Pastörize inek sütü kreması, tereyağı kültürü. Tuz eklenmemiştir. SÜTAŞ SÜT ÜRÜNLERİ A.Ş.
Markanın zengin ürün çeşitleri arasında tuzsuz tereyağları da mevcuttur. Sütaş tuzsuz tereyağı, tuz tüketiminde uzak duran kişiler için iyi bir alternatiftir. Tuz tüketiminden uzak durarak tuzsuz tereyağı ile lezzetli ve sağlıklı bir kahvaltı imkanına sahip olabilirsiniz.
Sütaş Yayık Tereyağı tamamen doğaldır. İçinde yalnızca Sütaş çiftliğinin taptaze, kaliteli sütlerinden elde edilen süt kreması ve yoğurt vardır. Katkı maddesi, koruyucu ya da kıvam arttırıcı içermez.
Yayık tereyağı, halk dilinde yoğurdun yayık vasıtasıyla çalkalanarak tereyağına dönüştürülmesi olarak tabir edilmektedir. Sadece süt kremasından elde edilen tereyağına göre biraz daha aromatik bulunmaktadır.
Odun Yayık tereyağı, vitamin, mineral, kalsiyum ve protein deposu olan faydalı bir hayvansal gıdadır. Yemeklerde, kahvaltılarda ve hamur işlerinde kullanılabilen bu yağ sofralara eşsiz bir lezzet katar.
İlgili 18 soru bulundu
Türkiye'de yayık ayranından imal edilen tuzlanmış tereyağı, ağır kokulu, tuzlu ve ekşimsidir.
Tereyağı, hem kahvaltılık hem de yemeklik olarak kullanılır. Kahvaltıda tüketilen tereyağı, tuzsuz ve beyaz renktedir. Yemeklik olanıysa, tuzlu ve sarı renktir.
Sütün önce yoğurda ardından da yayık vasıtası ile tereyağına dönüştürülmesi ile halk dilinde "yayık tereyağı" elde edilir. Sütün yağınının seperatör adı verilen bir makine vasıtası ile çekilmesinden elde edilen ürünün sanayideki adı "krema", köylü ve halkın bir kısmının bildiği adı ise "kaymak" dır.
Bir parça tereyağı alın ve bir bardak sıcak suyun içine bırakın. Eğer tereyağı tek parçada küçülerek eriyorsa gerçek, su içinde parçalara ayrılarak eriyorsa sahtedir.
Yayık Tereyağı, Pales Çiftliği'nde yetişen hayvanlardan elde edilen sütle hazırlanan yoğurdun yayıklarda çalkalanması ve üstte kalan yağ ve kaymak ile elde edilir. Tereyağına göre daha az tuzludur. Bazı yörelerde kaymak olarak da bilinir.
Trabzon il genelinde üretilen tereyağları, diğer üretim yerlerine göre çok daha farklıdır. Türkiye'nin en iyi tereyağı olarak değerlendirilen Trabzon tereyağı, kendine has lezzeti ve kokusuyla kolay bir şekilde ayırt edilebilmektedir.
Sarı olan tereyağları gerçektir, beyazlar ise sahtedir gibi bir algıya kapılmayın! Tereyağının rengi yağ yapımında kullanılan hayvanın sütüyle alakalıdır. Tereyağını tavada erittiğinizde göz göz olmuyor ve köpürmüyorsa kesinlikle sahtedir, ve sakın tüketmeyin. Doğal ve organik bir tereyağı tavada kızdırılınca köpürür.
Özellikle ilk bahar mevsiminde elde edilmiş tereyağı taze otların etkisiyle daha keskin bir tada sahip olacaktır. Fakat sağlıklı bir tereyağın tadı hiçbir zaman acı olmayacaktır. Tadıldığında ağızda hoş olmayan, acımsı bir tat bırakıyorsa bozulduğuna işarettir.
Pastörize inek sütü kreması, tereyağı kültürü. Tuz eklenmemiştir. SÜTAŞ SÜT ÜRÜNLERİ A.Ş.
Yumuşak dokuya sahip olan tuzsuz tereyağı açık beyaz renklidir. Tuzlu tereyağı ise tuz eklenerek tereyağı elde edilmesidir. Tuzlu tereyağı daha dayanıklıdır. Tereyağı saklanma koşullarına uyulduğunda uzun süre muhafaza edilebilir.
Trabzon Köy Tereyağı, isteğe bağlı olarak tuzlu veya tuzsuz olarak hazırlanabilir. Trabzon Köy Tereyağı, hiç bir katkı maddesi içermez. Saf süt kremasının geleneksel yöntemlerle işlenmesiyle elde edilir. Trabzon Köy Tereyağı, kendine has rengi ve kokusu vardır.
Sütü veren hayvanlar ilkbahar ve yaz aylarında taze otlarla beslendikleri için yazın üretilen bir tereyağının daha sarı renkte olması normaldir. Sonbahar ve kış aylarında ise, sütü veren hayvanlar kuru gıdalarla beslenmeye başlayacakları için bu dönemde üretilen tereyağları daha açık renkte olabilmektedir.
Doğal Yapısıyla Vazgeçilmeziniz Olan Tereyağın Faydaları
Benzersiz lezzetinin yanı sıra içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde sağlıklı bir besin maddesi olmayı başaran tereyağ türleri, sarı beyaz renklerdedir.
Tereyağının ekşi bir lezzet almaması için yıkama işleminin yapılması gereklidir. Bu amaçla işlenen krema kitlesi kadar su davlumbaza konulur. Sonra makineye birkaç devir yaptırılarak tereyağı topağına yapışıp kalmış yayıkaltı artıklarının uzaklaştırılması sağlanır.
Gerçek tereyağı için ihtiyaç duyulan malzeme tam yağlı çiğ süt ya da taze sütle mayalanmış ev yoğurdudur. Özellikle sık sık çiğ süt alanlar, sütü kaynatınca üzerinde biriken kaymakları biriktirip tereyağı yapımında kullanabilir. Aynı şekilde ev yoğurtlarının kaymakları da tereyağı yapımı için uygun bir malzemedir.
Tereyağının rengi yağ yapımında kullanılan hayvanın sütüyle alakalıdır. Keçi ve manda sütünden yapılan tereyağı beyaz olur, inek sütünden yapılan ise genellikle sarı olur; tabii ki inek yağındaki renk konusunun hayvanların otladığı coğrafya ve yağın yapıldığı mevsimle de ilgisi var.
Yoğurt Tereyağı geleneksel yöntemle köylü kadınlar tarafından üretilen büyük oranda inek sütünden yapılan, tamamen doğal, çok lezzetli ve besleyici bir yağdır. Yoğurt Tereyağı Faydaları; Yoğurt Tereyağı katkısız ve doğal olduğu için sağlık için en faydalı yağların başında gelir.
Tuzlu olarak üretilen bu ürün ekstra tuz ilavesine gerek duymadan ekmeklerinize sürüp yemenizi de sağlar. Süt ürünüdür. KARADENİZ KARDEŞLER GIDA SAN.VE TİC.A.Ş.
Tuzsuz tereyağı sadece kremadır. Tereyağa neden tuz eklenir? Ana nedeni daha uzun süre taze tutmaktır. Tuz bir koruyucudur; bu nedenle tereyağına tuz eklemek buzdolabınızdaki raf ömrünü uzatır.
bazen mayalanırken ilk yapım aşamasında tuz eklenir bazende yağ olu bittikten sonra sıcak biryere koyulur ve hafif yumuşaması sağlanır * tuz eklenir ardından karıştırılır tekrar sertleştiğindede tuzlu tereyağ olur...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri