Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

UYAP bilgilerini kimler görebilir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » UYAP bilgilerini kimler görebilir?

1) UYAP VatandaĢ Portal Bilgi Sistemini Kimler Kullanabilir? Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık numarası bulunan bütün Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları UYAP Vatandaş Portal Bilgi Sistemini kullanabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vatandas.uyap.gov.tr

UYAP üzerinden hangi bilgilere erişebilir?

Örneğin; Adli Sicil, MERNİS, TAKBİS, POLNET ve Merkez bankası Veritabanları ile sağlanan bütünleşme sayesinde, nüfus kaydı, sabıka kaydı, ehliyet kaydı, tapu kaydı ve döviz kurları birkaç saniye içinde yargı makamları önüne getirilebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: uyap.gov.tr

UYAP a kimler girebilir?

Vatandaşlar sadece Vatandaşlar için olan bölümlere girebilir, Müdürlüğümüzce yetki verilmiş olan şirketler; kurum portala, avukatlar; avukat portala, bilirkişiler; bilirkişi portalına giriş yapabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vatandas.uyap.gov.tr

UYAP vatandaş portalından hangi bilgilere ulaşılır?

Sisteme e-devlet şifresi ile giriş yapan vatandaşlarımız UYAP kapsamında adli ve idari yargı birimlerinde görülmekte olan dava dosyalarını ve evraklarını görebilir fakat veri güvenliği açısından dava açma ve evrak gönderme işlemlerini e-imza girişi olmadan yapamazlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurum.uyap.gov.tr

Vatandaşlar vatandaş portalından dosyanın safahat bilgilerine erişebilir mi?

Vatandaş bilgi sitemi sayesinde dosyalarındaki gelişmelerden en kısa zamanda haberdar olmakta, fiziki ortamda incelenen dosyanın içerisinde bulunan tüm evrakların içeriğini, safahat bilgilerini ayrıntılarıyla inceleyebilmektedirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vatandas.uyap.gov.tr

1 c uyap'ta bulunan bütün bilgileri callhos'tan da görebilir miyim

İlgili 34 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Dava dosyalarını kimler görebilir?

1136 sayılı Avukatlık Kanunu'nun 46. Maddesinin 2. Fıkrasında “avukat ve stajyer vekaletname olmaksızın dava ve takip dosyalarını inceleyebilir. Bu inceleme isteğinin ilgililerce yerine getirilmesi zorunludur.” hükmü yer almaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kirklarelibarosu.org.tr

Uyapta neler gözükür?

Örneğin; Adli Sicil, MERNİS, TAKBİS, POLNET ve Merkez bankası Veritabanları ile sağlanan bütünleşme sayesinde, nüfus kaydı, sabıka kaydı, ehliyet kaydı, tapu kaydı ve döviz kurları birkaç saniye içinde yargı makamları önüne getirilebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: edb.adalet.gov.tr

UYAP dökümü nasıl alınır?

Uyap vatandaş portal üzerinden giriş yaptıktan sonra taraf olduğunuz dava, takip ve arabuluculuk dosyalarına kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Uyap vatandaş portala giriş yaptıktan sonra sol tarafta bulunan menüden “Dosya Sorgulama” sayfasına giriş yaparak uyap dosya sorgulama ekranına ulaşabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.linkedin.com

Dava dosyası detayı nasıl öğrenilir?

Dava dosyalarını sorgulamak isteyen yurttaşlar, e-Devlet sistemine T.C Kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yapıp, arama butonuna ''Adalet Bakanlığı'' yazarak, çıkan arama sonuçlarından ''Dava Dosyası Sorgulama'' kısmına tıklayıp, dava dosyalarını görüntüleyebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cumhuriyet.com.tr

Dava dosyasının içeriğini nasıl öğrenebilirim?

Vatandaş Uyap'a girdiğinizde sol menüden "Dosya Sorgulama" sekmesinden Yargı Türü, Yargı Birimi/ Mahkeme Türü seçtikten sonra sorguda "Dosya Görüntüle"ye basarak, sonra üst sekmelerden Evrak bölümüne giderek, dava dosyasına sunulan tüm evrakları görebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

UYAP vatandaş ile neler yapılabilir?

Vatandaşlarımız; açık veya kapalı dava ve icra dosyalarını, dosyaları içinde yer alan evraklarını, duruşmalarını ve UYAP Bilişim Sisteminde kayıtlı olan adres ve iletişim bilgileri bu uygulama ile takip edebilmektedirler. Uygulama IOS ve Android platformları üzerinden tamamen ücretsiz olarak indirilebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: uyap.gov.tr

Uyapta dosya neden gözükmez?

Dosyanızı görememenizin nedeni; 1. dosyada vekil kaydınız bulunmamakta, 2. dosyanız kapalı 4. Uyap sisteminde mükerrer kaydınız bulunduğu için bazı dosyalarınızı görememektesiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avukat.uyap.gov.tr

Şirket dava dosyalarını UYAP üzerinden nasıl görebiliriz?

İlgili evraklar hazırlandıktan sonra http://kurum.uyap.gov.tr/ giriş yapılır. Giriş butonuna tıklandıktan sonra giriş seçeneklerinden herhangi biri seçilir.Örnek olarak E-imza seçerek devam ediyoruz, e-Devlet Aracılığıyla Giriş seçilir gerekli bilgiler girildikten sonra Kurum Portal sistemine giriş yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurum.uyap.gov.tr

Savcılık dosyaları Uyapta görünür mü?

Savcılık dosyaları neden UYAP ortamında gözükmez sorusunun cevabı aslında basittir. Yukarıda anlatıldığı üzere, savcılık dosyalarında gizlilik esastır. Savcılık dosyalarında gizlilik öyle bir boyuttadır ki, kişi kendi soruşturma dosyasını dahi UYAP üzerinde göremez. UYAP üzerinde gözükenler, açılmış ceza dosyalarıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sezgenhukuk.com

Avukatlar Uyaptan her dosyayı görebilir mi?

Avukatlar, Tüm dosyalarını sorgulayabilir. Hukuk, İdari davalar açabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vatandas.uyap.gov.tr

UYAP kaydı silinir mi?

Fiil kanun ile suç olmaktan çıkarılırsa da bu suçtan mahkûmiyete ilişkin adlî sicil ve arşiv kayıtları, talep aranmaksızın tamamen silinir. Böylece, bu durumda adli sicil ve arşiv kaydının silinmesi talebi aranmaksızın kayıtlar silinecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hkavukatlik.com

Bir davanın sonucu UYAP a ne zaman düşer?

6100 S.K. 445/4 “Elektronik İşlemler” başlığı taşıyan hükmü “Elektronik ortamda yapılan işlemlerde süre gün sonunda biter.” şeklindedir. Hukuk Muhakemeleri Yönetmeliği'nin 9. maddesinde “Elektronik ortamda yapılacak işlemlerin, ertesi güne sarkmaması açısından saat 00:00'a kadar yapılması zorunludur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.linkedin.com

Şahit olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

Hakkınızda açılan bir dava olup olmadığını veya tanık olduğunuz davaların olup olmadığını sorgulamak için online hizmetlerden yararlanabilirsiniz. T.C. kimlik numarası ve e – Devlet şifresi ile sorgulama yapabilir veya UYAP üzerinden telefonla, SMS yardımıyla sorgulama gerçekleştirebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kucukokka.av.tr

Karşı tarafın ifadesini nasıl öğrenebilirim?

UYAP Bilişim Sistemi aracılığıyla davanızın son durumunu öğrenebilir, evrak gönderebilir ve gerekiyorsa harç/masraf/tahsilat işlemlerinizi yapabilirsiniz. Davanızın son durumu ile ilgili bilgiye, dosyanızın safahat bilgilerindeki yapılan son işlemi takip ederek ulaşabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vatandas.uyap.gov.tr

UYAP dökümü nedir?

UYAP Vatandaş Portal Bilgi Sistemine giriş yapan vatandaşlar; adli ve idari yargı birimlerinde görülmekte olan dava dosyalarını ve bu dosyada yapılan işlemlerin dökümünü (dava konusunu, dosyanın durumu, taraflarını, davanın aşamasını, duruşma gününü, dosyanın Yargıtay'dan dönüp dönmediğini vb.) görebilmektedirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bursa.mayahukuk.com

Açılan dava ne zaman Uyapta görünür?

Buna göre dava, dava dilekçesinin (elektronik ortamda, UYAP'ta) tevzi edilerek kaydedildiği tarihte açılmış sayılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alanyaavukatlik.com

Avukat hangi bilgilere ulaşabilir mi?

Avukatlar, vekili olmadıkları kişiler hakkında sorgulama yapabilecek ve UYAP sisteminde borç bilgileri, araç kaydı, SSK bilgilerine, banka bilgililerine rahatlıkla ulaşabilecekler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memleketimbolu.com

Uyapta soruşturma görünür mü?

Adalet Bakanlığı tarafından yapılan değişiklik ile beraber UYAP portaldan 05.04.2020 tarihi itibarıyla savcılık soruşturma dosyalarına ulaşılabileceği öngörüldü.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: orucavukatlik.com

Takipsizlik Uyapta görünür mü?

Türkiye Barolar Birliğinin talebi doğrultusunda Adalet Bakanlığı tarafından 5 Nisan 2020'de başlatılan uygulamayla, avukatların vekâleti bulunduğu ceza soruşturma dosyalarına Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) üzerinden koşullu bir şekilde erişimine izin verildi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: elmadaghukuk.com

Uyapta dosya ne zaman kapanır?

İcra takibinin kapanması için borcun tamamının ödenmesi veya zamanaşımının dolması şarttır. İcra takibi 10 yıldan sonra kapanır. Buna ek olarak 1 yıllık süre geçtikten sonra haciz işlemleri yenilenmezse dosya takipsizlikle kapanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ayboga.av.tr
Önceki makale
TC sonu 8 KYK ne zaman yatar?
Sonraki makale
E-devlet e-imza kaç TL?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT