Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Yeni dikilen zeytin ağacı kaç günde bir sulanır?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Yeni dikilen zeytin ağacı kaç günde bir sulanır?

Zeytin Ağacı Kaç Günde 1 Sulanır? Dikimi yapılan bölgenin iklim ve toprak yapısına göre sulama aralığı değişmektedir. Genel olarak zeytin ağacı 20-30 gün bir sulanmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Yeni dikilen zeytin kaç günde bir sulanır?

Yeni zeytinliklerde, hava şartlarının kurak geçmesi halinde sulama yapılır. 5-10 cm derinliğinde ilkbahar toprak sürümü yapılır. Zeytin dal kanserine karşı ilaçlamaya devam edilir. Mayıs Kurak mevsimlerde 15 günde bir sulama yapılmalıdır.Hafif sürümle kaymak kırılarak, yabancı otların gelişmesi önlenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: agrolidya.com

Zeytin fidanı ne kadar sürede sulanır?

Fidanın etrafındaki yabancı otlar, düzenli olarak temizlenmelidir. Toprak tahliline göre arada bir gübreleme işlemi tekrarlanır. Gübre toprakla karıştırılarak bekletilmeden sulanmalıdır. İklime göre sulama düzeni değişiklik gösterse de, zeytin ağacı genellikle 20-30 günde bir sulanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lezzet.com.tr

Zeytin fidanı nasıl sulanır?

Kurak mevsimlerde 15 günde bir sulama yapılmalıdır. Hafif sürümle kaymak kırılarak, yabancı otların gelişmesi önlenir. Zeytin fidanlarının hızlı büyümeleri için fidan başına 50 gram amonyumsülfat, 50 gram süper fosfat ve potasyum sülfat fidan izdüşümüne verilerek arkasından sulama işlemi yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gemlikzeytini.gen.tr

Zeytin fidanı hızlı büyümesi için ne yapmalı?

Gübre ve bitki besin elementleri kullanarak gelişime katkı sağlanır ama hızlı büyümesine en iyi etki eden bitki gelişim düzenleyici içerisinde benzyladenin ve gibberellin hormonlarının bulunması zeytin ağacını hızlı bir şekilde büyütmesine ve gelişmesine etki eder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Zeytinde sulama takvimi nasıl olmalı?

İlgili 40 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Zeytin ne zaman sulanmaz?

Hasadın bitiminden Şubat-Mart aylarına kadar devam eden kış dinlenme döneminde su gereksinimi en düşük seviyededir. İlkbaharda yeni sürgün ve somakların oluşmaya başladığı dönemde topraktaki suyun yeterli düzeyde olması arzulanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: abidintatli.com.tr

Zeytin fidanı neyi sever?

Zeytin ağacı genel olarak ılıman iklimleri sever. Yazları sıcak, kışları sert ve soğuk olan iklimlerde zeytin ağacı yetişir. Genelde 15 derece üstündeki güneş sıcaklığına sahip olan bölgelerde daha kolay yetişmektedir. Kökleri fazlası ile derinlere ulaşabildiği için verimsiz topraklarda dahi yetiştirilebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Yeni dikilen zeytin fidana hangi gübre atılır?

Başlangıç gübresi olarak zeytinliklerde uzun yıllardır kullanılan 13.24.12+10(SO3)+ME gübresini tercih edebilirsiniz. Fidan dikimi için açılan çukurlara 13.24.12+10(SO3)+ME gübresini uyguladıktan ve gübreyle kök bölgesi arasını bariyer vazifesi görecek toprak ile örttükten sonra fidanları çukuru gömebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gubretas.com.tr

Zeytin fidanı dikerken nelere dikkat edilmeli?

Zeytin Fidanı Yetiştirme Püf Noktaları

Dikim derinliği, fidan toprağından 1-2 parmak daha derinde olabilir. Eğer fidan aşılı ise, aşı yerinin kapanmamasına özen gösterilmelidir. Etrafına 50-60 cm yalak yapıldıktan fidana can suyu verilir. Yağmurlu havada bile can suyu verilmek çok önemlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Zeytin fidanı bakımı nasıl yapılır?

Her yıl ocak ve mart ayları arası gübreleme, zeytin verimi için iyi olacaktır. Kurak yaz döneminde sulama ile daha verimli zeytinler elde edebilirsiniz. En ideal yöntem damlama ile sulama olacaktır. Ağaçları korumak için her yıl bordo bulamacı uygulaması yapılmalıdır.Bordo bulamacı ise kireçli ve ilaçlı sudur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nefisyemektarifleri.com

Yağlık zeytin sulanır mı?

Fark 1 ile 10 gr arasında değişiyorsa su tutma kapasitesi çok az ve sulamaya ihtiyacı vardır. 10 ile 20 arasında ise orta seviyede toprak belli zamanlarda sulanmaya ihtiyacı vardır. 20-30 gr arasında ise ideale yakın toprak tipidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ontugfidancilik.com

Zeytin ağacı susuz yetişir mi?

Zeytinlikte Kullanılan Sulama Yöntemleri Zeytin ağacı kuraklığa dayanıklıdır, ancak herhangi bir yöntemle uygulanan sulamaya olumlu yönde tepki verir. İyi sulanan ağaçlar daha yüksek verim verme eğiliminde […]

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: wikifarmer.com

Evde zeytin ağacına ne kadar su verilir?

Fazla Sulama Yapılmamalıdır: Zeytin ağaçları düzenli olarak sulamaya ihtiyaç duymazlar. Toprağın suya ihtiyacı olduğu zamanlarda, derinden su vermek yeterlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: benliogluzeytin.com

Zeytin ağacı suyu sever mi?

Zeytin ağaçlarının iklim koşullarına göre yıllık su ihtiyacı değişiklik gösterir. Ortalama 1-3 ton arasında suya ihtiyaç duyar. Kuraklığın veya sulama yapılmamasının zeytin ağaçlarına etkileri zeytinin kuraklığa dayanıklı olması, sulanmaması anlamına gelmemelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hektas.com.tr

Yeni dikilen zeytin fidanı kaç yılda meyve verir?

1.000 yıl kadarda yaşayabilir. 12–15 m kadar boylanabilir. 7–8 yaşında meyvesini vermeye başlar. 35'inci yaşına kadar verimi artar, sonra meyve veriminde azalma görülür. 100 yaşındaki zeytin ağaçlarının yenilenmesi gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: zeytindostu.org.tr

Zeytin ağacını sulamak gerekir mi?

Yani diğer meyve ağaçları gibi zeytin de yaz aylarında sulanmalıdır. Dört mevsim yeşil olan zeytinin yaşamının devam ettirmesi için, Mayıs ile Ağustos ayları arasında sulama yapılması önerilmektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arastirma.tarimorman.gov.tr

Zeytin ağacının yanına hangi ağaç dikilir?

20 MİLYONU AŞKIN ZEYTİN AĞACI VAR

Her ağaçtan 150-200 kilo zeytin üretiyoruz. Bu ağaçların yüzde 85'i büyük ağaçlardır. Zeytin ağaçlarının arasına buğday ve arpa olmak üzere birçok şey de ekilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: evrensel.net

En verimli zeytin fidanı hangisi?

Yağ kalitesi bakımından en iyi zeytin ayvalık cinsi, verim olarak en iyi zeytin cinsi gemlik çeşitleridir. Diğer verimli bir cins arbequina bodur zeytin erken verime yatmakta ve oluşan zeytinyağının raf ömrü kısadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Zeytin dikiminde hangi gübre kullanılır?

Toprak analizleriyle zeytin tesisine uygun olduğu belirlenen bahçede dikim çukurlarına temel gübre olarak fosfor; potasyum ve 25–30 kg iyi yanmış hayvan gübresi verilir. Topraktaki miktarlarına göre; 100–300 gr P205, 250–750 gr K20 önerilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: abidintatli.com.tr

Zeytin en çok hangi gübreyi sever?

Kireci az olan topraklara amonyum nitrat gübresi yerine Kalsiyumlu (Ca) gübreleri vermek daha yararlıdır. Zeytin ağacı en çabuk azotlu gübrelerden, ikinci sırada potasyumlu gübrelerden, en geç ve uzun sürede fosforlu gübrelerden yararlanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gemlikzeytini.gen.tr

Yeni dikilen fidana gübre verilir mi?

Fidanlar ilk dikildikleri yıl toprağa tutunma ve intibak sıkıntısı çektiklerinden bunu sağlayan fosfor ve potasyuma ihtiyaç duyarlar. Sürgünlerin pişkinleşmesi için ilk yıl azotlu gübre verilmesi tavsiye edilmemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: drt.com.tr

Zeytin fidanına ne zaman gübre atılır?

Yüzlerce deneyimli zeytin üreticisinin kullandığı yaygın bir zeytin ağacı gübreleme programı vardır, bu programa göre her yetişkin ağaç başına yılda bir veya iki kez 4-7 kg N-P-K 11-15-15 gübresi ile gübreleme yapılır. Sulama uygulanmayan ağaçlarda ise gübreleme yapmak için sonbahar ve kış ayları en uygun dönemdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: wikifarmer.com

Zeytin güneş sever mi?

Zeytin ağacı ışığı, güneşi ve 15°C üstündeki sıcaklığı sever. Derinlere uzayan kökleri sayesinde kalkerli, çakıllı, taşlı ve kurak topraklarda yetiştirilmeye elverişlidir. Yıllık ortalama 220 mm yağış, zeytin ağacının verimli bir şekilde büyümesi için yeterlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kristalyaglari.com

1 adet zeytin ağacı kaç kilo zeytin verir?

Olgun bir zeytin ağacının ortalama olarak verimi 22 ila 90 kg arasındadır. Tabii ki, tek bir zeytin ağacının 820 kg zeytin ürettiği gibi sıra dışı durumlarda vardır. Bununla birlikte, zeytin ağaçlarının ortalamanın üzerinde bir verim vermeleri için 30-40 yaş arasında olmaları gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: wikifarmer.com

Zeytin fidanı ne zaman sürgün verir?

Zeytinde vejetatif gelişimin önemli bir kısmı ilkbahar aylarında tamamlanmakta iklim koşulları ve topraktaki su rezervine bağlı olarak sonbaharda da bir miktar sürgün uzaması olmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: apelasyon.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT