılarına iyi gelir, mide şişkinliği ve bağırsaklardaki düzensizlik için şifa kaynağı olan yoğurt suyu aynı zamanda doğal bir probiyotiktir.
Yoğurt suyunun kullanım alanları
Elde ettiğiniz yoğurt suyunu özellikle hamur işlerinde kullanabilirsiniz. Kek harcının kocaman kabarmasını sağlayacak, poğaçalarınızın lezzetli ve yumuşacık olmasına yardımcı olacaktır.
Aç karnına içilen yoğurt suları sindirimi kolaylaştırır ve vücutta biriken yağların parçalanmasına yardımcı olur. Daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde zayıflamak isteyenler her sabah, kahvaltıdan önce yoğurt suyu içebilir. Kas kaybını önleyip sadece yağları yaktığı için de yoğurt suyu oldukça faydalıdır.
İlgili 38 soru bulundu
Evde yapılan ve hemen herkesin keyifle tüketebileceği yoğurdun aynı zamanda suyu da kendisi kadar faydalıdır. Özellikle yatmadan önce yoğurt suyu içmek gece kilo almanıza neden olabilecek yiyeceklerden sizleri uzak tutar. Aynı zamanda içerisinde bulunan triptofan sayesinde daha kolay bir şekilde uykuya dalabilirsiniz.
Yoğurt, laktik asidi sayesinde zararlı bakterileri öldürerek ishal oluşumunu önler ve bağırsağın sağlıklı bir iç ortam olmasını sağlar. Açıkçası bu kalsiyum deposu fermente süt ürünü tam bir bağırsak temizleyicisidir diyebiliriz.
Yoğurt suyu içeriğinde kalsiyum, protein ve B vitamini ihtiva eder. Bu sayede de kişide tokluk hissi sağlar ve yağ yakımını hızlandırdığı için de metabolizmayı çalıştırır. Yoğurt suyu ise faydalı bakteriler içerir. Bu sayede bağırsak florası dengelenir ve kabızlık önlenir.
Yoğurt suyu doğal ve güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Özellikle ödem şikayetiyle uğraşanlar vücutlarındaki ödemden kurtulmak için yoğurt suyu içebilir. Aynı zamanda enfeksiyon hastalıklarında vücudumuzda dolaşan mikropların tedavisinde de etkilidir.
Yoğurt suyunun böbreklere en önemli faydası böbrek taşlarının tedavisinde kullanılmasıdır. Bunun nedeni ise yoğurt suyunun içinde bulunan vitamin ve minerallerin böbreklerde oluşabilecek kum ya da taşları eritmede etkili olmasıdır.
Antioksidan özelliği bulunan yoğurt suyu, kanser hücreleriyle savaşarak vücutta yayılmasını önler ve sağlıklı hücrelerin çoğalmasına yardımcı olur. Hazımsızlığı gidererek mide ağrılarına iyi geldiği bilinir. Ayrıca midede oluşan gaz sıkışmasına da oldukça faydalıdır.
Yoğurt suyunun içinde yer alan faydalı bakteriler ile bağırsak florası dengelenerek, kabızlık sorunun giderilmesine yardımcı olur.
Bilindiği üzere yoğurtta bulunan kalsiyum ve potasyum aynı zamanda yoğurt suyunda da bulunur. Bu nedenle yoğurt suyu da kemik ve dişlerin güçlenmesinde olumlu etkiye sahiptir. Ayrıca yoğurt suyunun içerisinde B12, D, B2, B6 ve A vitaminleri de bulunur.
Yoğurt, içerdiği kalsiyum sebebiyle kemikleri güçlendirir ve korur. Bu nedenle osteoporozun (kemik erimesi) önlenmesinde de büyük önem taşır. Kalsiyumun en önemli işlevi kemik ve diş sağlığını korumak ve gelişimlerini sağlamaktır.
Süt en çok da kalsiyum ihtiyacımızı gidermesi için önerilir, oysa yoğurt da peynir de en az süt kadar kalsiyum içerir. Yoğurt ve peynir mayalanarak hazırlandığından, üstelik probiyotik zengini olduklarından fazladan sağlıklıdır. Süt yerine yoğurt ve peyniri rahatlıkla tüketebilirsiniz.
En önemli öneri ise su tüketimini artırmaktır. Çay, kahve gibi ürünler vücutta su tutulmasına neden olur. Mümkün olduğunca bu ürünleri tüketmeyin ve tükettiğinizde yanında su da bulundurmaya özen gösterin. Özellikle diüretik (idrar söktürücü) özelliği bulunan besinler ödem atımına yardımcı olur.
Ödem Atıcı Su Nasıl Yapılır? 1 litre suyun içerisine; her biri 250 ml sudan yapılmış yeşil çay, kiraz sapı ve mısır püskülü çayı ekleyin. Suyun içerisine 2-3 adet dilimlenmiş limon atın. Suyu 1 gece buzdolabında dinlenmeye bırakın ve ertesi gün, gün içerisinde az miktarlarda tüketin.
Sağlıklı ve dengeli beslenmeye dikkat ederek ödemden kurtulmak mümkündür. Su: Vücut için hayati öneme sahip olan su vücuttaki ödemin atılması açısından da son derece önemlidir kilo başına içilecek 30 ml su, ödemin oluşmasına engel olup vücut suyunu dengelemeye yardımcı olacaktır.
Yoğurt suyunun içerisinde bağırsaktaki yaralı bakterilerin çoğalmasını sağlayan probiyotik bulunur. Buda bağırsaklarınızı düzenler ve bağırsak rahatsızlıkların önüne geçmesini sağlar.
Gastrit ağrılarını hafifletmede önemli rol oynar. Yoğurtta bulunan probiyotikler gastrite neden olan bakterilerden mide astarının korunmasına yardımcı olur. Bal veya muzu karıştırarak günde 2-3 kase yoğurt yemek gastritin neden olduğu ağrıları hafifletmeye faydalı olabilir.
Sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlayan ve bağırsak hareketlerini düzenleyen yoğurt zayıflamak isteyenlerin de en büyük yardımcısı. Yapılan son araştırmalara göre yoğurt suyu içmenin kilo vermeyi kolaylaştırdığı ortaya çıktı.
Yoğurt içerdiği kalsiyumdan dolayı sadece kemik ve dişler için değil aynı zamanda içeriğindeki magnezyum ve potasyumdan dolayı kas fonksiyonları ve sinir iletimleri için önemlidir. Sindirim sistemi ve bağırsak florası için yoğurtta bulunan probiyotikler çok faydalıdır.
BAĞIRSAKLARI TEMIZLEMEYE YARDIMCI OLAN BESİNLER
Kuru kayısı, kuru erik, kuru incir ve hurma gibi kuru meyveler içerdiği lif sayesinde bağırsak yüzeyinde kayganlık yaratır ve temizlik aşamasına katkıda bulunur. Kurubaklagil içeren çorbalar da yüksek miktarda lif içerdiği için bağırsak temizliğinde ilk sırada yer alır.
Elma sirkesi ve balı karıştırarak bir macun haline getirin. Bu macunu dolapta muhafaza edebilirsiniz. Her sabah bu karışımdan 1 kaşık tükettiğinizde, bağırsaklarınızı temizleyerek güne başlamış olursunuz. Bağırsak temizliği elma sirkesi ile en doğal yöntemlerle uygulanacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri