Çiftçiler bu desteği sadece mazot ve gübre alımında kullanabilecekler. Desteklerden faydalanacak olan çiftçilerin internet bankacılığından ya da bankanın şubelerine başvuru yapmaları yeterli olacak.
Mazot ve gübre desteğinden yararlanmak isteyen çiftçilerimiz; Üretim yılında Çiftçi Kayıt Sistemine kayıt olmaları gerekmektedir. Mazot ve gübre desteğinden yararlanmak istemeyen çiftçiler 30/12/2022 tarihine kadar İl/İlçe Müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir.
BAŞVURULAR 7 OCAK 2024'E KADAR UZATILDI
Mazot desteği başvuruları 'baskenttarim. ankara. bel.tr' adresi üzerinden yapılmakta olup, başvurular 07.01.2024 tarihine kadar uzatıldı.
Çiftçilerin üretim maliyetlerini düşürerek, üretim miktarını ve kalitesini artırmayı amacıyla verilen mazot ve gübre desteğinin ödeme tarihle ilgili açıklama geldi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından yapılan açıklamaya göre mazot ve gübre desteği ekim ayında Ziraat Bankası hesaplarına yatırılacak.
Nisan sonuna kadar yapılacak mazot alışverişlerini kapsayan kampanya Türkiye genelindeki Hasat Kart ile anlaşmalı OPET ve Sunpet istasyonlarında geçerli olacak.
İlgili 32 soru bulundu
3– Kredinin vade tarihi 31 Mart 2023 olacak. Bu tarihe kadar çiftçi karta yüklenen limiti, Ziraat Bankası'nın anlaşmalı olduğu Başak Kart üye işyerlerinde, yani gübre bayisi veya akaryakıt istasyonunda sadece mazot veya gübre alımında kullanabilecek.
Mazot gübre desteği için öncelikle internet şubesi üzerinden başvuru yapmak gerekiyor. Başvuru sonrasında onaylandıktan sonra virman hesapta görünen destekleme miktarı sadece Ziraat bankası pos cihazı olan yerlerde mazot ve gübre alımı için kullanılabilecektir.
Çiftçiler bu desteği sadece mazot ve gübre alımında kullanabilecekler. Desteklerden faydalanacak olan çiftçilerin internet bankacılığından ya da bankanın şubelerine başvuru yapmaları yeterli olacak.
ÇİFTÇİ DESTEK ÖDEMESİ NASIL SORGULANIR? Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı olan vatandaşlar e-Devlet üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle 2021 Çiftçi Destek Ödemesi sorgulaması yapabilir. Sorgulama yapmak için e devlet ekranı üzerinden Çiftçi Kayıt Sistemi ekranına giriş yapmak yeterli.
T.C kimlik numarasının son hanesi 0-2-4 ve VKN son hanesi 0-1-2-3-4-5-7-9 olanlar ödemelerini 19 Ocak 2024 saat 18:00'den sonra alabilecek. T.C kimlik no 6-8 ve VKN son hanesi 6-8 olanlar ise ödemelerini 26 Ocak saat 18:00'den sonra alabilecek.
Kimlik numarasının son hanesi 0-2-4 olan çiftçilere destek ödemeleri bugün yapılırken, son hanesi 6 ve 8 olan çiftçilere ise 26 Ocak 2024 tarihinde yapılacak.
Bakan Yumaklı, 2023 üretim yılına ait ve 2024 yılında ödenecek 11,5 milyar lira tutarındaki mazot ve gübre desteğinin öne çekildiğini belirtti ve ödemelerin ekim ayında yapılacağını açıkladı.
Mazot Gübre Desteği sadece mazot ve gübre alımında kullanılabilir. Ziraat Bankası Pos Cihazı olan yerlerde harcama yapabilirsiniz. Mazot gübre desteği harcamasında herhangi bir komisyon kesilmez.
Mazot ve gübre desteği ödemesi nasıl sorgulanır? Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı olan vatandaşlar e-Devlet üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle Çiftçi Destek Ödemesi sorgulaması yapabilir. Sorgulama yapmak için e devlet ekranı üzerinden Çiftçi Kayıt Sistemi ekranına giriş yapmak yeterli.
Mazot gübre desteği için öncelikle internet şubesi üzerinden başvuru yapmak gerekiyor. Başvuru sonrasında onaylandıktan sonra virman hesapta görünen destekleme miktarı sadece Ziraat bankası pos cihazı olan yerlerde mazot ve gübre alımı için kullanılabilecektir.
21 yılda 841 milyar liralık tarımsal destek ödemesi gerçekleştirildi. 2023 yılı içerisinde 46 milyar liralık destek ödemesi yapıldı. Yıl sonunda 64 milyara ulaşmasını bekliyoruz. Önümüzdeki yıl da 91,5-92 milyar liraya gelecek. Yaklaşık 11,2 milyar liralık mazot ve gübre desteği üreticilerin hesaplarına yatırıldı.
Çiftçi destek ödemesi ve mazot gübre desteğinin yatırılacağı tarih, şubat ayının son günleri ile beraber öne çıkan konulardan oldu. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 295 milyon 531 bin TL tarımsal destekleme ödemesinin 16 Şubat'ta yatırılmaya başlandığını bildirdi.
Bankamızda tanımlı cep telefonunuzdan BAKIYE yazıp 4747'ye SMS gönderdiğinizde ilk 10 hesabınıza ait bakiye bilgileri cep telefonunuza gelecektir. Örn: BAKIYE. BAKIYE (Ek No) yazıp 4747'ye SMS gönderdiğinizde ise yalnızca mesajda belirtilen hesabın bakiyesi cep telefonunuza gönderilecektir.
Resmi Gazete'de yayımlanan bilgilere göre, arpa, buğday, çavdar, tritikale, yulaf gibi ürünler için mazot desteği dekara 103 TL, gübre desteği ise 46 TL olarak ödenecek.
Nakit olarak hesaplarından çekemediler. Peki bu yıl desteklemeler nakit mi olacak yoksa kartlara mı tanımlanacak? Bakanlık tarafından yapılan açıklamada 2023 yılı desteklemesinin kartlara tanımlanacağı ifadesi yer almaktadır. Yani bu senede mazot gübre desteği sadece mazot ve gübre alımında kartla yapılabilecektir.
DEPREMDEN ETKİLENEN ÇİFTÇİLERİN MAZOT VE GÜBRE DESTEKLERİ NAKİT ÖDENECEK. Depremler nedeniyle zarar gören ve afet bölgesi ilan edilen illerde kayıtlı çiftçiler için 2022 üretim yılı mazot ve gübre destekleme ödemeleri nakit olarak gerçekleştirilecek. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.
Nadas için de dekar başına 40 liralık mazot desteği verilecek. Organik tarım için kategorilerine göre dekar başına 30 ila 180 lira destek sağlanacak. Destek uygulama takvimi ve başvuru dilekçesiyle ilgili diğer ayrıntılara Resmi Gazete'den ulaşılabilir.
5-Çiftçilerimiz Çiftçi Kayıt Sistemi kayıtlarını ve mazot, gübre ve toprak analizi desteği başvurularını arazilerinin bulunduğu il/ilçe müdürlüğüne, eğer birden farklı ilçede arazileri mevcut ise ikamet ettiği ilin il/ilçe müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekmektedir.
Yumaklı, "Hububat üreticilerimize 2023 üretim yılına ait ve 2024 yılında ödenecek 11,5 milyar TL tutarındaki mazot ve gübre desteği öne çekilerek, Ziraat Bankası finansmanıyla 2023 yılı Ekim ayında başlamak üzere, mazot ve gübre alımında kullanılmak üzere Ziraat Bankası kartlarına yüklenecek." dedi.
Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) dahil olan çiftçilere bu yıl için ödenecek tarımsal destekler belli oldu. Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için dekar başına 103 lirası mazot, 46 lirası gübre olmak üzere 149 lira destek sağlanacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri