Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Yeni dikilen fidanlar kaç günde bir sulanır?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Yeni dikilen fidanlar kaç günde bir sulanır?

Meyve ağaçları eğer yağış yeterli değilse, ilkbaharda çiçeğe durduktan sonra sulanmaya başlanır.Yaz ve sonbaharda devam edilir.Yazın yetişkin ağaçlar her 15 günde, yeni fidanlar haftada bir sulanmalıdır. İlk ve sonbaharda daha seyrek verilebilir. Bu mevsimlerde çok fazla yağış oluyorsa sulama yapılmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fidanistanbul.com

Yeni dikilen ağaç nasıl sulanır?

Yeni dikilen fidanın sulama sıklığı, toprağın nem oranına göre ayarlanmalıdır. Toprak, nemli kalacak ancak aşırı sulama da köklerin çürümesine neden olabilir. Bu nedenle, toprağın nem oranına bağlı olarak fidanın sulama sıklığı belirlenmelidir. Genellikle, yeni dikilen fidanlar her iki günde bir sulanmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: klonfidan.com.tr

Yeni dikilen fidan neden kurur?

Fidanlar, düzenli olarak sulanmadığında veya sulama yetersiz olduğunda kuruma riski taşırlar. Özellikle yaz aylarında sıcaklıkların artması nedeniyle fidanların su ihtiyacı artar. Bu nedenle, fidanların düzenli olarak sulanması ve toprağın nemli tutulması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: klonfidan.com.tr

Ağaçlar kaç günde bir sulanmalıdır?

Yaz mevsiminde tüm bitkilerin su ihtiyacı artmaktadır. Bu nedenle; meyve ağaçlarının sağlıklı gelişmesini istiyorsanız düzenli aralıklarla sulama yapın. Sulama bulunduğunuz yerin sıcaklık derecesine göre iki günde bir, üç günde bir yapın.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Kışın dikilen fidana can suyu verilir mi?

Fidan dikiminde en önemli aşamanın can suyu olduğunu ifade eden Prof. Dr. Hepaksoy, "Fidan dikimden sonra sağanak yağış olsa dahi mutlaka bir can suyu verilmesi lazım.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberler.com

Meyve fidanını nasıl sulamalıyız?

İlgili 16 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Hangi ağaç su istemez?

Gülnar Önay, kurak iklimde yetişen ağaçlara ve ağaçcıklar da kitabında yer vererek, "ardıç, erguvan, kapari, kocayemiş, kermes meşesi ve menengiç gibi ağaçların yanı sıra egzotik ağaç ve çalılar bölümüne de Arap hurması, cüce palmetto, sikas"ı anlatıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

Yeni dikilen fidana hangi gübre atılır?

Fidanlar ilk dikildikleri yıl toprağa tutunma ve intibak sıkıntısı çektiklerinden bunu sağlayan fosfor ve potasyuma ihtiyaç duyarlar. Sürgünlerin pişkinleşmesi için ilk yıl azotlu gübre verilmesi tavsiye edilmemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: drt.com.tr

Ağaçlar günün hangi saatinde sulanmalı?

Kural 3: Gece geç ya da sabah erken saatlerde sulama yapın

Akşam ya da gece soğumuş toprağı suladığınızda gün içinde ısınan toprağa göre daha az su buharlaşır. Böylece bitkiler, ertesi günün sıcağı gelmeden önce yeterince su alabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ortancafidancilik.com

Ağaçlara ilk su ne zaman verilir?

Meyve ağaçları, Yaz Aylarında toprakta su azalınca sulamaya başlanır. Bu da İstanbul ve çevresi için Haziran sonlarından Ağustos sonlarına kadar devam eder. Yeni dikilmiş olan meyve fidanlarının sulanmasına biraz daha erken başlanır. Bazı senelerde Yaz Aylarında aralıklı yağmurların düştüğü görülür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kocaeligazetesi.com.tr

Güneşte Fidan sulanır mı?

Açık havada bitki bakıyorsanız akşamüstü sulama yapılabilir ama özellikle ev ortamı için en doğru zaman sabah erken saatlerdir. Güneş tepeye varmadan önce sulasanız iyi olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Fidan diktikten sonra ne yapılır?

Dikim derinliğine dikkat edilmesi gerekir, fidanların aşı noktası toprağın 2-3 cm üzerinde kalmalıdır. Diktikten sonra toprakla kapatıp hafifçe bastırmak ve can suyunu hemen vermek gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: demirelkardesler.com

Yeni dikilen meyve fidanı bakımı nasıl yapılır?

Yeni dikilmiş olan fidanlar 2 sene boyunca, mümkünse haziran ile eylül ayları süresince haftada iki kez sulanmalıdır. Daha sonraki yıllarda haftada 1 kez sulama yeterli olacaktır. Çıplak köklü fidanda, köklerin toparlanması birkaç hafta sürmektedir. Eğer tüplü bir fidanınız varsa, büyümeye zaten başlamıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: reelsulama.com

Yeni dikilen fidan neden sararır?

Bitkilerin gübre gereksinimini anlamak için büyüme durumuna bakmak gerekir. Büyüme durmuş veya yavaşlamış, sürgünler kısa ise büyük ölçüde gübre gereksinimi var demektir. Azot noksanlığı cılızlaşmanın yanısıra sararmalara yol açar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fidanistanbul.com

Ağacın dibine ne dökülürse kurur?

Ağaç Kurutmak İçin Dibine Ne Dökülür? Ağacın kurutulması için dip kısmına tuz dökmek ve sonrasında da bu bölgeye az miktarda su dökmek gerekir. Bu sayede ağacı kolay bir şekilde kurutmak mümkündür. Bunun için kaya tuzu ya da epson tuzu tercih edilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Elma ağacına kaç günde bir su verilir?

Elma bahçelerini kurak bölgelerde; yerine göre 10 günde bir sulamak gerekir. Nemli bölgelere doğru gidildikçe sulama aralığı 15-20 güne, hatta 1 aya kadar çıkabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: istanbul.tarimorman.gov.tr

Fidanlara ne iyi gelir?

Sözü edilen Fosfor ve Potasyumun yanında tesis gübrelemesinde dikkate alınması gereken ayrıca demir ve çinko gübreleridir. Kısıca bu gübrelerin fidan çukuruna veya banta uygulanarak daha hızlı fidanın tutunumu sağlanacağı ve bitki gelişimi daha iyi olacağından kullanılmasında fayda olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tofidas.com

Ağaç fazla Sulanırsa ne olur?

1-Toprak gözenekleri içindeki havanın yerini suyun doldurması sonucu kökler yeterli havayı alamayacağından boğulur. 2-Havasız kalan kökler yeterince çalışamayacağı için gerekli besin maddelerini alamazlar. 3-Kök bölgesi sürekli nemli olduğu için, kökte değişik kök hastalıkları başlar ve ağaçların kurumasına sebep olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isparta.tarimorman.gov.tr

Meyve ağacı çok Sulanırsa ne olur?

Fazla su, ağaçların daha fazla dal ve yaprak oluşturmasına, aşırı gölgelenme meydana gelmesine ve meyvelerin yeterince renklenmemesine sebep olur. Fazla su topraktaki oksijen miktarını azaltacağı için bitki gelişimi bu durumdan olumsuz etkilenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarimbilgisi.com

Ağaçlara gübre ne zaman atılır?

Meyve ağaçlarında gübre uygulama zamanı bölgenin iklimine göre değişmekle beraber iç Anadolu bölgemizde Şubat veya Mart aylarında kışı şiddetli olan kesimlerde ise Mart, Nisan veya Mayıs aylarında yapılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ankara.tarimorman.gov.tr

Ağacın susuz kaldığı nasıl anlaşılır?

Yaprak kısımları eğilmeye ve boynu bükülmeye başlar. Şayet bitkinin yeni sürgünlerinin yaprak kısımları solmaya başlıyor, gelişimi yavaşlıyor, yaprak renginde farklılaşmalar ve dökülmeler meydana geliyor ise çiçeğin susuz kaldığına işaret etmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: viagardenia.com

Ağaç diplerinin çapalanması ne zaman yapılır?

Çapa işlemi yapılırken bitki köklerinin zarar görmemesine dikkat edilmelidir. Ağaç ve ağaççıklarda çapalama işlemi fidan dikiminden sonra yapılarak ilk dönemlerde fazla, alan toprağına fidan köklerini saldıktan sonra daha az ihtiyaç duyarlar. Ağaçlarda çapalama Mart ve Aralık aylarında yapılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: peyzax.com

Güneşte sulama neden yapılmaz?

Birçok kişinin hobi olarak uğraştığı çiçek bakımı, yaz aylarında ayrı bir hassasiyet gerektiriyor. Çiçekten çiçeğe su verme şeklinin değişebildiği gibi güneş ışığı ile direkt temas halinde çiçeklerin ömrü kısalabiliyor. Çiçeklerin eksik ya da fazla sulanması da çiçeğin ömrünün kısalmasına yol açıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haber46.com.tr

Dünyanın en iyi gübresi hangisi?

Yani torf gübresi dünyada şuanda bilinen en değerli biyolojik organik gübresidir" dedi. Gübre sayesinde kış aylarında yaz kalitesinde meyve üretilebileceğinin altını çizen Aşçı; "Bu gübre uzun yıllar boyunca göllerin dibinde biriken bitki artıklarının mikroorganizmalardan oluşan bir gübre çeşididir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

En iyi hayvan gübresi nedir?

Besin maddeleri bakımından kümes hayvanları gübreleri en zengin, sığır gübresi ise en fakirdir. At ve koyun gübreleri ise bunların arasında yer almaktadır. Koyun ve tavuktan elde edilen ahır gübrelerinin besin maddesi kapsamı, sığır ve beygirden elde edilen gübrelere oranla daha yüksektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarimkutuphanesi.com

Ağaçlara hayvan gübresi ne zaman atılır?

Ahır gübresi ile gübreleme az yağış alan ve ağır bünyeli topraklarda sonbahar, çok yağış alan bölgelerde ve kumlu topraklarda ise ilkbaharda yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bayburt.tarimorman.gov.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT