Burada temel amaç kaygı yaratan olumsuz düşünçe davranışları en aza indirmektir. Yaklaşık son 10 yıldırda ülkemizde OKB tedavisi için etkili bir yöntem olan TMS Tedavisi de kullanılmaktadır. TMS Tedavisi de ilaçsız ve yan etkisiz etkili bir yöntemdir.
En iyi tedavi yöntemi ilaç ve bilişsel davranış terapisidir. Kronikleşme yani müzmin hale gelme olasılığının yüksek olması tedavinin önemini arttırmaktadır. Erken teşhis her zaman tedavi süresini kısaltır. Özellikle serotonin sistemi üzerinde etkili olan ilaçlar OKB tedavisinde oldukça yararlı olmaktadır.
İlgili 38 soru bulundu
Yeşil yapraklı sebzeler: Lahana, ıspanak, yaka ve brokoli gibi yapraklı yeşillikler, K vitamini, lutein, folat ve beta karoten gibi beyin açısından sağlıklı besinler bakımından zengindir. Araştırmalar, bu bitki bazlı gıdaların bilişsel düşüşün yavaşlamasına yardımcı olabileceğini düşündürmektedir.
Muz, inositol içeren bir besindir ve inositol depresyon tedavisinde önemlidir. İnositol eksikliği olan kişilerin ruh halinde olumsuz gelişmeler görülmektedir. Bu nedenle uzmanlar depresyon döneminde muz tüketimini önemserler. Muz kişiye enerji veren ve serotonin hormonunu destekleyen bir meyvedir.
Takıntı hastalığı neden olur? Araştırmalarda obsesif kompulsif bozukluğun nedenleri arasında; vücutta mutluluk hissini veren serotonin hormonunun üretimindeki aksamasının en önemli neden olduğu görülmektedir. Çocuklukta görülen travmalar da takıntı hastalığına neden olmaktadır.
Obsesif Kompulsif Bozukluk Nedenleri Nelerdir? Obsesif kompulsif bozukluğun neden kaynaklandığı tam olarak bilinmese de genetik nedenler, çocukluk çağı travmaları, kişilik özellikleri ve serotonin düzensizliği gibi faktörlerin hastalığın gelişimini tetiklediği düşünülür.
Obsesif Kompülsif Bozukluk (OKB) tedavisinde serotonin geri alımını durduran ilaçlar kullanılır. Klomipramin, fluoksetin, fluvoksamin, paroksetin, citalopram, essitalopram ve sertralin bu grup ilaçlardır.
Obsesif kompulsif bozukluk (OKB) tedavi edilmediği takdirde kendiliğinden iyileşmeyebilir, bu nedenle tedavi almak son derece önemlidir. Kişi, zihinsel hastalıkların teşhisi ve tedavisi için özel olarak eğitilmiş bir sağlık uzmanına yönlendirilebilir.
En eski ve şifalı bitkilerden biri olan papatya, vücutta iltihaplanma, kas spazmları, adet bozuklukları, uykusuzluk, ülser, romatizmal ağrı ve hemoroid gibi çeşitli rahatsızlıkları tedavi etmeye yardımcı oluyor. Tüm bunların yanında ise sakinleştirici etkisi ile anksiyete ve depresyon için de destek oluyor.
Lavanta, gerginliği azaltan ve sinir sisteminin aktivitesini dengeleyen doğal bir sakinleştiricidir. 2 yemek kaşığı kurutulmuş lavanta,1 litre su, 1 adet limonun suyu. Bir litre suyu kaynatın ve lavantayı ilave edin. 10-15 dakika bekletin ve isteğe göre limon suyunu ilave edin. Günde 2-3 bardak için.
Stres bizi sadece duygusal olarak etkilemez. Aklınıza gelebilecek her türlü sağlık sorununun sebebi olabilir. Araştırmalar stresin obezite, kalp hastalığı, Alzheimer hastalığı, diyabet, depresyon, sindirim sistemi hastalıkları, astım ve daha birçok durum için riski artırdığını gösteriyor.
Suyun kendi içinde sakinleştirici özellikleri vardır. Su içmek ve susuz kalmamak kaygının yoğunluğunu azaltabilir ve kortizol seviyelerini düşürmeye yardımcı olabilir.
Ceviz tüketenler daha az depresyon belirtisi gösteriyor.
Araştırma sonucuna göre; ceviz tüketimi sayesinde Amerikalı yetişkinler arasında depresyon belirtileri daha az ve daha düşük sıklıkta görülüyor.
YOĞURT VE KEFİR DEPRESYON DÜŞMANI
Deney sonunda kefir ve yoğurtta da bol miktarda bulunan probiyotik gıdalar ile beslenen farelerde travmanın izleri daha az görülüyor. Dr. Bridget Callaghan'ın yaptığı araştırmalar, yoğurt ve kefir gibi gıdaların depresyon ve kaygı bozukluğunu azalttığını gösteriyor.
Depresyona iyi gelen bitkiler; melisa, sarı kantaron, yeşil çay, papatya ve passiflora olarak sıralanabilir. Bu bitkilerin çayını tüketmek, depresyona oldukça iyi gelecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri