Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Yatarak tedavi rapordan sayılır mı?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Yatarak tedavi rapordan sayılır mı?

Memurun, hastalığı sebebiyle yataklı tedavi kurumunda yatarak gördüğü tedavi süreleri, birinci fıkrada belirtilen hastalık iznine ait sürenin hesabında dikkate alınır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pdb.ksbu.edu.tr

Hastane yatış tarihi rapordan sayılır mı?

Memurun, hastalığı sebebiyle yataklı tedavi kurumunda yatarak gördüğü tedavi süreleri, hastalık iznine ait sürenin hesabında dikkate alınır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cdn.bartin.edu.tr

Yatan hastaya rapor verilir mi?

Cevap: Hastanede yatış alan işçinin durumu

Siz eksik gün bildiriminde hastanede yatılan ve sonrasında raporlu olunan süreleri eksik gün olarak bildirirsiniz, ekine raporları koyarsınız.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukuki.net

Hastanede yatan memur raporlu sayılır mı?

1-Memura uzun bir süre tedavi ihtiyacı gösteren hastalıklarda özlük hakları korunarak verilir. 2-Memurun hastanelerde yatarak gördüğü tedavi süreleri de hastalık izni olarak dikkate alınır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yyu.edu.tr

Hastanede yatarken maaş kesilir mi?

Ayakta görülen tedavi sonrasında alınan raporlarda günlük kazancının üçte ikisi üzerinden ödeme yapılırken yatarak tedaviler sonrası alınan raporlarda günlük kazancın sadece yarısı ödenmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebenews.com

Memurların hastalık raporları ve rapor süreleri

İlgili 31 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Yatarak rapor parası ne kadar?

- Yatarak tedavilerde günlük kazancının yarısı, - Ayaktan tedavilerde ise günlük kazancın üçte ikisidir. Buna göre; Asgari ücretlilerin alacağı rapor parası, 2023 yılı için ayakta tedavide günlük 144,5 liradan 223.5 TL'ye, yatarak tedavide de 108,42 liralık tutar 167.68 TL'ye yükseldi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

Yatarak tedavi SGK ne kadar?

Ayakta tedavi durumunda bu ödenek günlük brüt ücretin 3'te 2'si kadar olur. Bu durumda asgari ücretle çalışan birinin iş göremezlik raporu için alacağı rapor parası, 2023 yılı için ayakta tedavide günlük 223.5 TL'dir. Yatarak tedavide ise 167.68 TL tutarındadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mapfre.com.tr

Devlet memuru en fazla kaç gün rapor alabilir?

Peki, bu yasaya göre memurlar yılda kaç gün rapor alabilir? Memurlar ayrı ayrı hekimlerden olmak şartı ile toplamda 40 gün rapor kullanabilir. Memurların tek seferde alabileceği rapor ise 10 günü geçemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

Devlet memuru 40 günden fazla rapor alırsa ne olur?

Ayrı ayrı hekimlerden olmak şartıyla, toplam 40 güne kadar tek hekim raporu alınabilir. Ancak her bir raporun süresi 10 günü geçemez. Tek hekimden alınan raporların toplamı 40 günü aşması halinde, aşan rapordan başlayarak onaylatılması halinde hastalık iznine çevrilmesi mümkün bulunmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

40 gün rapor hakkı biterse ne olur?

Çalışanın rapor hakkı 1 Ocak ile 31 Aralık tarihleri arasını kapsar. Yani bir çalışan bu süre içerisinde tek bir hekim imzası ile en fazla 40 gün rapor alabilir. 1 Ocak tarihinden itibaren bu 40 günlük rapor hakkı tekrar başlar. Önceki yıldan 40 güne tamamlanmamış olan rapor hakları yeni yıla devretmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Yatan hastaya kaç gün rapor verilir?

– Sağlık kurulunun ilk vereceği istirahat süresi sigortalının tedavi altına alındığı tarihten başlamak üzere 6 ayı geçemez. Tedaviye devam edilmesi hâlinde malullük hâlinin önlenebileceği veya önemli oranda azaltılabileceği sağlık kurulu raporu ile tespit edilirse bu süre uzatılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isvesosyalguvenlik.com

Kaç gün rapor maaştan kesilmez?

Günlük ücretli çalışanlar için Sosyal Güvenlik Kurumu, genellikle 3 gün ve üzeri raporlar için rapor parası ödemektedir. Ancak, 1 ve 2 günlük raporlar için maaş kesintisi yapılır, bu durumda ne SGK ne de işveren tarafından ödeme yapılmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: engelli.com

Hasta değilken rapor alınır mı?

Rapor almak için, Allah korusun ama önce hasta olmak gerekir. Yani, rapor hasta olan kişilere verilir. Tamam, bunu herkes biliyor. Ama, hasta olmadan da rapor alınabilir. Asıl önemli olan ve herkesin merak ettiği de zaten budur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medimagazin.com.tr

Geriye dönük rapor yazabilir mi?

Son birkaç gün içerisinde çalışamadığınızı açıkça gösterebilirseniz, doktorunuzun size geriye dönük olarak rapor yazma yetkisi vardır. Bu, hastalıkla ilgilenen doktorun takdirine bağlı bir karardır. Bu, istisnai durum geriye dönük olarak en fazla üç gün süreyle mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: halfetide.com

Klinikten alınan rapor geçerli mi?

Özel hastaneden alınan rapor geçerli olup, işverenin kabul etme zorunluluğu bulunuyor. SGK ile sözleşmesi olmayan özel bir hastanede Bakanlıkça yetkilendirilen hekimin verdiği rapor da geçerli.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahaber.com.tr

Sağlık raporun ilk 2 günü kim öder?

İlk 2 günlük ücreti işverenin ödemesine dair bir yükümlülük mevzuatta belirtilmemiştir. Öte yandan iş kazası nedeniyle geçici iş göremezlik ödemesi alacak olan sigortalıya SGK, raporun ilk 2 gününü de kapsayacak şekilde ödeme yapar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kuveytturk.com.tr

Devlet memuru arka arkaya rapor alabilir mi?

Kısaca ifade etmek gerekirse memurlar tek hekimden kesintisiz olarak (10+10 gün olmak üzere) 20 gün, takvim yılı içerisinde farklı zamanlarda ise en fazla 40 gün rapor alabilirler. Söz konusu sürelerin üzerindeki izinler sağlık kurulu tarafından düzenlenmeli ya da onaylanmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Devlet memuru kaç gün rapor alırsa maaşından kesinti olur?

Devlet memurunun rapor alması durumunda maaş kesintisi söz konusu değildir. Devlet memuru polis, ebe, doktor ya da mühendis olabilir. Mesleklerin değişmesi rapor durumunda herhangi bir değişim oluşturmaz. Memur, kaza ya da hastalık sonucunda bir rapor aldığında maaşından bir kesinti yapılmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tgrthaber.com.tr

Il dışında alınan raporlar geçerli mi?

Mesai günü memuriyet mahalli dışından yani il dışından alınan hastalık raporlarının geçersiz olduğu ancak mevzuat gereği yalnızca geçici görev ve kanunî izinlerin kullanılması durumu ile acil vakalar durumunda il dışından rapor alınabileceği belirtilmekte ise de bu kural birçok memur tarafından bilinmemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: adalet.gen.tr

Memur 10 günden fazla rapor alırsa ne olur?

Kontrol muayenesi sonrası hastalığın devam etmesi sebebiyle verilecek hastalık raporlarının 10 günü aşması durumunda bu raporun sağlık kurulunca verilmesi zorunludur. Sağlık kurulunun ilk vereceği istirahat süresi sigortalının (memurun) tedavi altına alındığı tarihten başlamak üzere 6 ayı geçemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Rapor alan memura soruşturma açılır mı?

Üstüne vurgulayarak söyleyelim ki rapor alan öğretmen olmaz raporlu olan ya da rapor verilen (düzenlenen) öğretmen olur. Bu rapor mevzuatta hastalık raporu olarak geçer ve doktor tarafından istirahati gerekli görülen hastalara verilir. Verilen hukuka uygun hastalık raporuna istinaden soruşturma açılamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

İstirahat raporu alan memur il dışına çıkabilir mi?

İstirahat raporları ve Refakat İzni konulu 31 sayılı genelgenin 11. Maddesinde; istirahat raporu memurun görev yaptığı biriminde izin vermeye yetkili kılınan birim amiri tarafından hastalık iznine çevrilmedikçe memur il dışına çıkmamalıdır '' hükmüne yer verilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlarhukuk.net

Yatarak tedavi neyi kapsar?

Yatarak Tedavi, kısa süreli tedavilerin yetersiz olduğu ve en az bir gün yatış işleminin yaşandığı tedavileri tanımlamak için kullanılan bir terim. Yatarak tedavi kapsamında ameliyatlar, hamilelik ve doğum gibi süreçler bulunuyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: magdeburger.com.tr

Yatarak tedavi limitsiz ne demek?

“Yatarak Tedaviler ve Ameliyatlar” teminatı limitsiz olarak tercih edilmiş ise, sigorta yılı içinde hastanede yatış süresi 180 gün ile sınırlıdır. Normal oda yatışları 1 gün, yoğun bakım yatışları 2 gün üzerinden hesaplanarak, toplam yatış süresi olan 180 günden düşülür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sagliktasigorta.com

Yatarak tedavi raporu nasıl alınır?

Raporunuzu devlet ve üniversite hastanelerinden veya SGK anlaşmalı özel hastanelerden alabilirsiniz. Raporun geçerli olması ve rapor parasının hesabınıza yatması için son bir yıl içinde 90 gün prim yatırmış olma zorunluluğu vardır. Ancak bu şart, iş kazası nedeniyle rapor alan çalışanları kapsamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkiyefinans.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT