Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Yeni doğum yapan inek neden yem yemez?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Yeni doğum yapan inek neden yem yemez?

Rahim içi yavru ve yavru suları ile dolu olduğundan, karın boşluğunda işkembeyi sıkıştırmış, böyle olunca da işkembenin hacmi daralmıştır. Tabii ki kuru madde alımının yanısıra enerji alımı da düşmüştür. Doğuma yakın günlerde ineğin iştahı azaldığı gibi, su tüketiminde de azalma söz konusudur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ciftlikpazari.com

Iştahı olmayan ineğe ne iyi gelir?

Ayrıca, iştahsız ineklere sağlıklı bir inek ya da danadan alınan işkembe suyunun içirilmesi büyük ölçüde yarar sağlar. Mezbahalardan temin edilecek ineğe en kısa sürede, en az 10 litre işkembe suyu içirilmesi özellikle tavsiye edilen bir uygulamadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: atafenblog.com

Yeni doğum yapmış ineğe ne yedirilir?

Buzağılayan ineğe, verdiği verime uygun bir besleme (rasyon) uygulanmalıdır. Sindirilmesi kolay, besleyici, kuvveti fazla yemler yedirilmelidir. Tane yemlerin kırılıp çorba halinde verilmesi uygundur. Hayvanların vitamin ihtiyacı (A ve D) iyi kuru ot, yeşil ot, havuç veya silaj gibi yemlerle karşılanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: amasyadsyb.org

Yeni doğum yapan ineğin sütü neden gelmez?

Bazen diğer üç meme lobundan süt gelmekle birlikte, sadece bir lobtan süt gelmeyen vakalar da olabilir. İlk doğumunu yapmış düvelerde böyle “kör meme” ya da işlevsiz (nonfunctional) meme lobunun doğmasal (congenital) sebeplere dayandığı düşünülür. Meme ödemi süt akışını engeller.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: atafenblog.com

Yeni doğum yapmis inekten süt gelmiyorsa ne yapmalı?

Doğum sonrası sütün indirilmesinde sorun olan düvelerde meme masajı, ılık kompres veya emzirme gibi yöntemlere başvurulmalıdır. Şayet bu yöntemler ile tatminkar sonuçlar elde edilemiyor ise o zaman oksitosin enjeksiyonu yapılmalı ve oksitosin kullanımına, her sağımdan önce birkaç gün devam edilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vetrehberi.com

İneklerde Doğum Sonrası İştahsızlık

İlgili 35 soru bulundu

Soru cevap kısmı

İnek iştahı nasıl açılır?

Desteklerin yanısıra iştahsızlığın durumuna göre ineğe sağlıklı bir inekten veya mezbahadan alınan taze işkembe suyu içirilmesinde büyük yarar vardır (Transfaunation). En az 10 litre taze işkembe sıvısı içirilmesi özellikle tavsiye edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ciftlikpazari.com

Sütün çekilmesi için ne yapmalı?

Anne sütten kesmeye hazır olduğunda emzirmeyi kademeli olarak azaltmaldır. Her 3-5 günde bir, gün içindeki emzirme seanslarından birini keserek emzirme azaltılabilir. Öncelikle bebeğin daha az düşkün olduğu gün ortasındaki seanslardan kesmeye başlanmalı. Sabah ve akşam emzirmeleri daha sonra kesilmeli.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hildacerci.com

Anne sütü gelmezse ne yapmalı?

Anne, sütü gelmese de bebeğini emzirmeye mutlaka devam etmeli. Sebepsiz yere de annenin sütü gecikebiliyor. Bebeğin emmesi annenin süt kanallarını uyararak geciken sütün gelmesini sağlayabiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: weebaby.com.tr

İnek yemek yemiyor ne yapmalıyım?

Sıcak mevsimlerde yem tüketimi azalacağı için alternatif rasyon değişikliklerine gidilmelidir. Hayvanların önünde her zaman temiz su bulundurulmalıdır. Mikrobiyal hastalıklarından dolayı gözlenen yem yememe durumlarında ise en kısa sürede bir Veteriner Hekim'e başvurulmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: harputyem.com.tr

Yeni doğum yapan ineğin sütü ne zaman içilir?

Bunun için de kaliteli ağız sütünün doğumdan hemen sonra buzağı tarafından alınması gereklidir. Kural olarak doğumdan sonraki yarım saat içinde ağız sütünün buzağıya içirilmesi sağlanmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: te-ta.com.tr

Iştahsız hayvana ne iyi gelir?

İştahsızlık para, zaman ve bazen hayvan kaybı ile sonuçlanabilecek olan önemli bir belirtidir. Tedavi asıl hastalığı bulmak ile mümkündür. Hastalığın durumuna göre işkembe uyarıcıları, vitamin-mineral, izmineral takviyeleri, antibiyotikler kullanılarak tedavi edilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: atafenblog.com

Gebe ineğe süt yemi verilir mi?

Gebeliğin son iki ayında günlük 3 kg kadar düve yemi ile 6-8 kg mısır silajı ve 2-4 kg saman ya da kuru ot verilmesi yeterli olacaktır. Gebeliğin son 5 haftasından itibaren alıştırılarak süt yemine geçilmelidir. Bu durumda verilecek süt yemi miktarı yavaş yavaş arttırılarak günlük 5 kg'a çıkarılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isasgida.com

İneğe şekerli su verilir mi?

Hastalığın teşhisi kolaydır ama tedavisi uzun sürer. Tedavi bir Veteriner Hekim tarafından yapılmalı, damar içi glikoz içeren serumlar ve insülin hormonu verilmelidir. Tedavinin yanı sıra hayvana şekerli su, melas, patates, şeker pancarı, şeker ve pekmez verilmesi yararlı olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: balikesirdsyb.org.tr

Iştahı en çok ne açar?

Diğer iştah açıcı şeyler tuz, patates, kırmızı acı biber, nohut, mısır ve havuç olarak sıralanabilir. Karbonhidrat oranı yüksek gıdalar iştah açıcı şeyler içerisindedir. Makarna, patates ve hamur işi ürünleri iştah açmada etkilidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nefisyemektarifleri.com

Karnı şişen ineğe ne yapılır?

Köpüklü şişme durumunda, köpürmeyi önleyici ajanlar, mide hortumu yolu ile verilmelidir. Örneğin keten yağı, terebentin gibi eski moda ilaçları etkilidir ama dimetikon ve polaxolene gibi yeni tedavilerin küçük dozları bile uygulama açısından daha kolay ve etkilidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sekanslab.com

İştah açıcı ne iyi gelir?

- Ahududu, ayva kompostosu, badem, ceviz, greyfurt, kayısı, limon, portakal, domates, enginar, havuç, sarımsak, turp, ada çayı, ardıç tohumu, kekik, kimyon, kişniş, nane gibi bitkiler iştah açıcı özelliğe sahip olmaları ile bilinirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Inek yem yemiyorsa sebebi nedir?

Yutak ya da yemek borusunun çeşitli sebeplerden dolayı tıkanması: Hayvanların normal her zamanki gibi beslenmelerinin dışında başka bir gıda ile beslenmeleri yemek borusunun tıkanmasına sebep olabilmektedir. Ayrıca çiğnemeden yutulan gıdalar da yutak ve yemek borusunda tıkanmalara sebep olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bakarafarm.com

Ineklerde süt verimini artırmak için ne yapılmalı?

Her gün yapılacak orta derecede hareket ineklerde süt veriminin artmasına yol açar. Barınaklarda devamlı bağlı tutulan inekler günde en az bir kez serbest bırakılarak gezinmeleri sağlanmalıdır. Bu gezinme vücut ısısının dengelenmesi içinde önemlidir. Çok fazla veya daha az eksersiz süt verimini azaltır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isparta.tarimorman.gov.tr

Danalara soda verilir mi?

Sodyum bikarbonatın serbest olarak hayvanlara verilmesi tavsiye edilmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: esrefsekerli.com

Anne sütünü en hızlı ne getirir?

Bu nedenle annenin bol su içmesi, sıvı besinler tüketmesi, proteinden zengin beslenmesi, uykusunu alabilmesi ve stresten uzak olması gerekli. Büyüklerin de sıklıkla tavsiye ettiği hoşaf, ayran, şerbet gibi sıvıların da sütü artırmada olumlu etkisi var. Ayrıca ılık bir duş da annenin sütünü arttırabiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lansinoh.com.tr

Yeni doğum yapan annenin sütü gelmiyorsa ne yemeli?

Ispanak, ısırgan, karalahana, dereotu, marul, maydanoz, roka, semizotu gibi yeşil yaprak sebzeler bol miktarda vitamin ve mineral barındırırlar. Anneye ihtiyaç duyulan kaloriyi sağlarlar. Aynı zamanda fitoöstrojen içeren bu sebzeler süt üretimini arttıran hormonların salgılanmasına katkı sağlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medicalpark.com.tr

Doğum sonrası süt gelmesi için ne yapılmalı?

Doğum sırasında ve sonrasında mümkün olan en kısa sürede ten teması kurulması süt üretimine büyük katkı sağlar. Anne sütü nasıl çoğalır sorusunun cevabı sık aralıklarla emzirmektir. Özellikle ilk 2-3 ay iki saatte bir emzirmek oldukça önemlidir. Bebek ne kadar çok emerse annenin vücudu da o kadar çok süt yapar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: unibaby.com.tr

Nane yaprağı sütü keser mi?

Süt azaltan besinlerden uzak durun

Aşırı şekilde maydanoz ve nane tüketmek süt üretimini azaltabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nblturkiye.com

Yorgun süt ne demek?

Yorgun Süt Ne Demek? Annenin iyi beslenemediği, stresli olduğu ya da dinlenemediği durumda süt laktik asitten zengin olacak şekilde üretilir ve bu yorgun süttür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: buyukanadoluhastanesi.com

Anne sütünün yetersiz olduğunu nasıl anlarız?

Anne sütü alan bebeklerin ayda en az 500 gr alması anne sütünün yeterli olduğunu gösterir. Bebeklerin gün içerisinde sık idrar yapması, sabahları idrarla dolu bezin olması veya beslenme sonrası az miktarda kusmanın olması anne sütünün yeterli olduğunu gösterir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ilgicocuk.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT