Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Taze fasulye ne zaman çıkıyor?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Taze fasulye ne zaman çıkıyor?

Haziran ayında tüketilmesi uygun olan sebze ve meyveler enginar, taze patates, taze fasulye, bakla (ayın ortasına kadar), bezelye, kabak, patlıcan, sivribiber, domates, salatalık, kuzu ıspanak, semizotu, rezene, marul, üzüm yaprağı, taze soğan, taze sarımsak, dereotu, dolmalık biber, çalı fasulyesi, barbunya, bamya, ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bogazkoy.com.tr

40 günlük fasulye ne zaman çıkar?

40 günlük atlantis fasulye dekardan alınacak verim ortalama 180 – 240 kg kadardır. Olgunlaşma günü yaklaşık 40-45 gün aralığındadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hepsiburada.com

Fasulye hangi ayda çıkar?

Fakat iklim şartlarına göre Mayıs ayının son haftasına kadar kademeli olarak ekim yapılabilir. Örtü altı taze fasulye yetiştiriciliğinde ilkbahar döneminde 1 Mart, Sonbahar döneminde 15 Temmuz-1 Ağustos tarihlerinde tohum ekimi yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isparta.tarimorman.gov.tr

Taze fasulye hangi mevsimde yetişir?

Yaz sebzeleri arasında taze patates, marul, enginar, kabak, taze fasulye, bamya, bezelye, dolmalık biber, sivribiber, taze sarımsak, mısır, salatalık, domates, börülce yer alır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ilkadimlarim.com

Taze fasulye ne zaman çıkar?

Ilık iklim sebzesi olan fasulyeler, ilkbahar ile sonbahar arasındaki dönemde yetiştirilebiliyor. Açıkta taze fasulye yetiştiriciliğine mart ayı sonunda veya nisan ayında başlanıyor. Bölge ekolojik şartlarına göre ekim zamanı mayıs ayına kadar kademeli ekim uzanabiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarfin.com

Taze Fasulye Yemeği Tarifi | Nasıl Yapılır?

İlgili 36 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Fasulye kaç günde bir toplanır?

Hava durumuna göre 4-5 gün ara ile yeterli miktarda sulama yapılırsa ürünün miktar ve kalitesi de o ölçüde iyi olur. 3-4 günde bir defa hasat olgunluğuna gelmiş fasulye meyveleri toplanır. Hasatta bitkinin zarar görmemesine özen gösterilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Fasulye ne kadar sürede olur?

Severek tüketilen kuru fasulye, düdüklü tencerede 10 ile 15 dakika arasında pişirilir. Tencerede pişirim süresi ise, yaklaşık 40 dakikadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Kışın taze fasulye yetişir mi?

Kışın 3 ya da 4 derecenin altında olmayan yerlerde ekim yapılması daha sağlıklı sonuçlar verecektir. Yazın hasadı yapılan ve tazelerinden binbir türlü yemek hazırlanabilen taze fasulye ülkemizde her yörede mutfağın vazgeçilmez sebzeleri arasında yer alıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yasemin.com

Taze fasulye hangi ayın Sebzesidir?

Ilık iklim sebzesi olan fasulyeler, ilkbahar ile sonbahar arasındaki dönemde yetiştirilebiliyor. Açıkta taze fasulye yetiştiriciliğine mart ayı sonunda veya nisan ayında başlanıyor. Bölge ekolojik şartlarına göre ekim zamanı mayıs ayına kadar kademeli ekim uzanabiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fidebizde.gen.tr

Taze fasulye kaç günde meyve verir?

Fasulyede vejatasyon süresi 70-140 gün arasındadır. Vejetasyon süresi, bitkinin sarılıcı ve bodur olmasına, erkenci veya geçci olması yanında bölgenin ekolojik koşullarına göre de değişmektedir. Bodur çeşitlerde çiçeklerime 10-15 gün, yan sarılıcılarda 20-25 gün sarılıcı çeşitlerde 30 günün üzerindedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arastirma.tarimorman.gov.tr

Yeşil fasulye ne zaman hasat edilir?

Fasulye Hasat

Fasulyeler taze olarak değerlendirilecekse ekimden 50-55 gün sonra hasada başlanır. Hasat elle yapılır ve 3-4 günde bir tekrarlanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorhocam.com

Taze fasulye güneşi sever mi?

Fasulye yarı gölge ve çok rüzgar almayan yerleri daha çok sever. Aynı zamanda kabak gibi bol su sever. 2 günde bir sulama yapmanız önemli.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: digitalyazarlar.com

Fasulye suyu sever mi?

Fasulye tohumu çimlenme aşamasında suya az ihtiyaç duyar. Vegetasyon devresinde Taze fasulye bitkisinin su ihtiyacı en az 300-450mm'dir. Bitkiler generatif devrede tam çiçekte iken sulanmamalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: asgen.com.tr

En verimli fasulye hangisi?

Oturak fasulye tohumu bodur fasulye olarak da bilinir iken kılçıksız ve yüksek verime sahip olması nedeniyle üretim yapmak için çokça tercih edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cimri.com

Fasulye ye kaç günde bir sulanır?

Çiçek açıp ilk ürünler oluştuğunda düzenli olarak sulayabilirsiniz. Hava durumuna göre 4-5 gün arayla yeterli miktarda sulama yapmaya özen gösterin.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.facebook.com

Fasulye budanır mı?

Sırık bezelye ve fasulye tarımında bitkilere budama biçiminde bir müdahale yapılmaz. Sırık domates yetiştiriciliğinde ise seradaki biçimde budama uygulanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: acikders.ankara.edu.tr

Sonbaharda taze fasulye yetişir mi?

Taze fasulye ılık iklim bitkisidir. Bu bakımdan ilkbahar ve sonbahar arasındaaki devrelerde rahatlıkla yetiştirilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gencziraat.com

Fasulye ne zaman?

Sıcak mevsimlerde ve hava sıcaklığının iyi olduğu zamanlarda fasulye tohumu ekilmelidir. Soğuk toprağa fasulye ekimi yapılmamalıdır. Fasulye Tohumu Ne Zaman Ekilir ve Dikilir? Fasulye tohumu ekimi yapmak için Nisan ve Mayıs aylarını tercih etmeniz gerekecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Taze fasulye su ister mi?

Sık ve hafif sulama yapılmalıdır. Çünkü taze fasulye sık aralıklarla sulamayı sever, bol sudan hoşlanmaz. Taze fasulye bitkisi hastalık ve zararlılara karşı çok hassas bir bitkidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arastirma.tarimorman.gov.tr

Fasulye soğuğa dayanıklı mı?

Fasulyenin 8-10 derecenin altında çimlenmediğini ve büyümediğini de kaydeden Çiftçi, "Normalde 5 dereceye dayanıklılık bile fasulye için iyi bir sonuçtur. Ama bizim çeşitlerimiz içinde -3 dereceye kadar dayanan genotipler var. Bu Antalya ve benzeri ekolojilerde kışa dayanıklı fasulye yetiştirebilirsiniz demektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

Fasulye ne kadar soğuğa dayanır?

Fasulye soğuk hava ile depolanması

Fasulyeler 3 °C'nin altında depolanırsa birkaç gün içinde soğuktan zarar görmektedir. Bazı cinsler tavsiye edilen 4-7 °C'de bile soğuk vurmasına maruz kalabilmektedir. Bu nedenle kısa süreli depolamalar 7-10 °C'de yapılmalıdır. Bu koşullarda ancak 8-10 gün dayanırlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: termodizayn.com

Taze fasulye kaç saatte olur?

Taze fasulyenin pişme süresi fasulyenin cinsine göre değişiklik gösterebilir. Taze fasulye düdüklüde kaç dakikada pişer? sorusunun yanıtı genellikle 15 dakikadır. Yemeğinizi düdüklü tencerede pişirmeyecekseniz, pişme aşaması 45 dakikayı bulabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nefisyemektarifleri.com

Fasulye kac saat?

3) Pişirme Tekniği Mühim

Eğer düdüklü tencerede pişirecekseniz kuru fasulye düdüklüde kaç dakikada pişer diye dakika hesapları yapabilirsiniz. Bu durumda ortalama 30 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır. Tencerede pişireceğiniz durumda ise kısık ateşte yaklaşık 1 saat boyunca pişirmelisiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nefisyemektarifleri.com

Taze fasulye nerede yetişir?

İller bazında imalatın en çok görüldüğü bölge Karadeniz olarak görülse de Akdeniz ve Ege bölgesinde de bir hayli yaygın bir biçimde üretimi görülmektedir. İklim olarak uygun ortamı bulan taze fasulye yine iç Anadolu bölgesinde de rahatlıkla yetiştirilebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gidahatti.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT